View Full Version : програмиран тунинг чип rom за ecu
Някой да знае от къде мога да си купя само rom чип за ecu-то, който да е програмиран с remap.
Ето как се сменя в ECU и нещо не ми се дават много пари за тази процедура. В ebay се намират, но все още не съм открил за моята.
Чипване на ECU (http://www.squadra-tuning.nl/inbouwhandleiding-c.html)
ivan dimitrov
17-08-2012, 13:13
---
niki_future
17-08-2012, 13:36
Не те съветвам...
Да ти предлагам ли варианти?
Да ти предлагам ли варианти?
Вариант Бобо 'предложи ми добра цена, но нямам път към София' :) или друг добър специалист.
Е помислих за алтернатива на по- ниска цена евентуално.
Може би някой ако си продава колата на части и продава чипа от ецу или цялото :)
Ето същата услуга се предлага от Чехите в ebay
rom чип за ECU с remap (http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-ROMEO-145-146-1-6-16V-Twin-Spark-Power-Chip-Tuning-/320602862755?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4aa56b74a3#ht_556wt_1162) крайната цена е около 130 лв.
thecleaner
17-08-2012, 23:09
Ето същата услуга се предлага от Чехите в ebay
rom чип за ECU с remap (http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-ROMEO-145-146-1-6-16V-Twin-Spark-Power-Chip-Tuning-/320602862755?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4aa56b74a3#ht_556wt_1162) крайната цена е около 130 лв.
Внимавай чипа който слагаш, да не се окаже чеп ;)
Е, чеп, чеп... колко да е чеп? Като знам колко хора карат с такива чипове... но като сърце слуша, глава не... да скача в боя :)
Ilko Ivanov
18-08-2012, 00:48
Някой да знае от къде мога да си купя само rom чип за ecu-то, който да е програмиран с remap.
Ето как се сменя в ECU и нещо не ми се дават много пари за тази процедура. В ebay се намират, но все още не съм открил за моята.
Чипване на ECU (http://www.squadra-tuning.nl/inbouwhandleiding-c.html)
Хм...
Гледам в подписа ти пише, че е 1999г. колата.
Много ми е любопитно къде точно ще го монтираш този чип, като си го купиш евентуално.
thecleaner
18-08-2012, 00:52
Хм...
Гледам в подписа ти пише, че е 1999г. колата.
Много ми е любопитно къде точно ще го монтираш този чип, като си го купиш евентуално.
CF 1 e. 2.10.4 би требало да е, по инфото което даде колегата че е с металния капак на Л.С., че и аз това го попитах .
Ilko Ivanov
18-08-2012, 00:58
Аха...
99г. поне доколкото знам няма евро1.
Може би не става въпрос за колата от подписа му?
Както и да е... ОЕМ го е казал по-горе.
Успех и късмет пожелавам на колегата с "чипа".
Cf1 е 2.10.4 но ме разубедиха да се занимавам с това.
Евентуалните рискове са повече от ползите за 8 кс. и малко Nm :prescription:
По- добрият вариант е да покарам и да сменя старата каручка с по- нова ...
Попитах продавача за реалната оптимизация и ми отговори 8кс.
Попитах го също чипа дали е за CF1 и CF2 и той не знаеше за какво става въпрос :)
DiStefano
18-08-2012, 09:53
"Чипа" не е само нютони и коне .. има и други неща, с които подобрява работата на мотора. За туин спарк 16V даже съм на мнение, че е повече от задължителен.
А защо не свалиш компира и не го пратиш с куриер на някой мапер да ти го направи и да ти го върне .. цялата процедура няма да е по-скъпа от ходене до София да речем.
badmadafaka
18-08-2012, 11:05
Евентуалните рискове са повече от ползите за 8 кс. и малко Nm :prescription:
Така е само когато се опитваш да минеш за 130 лева нещо, което реално струва поне 300. Тарикатщината обикновено излиза през носа и струва доста пари...
Иначе ако говорим по принцип смисъл има и той не е само в някакви имагинерни коне и нютонметри, както правилно са се изказали други хора..
Така е само когато се опитваш да минеш за 130 лева нещо, което реално струва поне 300. Тарикатщината обикновено излиза през носа и струва доста пари...
Иначе ако говорим по принцип смисъл има и той не е само в някакви имагинерни коне и нютонметри, както правилно са се изказали други хора..
Ще ми е интересно някой да ми обясни по- реалистично.
Аз попитах за варианта с куриер и не получих отговор от мапера, но не ми пречи да отида до Горна Оряховица където ми препоръчаха един мапер :)
До колкото ми обясниха е промяна на времената и аванса и че трябва да си ревизирам двигателя и тогава да слагам чип, защото можело да окотя мотора. Да сменя евентуално и филтъра със спортен .. за да има ефект. Дори ми споделиха, че за нашите ТС е по- добре без чип.
За чипа, който писах за 130 лв е от Squadra Tuning фирма, която е на челната страница за тунинг в сайта www.alfa145.co.uk (http://www.alfa145.co.uk/tuning.html) т.е. най- добрият или препоръчван тунинг за Англия.
badmadafaka
18-08-2012, 13:41
Както се изрази един член на форума, "Това не е режи па яж"... Трябва да отидеш при някой дето знае какво прави и има подходящите инструменти с които точно да определи състоянието на колата. При всякакви други опции шанса да осереш нещо е много по-голям от шанса да подобриш нещо, ако ще да е с чип от на скуадра дедо му.
ivan dimitrov
18-08-2012, 14:12
---
Няма да тръгне кой знае колко тази 1.6-ца. Ще стане малко по-пъргава и с по-плътен звук :) Както усещаш климатика така ще усетиш чипа.
Другото освен това което можеш да направиш е да вземеш една шайба долу за вала от ферариста. На малкия мотор му се отразява много добре.
Но недей да очакваш чудеса. Като конски сили няма да извади повече от +8 тъй като сместа и авансите във високи натоварвания и обороти са оптимизирани почти на максимум за сметка на ниски и средни където въртящия момент ще се увеличи достатъчно за да накара колата да ускорява по-бързо в градски условия, на къси разстояния.
И на края всичко зависи от състоянието на мотора :) Похарчава ли "доволно" масълце, няма да ги стигнеш +8те к.с. като максимална мощност.
за нашите т.с. е по добре с чип според мен :) доста са бедни във високите нищо не пречи да се дръпне аванса и да се пусне малко повече гориво :) а ревизия според мен не ти е ннужна ако мотора е ок .. смисъл моя е на мн километри препушва си във високите обороти но всяка седмица му зимам здравето .. и от червеното не излиза събота и неделя :) да не ти казвам и с кво масло съм го карал в такива режими ! ти сам си решаваш ако очакваш някакъв як вървеж след чипа се откажи ..
Няма да тръгне кой знае колко тази 1.6-ца. Ще стане малко по-пъргава и с по-плътен звук :) Както усещаш климатика така ще усетиш чипа.
Другото освен това което можеш да направиш е да вземеш една шайба долу за вала от ферариста. На малкия мотор му се отразява много добре.
Но недей да очакваш чудеса. Като конски сили няма да извади повече от +8 тъй като сместа и авансите във високи натоварвания и обороти са оптимизирани почти на максимум за сметка на ниски и средни където въртящия момент ще се увеличи достатъчно за да накара колата да ускорява по-бързо в градски условия, на къси разстояния.
И на края всичко зависи от състоянието на мотора :) Похарчава ли "доволно" масълце, няма да ги стигнеш +8те к.с. като максимална мощност.
Благодаря за коментара, действително ме ориентира да не си правя експерименти. Маслото, както го сложа така го махам, колата не ми гори дори и 50 гр. Колата е пазена и не е карана душманската.
Majed_146
23-08-2012, 10:50
До колкото ми обясниха е промяна на времената и аванса и че трябва да си ревизирам двигателя и тогава да слагам чип, защото можело да окотя мотора.
Чак да окотиш двигателят не ми се вярва! този чип не вдига мощността чак толкова! по скоро става по богата сместа във високите- не само, но е една от характеристиките. Следователно помага да не се окоти двигателя от детонации.
Поздрави
На тоя мотор не си струва упражнението (зависи пак от цената на чипа де може да случиш някоя промоция:magic:) Моята 6-ца е бедна на бензин, затова я карам на газ :magic:
thecleaner
23-08-2012, 20:30
На тоя мотор не си струва упражнението (зависи пак от цената на чипа де може да случиш някоя промоция:magic:) Моята 6-ца е бедна на бензин, затова я карам на газ :magic:
Или както се казва :" Лекия атмосферен тунинг е безсмислен.Целта е да го осъзнаеш по най-евтиния начин."