View Full Version : Избор на кола за града до 3000лв
Давайте предложения за кола до около 3000лв за жена. Задължителните условия са да е след 2000г, около 3000лв, 4 врати, климатик, поне отпред да има ел стъкла. По-добре е да е бензин, тъй като за тия пари и тия години при дизел проблемите, които биха възникнали ще са по-скъпи за ремонт.
Аз гледам разни модели, но ще се радвам да чуя и други предложения, а ако са придружени и от лични впечатления още по-добре.
KirilSol
17-08-2012, 20:57
Давайте предложения за кола до около 3000лв за жена. Задължителните условия са да е след 2000г, около 3000лв, 4 врати, климатик, поне отпред да има ел стъкла. По-добре е да е бензин, тъй като за тия пари и тия години при дизел проблемите, които биха възникнали ще са по-скъпи за ремонт.
Аз гледам разни модели, но ще се радвам да чуя и други предложения, а ако са придружени и от лични впечатления още по-добре.
Търси Рено Клио. Жена ми кара такова, аз и го поддържам, уникално здрава кола. Първо имах едно 1996, после го смених с едно 2003г. Препоръчвам ти го,за мотор 1.4, 16V
old alfist
17-08-2012, 21:58
Давай и твоята и си вземи за теб нещо по-ново.
thecleaner
17-08-2012, 22:14
146 JTD, Brava JTD.
И аз ги гледам тези Punto-та след 2000 година. Повече ми харесват от 206 или от Clio. Не мога да им хвана цаката с двигателите. На всяко пише различни неща. 1.2 60, 70, 75, 80 коня...
Иначе предложих да й дам моята...каза че не я иска...искала кола с 4 врати. :notworthy:
И аз ги гледам тези Punto-та след 2000 година. Повече ми харесват от 206 или от Clio. Не мога да им хвана цаката с двигателите. На всяко пише различни неща. 1.2 60, 70, 75, 80 коня...
Иначе предложих да й дам моята...каза че не я иска...искала кола с 4 врати. :notworthy:
Всички изброени от теб са 1.2, но различни разновидности. 60 е моно инжекцион, а 70 и 75 са пълен инжекцион на същият мотор. Изброените са с по 2 клапана на цилиндър. А 80-тката е с по 4 клапана на цилиндър. Има един парадокс обаче - всички харчат еднакво. Най-хубаво върви естествено 80 коньовия вариант. Всъщност направо си върви приятно. Всичките разновидности на 1.2 мотора са много здрави и дуракоустойчиви и единствените проблеми, които могат да направят са само по електрониката.
Изобщо Пунто с FIRE мотор си е много прилична кола за в града. И се кара с лекота. Повечето жени които са се качили на такава кола, не искат да чуят за друга.
old alfist
17-08-2012, 22:54
Както всички знаем мощна кола се управлява по-добре, така, че не набутвайте жената с разни пичи въшки - извинявам се за израза.
А има ли 1.3 мотор 80 коня или той пак е 1.2
Що се отнася до стила на каране - дали ще кара 50 коня или 250 коня, няма да има разлика. Поне докато ме е возила, може тайно като излиза сама да се състезава :punk:
Както всички знаем мощна кола се управлява по-добре, така, че не набутвайте жената с разни пичи въшки - извинявам се за израза.
Извинявай, ма ти от кой град беше? Имате ли там проблемви с паркирането, като в София.
Щото пък ако някой предложи 156 за в града, значи е садист.
Аз от първия пост разбрах, че се търси ГРАДСКА кола.
old alfist
17-08-2012, 23:07
Извинявай, ма ти от кой град беше? Имате ли там проблемви с паркирането, като в София.
Щото пък ако някой предложи 156 за в града, значи е садист.
Аз от първия пост разбрах, че се търси ГРАДСКА кола.
Боби, градът съм си го написал, макар, че проблемите са същите, но големината на колата във връзка с паркирането не би трябвало да са водещи - коментирали сме всякакви случаи с големи и малки коли на голени и малки места за паркиране.
Susscrofa
17-08-2012, 23:07
Твърдо за Lupo или Поло, а защо не и корса.
С италиански и френски малолитражки на над 10 години не се занимавай.
Боби, градът съм си го написал, макар, че проблемите са същите, но големината на колата във връзка с паркирането не би трябвало да са водещи - коментирали сме всякакви случаи с големи и малки коли на голени и малки места за паркиране.
Е то това Шокса ще си го каже, ма винаги по-късата кола винаги е по-лесна за маневрирани в тесните улички в сравнение със една 156-ца примерно. А отделно в града, и най-вече в софия съм сигурен, че едно Пунто 80 коня няма грам да изостава от една 156-ца примерно с 1.8 мотор. Просто Пунтото си е направено за това, а ако зговорим и за поддръжка, тогава вече Пунтото става недостижимо като предимства. Това е реалността, всяка кола си има предназначение.
old alfist
17-08-2012, 23:33
Е то това Шокса ще си го каже, ма винаги по-късата кола винаги е по-лесна за маневрирани в тесните улички в сравнение със една 156-ца примерно. А отделно в града, и най-вече в софия съм сигурен, че едно Пунто 80 коня няма грам да изостава от една 156-ца примерно с 1.8 мотор. Просто Пунтото си е направено за това, а ако зговорим и за поддръжка, тогава вече Пунтото става недостижимо като предимства. Това е реалността, всяка кола си има предназначение.
Добре де, давал съм пример с баща ми, който е на 76г. и кара малката 120-коньова Алфа - ходи си на работа почти всеки ден и си я паркира.
Недейте да подценявате жените - 156 не е много по-голяма и вече е масова кола, така, че подръжката и не е толкова безценна.
156 си е кораб в сравнение с Пунто-то. Да не говорим, че Пунтото е доста по-евтино като поддръжка, данъци и т.н. Това в крайна сметка е втора кола, така че няма смисъл да е голяма.
Има ли обаче Punto-то алтернатива, която да си заслужава?
old alfist
17-08-2012, 23:42
156 си е кораб в сравнение с Пунто-то. Да не говорим, че Пунтото е доста по-евтино като поддръжка, данъци и т.н. Това в крайна сметка е втора кола, така че няма смисъл да е голяма.
Има ли обаче Punto-то алтернатива, която да си заслужава?
Кажи какви са уменията на жена ти - това е важното.
Кола може да кара. До преди половин година имаше един PT Cruiser, който си го караше, а той беше бездна за пари - разход, части и т.н.
Сега кола не иска, щото в София има мн идиоти, ама се налага да вози едно детско столче, та за това малка градска кола с 4 врати :)
Добре де, давал съм пример с баща ми, който е на 76г. и кара малката 120-коньова Алфа - ходи си на работа почти всеки ден и си я паркира.
Недейте да подценявате жените - 156 не е много по-голяма и вече е масова кола, така, че подръжката и не е толкова безценна.
Ами аз ще го кажа така: 156 1.6 /1.8 ангренаж + свещи + масло, филтри при първоначално обслужване идва не по-малко от 600лв. При 8 клапанов FIRE в Пунто тая операция е под 200 лв. А ако излезе и дебитомерче и това-онова, в 156-цата, вече си става направо тегаво. Предницата на 156 си я знаем и нейната позловична "здравина" и "евтина" поддръжка, докато при Пунто всичко е много по-различно в цени - демек надолу, а като надежност - в пъти нагоре спрямо 156 -цата.
А ако тази кола кола ще бъде първа на на девойката-шофьор, то въобще не виждам смисъл от капризна кола със скъпа поддръжка.
А сега по темата: Много надеждна кола е и Нисан Микра от края на 90-те и малко след 2000-та. Малко е безлична, но е много здрава и икономична.
old alfist
17-08-2012, 23:55
Кола може да кара. До преди половин година имаше един PT Cruiser, който си го караше, а той беше бездна за пари - разход, части и т.н.
Сега кола не иска, щото в София има мн идиоти, ама се налага да вози едно детско столче, та за това малка градска кола с 4 врати :)
Е, значи женицата е много печена - като чета и направо ми се иска да се поопразни тази София от хора, хубав град беше, но много се пренасели.
Печена е. Преди да стане работата с детенцето искаше и ATV да си купува, да си минава напряко :D
Май и аз клоня към Punto, втора опция ми е Cliо. Микрата е много безлична наистина.
и кара малката 120-коньова Алфа - ходи си на работа почти всеки ден и си я паркира.
156 има диаметър на завой на средно дълъг автобус. Със 166-цата, дето е по-дълга, правех обратен завой на нашата улица без маневри, докато със 156-цата тоя номер не ставаше. Дори и Волвото ми, дето е близо 5 метра, е по-маневрено. И точно затова Мариана каза, че не ще спалния вагон, а нещо, което може да се паркира лесно, а не с 18 маневри. Щото всяка сутрин пред детската градина е истинско стълпотворение, а улицата е тясна.
И затова продадох Вагона и купих Ланча Ипсилонка - 1,2 FIRE матор (1242 кубика), 60 коня, достатъчно е пъргава, щото е и доста лекичка. Поддръжката е просто смехотворно евтина - в сравнение със 156 поне 7-8 пъти. Много силно и бързо парно (тая зима в големите студове духваше топло още докато се изкарва от двора - дизеловата 156 загряваше след 10-тина километра, и то с нов термостат).
Неясно защо Ипсилонката вози много по-приятно, комфортно и тихо от техническия си близнак Пунто, но е факт. Седалките също са много по-добри и удобни от пунтовските. Климатика е страхотен, това лято в най-големите жеги фърляше бучки лед вътре. Хубав, лек волан, всички възможни екстри (ниво на оборудване LS), оборотомер, термометър, ел. стъклоповдигачи и огледала, фарове за мъгла, регулировка на волана, регулировка на седалката по височина (тая екстра беше много важна, щото Мариана е 1,50 м), всичко си има. Абе чудесна женска колица. И е мислена точно за жени - зад волана има огромна поставка за целия вагон джунджурии, които мъкне една жена... И е толкова маневрена... Среден разход откакто е купена - около 7,5 литра (само градско, не е виждала винетка). А и здрава излезе.
Струваше ми точно 1900 лева (набор 2000, на малко повече от 110 000 километра беше). Но намирането на читав екземпляр ми отне доста време.
А относно детската седалка (естествено Ferrari) - слага си се без проблеми на предната седалка - докато е малко хлапето в обратна на движението посока, а сега вече и по посока на движението. Все пак Ипсилонката е точно бебевоз - основния й маршрут е до детската градина и обратно.
За малко да купя един Ypsilon още миналия месец. Знам й всички предимства на тая кола, дори и пред Punto-то. Спира ме само това, че с Punto-то се можеш да го изкараш да отидат 2ма 3ма души до Боровец примерно или до някаква дестинация до 100км, докато с Ypsilon-а е голямо сгъване.
ivailo rachev
18-08-2012, 08:16
И аз мога да дам още един глас за Пунтото,а тези мотори,които си изброил са от мк1.Мк2 1.2 имат два мотора 60 коня,той е пълна инжекция за разлика от мк1(той е моно),обаче е 8 клапана,другия е 16 клапана и е 80 коня,по-непретенциозен е и рзхода между двата мотора е минимален.8 клапановия мотор има хроничен проблем с електрониката и по-точно с ЕКУ-то.Другия вариант е както казаха колегите Клио,но на него му е малко по-скъпа поддръжката в сравнение с Пунтото(от към двигател).
KirilSol
18-08-2012, 09:37
Твърдо за Lupo или Поло, а защо не и корса.
С италиански и френски малолитражки на над 10 години не се занимавай.
това не е съвсем вярно, но не ми се спори сега!
а и човека търси с 4 врати, така че Lupo и Lancia Y не стават.
всичко е въпрос на късмет. от три седмици ходим с един приятел по къщите да купуваме кола и такива щайги се продават не е истина. Важното е и на жената да и харесва колата, така че колега по-добре я питай тя какво харесва и търси него в най-добрата му форма :)
А при такова Punto дизел какво се случва? Колко по-скъпа е поддръьката от бензина?
Кажи какви са уменията на жена ти - това е важното.
ай ся щуротиии
---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 17:00 ----------
дизеловото пунто си е перфектната кола за града!;)
ivailo rachev
18-08-2012, 21:21
А при такова Punto дизел какво се случва? Колко по-скъпа е поддръьката от бензина?
Ами какво се случва,ЖТД-то е по-скъпичко за поддръжка,но си мисля,че ще е по-приятно да се кара дизела.Обаче не си и помисляйте за чистия дизел защото е голяма болест(карам такова служебно).Там помпата е електрическа на Делфи и като цяло там е проблема при този мотор,а поправката е от порядъка на 800лв.,но пък ми гори 6/100 в града и 6.5 със включен климатик,но като тръгнеш палиш цигара,хвърляш я и тогава си вдигнал 100км./ч.
Това е бая висок разход за тия коне пък и дизел.
За поддръжката - ами поддръжка на 8-клапанен 1.9 жтд. Двигателят по принцип е здрав като релса, ама може и да ти скъса нервите. Но лично мен не ме кефи как работи тоя матор в Пунтото - вибрира, натрапва се акустично. Не са си дали зор с шумоизолацията.
А и зимата в колата ще е вечно студено, много студено, особено при шофиране на къси отсечки в града - това е сериозен проблем, когато се вози малко дете.
speеdddddd
18-08-2012, 23:03
Защо не помислиш и за Хюндай Акцент след 2000 ,демек фейслифта на първото . Много здрава кола, като двигател и ходова част . Препоръчвам ти 1.5 двигателя защото разхода му е същият като на 1.3
Предимството на 1.3 двигателя е ,че няма дебитомер.
Изключително маневрен и евтин за подръжка автомобил . Ходова част се пипа средно на 120-150 хил по БГ пътищата. А предполагам и ще останеш изненадан от вървежа на 1.5 мотора :shutup:
Косьо,взимай Пунто 2 не ги мисли много,има си някои хронични бъгове,но за всичко си има лек.
И май наистина ще е по-добре 1.2 бенДзинов вариант :)
И май наистина ще е по-добре 1.2 бенДзинов вариант :)
Ноооо ясно,ако е само за градско каране или дестинации от 100-200 км. е много по-добре 1.2,ЖТД според мен е доста по скъпо за поддръжка/особено като знам колко проблеми има с тампоните на мотора/ :devil::devil::devil::devil:
Вече се возим на Punto с 4 врати 16 клапана. Колата е много приятна за каране, сервото е много забавно в града, все едно нищо не въртиш. Скоро снимки.
thecleaner
21-08-2012, 22:10
Вече се возим на Punto с 4 врати 16 клапана. Колата е много приятна за каране, сервото е много забавно в града, все едно нищо не въртиш. Скоро снимки.
Ей "точката" е голяма кола ей, да ви е честита.
ivailo rachev
22-08-2012, 08:16
Честито и от мен,със здраве да си я карате и много безаварийни километри.Този Фичо със 6 степенна кутия ли е.Иии гледам във Фиат форума бая те навиваха за дизел.:-D
Честито Косьо,да си я кара женката със здраве и да вози скоро бебока....................
П.С.Един съвет от мен,не карайте на Сити режим,това скъсява живота на релетата на ел.мотора няколко пъти ;-);-);-)
Колата е 2001 година 1.2 16 клапана. Има външни забележки, но определено ги предпочитам пред проблеми по двигател и ходова част. Интериора е пуканка - дори копие на личната карта на бабата от Италия имаше - 1941 набор.
Готиното е, че е пълна с екстри: ел стъкла, ел огледала, халогени, климатик, навигация, чейнджър, активен суб в багажника. Ситито работи добре, ама нито на мен, нито на жената й е удобно с него. Сякаш губиш усета кум управлението. Харчи малко, ама наистина малко. 2 дни се возим и почти не е мръднала стрелката, дори мислех, че не показва вярно по едно време.
Супер е браво.............:cheers::cheers::cheers:
ivailo rachev
24-08-2012, 23:26
Уек тунинг...
Тея джанти трябва да вървят комплект със абразив за калниците :D
П.П. Иначе доста добре ще стои с тях.
Rado145QV
24-08-2012, 23:30
не не 18те от ГТто ще му стоят на пунтото по добре:Lkingsmiley:
Понеже съм се запалил и аз, предложете нещо, което да е супер икономично, ако ще да е 50 коня. Гледах първото пунто, обаче му дават разход 12/100 а е само 42 киловата... :moon:
Идеята е да си карам из града с него, да е непретенциозно към масла и части и данъка да му е нищожен. Със 166-ца е тъпо в града, колата е направена за извънградско.
Вземи Пунто 2 с 1.2 мотор 8 клапана. Харчи една идея по малко от 16 клапановото и данъка е по-евтин, защото е с 15 или 20 коня по-слабо. Има 60 и 65 коня двигатели. От наблюденията ми през посмедния месец мога да ти кажа, че с 3 врати е по-евтино.
Моето 16 клапана харчи 6.2-6.4 градско.
Понеже съм се запалил и аз, предложете нещо, което да е супер икономично, ако ще да е 50 коня. Гледах първото пунто, обаче му дават разход 12/100 а е само 42 киловата... :moon:
Идеята е да си карам из града с него, да е непретенциозно към масла и части и данъка да му е нищожен. Със 166-ца е тъпо в града, колата е направена за извънградско.
Имам такова, 1,2 60 к.с. 8 клапана - основно го кара баща ми, понякога и аз - харчи 6/100 в София, само централни градски части. Ходихме и до морето с него, старият още е там - падна под 4,5/100 бензин. Тия 12/100 нямат общо с действителността.
Това вече друго звучи, то ако е 12 градско, ще си карам алфата на газ из града... Ако се взима такава кола, Пунто ще е. Гледах и Lancia Ypsilon, ама не ми се ще да е с 3 врати.
Абе как ги постигате тея разходи от 6-6.2 в Сф не ми е много ясно,ама карай,аз Ипсилона е трудно да го сваля под 8,всичко му е перфектно :rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:
Брат, старото ми Пунто 1.2 8 клапана харчеше 7л./100км. градско в София - зиме, лете, с климатик, без климатик, все 7л. :)
Абе как ги постигате тея разходи от 6-6.2 в Сф не ми е много ясно,ама карай,аз Ипсилона е трудно да го сваля под 8,всичко му е перфектно :rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:
Аз няма какво да лъжа за разход. Само ще кажа, че Пунтото харчи почти колкото ГТ-то...който не верва да дойде да се повози. Мотора всъщност харчеше най-много, но там нямаше спокойно каране. :shocked:
Ипсилонката (1,2, 8 клапана, 60 коня) също харчи между 6 и 7,5 л, хем се кара на много къси отсечки (до магазина, до детската градина на 2 км и т.н.) и винаги с климатик.
Значи требе да сменям стила на каране,макар че има чувството,че колкото повече е при нас тази кола,започва все по-малко да харчи................. :hvala::hvala::hvala:
П.С.Ма нека не забравяме,че мойта е моноинжекция,може пък оттам да е разликата..............
По принцип Ипсилон 8 клапанов 60 коня харчи много по-малко от Ипсилон 16 клапана 80 коня, което пък при Пунтото го няма. Двете харчат почти еднакво.
Още пък по интересното е, че Ипсилона повече ми харесва как вози спрямо Пунтото.
По принцип Ипсилон 8 клапанов 60 коня харчи много по-малко от Ипсилон 16 клапана 80 коня, което пък при Пунтото го няма. Двете харчат почти еднакво.
Още пък по интересното е, че Ипсилона повече ми харесва как вози спрямо Пунтото.
Значи искаш да кажеш,че мойта кола трябва да харчи 5.5/100 например в града,което ми се види абсурд.................:angry::angry::angry::angry :
П.С.За возията и аз съм се чудил доста откъде идва разликата,като на практика са две еднакви коли............:rtfm::rtfm::rtfm:
Мъри да те успокоя, и моя Ypsilon Elefantino навремето хапваше 10/100 в града 16кл, 86 коня, 15'джанта. ;-) И аз се чудя как става това с разхода, дали стила на шофиране, или...? :mrgreen:
old alfist
31-08-2012, 14:36
По-добре да се помисли за увеличение на доходите, отколкото за намаляване на разходите, защото разликата от 50-60лв.месечно е незначителна, на фона на загубите, които ще се претърпят при смяна на един амтомобил с друг.
thecleaner
31-08-2012, 22:45
По-добре да се помисли за увеличение на доходите, отколкото за намаляване на разходите, защото разликата от 50-60лв.месечно е незначителна, на фона на загубите, които ще се претърпят при смяна на един амтомобил с друг.
Аз пък моето Пунто 1,4 8v., ако го сваля на 10 в града съм адски доволен :) Обикновено съм 12-13 в града.
Единственото ми обяснение е, че ви е много тежък десния крак...перманент.
Единственото ми обяснение е, че ви е много тежък десния крак...перманент.
Бате галя го,сега пак го засичам,дотук с половин резервоар съм минал 300 км.,което се и е пак около 8 :-):-):-):-)
Е какво ги правите тия малолитражки бре... докарахте по-голям разхода от 2.4JTD?
speеdddddd
01-09-2012, 10:36
Е какво ги правите тия малолитражки бре... докарахте по-голям разхода от 2.4JTD?
Еми толко си харчат ,под 8 трудно в София ...Аз затова по-горе предложих корееца акцент защото съм имал и пунто и акцент и база за сравнение мисля ,че няма :wallbash:
Моя разход на пунто 1, 55 кс. беше около 9 с нормално каране .:wallbash:
Ако не прекалявам с глупостите аз давам 9/100 ... ако прекаля 10/100.
В разредения трафик пада до 8/100 ... че то по-добре 146 1.9 JTD тогава (вече поодъртяха де).
Стига с тия разходи от 8-9-10/100, бе хора... Пунтарата даде 7 с много боксуване зимата в преспите, иначе си гори 6/100 само в София.
п.п. Мурджев, ми ти тежиш за двама, как да не гори Ипсилонката :-)
RoMeO_156_GTA
02-09-2012, 00:45
И аз се чудя как го постигат този разход :roll: Моето градско каране е винаги по баири , 2-3 км и харчеше около 8 . С ръчкане си отиваше сигурно 9 . Една зима го бях докарал до 11 , но там е друга бира ( повреден темп. датчик на инжекциона) . Засичах го обикновенно все за 200 км - половината градско , другата половина извънградско с каране до 100 км/ч макс и все показваше 6.8л . Докато не беше в моите ръце и не го зареждах , си мислех , че си харчи 6.4 градско като по книжка , но може би в някой по-равен и спокоен град ...
И аз се чудя как го постигат този разход :roll: Моето градско каране е винаги по баири , 2-3 км и харчеше около 8 . С ръчкане си отиваше сигурно 9 . Една зима го бях докарал до 11 , но там е друга бира ( повреден темп. датчик на инжекциона) . Засичах го обикновенно все за 200 км - половината градско , другата половина извънградско с каране до 100 км/ч макс и все показваше 6.8л . Докато не беше в моите ръце и не го зареждах , си мислех , че си харчи 6.4 градско като по книжка , но може би в някой по-равен и спокоен град ...
Kак ти се струва 2 срещу 10 да твърдят че колите им харчат 6/100 в Сф,мен ми звучи като та....к работа май.............:roll2::roll2::roll2::roll2:
Kак ти се струва 2 срещу 10 да твърдят че колите им харчат 6/100 в Сф,мен ми звучи като та....к работа май.............:roll2::roll2::roll2::roll2:
Правилно ти се струва. :crazy::not-fair:
Аз 10 не виждам, а и определено не са само двама тези на които им харчи толкова.
С тези разходи, които давате обезмисляте изцяло идеята на тези автомобили. Аз се чудя как на вас не ви е странно малки градски коли с 1.2 мотори да харчат колкото 2.4 JTD примерно.
А4-ка 2.5 TDI автомат градско ми харчи 9
Аз пък с Доблото имам обратен разход. Градско харчи 7 ама извън града отива към 8. :boost:
thecleaner
02-09-2012, 11:18
Пунто 1,4 8в. от вчера засечено 190км общо, 50км градско, 130км на дълго и 10км на заварка с 19 литра V-Power Racing
Аз пък с Доблото имам обратен разход. Градско харчи 7 ама извън града отива към 8. :boost:
А бе Гиги тва Добло да не го караш като пистарка, на мен Kawasaki-то ми дава такива разходи, градско 5/100, извънградско 9-10/100, и с жена ми като съм е много икономично. :-):crazy:
Тва Kawasaki ще вземе градско да ти връща банкноти през резервоара...дай му малко жега :D
Еееееееей, аман от туристи.... :crazy:
Ко, не вярвате ли, даже под 4 ми дава, като хибрид гори, по точно като Алфа 166 2.4 на един колега от форума, много съм доволен, ако го похваля още малко и може да почне и да връща. Всъщност то само в София може да се случи, там са най-икономични колите, особенно некои малолитражки с 6 градско Софийско. :moon::moon::spiteful::mrgreen:
Аз си мислех, че тва е няква ZX6R, a то било хибрид...с педали и 50сс мотор... Така вече те разбирам.
Аз за извънградското говорех :D
Аз за извънградското говорех :D
Извън града има начин, или качвам жената, или мотора на ремарке, иначе десятка си бичи...:smoke::wow:
Аз 10 не виждам, а и определено не са само двама тези на които им харчи толкова.
С тези разходи, които давате обезмисляте изцяло идеята на тези автомобили. Аз се чудя как на вас не ви е странно малки градски коли с 1.2 мотори да харчат колкото 2.4 JTD примерно.
А4-ка 2.5 TDI автомат градско ми харчи 9
Kосьо неможеш да ме убедиш в това,че тези коли харчат 6/100 в Сф.Мойта сега дава 7.5/100 след последното засичане,имаме 2 броя Пунто 1.1 служебни разход 7-8/100,Фиат Фиорино 1.4 разход 8/100.
П.С.Странно ми е как само ти и професора казвате че колите ви харчат 6/100 в Сф/единия даже не я и кара той/ а аз и още 5-6 човека казваме че разхода ни е 8/100,къде според теб се крие истината..............:help::help::help::help:
П.С.Алфата ти и тя ли харчи 6/100 в Сф,защото ако го кажеш,ще те призная за истински лъжец,не е като да незнам този мотор колко харчи в Сф..................:respect::respect::respect::re spect:
Само да подметна няколко неща за разхода:
1. Някой ходят на работа в 7, други в 9 ... и 2те са в София но дали няма ралика ;)
2. Сипвам от една бензиностанция - един разход, сипвам от друга - друг. На големия мотор много добре се вижда къде е некачествен бензина ;)
3. На един маршрута му е през орлов мост , евлоги и всичките адски задръствания , на друг : Дружба - Младост . И тук ли няма да има разлика ? ;)
4. Ако ламбдата е умряла на показание за богата смес , ECU-то какво прави ?
5. "ADAC: налягането в гумите влияе до 30% върху разхода"
Kосьо неможеш да ме убедиш в това,че тези коли харчат 6/100 в Сф.Мойта сега дава 7.5/100 след последното засичане,имаме 2 броя Пунто 1.1 служебни разход 7-8/100,Фиат Фиорино 1.4 разход 8/100.
П.С.Странно ми е как само ти и професора казвате че колите ви харчат 6/100 в Сф/единия даже не я и кара той/ а аз и още 5-6 човека казваме че разхода ни е 8/100,къде според теб се крие истината..............:help::help::help::help:
П.С.Алфата ти и тя ли харчи 6/100 в Сф,защото ако го кажеш,ще те призная за истински лъжец,не е като да незнам този мотор колко харчи в Сф..................:respect::respect::respect::re spect:
Недей да бързаш да определяш кой е лъжец и кой не. Ако толкова държиш да се доказваме предложи някаква сума и ще ти докажа колко ми харчат колите. Ама да ми казваш, че съм лъжец...а земи се стегни малко. Пунтото казах, че харчи 6.4 поне до карането до момента, което са около 500-600км. Алфата ми харчи 7 градско.
И пак казвам: това, че коли 1.2 ви харчат по 8-9 градско е проблем в колите или стил на каране. Пежото ми харчеше 8-9 градско, а беше двулитров бензин. Аз не виждам нищо ненормално в тези стойности. Единствената ми кола, която е харчила над 10 в града е била QV-то
Mind_Control
03-09-2012, 01:05
И пак казвам: това, че коли 1.2 ви харчат по 8-9 градско е проблем в колите или стил на каране. Пежото ми харчеше 8-9 градско, а беше двулитров бензин. Аз не виждам нищо ненормално в тези стойности. Единствената ми кола, която е харчила над 10 в града е била QV-то
Аз карам пежо 206 ЦЦ 1.6 и под 9 градско не е слизала, а аз карам много икономично. Ама може нещо да е преебано или партидата да е такава..
Така първо да отбележа, че аз карам доста често по околовръсното, цариградско и тодор александов. Това определно има значение. Просто така си подбирам маршрута. Но бих казал че познавам режимите на повечето столични светофари и като знам, че ще светне червено директно си изключвам предавката. Зор нямам. 90% от шофьорите около мен обаче си дават газ до последно и спират последните 20 метра. Тръгването в София също е забавно. Тръгне едвам едвам на първа и после на втора смачка газта...не знам вие как карате, аз в града карам спокойно. За извън града на определени пътища нещата се променят. Имам си мотор, имам си кола, кефя се.
За цц-то - възможно...моето цц беше 2.0 и харчеше толкова, че дори беше и с големи джанти, които нали уж вдигали разхода. При цц-то 1.6 харчи колкото 2.0 по принцип, защото колата е по-тежка, а 1.6 на цц така или иначе е голем мъртвец. Имаше една жена в пежо форума с такова автомат и харчеше 11-12. Ма кво се обяснявам. Който не вярва да ми пише на лично да си уговорим ден/час да види. Ако лъжа едно шише от мен уиски, ако не лъжа от вас.
Да не говорим, че има хора, на които може и под 6 да им харчи. Пример: живее в Борово, бачка в бизнес център Младост. Палиш - околовръсното - гасиш. Няма светофари, няма задръствания. Има хора, на които и да галят педала на газта като минава в пиковите часове сутрин и вечер през центъра и разхода скача.
Недей да бързаш да определяш кой е лъжец и кой не. Ако толкова държиш да се доказваме предложи някаква сума и ще ти докажа колко ми харчат колите. Ама да ми казваш, че съм лъжец...а земи се стегни малко. Пунтото казах, че харчи 6.4 поне до карането до момента, което са около 500-600км. Алфата ми харчи 7 градско.
Лъжец си и тва е.....................:wow::wow::wow::wow:,ако гледаш борда на Пунтото,той не показва вярно.............ако го засичаш пълно/пълно може и да ти повярвам................:bg::bg::bg::bg:
Ако гледаме борда, мойта 166 прави 9/100 в града. ;-)
Това не е разход по борд.
На ГТ то с 20 литра минавам 280-300 км градско, с 30 литра 410-430км. Това ми.е разхода за последните месеци. 50/50 с климатик, защото вечер не използвам.
А колко ми е кеф да ви гледам как плюета не е истина. Явно така ви изнася. Жалко обаче, че дори човек, който ме познава от 8-9 години ми обяснява, пче съм лъжец, при положение, че знае колко ме бърка какъв ми е разхода, ама нищо :bg:
А на мен новото (вече не толкова ново) Пунто 1.4 16 клапи с 225/45-17, ми харчи ПОД 9/100 градско в София, ама от НАЙ-градското - в 8:00 потеглям от Надежда, в 8:10 съм на надлез Надежда, 8:15 пресичам бул.Сливница, 8:20 пресичам бул.ТодорАлександров, 8:25 съм на ЛукОйл на бул.Гешов, около 8:30 пристигам....
На прибиране по обратен ред, само добавяте една 1-ца пред часовете :D
Почти всеки ден се налага да карам и в идеален център.
Не виждам, кое е толкова чудно в разход 7/100 за 1.2 60 конЬе :)
Добре де, не се сърдете като ощипани госпожички, и нека колите ви горят толкова... ;-)
Ти мани колите - почни да даваш газ на мотора.... :crazy:
Ти мани колите - почни да даваш газ на мотора.... :crazy:
Мотора го карам до две хиляди оборота, тва да не е Туйн Спарк...:butt::scherzkeks::Tease:
То така се кара малолитражка...
И нали знаеш - първа е само за тръгване.
Ти стана ли бре?
Дай се чуеме, че програмата се товари с всяка минута....
Като стана ще ти звънна... :wow:
Това не е разход по борд.
На ГТ то с 20 литра минавам 280-300 км градско, с 30 литра 410-430км. Това ми.е разхода за последните месеци. 50/50 с климатик, защото вечер не използвам.
А колко ми е кеф да ви гледам как плюета не е истина. Явно така ви изнася. Жалко обаче, че дори човек, който ме познава от 8-9 години ми обяснява, пче съм лъжец, при положение, че знае колко ме бърка какъв ми е разхода, ама нищо :bg:
Ма ти верно ли се обиди бре,баси човека...................:smoke::smoke::smoke::smo ke: ти май не разбираш,кога се бъзикам,сори ако съм те засегнал.На мен дори и 7.5 разход за Ипси ми е добре в града,ма я засичам пълно пълно.Аз и Алфата я засякох последните 2 пъти така и се оказа че лятото харчи 9.2-9.4 а не 10 както си мислех/по борд е 8.5-8.6/,ето че на лампата не трябва да се вярва.............аз тва си го знам отдавна де.............:bg::bg::bg::bg:
Аз винаги пълно - пълно гледам... (то не, че имам и друга опция де) :)
WarsteineR
17-10-2012, 16:29
http://www.cars.bg/u828694 Ей тва ще ходя утре да гледам, че ми писна да давам по 30лв за 100км градско. Ще се радвам на мнения.. не ме бърка, че няма клима и се надявам да се вместя 10-12лв на 100 км градско...
http://www.cars.bg/u828694 Ей тва ще ходя утре да гледам, че ми писна да давам по 30лв за 100км градско. Ще се радвам на мнения.. не ме бърка, че няма клима и се надявам да се вместя 10-12лв на 100 км градско...
Близначка на нашата,Елефантино блу,но с друг салон.Ако е 55 коня е 1.1,ако е 1.2 е 60 коня,има грешка в заглавието,освен това е с новите брони след 2001,или е удряна или тъпия джамбаз не знае реалната година на колата..............Успех,колата изглежда супер на снимки.............:th_up::th_up::th_up::th_up:
П.С.Оп ей сега се загледах,че е и с новите мигачи,значи колата 100% е след 2001...........провери номера на рамата..............
RoMeO_156_GTA
17-10-2012, 16:58
Не искаш да удушиш бегачката с газ :evil: С новите брони е да , като на Давид , неговата беше 1.2 60 кс . Знаеш на какъв тормоз е преживявала . То си е Пунто като моето , но с по-хубави материали . Какви точно мнения търсиш . Аз лично ги харесвам за ежедневки . Ако нямаш компания , може да хвърлим едно око :)
Само където тези снимки не са от БГ и не се знае на живо какво ще е... Звънни предварително да видиш дали е в Габрово или ще те омотат нещо.
Не искаш да удушиш бегачката с газ :evil: С новите брони е да , като на Давид , неговата беше 1.2 60 кс . Знаеш на какъв тормоз е преживявала . То си е Пунто като моето , но с по-хубави материали . Какви точно мнения търсиш . Аз лично ги харесвам за ежедневки . Ако нямаш компания , може да хвърлим едно око :)
Само където тези снимки не са от БГ и не се знае на живо какво ще е... Звънни предварително да видиш дали е в Габрово или ще те омотат нещо.
Това определено е най-добрия избор на кола за тези пари,около 2000 г. :th_up::th_up::th_up::th_up:Аз съм супер доволен от нашия бръмбар,супер е за града,даже когато жената не го кара,редовно паркирам 159-та и си житкам с Ипси..............:tooth::tooth::tooth::tooth:
WarsteineR
17-10-2012, 19:23
Благодаря за полезните мнения! Звъннах на човека и каза, че няма външни забележки единствено вътре била по-захабена.. Иначе гледах снимки на други коли от автокъщата и колата я мернах в ъгъла, изглежда същата като на снимките. Явно джамбазина нещо не е внимавал.. като го слушах, те са му я дали тая кола заедно с другите и нищо не знае. Тедо, утре може да ти звънна като тръгвам да дойдеш за компания и дано да има още живот в слончето :)
П.с. Ей сега за малко да взема едно саксо 1.5д..нали икономични здрави... ама то като варел.. нищо симпатично няма в тая кола..
п.с.с. Лошо видях още реални снмки и явно колите не са едни и същи.. истинската е с черните лайсни и най-вероятно ще е страх и ужас :О
RoMeO_156_GTA
17-10-2012, 19:51
Наистина в първите обяви се вижда в ъгъла , но това си е стария фейс с кръглите халогени (които май липсват) и надали е по-млада от '99г. Явно е намерил първите снимки в нета по цвят и е качил . Без да се види няма как да знаем какво ни очаква . Лайсните може да ги боядисаш златисти :tooth: Пък токувиж излезе читаво :)
А за Саксо 1.5д и аз съм чувал , че са много икономични и здрави мотори , но тези базовите са ми много гадни и са по-тесни май. Саксо трябва да е VTR :evil:
Наистина в първите обяви се вижда в ъгъла , но това си е стария фейс с кръглите халогени (които май липсват) и надали е по-млада от '99г. Явно е намерил първите снимки в нета по цвят и е качил . Без да се види няма как да знаем какво ни очаква . Лайсните може да ги боядисаш златисти :tooth: Пък токувиж излезе читаво :)
А за Саксо 1.5д и аз съм чувал , че са много икономични и здрави мотори , но тези базовите са ми много гадни и са по-тесни май. Саксо трябва да е VTR :evil:
Начи тая кола е накъв казан 100% :tooth::tooth::tooth::tooth:
П.С.Саксото трябва да е VTS не VTR :th_up::th_up::th_up:
DiStefano
18-10-2012, 20:09
Начи тая кола е накъв казан 100% :tooth::tooth::tooth::tooth:
П.С.Саксото трябва да е VTS не VTR :th_up::th_up::th_up:
Подкрепям за VTS ... ама за кво му е такава резачка .. нали идеята е за икономичен автомобил .
RoMeO_156_GTA
18-10-2012, 20:24
Подкрепям за VTS ... ама за кво му е такава резачка .. нали идеята е за икономичен автомобил .
Просто имаме общ приятел с турбиниран VTS и го бъзиках , че като ще е варел , поне да е бърз варел :)
Да каже какво е станало с Ланчията :)
WarsteineR
19-10-2012, 00:33
Ами не съм ходил да я гледам.. само по естеството на обявата разбирам що за кош е. За жалост май най-доброто решение е да и сложа хубав газов инжекцион и да не се занимавам с кошари за такива пари.. Две коли не ми трябват, а алф за такива пари няма да я дам, та ще си бучна една газ и ще си я карам докато роди. :beer:
RoMeO_156_GTA
19-10-2012, 09:39
Да , на обява не звучи никак обещаващо ... Като гледам другите обяви , снимките не са му проблем , ама какво ли крие . Май идеята за хубаво ГИ звучи най-добре :calc: :bored: Знаеш си колата , гледал си я , а друга кола , особено вкарана с газ , си е неизвестност...
Jivko7777
19-10-2012, 20:27
Ами не съм ходил да я гледам.. само по естеството на обявата разбирам що за кош е. За жалост май най-доброто решение е да и сложа хубав газов инжекцион и да не се занимавам с кошари за такива пари.. Две коли не ми трябват, а алф за такива пари няма да я дам, та ще си бучна една газ и ще си я карам докато роди. :beer:
И след това ще си викаш защо по дяволите не го сложих тоя газов инжекцион по рано... 3-ма колеги ги убеждавах да слагат те не и не, сега и един по един сложиха и ми викат прав беше съжаляваме че до сега не сме...
WarsteineR
19-10-2012, 20:48
Дано си прав колега, в сряда си уговорих монтаж и след това мисля да и бодна едно чипче, за да не се усеща толкова слабото гориво и ще си разтривам така. Живот и здраве, ще си вземем фън кар в по-розови времена :afro: