PDA

View Full Version : проблем с боксер 1.7

IXIBIT
14-12-2006, 11:14
колата е с двигател 1.7 16v боксер 96година
Инжекторите са почистени,дебитомера е почистен,филтрите сменени,гърнетата са наред(няма катализатор) скоро сменихме и термостата така че и температурата си е наред.........нищо не показва на диагностиката,ремъците са сменени и зацепването е както трябва :!:
Проблема е че не върви достатъчно (тоест 1.4 ts я убива) и също така при смяна на предавките се чуват гърмежи и паткания от гърнето......разхода е много голям ! Вчера свалихме свещите и се оказа че са golden lodge,пробвахме ги всички си работят,кабелите също са наред,но свещите са с черен нагар по тях,дори след продължително даване на газ :!:
Някакви идеи за какво да гледаме и какво да проверяваме :?: :!:

alfista
14-12-2006, 11:44
Преди време си купих свещи golden lodge от Т&Н ,като ги сложих паля колата работи известно време и се задавя с тях,а иначе като ги пробваш си работят :roll: .Проверете и вакумите, под колектора има нещо като разпределител в него идват 4 вакума от дроселите и този от регулатора на налягането на бензина.
А може и валовете да не са правилно зацепени.

hristiqn
14-12-2006, 13:32
moje 1.4 - da e mnogo silno prosto :twisted: vse pak e t.s (turbo sport) :lol:

Bobo
14-12-2006, 14:09
Първо и задължително - свещите в кофата :idea: Слагаш нови Денсо или Нжк :idea: Второ не прочетох да сте сменили ремъци ? Ако да сигурни ли сте в зацепването ? Ако да и смените свещите и колата не се оправи ми се обаждате по телефона че у форума ше почнат едни припадания :lol:

Sergey_gigov
17-12-2006, 12:56
moje 1.4 - da e mnogo silno prosto :twisted: vse pak e t.s (turbo sport) :lol:

ще те видя като я оправя колко е силна 145-цата ти :D

Sergey_gigov
17-12-2006, 12:59
Първо и задължително - свещите в кофата :idea: Слагаш нови Денсо или Нжк :idea: Второ не прочетох да сте сменили ремъци ? Ако да сигурни ли сте в зацепването ? Ако да и смените свещите и колата не се оправи ми се обаждате по телефона че у форума ше почнат едни припадания :lol:

И ремаците и ролките - веднага щом се прибрахме ги смених - само че колата не иска да тръгне - отидох при човека ,който ми сменя ремъците -води се добър майстор - и той ми каза че някъде поема въздух и докато не се оправят и се лъже ланд-а сондата ще гори много и няма да върви - така ли е БОБО ? или не ?

miroo
18-12-2006, 19:53
kъде казваш ги смениха?

Bobo
18-12-2006, 21:45

И ремаците и ролките - веднага щом се прибрахме ги смених - само че колата не иска да тръгне - отидох при човека ,който ми сменя ремъците -води се добър майстор - и той ми каза че някъде поема въздух и докато не се оправят и се лъже ланд-а сондата ще гори много и няма да върви - така ли е БОБО ? или не ?

Абе че ще гори повече е вярно ма чак да не върви :roll: Смятам че като казвате че не върви то не е малко а много :roll: А не си ми отговорил на въпроса за свещите :?:

IXIBIT
18-12-2006, 21:57
Свещите ще дойдат след 15 януари-дотогава няма да има доставки заради празниците...ще поръчаме Денсо Иридиум.
А за вървенето-не върви като 1.7 боксер а по скоро като 1.4 ТС
Незнам дали си съгласен с мен Бобо,ти я кара и я видя........според мен трябва да върви много повече
:wink:

Bobo
18-12-2006, 22:12
Свещите ще дойдат след 15 януари-дотогава няма да има доставки заради празниците...ще поръчаме Денсо Иридиум.
А за вървенето-не върви като 1.7 боксер а по скоро като 1.4 ТС
Незнам дали си съгласен с мен Бобо,ти я кара и я видя........според мен трябва да върви много повече
:wink:

То ясно че беше мъртвец ма първо трябва да се отстранят всички гадни бъгове и после да решиме дали върви :wink:

Sergey_gigov
31-12-2006, 10:34
за сега остана само един бъг в колата - и той се оказа доста сериозен :) смених и свещите - направихме всичко по колата - и тъкмо зе да върви като хората - и започна да ми прихлъзва и съединителя - сега малко ще трябва да поработя и за него - надявам се много скоро и него да оправя - и няма какво да правя вече по колата.

Bobo
31-12-2006, 13:54
за сега остана само един бъг в колата - и той се оказа доста сериозен :) смених и свещите - направихме всичко по колата - и тъкмо зе да върви като хората - и започна да ми прихлъзва и съединителя - сега малко ще трябва да поработя и за него - надявам се много скоро и него да оправя - и няма какво да правя вече по колата.

Е щом е озорила съединителя най-после начи може и вече да е наред :lol: :wink:

Sergey_gigov
03-01-2007, 16:22

Е щом е озорила съединителя най-после начи може и вече да е наред :lol: :wink:

не е наред докато и съединителя не се оправи :( само дето ми се заформи една сума около 500 лв за скапания долен ляв..... :not-fair:

Lisan
03-01-2007, 22:31
Комплект съединител ти излиза до 140лв., труд около 120лв. прави 260 преко сили 300лв.,губят ти се 200лв.

Bobo
04-01-2007, 10:57
Да ве що 500 лева бре много е тва :shock:

Sergey_gigov
04-01-2007, 11:49

защото в сливен съединителя е 350 лв - комплекта и ми искат още около 150 за смяната - малко мога да смятам - ама мисля че толкова прави :(

Bobo
04-01-2007, 12:05

защото в сливен съединителя е 350 лв - комплекта и ми искат още около 150 за смяната - малко мога да смятам - ама мисля че толкова прави :(

Ми ще проверя тука колко ще струва съединителя и ще ти го пратя ако трябва :wink:

Mury
04-01-2007, 17:18

Ми ще проверя тука колко ще струва съединителя и ще ти го пратя ако трябва :wink:

На Стамболийски е към 190 кинта комплекта Валео :wink:

Lisan
04-01-2007, 18:49
Валео за 145-146 16в не се продава,защото притискателния диск е 215мм и има само ментак за около 75-80лв. Феродовия е 200мм и става всякъв, цените са от 36лв до 75-80лв. Лагера става и обикновен,но по добре да се направи опит за намиране на Валео или Ап което е доста трудно. Те вървят в комплект по принцип и трябва доста да уговаряте продавача да го разцепи,но опита си струва няма да ви тропат лагерите.

Bobo
04-01-2007, 22:17
Валео за 145-146 16в не се продава,защото притискателния диск е 215мм и има само ментак за около 75-80лв. Феродовия е 200мм и става всякъв, цените са от 36лв до 75-80лв. Лагера става и обикновен,но по добре да се направи опит за намиране на Валео или Ап което е доста трудно. Те вървят в комплект по принцип и трябва доста да уговаряте продавача да го разцепи,но опита си струва няма да ви тропат лагерите.

Продава се Валео! И притискателя и феродовия по спецификация са 215мм :wink: За какво разцепване става въпрос като момчето иска да си купи съединител комплект :?:

Lisan
04-01-2007, 22:27
Аз до сега не съм виждал такъв комплект,може и да има някъде но там кадето пазарувам никога не е имало.

Bobo
04-01-2007, 22:30
Аз до сега не съм виждал такъв комплект,може и да има някъде но там кадето пазарувам никога не е имало.

Е айде сега тва звучи като хляб няма ! категорично !
и после в магазина за ел. уреди никога не се е продавал :lol: :lol: :lol:

Lisan
05-01-2007, 10:39
Като го купите напишете откъде,колко,какво и тн.,и ще черпя бира.

Lisan
06-01-2007, 13:34
За да довършиме спора за съединителя проверих в каталога на Валео и там пише; Притискателен диск 215мм.; Феродов диск 200мм, 24шлици,

Sergey_gigov
07-01-2007, 12:24
момчета - искам да ви попитам още нещо - какво ще ми кажете за марката -АП-и- не знам точно как се пише - магазинера ми каза че това е съединителят на ивеко - и ми каза че само такова нещо може да ми достави - нямало валео :indian:

Mury
07-01-2007, 13:48
момчета - искам да ви попитам още нещо - какво ще ми кажете за марката -АП-и- не знам точно как се пише - магазинера ми каза че това е съединителят на ивеко - и ми каза че само такова нещо може да ми достави - нямало валео :indian:

Аз доколкото съм чувал е доста добра марка но нямам личен опит-нека Лисан да каже той май е слагаал таквиз съединители :wink:

Alfamaniak
07-01-2007, 14:16
Може да проверим и за DELPHI :idea:. Аз на VM-а преди време сложих такъв

Bobo
07-01-2007, 15:28
За да довършиме спора за съединителя проверих в каталога на Валео и там пише; Притискателен диск 215мм.; Феродов диск 200мм, 24шлици,

Супер, съгласен съм с тебе :wink: Са обаче ми обесни как така в тоя същия каталог има и 1.7 Туинспарк 145-ца :shock: :wink:

Bobo
07-01-2007, 15:29

АП си е перфектен съединител :wink: Ако не дойде до края на месеца при мойте хора ще има валео :wink:

Lisan
07-01-2007, 20:15
Ап е дори по добър от Валео според мен,той е няква мешаница,притискателния и лагера са Ап и са много добри и няма да тропа лагера. Феродовия в комплекта е Валео, слагай няма да збъркаш. Като е разглобена колата си смени и гумичките на долната помпа, за да знаеш че няма да имаш ядове след време. Успех.

valjo
07-01-2007, 21:11
Ап е дори по добър от Валео според мен,той е няква мешаница,притискателния и лагера са Ап и са много добри и няма да тропа лагера. Феродовия в комплекта е Валео, слагай няма да збъркаш. Като е разглобена колата си смени и гумичките на долната помпа, за да знаеш че няма да имаш ядове след време. Успех.
ам, мойта не е боксер, ама след смяната на съединителя долната помпа почна да издава зверски скърцащи звуци :shock:
а вие можете ли да ми я оправите таз помпа или да купувам нова?

Lisan
08-01-2007, 00:14
Да ти кажа честно незнам, никога не съм правил ТС и нямам на идея за какво става въпрос. Съжалявам но не мога да помогна.

stelt
08-01-2007, 08:26
Аз съм с АП на боксьора от около 35 хил. км, засега движи , но не е баш истината този съединител.

Sergey_gigov
08-01-2007, 08:30

ще видиме какво ще стане със съединителя - а за помпата - купил съм голямата - не пречи и малката да купя - то дето ще сменям гумички - по добре цялата

ne0
08-01-2007, 10:59
на Евро 007
има съединител комплект ВСИЧКО за около 150 лева некъв Мега.....
Аз познавам авер с такъв, кара нема проблем

Mury
08-01-2007, 18:34
на Евро 007
има съединител комплект ВСИЧКО за около 150 лева некъв Мега.....
Аз познавам авер с такъв, кара нема проблем

Марката баце е Мекарм и е най-големия боклук заедно с Пантер :idea: :idea:

IXIBIT
08-01-2007, 18:37
на него му трябва корав съединител,а не някакъв за пенсионери :lol:

Sergey_gigov
08-01-2007, 19:26
на него му трябва корав съединител,а не някакъв за пенсионери :lol:

така де - все пак искам да карам кола - ко ми требваше каручка - щях да си зема голфче - 1.4 и нема проблеми - от точка А-до точка Б без значение за колко време - ама не аз искам колица дето да бега :Bolt:

ne0
08-01-2007, 22:02
Така е просто исках да кажа кви лайна се продават в туй евро 007.

па Mury има комплекс да не си харесва колата .....

Mury
09-01-2007, 11:30

Шошошошо :idea: :!:Аз па моа ти кажа че някои неща които продават в Евро 07 са същите кат в Алексауто и ТиН :idea: :wink:

valjo
09-01-2007, 11:34

Шошошошо :idea: :!:Аз па моа ти кажа че някои неща които продават в Евро 07 са същите кат в Алексауто и ТиН :idea: :wink:
е тва са тия неща дето алекс и ТиН ги зимат от Евро07 преди това хаха;)
днеска си зех помпа МЕнтелли от е07, да видим ква ше излене;)

Mury
09-01-2007, 11:35

е тва са тия неща дето алекс и ТиН ги зимат от Евро07 преди това хаха;)
днеска си зех помпа МЕнтелли от е07, да видим ква ше излене;)

Да бе Вале аз го говоря тва от доста време ма никой не верва :wink:аре да не казвам къде съм виждал да разтоварват камион на Евро 07

ne0
09-01-2007, 11:55
кажи, кажи, издайги мамка им....
цял живот ме лъжат....

IXIBIT
14-01-2007, 09:43
Намерихме съединител и то ВАЛЕО 8)
Притискателния е на 215мм,феродовия също е на 215мм,лагера и той е ВАЛЕО........комплекта излезе 250 лв
Явно в Сливен всичко има :twisted:

IXIBIT
14-01-2007, 09:44
още малко

Bobo
15-01-2007, 01:12
Ухаа тоз е некъв спортен има сини пружинки :lol: :lol: :lol:

Sergey_gigov
15-01-2007, 16:35
Батеееееее немах представа че така ще върви мойта алфа като и сменихме съединителя :boost: :Bolt: :shocked:

Sergey_gigov
15-01-2007, 16:43
християне де си бате - ако искаш давидиш колко е силна 1.4 тс (турбо спорт-а ти ) ела на летището в неделя да те видя

emilio
15-01-2007, 17:09
още малко

абе като ти гледам снимките и ми се иска да те питам дали ти е пластмасова основата на лагера,че аз си купих един Валео френски и голям ментак ми изглежда лагера - сякаш от друг комплект са го мушнали в тая кутия!

valjo
15-01-2007, 17:19
още малко

абе като ти гледам снимките и ми се иска да те питам дали ти е пластмасова основата на лагера,че аз си купих един Валео френски и голям ментак ми изглежда лагера - сякаш от друг комплект са го мушнали в тая кутия!
един бял пластмасов... ментак нементак нема друг ;)

IXIBIT
15-01-2007, 19:57
лагера е пластмасов...........има и метални части по него
Вчера сменяхме съединителя на един бус..и той беше така.....пластмаса и метал..и то оригиналния който свалихме
Между другото и оригиналния лагер на алфата беше пластмасов :wink:

Mury
15-01-2007, 20:12
лагера е пластмасов...........има и метални части по него
Вчера сменяхме съединителя на един бус..и той беше така.....пластмаса и метал..и то оригиналния който свалихме
Между другото и оригиналния лагер на алфата беше пластмасов :wink:

Ми те са си такива и са по добри от тея дет са целите метални :wink:

Sergey_gigov
15-01-2007, 21:30
честно да ви кажа не ме интересува пласмаса ли е или метал - ама си е голяма тръпка колицата сега :drive:
струваше си паричките

hristiqn
15-01-2007, 23:48
Време беше :D Сега трябва и да я плавим редовен участник в неделя :twisted: То се е видяло , че кристални фарове няма да има .... ама ми се въртят едни оферти за ксенонче , така , че скоро можи и СН 145-ца да свети синичко :lol:

Sergey_gigov
17-01-2007, 20:41
Бобо - моля за един съвет сега - как се сваля помпата на съединителя - тая която е вътре в купето - че майстора и той не знаеше , а пък тя си тече .

Sergey_gigov
22-01-2007, 19:21
ПРОБЛЕМИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ :(
след смяната на съединителя - колата тръгна по- добре , но мое мнение и мнение на други хора е че колата се (дави - глъхне ) на ниските обороти -и разхода на гориво пак е много голям - не мога да падна под 14л./100 моля помогнете .?- какво да направя - каква е причината ?

Mury
23-01-2007, 12:47
ПРОБЛЕМИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ :(
след смяната на съединителя - колата тръгна по- добре , но мое мнение и мнение на други хора е че колата се (дави - глъхне ) на ниските обороти -и разхода на гориво пак е много голям - не мога да падна под 14л./100 моля помогнете .?- какво да направя - каква е причината ?

14/100 не е чак толкова висок разход но за София а не за Сливен :wink: тртеа ти диагностика,и що не земете да я докарате таз кола до София та бат ви Бобо да я оправи най-накрая :lol:

Sergey_gigov
23-01-2007, 13:36
ще я помъчиме още малко и най много и така да стане - на мене взе нещо да ми писва вече да бягам само по сервизи - насам - натам - или ще става кола - или много скоро ще и се реши съдбата .

Mind_Control
25-01-2007, 13:04
ще я помъчиме още малко и най много и така да стане - на мене взе нещо да ми писва вече да бягам само по сервизи - насам - натам - или ще става кола - или много скоро ще и се реши съдбата .

А това колата от аватара ли ти е?

Sergey_gigov
25-01-2007, 14:26
А това колата от аватара ли ти е?[/quote

Хехехе - не - чак такава селяния не бих направил ;)

Чакай мисля че имам една снимка на колата - ще я сложа като аватар .

hristiqn
26-01-2007, 17:21
Май са ми познати тези жанти :lol:

Sergey_gigov
26-01-2007, 19:48
хахахах от къде ли ?
да не да са твойте случайно -

Хора - пазете се че боксер с въздушен филтър се разкарва по улиците - и плаши по много

Mury
28-01-2007, 22:43
хахахах от къде ли ?
да не да са твойте случайно -

Хора - пазете се че боксер с въздушен филтър се разкарва по улиците - и плаши по много

Да не би да я оправи :?: :wink:

Sergey_gigov
29-01-2007, 19:04
абе да ти кажа - след като и смених филтъра - тръгна много по- добре - ама като и направя диагностика - тогава ще кажа как е в същност - никога не съм карал друга такава алфа и не мога да преценя как е в действителност - за сега върви много според мен ,но какво ще кажат майсторите - това е по - важно .