View Full Version : Сваляне на Катализатор
Има ли смисъл да ми свалят Катализатора na Alfa 166 2.5 v6 ще има ли разлика в вървенето ?
ecotronic
29-08-2012, 13:58
Има ли смисъл да ми свалят Катализатора na Alfa 166 2.5 v6 ще има ли разлика в вървенето ?
Предполагам, че това зависи от състоянието на катализатора.
Ако е позапушен, колата ще тръгне по-добре след махането.
преди два дена ходих във м комплекта на околовръстния път и ми казаха да не се занимавам с тея неща
duronman
01-09-2012, 10:14
Ако имате работещ катализатор, който не е брутално запушен е ОГРОМНА грешка да го махате. Първо замърсявате повече, второ в 99% от случаите колата си променя звука към лошо и става леко като на тенеке.
По спомен този двигател е с 3 катализатора и 3 ламбда сонди след катализаторите така, че освен да съсипеш колата или да си купиш 3 нови нищо друго няма да постигнеш.
duronman
01-09-2012, 12:17
2 катализатора са, а 3 ламбди аз не видях, като вдигах отдолу колата, май са 2.
Веднага след изп. колектори на всяка глава има катализатор. Отделно отдолу има още един. А може и два да са отдолу не помня, но на самите колектори има по един катализатор.
Веднага след изп. колектори на всяка глава има катализатор. Отделно отдолу има още един. А може и два да са отдолу не помня, но на самите колектори има по един катализатор.
Зависи коя година е,ако е Евро 2,е с един катализатор долу на гърнетата и 2 сонди...............:devil::devil::devil:
Хмм. Може макар, че не ми се вярва дори и евро 2 да е само с един катализатор. На брат ми е 2002 г. и е с 3 сонди и 3 катализатора. Тя и моята е евро 2 но е била с 2 катализатора(този олигофрен преди мен е махнал този отдолу)!
Хмм. Може макар, че не ми се вярва дори и евро 2 да е само с един катализатор. На брат ми е 2002 г. и е с 3 сонди и 3 катализатора. Тя и моята е евро 2 но е била с 2 катализатора(този олигофрен преди мен е махнал този отдолу)!
Зависи за коя държава е правена колата,на Венци 6-ака е 99 и е без катализатори на колекторите и с 1 сонда :devil::devil::devil::devil:
duronman
01-09-2012, 13:55
При мен '99 - 2 катализатора, сонди не съм броил.
Моята 156 2.5 е произведена края на 98ма, има (имаше) 1 катализатор и 1 ламбда.
Катализатора е сменен със специално направен да го замести модел на supersprint.
Звука е много по-добър и няма дрънчене.
И без катализатор минава технически преглед с измерване на вредните газове без проблем.
Jivko7777
01-09-2012, 19:16
Моята 156 2.5 е произведена края на 98ма, има (имаше) 1 катализатор и 1 ламбда.
Катализатора е сменен със специално направен да го замести модел на supersprint.
Звука е много по-добър и няма дрънчене.
И без катализатор минава технически преглед с измерване на вредните газове без проблем.
едно разумно мнение че до сега глупости се писаха ;-)
duronman
01-09-2012, 19:27
Да, ако има специално направен резонатор съм съгласен, но ще е много хубаво, ако някой сподели от къде може да се намерят. Масовите резонаторни гърнета са пълен боклук.
geniusloci
11-09-2012, 13:14
Ако намериш, сети се и за мен. При мен са всичките катализатори (на колекторите и отдолу май още два), т.е. ако се прави нещо - ще е драма...
Ако намериш, сети се и за мен. При мен са всичките катализатори (на колекторите и отдолу май още два), т.е. ако се прави нещо - ще е драма...
При теб трябва и софтуерна намеса,да се изключи задната сонда/и :priest::priest::priest:
geniusloci
11-09-2012, 22:16
Аз нямам желание да ги махам, честно казано.
duronman
13-10-2013, 12:35
След над година на газ започна яко да смърди на сяра и май май се е позапушил катализатора. Вече усещам, че колата не се форсира толкова добре и всичко води към катализатора уви.
Искам или не, ще се наложи да го сваля :(
Лошото е, че искам гърне направено специално за целта (с двуцевка отпред и надявам се качествено изработено).
Ако някой има информация от къде мое да се намери и да не е на цена 600-800лв, а 150-250лв, ще бъда много благодарен!
Виж тук колега:http://www.lazarov90.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=3&Itemid=5
Не съм им ползвал услугите,но съм чувал,че работят много добре,и ако не се лъжа колега от форума беше писал добри думи за тях.
duronman
15-10-2013, 18:35
Благодаря колега, ще се обадя утре.
duronman
16-10-2013, 11:03
Еми утре ще си правя поръчково гърне от неръждавейка и ще споделям впечатления, благодаря на колегата dakata за контактите :) Дано всичко мине гладко и направят хубаво гърне!
За нищо колега,пиши после как са се справили,че и аз мисля да ходя при тях за смяна на гърнета.
duronman
16-10-2013, 23:17
Ползваш ме за опитно зайче, разбирааааам :-) :-P
Хахахахаха :-) далеч съм от тази мисъл колега.От няколко месеца се каня да ходя при тях,но все изниква нещо и си оставам само с мераците,едното от гърнетата ми вече тотално издуха и няма как ще се ходи.Като гледам референцийте по снимките дето са пуснали в сайта си не ми изглежда да са некои леваци.
duronman
17-10-2013, 16:52
Отидох днес и човекът ми каза да не го махаме, защото според него работи перфектно и не е запушен. С ясният довод, че когато колата е загряла, газовете си излизат перфектно и не пуши или мирише (тества)м а че това че понамирисва, когато е студена сутрин било 100% нормално. Направи ми добро впечатление, най-малкото защото по този начин съвсем съзнателно отказа да вземе 200лв. Единственото, което не ми хареса е, че каза, че ако реша по-натам да го правя, то трябва да се запазят фитингите от катализатора, да се реже и по средата да се "снади" с неръждавейката.