PDA

View Full Version : Някои наблюдения в/у охл.с-ма

gorbi
06-09-2012, 10:52
Преди два дни оставих колата в сервиза на АР във Варна, покрай другото да почистим казанчето, да сменим напукани или дефектни маркучи и съединения и да сменим антифриза.... Взех колата - всичко точно - тръгнах на дълъг път и какво ми направи впечатление - колата взе да загрява и да се включва често перката на радиатора... Антифризът не тече, нивото в казанчето не спада, но стрелката започна да се вдига нагоре, да се включва вентилатора, а до сега вентилаторите съм ги чувал само като включа климатика...
Някакви идеи защо се получава така?

duronman
06-09-2012, 11:15
Лошо обезвъздушаване ?

gorbi
06-09-2012, 11:38
това си помислих и аз, ама не знам как да разбера.....

lordliness
06-09-2012, 13:15
Виж дали ти работи парното, обикновено то страда при въздушна възглавница.

gorbi
06-09-2012, 14:27
Парното го проверих, духа горещо, ама при външна температура 25 тука, не знам дали това е признак че работи... :) Не трябва ли системата сама да се обезвъздушава?

lordliness
06-09-2012, 15:32
Има един винт за обезвъздушаване беше на един маркуч около казанчето

Jivko7777
06-09-2012, 15:40
Лошо обезвъздушаване ?

това ще е няма какво друго

danchev63
06-09-2012, 17:00
Има един винт за обезвъздушаване беше на един маркуч около казанчето
Винтовете са два. Единия е непосредствено след радиатора(като застанеш с лице към двигателя най вляво на самия ръб на радиатора отгоре). Другия е до сами казанчето пак отляво.
На мен като ми доливаха системата развиха напълно и двата. След това наливаха докато потече от радиатора и тогава го завиха. След това продължиха да наливат докато потече и от другия и завиха и него. Накрая доляха до максимум в казанчето. Предупредиха следващите ден два да го наблюдавам и ако спадне да долея (като си го завърти системата дообезвъздушавала).