PDA

View Full Version : Интернет и телевизия?

Кайо
09-09-2012, 16:03
Дайте идеи за добър-и доставчици на нет и телевизия в района на жк.Стрелбище,днес се настанявам и трябва тези дни да си прекарам нет и тв. но идея си нямам към кой да се вържа.

ecotronic
09-09-2012, 16:23
Дайте идеи за добър-и доставчици на нет и телевизия в района на жк.Стрелбище,днес се настанявам и трябва тези дни да си прекарам нет и тв. но идея си нямам към кой да се вържа.

За булсатком чувам добри отзиви. Цените за услугата са приемливи.

old alfist
09-09-2012, 18:35
Обикновено при комбинация на две услуги качеството поне на една от двете куца или работят клиентите с цените.

Кайо
09-09-2012, 18:40
Обикновено при комбинация на две услуги качеството поне на една от двете куца или работят клиентите с цените.

Moже и да си прав,поне така беше едно време в Атина докат изгладят нещата или нета се влачеше или телевизията беше зле......

morfius
09-09-2012, 20:42
Спектрум или Нет 1... ако не искаш да се псуваш после.

Susscrofa
09-09-2012, 20:45
Имаш ли телефонен кабел от БТК от едно време?

old alfist
09-09-2012, 20:52
Е, и какво ако има - да не би да го набутваш към мрежите на онзи оператор.
За мен истината с Интернет е лан-мрежи с опитични кабели, а телевизията пак оптика с К-модули.

Susscrofa
09-09-2012, 21:34
Е, и какво ако има - да не би да го набутваш към мрежите на онзи оператор.
За мен истината с Интернет е лан-мрежи с опитични кабели, а телевизията пак оптика с К-модули.

Имам виваком нет и айпипи телевизия, страхотно качество на приемлива цена.:)
Бях един от първите с тази телевизия:)

old alfist
09-09-2012, 21:48
Имам виваком нет и айпипи телевизия, страхотно качество на приемлива цена.:)
Бях един от първите с тази телевизия:)
Хайде да не говорим за първи, защото навремето първите с лан-мрежата си гредахме филми без да ги записваме - директно с тегленето.

Mury
09-09-2012, 22:17
Ауууу ще си имам блато за съсед,хихихихихихих :twisted::twisted::twisted::twisted: иначе за телевизия ти препоръчвам Булсатком,виж в Стрелбище може да имат и нет,защото в Бели брези нямат................:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Кайо
10-09-2012, 00:46

Идея си нямам,трябва да питам собствениците......

---------- Post added at 00:43 ---------- Previous post was at 00:39 ----------

Ауууу ще си имам блато за съсед,хихихихихихих :twisted::twisted::twisted::twisted: иначе за телевизия ти препоръчвам Булсатком,виж в Стрелбище може да имат и нет,защото в Бели брези нямат................:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Ми трябва да си горд!

---------- Post added at 00:46 ---------- Previous post was at 00:43 ----------

Спектрум или Нет 1... ако не искаш да се псуваш после.

Тия Сепктрумите не са ли нещо жане с Мтел?

morfius
10-09-2012, 01:09
Мтел ги купи заедно с Мегалан...
Не се хващай с нет от Булсат.

Кайо
10-09-2012, 01:39
Мтел ги купи заедно с Мегалан...
Не се хващай с нет от Булсат.

Бе щот не искам да си блъскам главата викам да си сложа Виваком или Мтел,та щом Мтел са купили Спектрум значи ли,че ако сложа Мтел=слагам Спектрум?

mordohy
10-09-2012, 01:53
Имам Виваком и определено не съм доволен от него. Каквато и скорост да обявяват, тя пак е под 600. За обявените с над 20 пъти по-високи скорости може само да си мечтаеш. Освен това, много често се бъгва системата. Имам чувството, че имат устройства, които те дебнат дали не си активен и да спрат достъпа до нета.
После рестартирай и прочие. Една пикла ме убеждаваше, че да рестартирам модема един път на ден си е съвсем нормално.
С една дума търси оптика.

morfius
10-09-2012, 08:24
Нет1 - оптика до вход/сграда.
Цифровата им ТВ не е кодирана - телевизор с DVB-C приема без устройство/конакс карта.
Вкъщи ползвам тяхна ТВ на 3 ТВ, дойдоха окабелиха и ядове нямам. Но нета ми е отделен...
Спнет/Мегалан - ПОН, пасивна оптика до апартамент.
Ползвам един от първите ПОН на Спнет, това за Интернет е най-доброто на пазара, но за ТВ иска конвертор на всеки ТВ.

mordohy
10-09-2012, 10:38
Кайчо, слушай бога на съня!
Тоя поне е в час!

ivan dimitrov
10-09-2012, 10:59
---

morfius
10-09-2012, 11:05
Разликата идва от мерните единици най често. Ако си погледнеш договорьт внимателно, ще забележиш че скоростта е обявена в мега битове, операционната система и програмките отчитат мега байтове. Демек - това дето ти го пише в договорьт го делиш на 8 и ги юркаш докато не го постигнеш. Ако често забива модема да го сменят. Случва се и проблем с линията да има - да си го оправят.

И на повече от 2 - 3 км. от централата при стара усукана двойка получаваш един среден.
Дропове, забивания, шум и постоянно колебание в скоростта (особено ъплоуда дето е ситен така или иначе става особено капризен).
аДСЛ а е минало незапомнено... ако няма друга инфраструктура може да се прежали човек, но ако има опция за оптика до сграда/клиент, е (без)краен мазохизъм.

StanG
10-09-2012, 11:57
+ от мен за Нет1.От 3 години съм на пакет кабелна+нет и не съм и помислял да ги сменям...

ivan dimitrov
10-09-2012, 12:06
---

ecotronic
10-09-2012, 13:31
Няма място за спор.
Постьт ми бе адресиран кьм Иво. При вече сключен договор, трябва да се изисква спазване на условията от страна на операторьт.
До преди няколко години несиметричната врьзка на БТК нямаше конкурент вьв Варна. Вече не е така, а "наследникьт" почива на "стари лаври". И все още прибягват до стари "хитрости".

За какви стари хитрости говориш?

Кайо
10-09-2012, 13:38
Избрах,Нет1....само не знам разните джуджавки от де да си ги набавя,тунер и рутер...те предлагат ли?
Става ли друг рутер и тунер?

ivan dimitrov
10-09-2012, 14:00
---

ecotronic
10-09-2012, 14:05
Ами "хитост" е като си комуникирате сьс представител в офисьт, да ти обещаят 128КБ/с а в договорьт напечатан с вьзможно най ситният шрифт на принтерьт да пише 128Кб/с. А кавичките са щото март месец ще се разведем. След като 15г сьм им бил клиент. И другите три договора, а и никога вече няма да им вляза в офисите.
Ясно сьзнавам че грешката си е моя - трябваше да си нося лупа и да прочета договорьт, преди да го подпиша.
Тьпото е че за смешна сума, са готови да загубят клиенти.

Мерната единица за скорост на пренос е bps (бит за секунда) или производните на бит.......Kb, Mb, Gb......
Така, че доставчиците си пишат договорите коректно.

ivan dimitrov
10-09-2012, 14:26
---

morfius
10-09-2012, 16:34
Избрах,Нет1....само не знам разните джуджавки от де да си ги набавя,тунер и рутер...те предлагат ли?
Става ли друг рутер и тунер?

Какъв ти е ТВ, ако има двб-ц ... не ти трябва тунер за Нет1, вади си цифровата директно.
Ако не, могат да ти дадат те, можеш да си гледаш и аналогово.
Рутер си купи.
Качествен имай предвид, че ще изкара поне 5 години.
Но с какви параметри зависи от това какво точно ще връзваш към него и на каква скорост.
(Слабите изнемогват на повече от 600 сесии торенти например).

Walker
10-09-2012, 16:47
net1 - за цената си е много добре.

Аз използвам само телевизия от тях, но имам приятели и с пакет - те също са доволни.

old alfist
10-09-2012, 16:51
Никакви договори не подписвам защото им плащам предварително за цялата година и за двете услуги, а те ми раздават разни рутери, К-модули или ако не ми трябват ми наброяват оше по два месеца бонус.Качеството на двете услуги е мн.добро - фирмите са различни, но собственика е един и същ.

bager
10-09-2012, 19:27
Нет1 са добре! И аз съм на тяхна телевизия от няколко години. Кабела директно в ТВ-то и си ползвам тунера на телевизора. Не се занимавам с няколко дистанционни.
Интернета обаче ми е на Мегалан- също от много години. И макар че откакто ги купиха Мтел има спад в качеството на обслужването, пак съм доволен.

Bobi_33
10-09-2012, 20:33
Според мен във всеки квартал положението е различно. Аз живея в Люлин. Тук ползвам Булсатком за телевизия от 5-6 години. Проблеми не съм имал. Таксата е приемлива. От няколко месеца ползвам и интернет с телевизия на Булсатком. Всичко е много добре, но това се дължи на факта, че Булсатком купиха най-големият доставчик на интернет в Люлин. Отгоре на всичко таксата за интернет е само 7лв. на месец и интернета не се е сривал досега, скоростите са ОК и т.н.
Естествено, че ако тук в Люлин офертата е добра, това не гарантира, че навсякъде е така. Затова трябва да се проучи как седят нещата в Стрелбище примерно, но да дадат мнение, хора които живеят там и ползват въпросната услуга.

Кайо
10-09-2012, 23:07
Какъв ти е ТВ, ако има двб-ц ... не ти трябва тунер за Нет1, вади си цифровата директно.
Ако не, могат да ти дадат те, можеш да си гледаш и аналогово.
Рутер си купи.
Качествен имай предвид, че ще изкара поне 5 години.
Но с какви параметри зависи от това какво точно ще връзваш към него и на каква скорост.
(Слабите изнемогват на повече от 600 сесии торенти например).

Големия няма двб за него ще трябва да взимам ако искам да гледам дигитално,всъщност аз не гледам телевизия за жената и децата ще слагам.

---------- Post added at 23:07 ---------- Previous post was at 23:05 ----------

Според мен във всеки квартал положението е различно. Аз живея в Люлин. Тук ползвам Булсатком за телевизия от 5-6 години. Проблеми не съм имал. Таксата е приемлива. От няколко месеца ползвам и интернет с телевизия на Булсатком. Всичко е много добре, но това се дължи на факта, че Булсатком купиха най-големият доставчик на интернет в Люлин. Отгоре на всичко таксата за интернет е само 7лв. на месец и интернета не се е сривал досега, скоростите са ОК и т.н.
Естествено, че ако тук в Люлин офертата е добра, това не гарантира, че навсякъде е така. Затова трябва да се проучи как седят нещата в Стрелбище примерно, но да дадат мнение, хора които живеят там и ползват въпросната услуга.

Много правилно казано,този феномен го ма и в Гърция,един и същи доставчик в даден район да е номер 1 а в друг да е гола вода.

mordohy
11-09-2012, 00:31
Разликата идва от мерните единици най често. Ако си погледнеш договорьт внимателно, ще забележиш че скоростта е обявена в мега битове, операционната система и програмките отчитат мега байтове. Демек - това дето ти го пише в договорьт го делиш на 8 и ги юркаш докато не го постигнеш. Ако често забива модема да го сменят. Случва се и проблем с линията да има - да си го оправят.
То аз ако ги оставя на мира те започват да си правят каквото искат.
Много ги е яд, че съм си оставил мрежата без кодиране и всеки може да се връзва към нея.
То около мене само бабички, ама има и три по-млади семейства. Те също си махнаха кодирането, та сега си имаме нет от поне двама доставчици.

morfius
11-09-2012, 00:58
Спнет и Нет1 са пробвани из половин София ... няма разлика :)
За това и насочих натам.

Щом няма тунер, пускаш аналогова или искаш устройство.

Mury
11-09-2012, 07:15
Големия няма двб за него ще трябва да взимам ако искам да гледам дигитално,всъщност аз не гледам телевизия за жената и децата ще слагам.

---------- Post added at 23:07 ---------- Previous post was at 23:05 ----------

Много правилно казано,този феномен го ма и в Гърция,един и същи доставчик в даден район да е номер 1 а в друг да е гола вода.

Булсатком,навсякъде е еднакъв,аз затова те насочих към тях,защото пакетните им цени са много добри...............:grin::grin::grin::grin:

morfius
11-09-2012, 08:10
То аз ако ги оставя на мира те започват да си правят каквото искат.
Много ги е яд, че съм си оставил мрежата без кодиране и всеки може да се връзва към нея.
То около мене само бабички, ама има и три по-млади семейства. Те също си махнаха кодирането, та сега си имаме нет от поне двама доставчици.

Това звучи добре само на думи, реалните опасности са твърде много.
Едно скрипт киди може да ти докара и качулати гости...
С комшии може просто да си размените ключовете.

Кайо
13-09-2012, 14:37
Решението е взето,молбата е пусната,Нет1,ако скоростта на нета им е равна на скоростта на реакцията им на моята онлайн заявка значи съм направил правилен избор но това ще разберем от понеделник.

morfius
13-09-2012, 16:30
Скоростта им си е описана на сайта.
Ползват го доста колеги в различни райони на София, оплакванията са изключително редки.

Stefan Caromov
16-09-2012, 14:42
optic-com
Само виж има ли покритие там. Телевизията е 2 лева, ако си техен интернет клиент. Аз съм пет години на тая фирма и нета ми е спирал 3 пъти за по 3 часа.

morfius
16-09-2012, 16:44
optic-com
Само виж има ли покритие там. Телевизията е 2 лева, ако си техен интернет клиент. Аз съм пет години на тая фирма и нета ми е спирал 3 пъти за по 3 часа.

Тия през 3 блока имаха разлика в качеството...

svetlastf
19-03-2013, 07:52
+1 за NET1
От няколко дена ТВ+НЕТ 45 МВ за 22 пари.
Качеството на картината е добро, нета си стига скоростта.

ecotronic
19-03-2013, 13:37
+1 за NET1
От няколко дена ТВ+НЕТ 45 МВ за 22 пари.
Качеството на картината е добро, нета си стига скоростта.

Сигурно имаш впредвид 45 Mb/s.
И аз съм много доволен от качеството на услугата. А като предплащам за 3 месеца, ми дават по един безплатен.
Отделно това с поканите.

svetlastf
19-03-2013, 13:52
Да, Mbit/s. :spiteful:
Бях на близоо, но цената не оправдава орязаните им от към интересни програми пакети...

svetlastf
29-03-2013, 15:36
Нещо проблемация се появи...
Като пусна справочника и излиза програмата на телевизиите...
Обаче, като пусна турсене по жанр / например филм или музика / не намира нищо...:no:
Също така не работи и автоматичната корекция на цветовете в зависимост от вида на предаването / то и как ли ще работи, като няма инфо кво тече в момента /.
Писах на съпорта - ефект никъф...
ПП на близоо това си бачкаше перфектно:brickwall:

Stefan Caromov
29-03-2013, 16:38
Нещо проблемация се появи...
Като пусна справочника и излиза програмата на телевизиите...
Обаче, като пусна турсене по жанр / например филм или музика / не намира нищо...:no:
Също така не работи и автоматичната корекция на цветовете в зависимост от вида на предаването / то и как ли ще работи, като няма инфо кво тече в момента /.
Писах на съпорта - ефект никъф...
ПП на близоо това си бачкаше перфектно:brickwall:

НЕТ1 ползваше мой съсед. По простата причина, че не плащаше, тъй като оптиката ползва ток от неговото мазе. От телевизията е доволен много , е, няма опция на бокса за следващи предавания и така нататък - но те и дават едни боксове по 30 лева обикновени, освен, ако изрично не си купиш HD бокс. Често си пииваме у тях и да, телевизията е доста прилична. За сметка на това интернета....ооо боже мой. Стигна се до там, да му дам паролата на единия си рутер, за да ползва мой нет. Неговвия е добър, но спре ли по два дни няма нет . Реверанса на НЕТ1 откъм отстраняване на проблеми е 72 часа, питах в кол центъра. Освен това, не се грижат толкова за клиентите си - имам предвид, звъниш - нямаш нет, от там ти проверяват трасето, виждат суича, на който си закачен ти, другите закачени имат ли нет, ти се тросват, че проблема си е у теб и те отебават. Което е наистина така, но отношението им не ме кефи. Отделно, повторни настройки на рутер-20 лева, посещение 10 лева.. някакви такива цени.
В интерес на истината са си прави, щото какво са виновни техниците, че потребителя си е слагал примерно RG-то в микровълновата, не е тяхна отговорност, но има наистина хора, които нищичко не разбират.

За тв аз съм на нево. 130 канала за 2.50 на месец. Наистина от тия 130 , 80 са ... неам думи, ама пък за 2.50 на месец, добре че интернет не плащам.