PDA

View Full Version : Честит девети септември!

Susscrofa
09-09-2012, 20:32
Съединението го пропуснахме, но 09.09.19... няма да го изпуснем.
Денят, в който великите сили пратиха България на майната си.
Денят, в който обезкървихме България.
Денят, в който обезглавихме България.
Денят, в който откъснахме българина от земята.
Денят, в който унищожихме най-ценното, а именно, собствеността............
Денят, в който България пое по пътя на работническата мечта....
Е, запазихме Южна Добруджа:)
Пролетарии от всички страни, обединявайте се......
Наздраве от мен................:meeting:
Голяма тема, голямо нещо:), май прекалих със сиренето и доматитО...

lordliness
09-09-2012, 21:15
Пропусна нещо- унищожиха интелигенцията на България

old alfist
09-09-2012, 21:21
Съединението го пропуснахме, но 09.09.19... няма да го изпуснем.
Денят, в който великите сили пратиха България на майната си.
Денят, в който обезкървихме България.
Денят, в който обезглавихме България.
Денят, в който откъснахме българина от земята.
Денят, в който унищожихме най-ценното, а именно, собствеността............
Денят, в който България пое по пътя на работническата мечта....
Е, запазихме Южна Добруджа:)
Пролетарии от всички страни, обединявайте се......
Наздраве от мен................:meeting:
Явно не си употребил достатъчно алкохол.
При тази двойствена политика, никой не ни е питал за пътя, който искаме.

Доко
09-09-2012, 21:23
80% от четящите не знаят за какво е тази ирония. ;-)

Susscrofa
09-09-2012, 21:29
80% от четящите не знаят за какво е тази ирония. ;-)

А 20 % си мислят, че има ирония.

dimitar_vd62
09-09-2012, 21:36
Що бе готино беше.Като се роди дете му праят вноска за лада,телевизорите тежаха по 50 кила ама спиш по цяла нощ пред магазина и кат го докопаш припкаш с тв-то на гръб към панелката....А ся кво, коли бол, телевизорите като вестници и на килограми и на дебелина.

fred
09-09-2012, 22:36
Проблемът ни е, че тези 20% управляват на запад, а у нас управляват тия от 80-те процента

---------- Post added at 01:36 ---------- Previous post was at 01:35 ----------

Що бе готино беше.Като се роди дете му праят вноска за лада,телевизорите тежаха по 50 кила ама спиш по цяла нощ пред магазина и кат го докопаш припкаш с тв-то на гръб към панелката....А ся кво, коли бол, телевизорите като вестници и на килограми и на дебелина.

Па и бирата лятос беше рядкост, за сметка на кубинския ром хавана, който пък беше на цената на 4 бири :busted_cop:

митака-пловдив
09-09-2012, 22:48
Пропусна нещо- унищожиха интелигенцията на България

След 1989 обаче ни "платиха" 15 000 лева за убийстово на моя прадядо и вече не бяхме "деца на враг на народа".

Това немога да го преглътна обаче,одеве по новините даваха репортаж; едните поднасят цветя и оплакват утрепаните от комунистите,а в следващия репортаж показват радостни комунисти.

lordliness
10-09-2012, 05:12
След 1989 обаче ни "платиха" 15 000 лева за убийстово на моя прадядо и вече не бяхме "деца на враг на народа".

Това немога да го преглътна обаче,одеве по новините даваха репортаж; едните поднасят цветя и оплакват утрепаните от комунистите,а в следващия репортаж показват радостни комунисти.

И децата на" враговете на народа" не можеха да учат във висши училища и да работят определени професии.

Кайо
10-09-2012, 13:30

....ми яж месо,птици и риба.:):):)

Derry
10-09-2012, 18:13

След десетина години няма да има кой да се радва и кой да реве, дтата ще се забрави.

dimitar_vd62
10-09-2012, 21:41
Да бе, да! Нали знаете вица чия гора е най-голяма - американеца рекъл че ако го пуснат насред гората ще му трябва месец да излезе, руснака казал че ще му трябва година да излезе от тайгата, нашенеца се изсмял и казал - наште са толкуз големи че още излизат партизани от тях.

ecotronic
10-09-2012, 22:02
След десетина години няма да има кой да се радва и кой да реве, дтата ще се забрави.

Нама да се забрави а просто ще си остане в историята, както всяка една дата, свързана с някакво събитие. Било то хубаво или лошо. И така трябва да бъде.

Lei-chery
10-09-2012, 22:07
А всъщност, всяко време и всеки строй си имат своите положителни и отрицателни страни...
И колкото и да се спори по тези теми, винаги ще има застъпници и противници...:)
За това...датата си е дата..паметна с нещо.....за едни с добро, а за други с лошо и те така...

dimitar_vd62
10-09-2012, 22:10
Ми историята си е история, няма как да се забрави или преиначи - тва само македонците го могат.

ivan dimitrov
10-09-2012, 22:36
---

dimitar_vd62
11-09-2012, 01:05
Накараме да се замисля, доколко правдиви са били учебниците ни.

mordohy
11-09-2012, 01:16
Скоро четох на Божидар Димитров книгата:" Дванайсете мита в нашата история"
Странното е, че някои от тях ги знаех, за други се досещах, но от петима други, прочели книгата и петимата обявиха книгата за глупост.
А човека говори само с факти.
Как да убедиш комплексара, че най-великият ни цар е бил Петър, сина на Симеон, а не баща му.
Така , че масово се изкривява историята.
Хората пишат и четат това, което им се иска, а не това , което е истината.

endeavour
11-09-2012, 13:49
...Как да убедиш комплексара, че най-великият ни цар е бил Петър...

Това ако не греша е ОНЯ Петър - най-дълго царувалият български цар, останал в историята, която аз съм учил, с това, че е съсипал от гонка богомилите ?

Susscrofa
11-09-2012, 14:59
Това ако не греша е ОНЯ Петър - най-дълго царувалият български цар, останал в историята, която аз съм учил, с това, че е съсипал от гонка богомилите ?

Всеки цар е избран от Бог и трябва да се бори със сектите, а богомилите са си секта:)

Кайо
11-09-2012, 23:45
Всеки цар е избран от Бог и трябва да се бори със сектите, а богомилите са си секта:)

Хахахаха,Суската пак подхваща моабет с повишена трудност...бог,богомили и ереси.:):):)

Прасчо за мен православието е ерес,както и католцизма.:priest:

ivan dimitrov
12-09-2012, 05:32
Значи, сьвсем в духьт на темата, вярваш в "светлото бьдеще"(пак се правя на разсеян).

Susscrofa
12-09-2012, 08:32
Хахахаха,Суската пак подхваща моабет с повишена трудност...бог,богомили и ереси.:):):)

Силно си объркан.:picnic:

Кайо
12-09-2012, 08:49
Значи, сьвсем в духьт на темата, вярваш в "светлото бьдеще"(пак се правя на разсеян).

Да,определено,най-хубавите дни в живота ми до сега бяха,деня в който станах,чавдарче,деня в който станах пионерче и разбира се 9-ти септември....тези прекрасни манифестации ми липсват,такова множество от щастливи и усмихнати хора......съжалявам,че не успях да стана комсомолец и после член на БКП.

---------- Post added at 08:49 ---------- Previous post was at 08:46 ----------

Силно си объркан.:picnic:

Да,объркан съм,чудя се в колко да отида на работа и дали въобще да отида.:picnic:

Susscrofa
12-09-2012, 11:01
Да,определено,най-хубавите дни в живота ми до сега бяха,деня в който станах,чавдарче,деня в който станах пионерче и разбира се 9-ти септември....тези прекрасни манифестации ми липсват,такова множество от щастливи и усмихнати хора......съжалявам,че не успях да стана комсомолец и после член на БКП.

---------- Post added at 08:49 ---------- Previous post was at 08:46 ----------

Да,объркан съм,чудя се в колко да отида на работа и дали въобще да отида.:picnic:

http://topigri.bg/f/225/92884dc37637761e30113a134f6205ed.jpg
:picnic:

mordohy
12-09-2012, 11:27
Няма друг такъв, а и в световен мащаб са рядкост лидерите с 42 години управление, при това забележи векове след него да е пример за добър владетел. Всички са искали да са като него. Мир и ниски данъци. Ето формулата да забогатее толкова държавата, че е потдържал армия, която е отказвала всеки нашественик.
Дори богомилите ги е използувал като идеологическо оръжие.

Derry
12-09-2012, 11:36
Никога не съм разбирал нуждата да се вярва в божество, а да се надявам на него - изобщо и това без да твърдя, че не съществуват.

Susscrofa
12-09-2012, 11:47
Никога не съм разбирал нуждата да се вярва в божество, а да се надявам на него - изобщо и това без да твърдя, че не съществуват.

Вярата не е нужда.
Вярата е вяра.
В какъв смисъл да се "надяваш", решенията ги вземаш ти.
Защо често хората свързват вярата с чакане да ти помогне някой? Доста глупаво.:picnic:

mordohy
12-09-2012, 12:15
Вярата не е нужда.
Вярата е вяра.
В какъв смисъл да се "надяваш", решенията ги вземаш ти.
Защо често хората свързват вярата с чакане да ти помогне някой? Доста глупаво.:picnic:

Защото хората не познават вярата.
Тя е морала, а не двигателя на живота.
Бог не се меси пряко в живота на индивида.
Живота той сам си го определя с постъпките си.
Когато Бог се намеси, чрез своите лостове, то това се нарича чудо.
Не случайно казват;
Когато говориш на Бог- това е молитва.
Когато Бог ти говори- това е лудост.

DiStefano
12-09-2012, 12:56
Да добавя само : Амин !

Derry
12-09-2012, 22:42
И какво представлява Бог в крайна сметка и има ли значение дали му говориш /молиш/ или го игнорираш.

old alfist
12-09-2012, 23:16
И какво представлява Бог в крайна сметка и има ли значение дали му говориш /молиш/ или го игнорираш.
За преобладаващата част от хората това е субективно понятие, за други е обективност, а за останалите е реалност.

ivan dimitrov
12-09-2012, 23:50
---

Susscrofa
13-09-2012, 08:48

Материален подход.
Всичко ли трябва да представлява нещо:)

Хайде да видм биологично нещата.

Червената химикалка е такава, защото твоят мозък функционира така, щото създава образ на химикалка с червен цвят. Светът, който те заобикаля е такъв, защото съзнанието ти го "изгражда" като такъв.
За някои организми той е двуизмерен, за някои е сив, за трети е само отблясъци.
До каква степен, считаш себе си за съвършен, че да разбереш какво е Бог?
И какъв е смисълът да се стремиш да разбереш?
Можеш да вярваш само в неща, които си опознал ли?
Та дори в науката се вярва във все още неопознати неща.
Дарвинистите в нещо напълно доказано ли вярват?
:tequilla:

Да игнорираш Бог:):tequilla:

Derry
13-09-2012, 11:55
Ми да, всичко е нещо пък било то и нематериално. А щом кажи-речи цяла планета вярва в божествени работи е вероятно да има нещо или сме се цопнали насред някаква заблуда.
Искам да разбера какво е той за да разбера защо му се молят и строят храмове, защо полагат усилия за нещо много неясно. А в една безкрайна вселена няма невъзможни неща.

---------- Post added at 11:55 ---------- Previous post was at 11:54 ----------

Eй! Ши ви скьсам партийните книжки....значи! Може ли в тема за 9-ти септрмври да си приказвате за религия?

Бог е твоята вяра в него. Ако имаш нужда от бог, трябва да вярваш. Ако не ти трябва - игнорирай го и.....кажи кое място да ти запазя в Ада.
Моят адрес ще е 9-ти крьг, 9-ти казан. Тьрся си приятни сьседи.

Ми някаде по насянка предпочитам, аз с топографията на ада не съм много запознат ама...

Кайо
13-09-2012, 14:32
http://topigri.bg/f/225/92884dc37637761e30113a134f6205ed.jpg
:picnic:

Умопомрачително тъпа реклама доказваща,че все още сме си близо до 9-ти септември....това зеленикакво жувотно отдавна не е хит по ,,белите" страни.

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Моят адрес ще е 9-ти крьг, 9-ти казан. Тьрся си приятни сьседи.

.....ако има и по девет мастики ставам ти съсед.:tequilla:

morfius
13-09-2012, 17:10
Материален подход.
Всичко ли трябва да представлява нещо:)

Хайде да видм биологично нещата.

Червената химикалка е такава, защото твоят мозък функционира така, щото създава образ на химикалка с червен цвят. Светът, който те заобикаля е такъв, защото съзнанието ти го "изгражда" като такъв.
За някои организми той е двуизмерен, за някои е сив, за трети е само отблясъци.
До каква степен, считаш себе си за съвършен, че да разбереш какво е Бог?
И какъв е смисълът да се стремиш да разбереш?
Можеш да вярваш само в неща, които си опознал ли?
Та дори в науката се вярва във все още неопознати неща.
Дарвинистите в нещо напълно доказано ли вярват?
:tequilla:

Да игнорираш Бог:):tequilla:

Науката хич не я брига дали вярваш...
Съзнанието ти филтрира реалността, до колко това я деформира е доста индивидуално.
И проблема не е в това какво е Бог, а в това какво някои хора те убеждават, че е Бог.

ivan dimitrov
13-09-2012, 19:46
---

dimitar_vd62
13-09-2012, 20:48
Ми да, всичко е нещо пък било то и нематериално. А щом кажи-речи цяла планета вярва в божествени работи е вероятно да има нещо или сме се цопнали насред някаква заблуда.
Искам да разбера какво е той за да разбера защо му се молят и строят храмове, защо полагат усилия за нещо много неясно. А в една безкрайна вселена няма невъзможни неща.[COLOR="Silver"]

Първо, не е доказано че Вселената е безкрайна, крайна и т.н.Второ, не се мъчи да получиш отговор на този въпрос - отдавна го задавам и не съм получил отговор.И аз се чудя ,каква щеше да е, ако Пилат Понтийски не беше разпънал Христос.

ivan dimitrov
13-09-2012, 21:24
---

dimitar_vd62
13-09-2012, 21:27
Не бе, не бъркаш, ма не ми се отцепва по въпроса па и аз съм на принципа - добрите момчета отиват в Рая, лошите където си поискат.Може да заформим един блатен казан.

Доко
13-09-2012, 21:28
Баси, някой е вече в "Матрицата"....:sex:

Derry
13-09-2012, 22:06
Първо, не е доказано че Вселената е безкрайна, крайна и т.н.Второ, не се мъчи да получиш отговор на този въпрос - отдавна го задавам и не съм получил отговор.И аз се чудя ,каква щеше да е, ако Пилат Понтийски не беше разпънал Христос.

Абе Христос ясен ами Мохамед, Буда и няколко още по дребни божества. Всичките си имат по някого. Явно хората си имат потребление.

Ако нашата вселена е крайна, то отвъд нея има нещо което ще да е безкрайно.

---------- Post added at 22:06 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Май и ти ши си ми сьсед.
Христос е Божият син. Той е врьзката Му с хората, не самият Бог.
Или бьркам?

Подробности, то нали има триединство ли какво беше там - тате, бате и ковача.

dimitar_vd62
13-09-2012, 22:12
Във всички религии има някой който е слязъл от небето.Абе за всичко са виновни извънземните и жените....:smoke:

Доко
13-09-2012, 22:59
„До 9 септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!“
Тодор Живков.

Колко е бил прав, ама прочита е бил друг.

Кайо
13-09-2012, 23:10
Баси! Аз на теб разчитах за мастичките. Мислех че все ще се "разберете нещо" с Лукавия, а ти .... условия поставяш.

Е то се знае,че мастиката ще е от мен ама реших да се пробвам.:):):):)