PDA

View Full Version : Проблем - колата придърпва

di4eto
16-12-2006, 09:52
Здравейте. Купих си Алфа 146 1.7 Boxer, имам проблем когато държа педала на газта горе и давам малко газ колата започва да придърпва. И винаги трябва да карам на полусъединител в такъв момент. Мисля че не е нормално. Моля ви помогнете със съвет.

xeac
26-12-2006, 22:18
и при мен е така :) също и на четвърта като карам с малко газ(около 2000 оборота), и когато превключвам на по-малка предавка ( напр. от 4 на 3 ) проблема е много дразнещ ,но все още незнам от къде идва.Най-лошото е ,че започнах да свиквам .Ако разбереш къде е проблема -пиши , аз също.

valjo
26-12-2006, 22:47
без претенции да вдевам нешо, но при мен след смяна на съединителя това се оправи:)
а да, и боксера май не му е най голямата сила на 2000 оборота, пробвайте на повече;)

Mury
27-12-2006, 10:58
без претенции да вдевам нешо, но при мен след смяна на съединителя това се оправи:)
а да, и боксера май не му е най голямата сила на 2000 оборота, пробвайте на повече;)

Си си напълно възможно да е от съединител а и кат знаеме кви са лагерите и вилките на боксерите :wink:

xeac
28-12-2006, 01:13
Незнам,може да е от него.Аз го смених преди извстно време , но с евтин.Лично аз мислех ,че е от запушени дюзи , но тогава на газ не би трябвало да има проблем.Абе като натискаш педала яко- няма проблеми :lol:

raitchev
03-01-2007, 16:04
на мен ми придърпва когато съм в ниски обороти и висока предавка, или поточно казано кагато я карам като баба ми :) но дам ли газ и спира да придарпва, това се появи наскоро и само когато не е загряла сутрин например. освен това се свиква и го усещаш преди да си помисли да придърпа

Lisan
03-01-2007, 22:36
За 1.7 16в. трябва добра реголация на дроселите, иначе отварят не равномерно и се получава придърпване на малки обороти.

wasp
04-01-2007, 09:37
И моята придърпва на ниски обороти ... логично е, доколкото всеки ми казва, оптималните обороти за боксера са около 3000 :)

Lucky
04-01-2007, 09:41
И моята придърпва на ниски обороти ... логично е, доколкото всеки ми казва, оптималните обороти за боксера са около 3000 :)

По скоро 4000/6000 :Tease: :spiteful: :hehe: :firstprize:

Pinky
04-01-2007, 09:47
мда, на 3000-3500 се събужда, а после почва и да върви

Lisan
04-01-2007, 14:20
То без ниски не се кара, но щом ви кефи - карайте.

xeac
05-01-2007, 19:19
За 1.7 16в. трябва добра реголация на дроселите, иначе отварят не равномерно и се получава придърпване на малки обороти.

а къде мога да си направя такава регулация?

wasp
05-01-2007, 23:45
мда, на 3000-3500 се събужда, а после почва и да върви

Моята почва да бяга :) а градско сутрин гледам да не вдигам много над 3000 оборота :) освен когато бързам, разбира се.

di4eto
18-03-2007, 10:38
Смених съединителя и проблема изчезна. Сега на ред е катализатора.

Bakalov
18-03-2007, 18:48
Аз от скоро карам Алфа, преди това имах БМВ 318 (115 к.с).
Най-голямо впечатление при Алфата ми прави ГОЛЕМИЯ въртящ момент при ниски обороти! Въпреки че е 90 к. с., там където БМВ-то върви на 2-ра, Алфата драпа на 3-та! Карам в Смолян и региона и Ви казвам, че баирите тука са високи!

Не знам, дали само при мен е така, но представям си, ака Алфата беше 1,7 - 2!

Е... впечатленията ми са от около 300 км. каране. Ще видим по-нататък, как ще се представя италианската машина.

Иначе форума Ви е страхотен! Поздравления!

BatVas
19-03-2007, 14:18
Скоростите на Алфата са малко по къси - на БМВ-то по дълги. От там ти се струва за по големия въртящ момент - ама знам ли - не съм сравнявал кривите на въртящ момент и мощност :wink: :?

charmario
20-03-2007, 11:41
Бе то май си зависи от колата. Както бях писал в друга тема - моята може да качва баири ма 5-та с 30 км/ч и да ускорява даже без никакви признаци на придърпване и давене. Всяка Алфица си има своя песен :drums:

lalagirl
02-06-2012, 08:27
Моля помогнете! От 2-3 дни колата ми придърпва, случва се да изгасне и като дам малко повече газ се чува някакъв странен звук , все едно пукаш торбичка, пълна с въздух. Да не говорим, че като подавам повече газ не иска да набира скорост, движи се все едно ще спре всеки момент, а после изведнуж като се отприщи и хуква. Водих я на сервиз, смениха ми 1ва бобина, но пак прави този проблем. Колата е 146 1.4 16V TS с газов инжекцион. Не знам на какъв майстор да я заведа, какво може да и има?

---------- Post added at 08:27 ---------- Previous post was at 08:21 ----------

Мислих, че е от газовото но докато е на газ гори и бензин, въпреки че само пали на бензин преди 2 дни налях 5литра и вече свети лампичката че няма, а колата я карам само на газ...

didko_boy
02-06-2012, 12:54
Моля помогнете! От 2-3 дни колата ми придърпва, случва се да изгасне и като дам малко повече газ се чува някакъв странен звук , все едно пукаш торбичка, пълна с въздух. Да не говорим, че като подавам повече газ не иска да набира скорост, движи се все едно ще спре всеки момент, а после изведнуж като се отприщи и хуква. Водих я на сервиз, смениха ми 1ва бобина, но пак прави този проблем. Колата е 146 1.4 16V TS с газов инжекцион. Не знам на какъв майстор да я заведа, какво може да и има?

Мислих, че е от газовото но докато е на газ гори и бензин, въпреки че само пали на бензин преди 2 дни налях 5литра и вече свети лампичката че няма, а колата я карам само на газ...

5 литра не са достатъчно да ти угасне лампата на бензина , по нагорнище ще угасва по надолнище ще святка алфита са така! налей и 10 за да не се шашкаш ! ако все пак гори бензин докато е на газ провери ( ти или някой друг) регулатора за налягането на бензина, намира се в края на бензиновата рейка (където са дюзите) най отдясно в него влиза едно тънко маркуче извади го и провери дали не мирише на бензин . Много често се случва от там да си краде по малко бензинец когато му се пукне мембраната

lalagirl
03-06-2012, 14:13
на мен сега проблема ми е не толкова че гори и бензин, а че придърпва, направо се тресе колата като я карам и издава много странен шум като пукане, все едно гърнето ми е спукано а то не е.

didko_boy
03-06-2012, 21:42
на мен сега проблема ми е не толкова че гори и бензин, а че придърпва, направо се тресе колата като я карам и издава много странен шум като пукане, все едно гърнето ми е спукано а то не е.

има голяма вероятност двете неща да са свързани !!! ако караш на бензин придърпва ли?

lalagirl
06-06-2012, 07:47
не съм пробвала да я карам на бензин, аз вече изобщо не я карам защото след като ме остави на един сфетофар пали много трудно и ако запали не иска да се движи, придърпва придърпва, разтресе се цялата и спира.

nikolchoni
07-06-2012, 13:15
не съм пробвала да я карам на бензин, аз вече изобщо не я карам защото след като ме остави на един сфетофар пали много трудно и ако запали не иска да се движи, придърпва придърпва, разтресе се цялата и спира.

Трябва ти хубава диагностика. Проблема може да е от много неща като: свещи, кабели, бобини, дебитомер, ламбда сонда, гориво и тн.

kolev
07-06-2012, 13:47
тука много сте по диагностиките :D

щом пука /има детонации/ дави се и чезне бензина значи най-вероятно меси горивата.

пп
тая тема от къде я изкопахте.

tst
10-06-2012, 23:04
Някой, може ли да обясни, как се регулира дросела?

BillyBoy`
11-06-2012, 00:03
Не се регулира!!..

kolev
11-06-2012, 10:35
регулирана е в завода. ако някой след това я е бутал става много сложно....

alex_tasev
18-09-2012, 12:39
Колеги, от една седмица карам на ГИ (Feroni) и се появи проблем с придърпване. Най- осезателно в ниските обороти 1500- 2500. При преминаване на газ обича да загасва. При каране на бензин, проблемът не съществува.

Моля за съвет каква би могла да е причината.

Starang
18-09-2012, 13:38
Колеги, от една седмица карам на ГИ (Feroni) и се появи проблем с придърпване. Най- осезателно в ниските обороти 1500- 2500. При преминаване на газ обича да загасва. При каране на бензин, проблемът не съществува.

Моля за съвет каква би могла да е причината.

Вече няколко колеги казаха-диагностика.Скоро и аз си сложих ГИ,при мене понякога ги прави номерата при 1500-2000 оборота лекичко придърпва и после си се държи нормално,газаджият ми беше казал свещи,но те са си ок,та сега чакам заплатката та да направиме една диагностика,аз имам едни съмнения от преди та да видиме какво ще стане

nikolchoni
18-09-2012, 16:10
Има една тема за свещи Бриск, единия от колегите беше написал, че е сложил от тях ама такива за ГАЗ и проблема с придърпването му е изчезнал. И все пак преди всичко една диагностика си е най-добре.

someone
18-09-2012, 23:56

ламбда сонда. Минах по този път със същите болки. Ориентир ... част 140 лв, 5 лв смяна и 25 лв диагностика. Почва се с диагностиката :balloon:

Brotlive
30-09-2012, 14:31
Аз не съм на газ ,но ми прави проблема с придърпването и то само на 1-ва при не загряла кола!Когато тръгна на ниски обороти и няма проблем ,но след като натисна педала за да истегля и ми умалява !Не се чува пукане и други особености просто в един момент решева,че и се върви и тръгва!
Дали може да ми помогнете!