Log in

View Full Version : На колко реални км. закупихте вашата 166 ?

gorbi
11-09-2012, 19:07
За да убием илюзиите, че кола на над 5 год. може да е под 100 000 км. :)

Моята е 2005 Ноември, купих я на километража пише 156 000 км, оказа се на 258 000 км.

По лично мое мнение италианеца както я е купил до Октомври 2011 (когато я е купил автоджамбазинът от Италия) е сменил само водна помпа и алтернатор.

Аз я купих и и смених цялото окачване, всички масла, четирите гуми ремъци, шайби и филтри. Няма да пиша колко съм платил, защото за това има други теми, пък и цифрата е подтискаща :) Но пък сега имам кола - слънце :)

popaay
11-09-2012, 19:24
И моята е някъде в тези граници!Сега е на 161 900,бях да ми трият една грешка на еарбега и забелязах,че пише повече километри 90000+.На ФЕС също показва повече 90000+(не ги помня точно).Демек като закръгля е на 261000км

duronman
11-09-2012, 19:39
За JTD излиза точно на FES, за бензинките (поне за V6) трябва да се умножи по 10 или да се чете без запетая) и след това да се раздели на 5.5 нещо си. Мислех, че не е вярно, но след като покарах 4 хиляди и направих няколко междинни теста сметката продължава да излиза.

balev64
11-09-2012, 19:51
Моята алфа, 2,4 JTD 136 p.s.беше на 363 000 км когато я купих от Германия през 2009 г.В момента е 410 000 км.,двигателя го карам постоянно с масло Ajip sint evolution 5W40 пълна синтетика и с ръка на сърцето мога да кажа че от смяна до смяна не доливам и грам.Колата не ми е правила никакви проблеми докато не се наложи да сменям подгревни свещи...това обаче е дълга история която съм описал тук във форума.Поради състоянието на пътищата ни преди месец си купих джип,и той с кожен салон и куп екстри лъскав и красив, но честно казано алфа ромео е нещо повече от кола,обичам си я и сърце не ми дава да я продам.Тя така си седи пред нас,а аз все отлагам обявяването и за продан, някак си не съм готов все още да се разделя с нея.

duronman
11-09-2012, 20:01
Бях така, като си продавах капата, карах либра и капа няколко месеца. Ако няма кой да я кара алфата и наистина само седи по-добре я продай някой да и се радва !

ML 20V
11-09-2012, 20:16
На диагностика, моята показа, че километрите са реални т.е. 125к. Аз още не вярвам, но и да не съм прав лошо няма. :)

Doomguy
11-09-2012, 20:17
Как да разбера на колко е 2.0 TS, във FES пише същото, с разлика от 10 000км надолу. А силно ме съмнява да е на толкова...

duronman
11-09-2012, 20:26
И аз учудено не вярвам на моите съвпадащи малко километри, но все пак... защо смятате, че абсолютно всички хора са навъртяли много километри на колите си. Имам познати в Италия, които постоянно ми разказват за хора, които имат някаква малка очукана градска кола от рода на панда, която карат безжалостно в града и някой голям автомобил, който карат на почивки и т.н.

Разни хора, разни километри, за дизелите съм по-склонен да мисля, че са купени за по-голям пробег и по правило са на повече от бензинките, но истината е, че има и коли правили по няколко хиляди на година... макар и да не е правило и да са относителна рядкост.

EDIT: Например гумите с който купих колата са набор '98 ! Отзад в багажника има никога неслагана, същата марка, модел и дот гума с оригинална пета джанта. Така, че нещата са много относителни.

ecotronic
11-09-2012, 20:37
Моята я купих от собственик на малка автокъща (лично негов автомобил). Гледана и стопанисвана с грижи кола. Никакви забележки.
По километраж беше на 140 000, при диагностиката показа 180 000.

PS:

Напълно нормално е на една кола да се въртят по-малко от 10 000 годишно.

На предишната ми кола за 9 години и навъртях 78 000.

На 166 цата, точно за една година съм и навъртял 5 500.

lordliness
11-09-2012, 20:56
Моята има сервизна книжка, за 10 месеца е минавала по 20 000 км.и така до 180 000 всяка година, после не знам, по мои сметки е около 260 000 км. Въпреки това е една от най- хубавите 166, които съм виждал.По окачването до сега не съм правил нищо.

duronman
11-09-2012, 21:29
Както съм писал и преди - зависи и от други неща. Може кола на реални 100 000 да си е с оригиналните предни дискове и накладки (карана само извънградско, спазвани ограничения и т.н.) и да е като нова, защото тези 100 000 за минати за 1000 часа. Може да е на 50 000 и да и е разбито окачването, да е сменила 2 чифта накладки и един дискове и т.н. (например карана нервно в голям град с много задръствания - много спирачки, много пържене, много задръствания).

Километрите са едно от нещата определящи състоянието на автомобила, но определено не са единственото.

ecotronic
11-09-2012, 21:37
Както съм писал и преди - зависи и от други неща. Може кола на реални 100 000 да си е с оригиналните предни дискове и накладки (карана само извънградско, спазвани ограничения и т.н.) и да е като нова, защото тези 100 000 за минати за 1000 часа. Може да е на 50 000 и да и е разбито окачването, да е сменила 2 чифта накладки и един дискове и т.н. (например карана нервно в голям град с много задръствания - много спирачки, много пържене, много задръствания).

Километрите са едно от нещата определящи състоянието на автомобила, но определено не са единственото.

Абсолютно вярно!
Единственото определящо за състоянието на автомобила, това е начинът на стопанисване.

balev64
11-09-2012, 21:48
И бих добавил, качествени масла и горива.

trop4i
11-09-2012, 21:51
Абсолютно вярно!
Единственото определящо за състоянието на автомобила, това е начинът на стопанисване.
Така е, лошото е че когато купуваш втора употреба няма как да разбереш-разчиташ и на късмет.

duronman
11-09-2012, 21:57
Е не е точно така.

Можеш да качиш на подемник, да видиш окачването, да видиш тече ли някъде, да я чуеш, да я покараш... Можеш да разгледаш салона, волан (веднага си личи, ако е претапициран) и още куп дреболии, които правят впечатление. Амортисьори, гумени уплътнения, педалите под гумените капачки, изпускателната система, наличие и състояние на катализатор(и), почукване по боята за кит, състояние на предното стъкло, дот на стъкла и фарове и тяхното състояние и реално всичко. Ако е гроб веднага има нещо, дори малко, което прави впечатление.

Има и късмет, но е основно търсене и гледане. Аз защо преди да купя моята видях всички обяви в БГ без една в Сливен и се бях отказал почти, като видях последната и я купих.

leketo84
11-09-2012, 22:03
Сега май ще ви шашна взех я 2007 кола на 5 години 78 000 км. доказани в Ауто Италия сега на 114 000 направо си е нова ебаси :)))

ecotronic
11-09-2012, 22:08
Точно до късмет си е.
И нов автомобил да купиш, пак си е до късмет.
Отварял съм Фиатов двигател на 60 000 с изтропал биелен лагер. Колата експлоатирана като по учебник. Двигателят не е отварян откакто е излязал от завода.
Установих изпортена биелна шийка и сложен нестандартен лагер. Шийката беше с около 2 мм под размера на максимално - високия ремонтен размер.
Ако не го бях видял с очите си, нямаше да повярвам, че това се практикува от производителите.

duronman
11-09-2012, 22:10
@leketo84 - Звучи добре...

@ecotronic - как е била карана тази кола знае ли се или се касае само за фабричен "дефект" ?

Аз за мойта имам подозрения каква и е историята, защото излиза на 44 000 по километраш и по ЕКУ, което ужасно ме притеснява реално, защото въпреки либералните ми разбирания за километри са много малко за кола на 12 г.

Или някой е препрограмирал и двете или не знам. Иска ми се да дойда на някоя среща да видя как изглеждат колите на по 200 000К, защото въпреки 5-те гуми набори на колата и разни други белези съмнението ми остава живо :D

И все пак на една кола и годините и се отразяват, ако ще и на 0 км да е. Гумата съхне, разни покрития бавно и постепенно започват да лепнат и т.н. и т.н.

Доко
11-09-2012, 22:14
Аз пък преди 3 години си взех едно GTV по километраж на около 170000, но като го закачи Бобо на компа показа 100000, закръглям цифрите защото не си спомням точно, но разликата бе 70000 по-малко. :hmm:

duronman
11-09-2012, 22:15
Не е знаел, че трябва да умножава по 10 и да дели на 5.5*** и сметката излиза перфектно - реални КМ.

geniusloci
11-09-2012, 22:16
247 хиляли, вкл. докарването от Германия.
Преди това бяхме загледали една в България - близо 3 години по-стара, 92 хиляди - реални според Бобо. Разсъхна се там работата, обаче.

lordliness
11-09-2012, 22:18
Точно до късмет си е.
И нов автомобил да купиш, пак си е до късмет.
Отварял съм Фиатов двигател на 60 000 с изтропал биелен лагер. Колата експлоатирана като по учебник. Двигателят не е отварян откакто е излязал от завода.
Установих изпортена биелна шийка и сложен нестандартен лагер. Шийката беше с около 2 мм под размера на максимално - високия ремонтен размер.
Ако не го бях видял с очите си, нямаше да повярвам, че това се практикува от производителите.
Това за двата милиметра ми се струва странно, мерките за качество са драконовски, става въпрос за микрони.

ecotronic
11-09-2012, 22:31
@ecotronic - как е била карана тази кола знае ли се или се касае само за фабричен "дефект" ?

Това се случи в началото на 80 - те години.
Колата беше закупена нова от Италия от мой комшия в средата на 70 - те. Става въпрос за Fiat 128.
Човекът я кара супер грижовно докато изтропва двигателят.
Някога са се правили такива галимации от производители.
Днес в условията на сериозна конкуренция, силно се надявам, че такива неща не се случват. Но пак от сглобка до сглобка има голяма разлика. Затова казвам, че винаги си е до късмет.

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

Това за двата милиметра ми се струва странно, мерките за качество са драконовски, става въпрос за микрони.

Няма нищо странно. Произвежда се колянов вал, който е за брак. Но вместо да се бракува, на изпортената шийка се слага нестандартен лагер (по-дебел), който компенсира разликата в размера. Хлабините пак са си каквито трябва да бъдат.

Doomguy
11-09-2012, 22:37
...

Колега, това с гумите ме кара да се замисля дали е добро или лошо, защото със същия акъл на предишния собственик може маслото да е набор на колата...

Моята показва едно и същото по ЕКУ и километраж, но колата ми е с ГИ монтирана в Италия, а ме съмнява да са я сложили да карат малко. Излиза, че са минавали по 8000 км на година...

lordliness
11-09-2012, 22:49
Това се случи в началото на 80 - те години.
Колата беше закупена нова от Италия от мой комшия в средата на 70 - те. Става въпрос за Fiat 128.
Човекът я кара супер грижовно докато изтропва двигателят.
Някога са се правили такива галимации от производители.
Днес в условията на сериозна конкуренция, силно се надявам, че такива неща не се случват. Но пак от сглобка до сглобка има голяма разлика. Затова казвам, че винаги си е до късмет.

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

Няма нищо странно. Произвежда се колянов вал, който е за брак. Но вместо да се бракува, на изпортената шийка се слага нестандартен лагер (по-дебел), който компенсира разликата в размера. Хлабините пак са си каквито трябва да бъдат.
Това няма как да стане сега, да търсиш лагер по вала, няма как да стане.

Bubata
11-09-2012, 23:24
Хайде и аз да се включа малко,относно километрите.Понеже доста пъти съм ходил до Италия и Германия и имам роднини,които живеят там и съм им възложил задачи да търсят по нещо интересно и.....Понеже си търсих за мен 166 и ако трябва да съм честен,търсенето продължи доста време.Докарвал съм няколко 166,които бяха на доста километри.Последната която докарах беше малко над 400 000км,която замина за части.Колата имаше и сервизна книжка и от нея се вижда,че средният пробег на година е 50 000км.А погледнато по нищо не личеше,че колата е на тези километри :).
Дори и закачането на диагностика не е много сигурно,защото и електрония блок може да се препрограмира,а дори съм виждал да ги подменят.
Друго,което ми направи много голямо впечатление,че в Италия е масова практика на дизеловите коли,да сипват и по-малко бензин.
Иначе има и коли на малко километри,защото в повечете по-голями градове е почти невъзможно да влезех и да паркираш с една 166 и има доста хора които ги карат само на дълги разстояния и има доста запазени екземпляри,но са и на малко по-висока цена,което не се харесва на БГ джамбазина,които гледа само цената и нищо друго.

duronman
11-09-2012, 23:48
Колега, това с гумите ме кара да се замисля дали е добро или лошо, защото със същия акъл на предишния собственик може маслото да е набор на колата...

Моята показва едно и същото по ЕКУ и километраж, но колата ми е с ГИ монтирана в Италия, а ме съмнява да са я сложили да карат малко. Излиза, че са минавали по 8000 км на година...

Това което казваш е факт. Но истината е, че и в момента карам с тези гуми (ще купувам след месец, но нещо тежък финансов период) и още имат много грайфер и нямат кривини и т.н. Естествено гумите са поизсъхнали.

Маслото, беше ОК, като го сменях, потъмняло, но определено не катранено.

Под петата джанта намерих бележка за сервизно обслужване в Италия, замазана и залепнала на пода на багажника, на която пишеше, че са сменени масла и филтри на 28 000 и нещо километра 2006-та година, когато колата е била на 7 години...

Като махах задната седалка да прокарвам кабели за музиката и дообелвах фабрични защитни найлони под седалката...

Колата е от Венеция и всякакви сценарии са възможни. Не живея с идеята, че като е на малко километри няма да ми се налага да я правя или няма вероятност утре да ми гръмне моторът, поне се радвам, че цялостно не е захабена.

gorbi
12-09-2012, 00:01
28 000 км. за 7 години... Това ще е класическият случай когато дядо 75 годишен ходи да си купува памперси в близкия МОЛ един път месечно с 200 коньовата си Алфа... ;)

duronman
12-09-2012, 00:39
Както казах и аз не вярвам реално, но бележката не ми я е подмятал продавача или нещо. Намерих я омазана и залепнала под резервната гума седмици след като купих колата.

Ходейки да търся алфи закачах всичките и тези, които бяха на 200 000 - 300 000 реални бяха започнали да имат проблеми със салона, волана и т.н. Тези на по 400 000 имаха посчупени пластмасови детайлчета под предния капак и т.н.

В крайна сметка темата се измести, да не говорим, че аз я оспамих доволно. Главното, което исках да кажа е, че е от значение състоянието, не основно километрите. Също така никой реално не знае на колко я е купил, включително и аз и всичко са догатки.

lordliness
12-09-2012, 05:04
Щом е от Венеция нещата са ясни- човека си е карал лодката и по рядко колата. :)

DiStefano
12-09-2012, 07:25
Моята на километраж е 185 хиляди грубо, по ФЕС пак толкова горе-долу. Ако приемем, че това с умножението по 10 и деленто на 5.5 е верно .. значи е на 336 хиляди. Има сервизна книжка и до 2009 е писана доста прилежно и км там бяха 140 хиляди .. все тая де.

На 147-цата първата диагностика преди години по ФЕС излязоха 985 хиляди .. или нещо от сорта. На километража в момента пише 253 хиляди и са абсолютно реални, щото на колата съм втори собственик, а първия е мой роднина .. така, че ФЕС-а може да си гледа работата.

А това колата, че се познава дали е на реални км по това как е стопанисвана .. хмм .. верно е, ама само в частни случеи. В старата ми работа, боса си купи Опел Зафира, чисто нова, 2007 година от Илина Кар. 2009 беше около 30 000км си спомням, а колата имаше няколко леки удара, вътре беше абсолютната кочина с раздран салон, омазано табло и квото още се сетите, а километрите беха реални. За мен лично и на 1 милион да е .. все ми е тая, ако е запазена и си върви.

code
12-09-2012, 08:05
Моята 166 като я взех беше на 159 000км, 159-ката я взех на същите километри и в сравнение със 166-цата тогава е като нова кола:spell: т.е. реалните на 166-цата за мен са били около или над 300 000. Тогавашното и състояние в сравнение със сегашното си беше трагедия.

duronman
12-09-2012, 10:05
...Ако приемем, че това с умножението по 10 и деленто на 5.5 е верно...

За дизели не важи, там излизат коректно цифрите.

А за делението мога да потвърдя, защото от както я имам пак меря и се покачва точно 5.5*/10 пъти по-бързо от километража на таблото.

А това колата, че се познава дали е на реални км по това как е стопанисвана .. хмм .. верно е, ама само в частни случеи. В старата ми работа, боса си купи Опел Зафира, чисто нова, 2007 година от Илина Кар. 2009 беше около 30 000км си спомням, а колата имаше няколко леки удара, вътре беше абсолютната кочина с раздран салон, омазано табло и квото още се сетите, а километрите беха реални. За мен лично и на 1 милион да е .. все ми е тая, ако е запазена и си върви.

Абсолютно вярно! До човек и поддръжка е в голяма степен. Километрите имат значение до толкова, до колкото един мотор, дори и правилно поддържан има ресурс и обикновено при съвременните мотори той е голям. Все пак не пожелавам милионерче на никой :D

Fr0sT
12-09-2012, 10:18
256 000 по табло като я взимах пролетта, 253 000 на диагностика което с + - 3% грешка който уж може да дава излизат реални.

tweety
12-09-2012, 10:22
При мен 2.4JTD 177000 по километраж и още 80 хил отгоре според диагностика от Румен.

geniusloci
12-09-2012, 10:38
Излиза, че са минавали по 8000 км на година...Което си е напълно възможно. Ако живееш и работиш в Тоскана и не правиш бог знае какви екскурзии, под 10k годишно е напълно нормално. То аз в България не навъртам толкова, пък карам колата достатъчно често (вкл. ежедневното каране насам натам).

Както казах - моята беше на 247 хиляди. Очевидно правени по магистрала, защото окачването си беше заводското и по-голямата част от него не беше за смяна (е, тук там тампон, държача на двигателя, разни такива). Сега, една година по-късно и каране в България - започнах да правя неща и по него, които вече имат по-сериозна нужда от ремонти. Единственото, което наложително трябваше да сменя, беше задното гърне, както и неотдавна - радиатора на климатика, и двете бяха позагнили.

duronman
12-09-2012, 10:42
То има един такъв синдром по окачванията. 10 години ги карат по хубави пътища, те си съхнат кротко, но нищо не се разтропва и тук после минаваш 2-3 пъти по луноходни терени... За това, някой, като каже е на не знам си коя окачването било слабо се дразня. Не е слабо окачването. Калпави са "пътищата". Не че нещо, ама на прибиране дори по магистрала Хемус има бабуни достойни да те пребият в дъжд.

ML 20V
12-09-2012, 12:17
То има един такъв синдром по окачванията. 10 години ги карат по хубави пътища, те си съхнат кротко, но нищо не се разтропва и тук после минаваш 2-3 пъти по луноходни терени... За това, някой, като каже е на не знам си коя окачването било слабо се дразня. Не е слабо окачването. Калпави са "пътищата". Не че нещо, ама на прибиране дори по магистрала Хемус има бабуни достойни да те пребият в дъжд.

Точно така! И скапаната магистрала около пазарджик е направо непроходима. Направо ме е страх там да карам, дори и с 100-110 е супер опасно и лошо за колата.

duronman
12-09-2012, 12:22
Ходя често до Свищов. До Българене се ядва, ама от там до Свищов, ако някой не е ходил - не вдигайте над 50... сериозно. Не мога да науча дупките, защото през 2 седмици са нови - пътят потъва и е супер ужасно.

EDIT: Аз като купих колата всичко беше оригинално по окачването и здраво (и още е оригинално) и какво стана, след 2500км - леко почна шарнирче... след една ЯМА... не ми се говори, жал ми е за машинката - кората отдолу и е здрава и т.н. Преди седмица минава по новоасфалтиран път - целият ми калник в онова лепкавото (асфалта без чакъла) - трий с АМВ, като луд и се моли да не падне лака :D Нямаше драскотинка по колата - някой пич леко ме забърсал на пракинга - слава богу падна само с разтворител. И така... БГ рИалити :)

koolio
12-09-2012, 12:54
Моята беше на 156 000 като ми я докараха през декември 2011 г., сега е на 172500. Проверено - реални.
Но колата беше с валиден ТЮВ и сервизни документи, внос от Германия по поръчка.

endeavour
12-09-2012, 13:20
По километраж 156 800, още по пътя към КАТ се оказа обаче,че той си стои все толкова:new_Eyecrazy:... Документите са водени пет години до 140 000, после близо четири години нищо... За мен колата е твърдо над 300 к, може би след три години при мен по-скоро около 400 к км. Определено не мога да се оплача от нея, но не съм си поставял за цел да търся реалния пробег, защото съм оптимист - може да е и двойно по-голям .

Drag0
12-09-2012, 19:36
Ако приемем, че това с умножението по 10 и деленто на 5.5 е верно ..
Коефициентът е 5.567 и e верен само за автомобили с BOSCH ME2.1 ECU и то само ако данните са прочетени (грешно) с FiatEcuScan.

Както писах преди на duronman, много лесно се разбират реалните километри: Записваш си показание от табло и от компютъра , караш 50км, записваш си новите показания от табло и компютър иии смяташ.

duronman
12-09-2012, 20:05
Точни, и при мен така излиза. Проблемът е в софтуера за четене естествено, но ако усетите, че съвпада с километража по тази сметка, значи вероятно всичко е ОК. За JTD винаги досега ми е чело вярно. Не знам с кое ECU е 2.0TS, но V6 в по-ранните години 100% са мотроник 2.1 На либрата ми май беше 3, защото километрите се четяха вярно (2.0 20V).

Boby
12-09-2012, 21:28
Аз я взех на 148000 по табло. На диагностиката показа 144000 и вярвам, че са реални.:gruebel:

duronman
12-09-2012, 23:49
Хайде сега да споделя любопитен факт:

Тази кола: http://www.cars.bg/u775691 бях там, като я сваляха от автовоза (случайно) . Понеже бях с лаптоп и кабел, че си търсех 166, собственикът на къщата ме помоли да му я закача, за да изтрия грешка на еърбега, но не стана, защото не можах да замостя пиновете, а не носех другия кабел.

Знам колата на колко километра е (много над написаното), от тогава явно са и избръснали алкантарата и са пооправили някоя външна забележка, но искам някой да даде предположение на колко реални е и по какво от снимките се познава, че е позализана, но на много КМ.

Jivko7777
12-09-2012, 23:57
направо казвай на снимки е куклааа

duronman
13-09-2012, 00:49
Воланът нормално ли ви изглежда или кожата около скоростите... алкантарата е бръсната? Милата не е кукла уви, просто е напудрена. На 440 000 км е. Крепи се още, но не е стока. Ще тръгнат скоро електрическите амортисьори, мотора звучеше супер честно казано.

thecleaner
13-09-2012, 00:50
Хайде сега да споделя любопитен факт:

Тази кола: http://www.cars.bg/u775691 бях там, като я сваляха от автовоза (случайно) . Понеже бях с лаптоп и кабел, че си търсех 166, собственикът на къщата ме помоли да му я закача, за да изтрия грешка на еърбега, но не стана, защото не можах да замостя пиновете, а не носех другия кабел.

Знам колата на колко километра е (много над написаното), от тогава явно са и избръснали алкантарата и са пооправили някоя външна забележка, но искам някой да даде предположение на колко реални е и по какво от снимките се познава, че е позализана, но на много КМ.

Волана и претапициран, а италиянка с правен волан е милионник, аз залагам 350 хиляди.

duronman
13-09-2012, 00:58
440 000, както писах в предния пост.

То това ме навежда на едно старо мое разсъждение защо част от хората плюят италианските коли. Ето и моята short story по въпроса.

Мил човечец кара в продължение на години голф / астра - подобен автомобил, който "не се чупи" или по-скоро няма какво да му се счупи или какво да му каже по колата, че е гроб или се нуждае от ремонт.

Човечецът му писва от тези Хавтомобили и по стечение на обстоятелствата гордо се сдобива с някоя милионерка, която въпреки, че е пътник и е спасена от морга вози и се движи по-добре от бившите му "здрави коли". Тъй като до сега не е имал много пряк сблъсък с по-съвременни автомобили не може да усети на първо четене, че си е купил изцедени от каране и нефелни ремонти коли и започва филма, че се чупят части струващи колкото цял голф / астра.

От там човекът започва да твърди гордо пред всички какви кенефи са тези коли и как за нищо не стават !

DiStefano
13-09-2012, 17:04
Ето ви още една тема за размисъл

http://www.cars.bg/u790002

Jivko7777
13-09-2012, 18:09
хах на Стив ауто познавам собственика... между другото пастират най-професионално в целия регион, тааа на колко е :bg: и интересно как той я е върнал по скоро така я е взел...

DiStefano
13-09-2012, 19:39
Е немам представа .. ама тези дето ги пишат на обявата за 6 годишна кола са напълно възможни. Цената сравнено с другите обяви е доста ниска, въпреките това според мен е реална .. щото си е италианска кола все пак.

duronman
13-09-2012, 20:20
Какво трябва да значи "щото си е италианска кола все пак" ? :)

koolio
13-09-2012, 22:28
8500 лева са 4300 евро. Направете си сметка за колко е купена колата, за да се покрият и разходите по докарването и да има поне 400-500 евро за продавача.

Доко
13-09-2012, 22:49
8500 лева са 4300 евро. Направете си сметка за колко е купена колата, за да се покрият и разходите по докарването и да има поне 400-500 евро за продавача.

Ми това си е новата 156-ца бе Коле, модела наближава 10 години, а докарването от търговци със собствен автовоз не е кой знае колко. Цените на 159 вече очаквайте рязко да спаднат, я си припомнете какво се случи и със 156. ;-)

koolio
13-09-2012, 22:58
Ми това си е новата 156-ца бе Коле, модела наближава 10 години, а докарването от търговци със собствен автовоз не е кой знае колко. Цените на 159 вече очаквайте рязко да спаднат, я си припомнете какво се случи и със 156. ;-)

Да бе, ама да спаднат наполовина за една година как ти се вижда.
М/у другото 156-ците след фейслифта си държат цена. Говоря за гледаните коли де, не за моргите.

Доко
13-09-2012, 23:02
Да бе, ама да спаднат наполовина за една година как ти се вижда.
М/у другото 156-ците след фейслифта си държат цена. Говоря за гледаните коли де, не за моргите.

Еми чакаме тогава фейса на 159, та поне да задържи цената. ;-)
Лошото е, че със задържането на цената се задържа и собствеността.

koolio
13-09-2012, 23:21
Ами, ето как вървят на пазара 159-ките:
http://suchen.mobile.de/auto/alfa-romeo-alfa-159-diesel.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&lang=de&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=10&fuels=DIESEL&ambitCountry=DE

Ето и 156-ците:
http://suchen.mobile.de/auto/alfa-romeo-alfa-156-diesel.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&lang=de&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&fuels=DIESEL&ambitCountry=DE

thecleaner
13-09-2012, 23:33
Ами, ето как вървят на пазара 159-ките:
http://suchen.mobile.de/auto/alfa-romeo-alfa-159-diesel.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&lang=de&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=10&fuels=DIESEL&ambitCountry=DE

Ето и 156-ците:
http://suchen.mobile.de/auto/alfa-romeo-alfa-156-diesel.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&lang=de&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&fuels=DIESEL&ambitCountry=DE

Ако ти баннем немското мобиле Коле, и как ще черпиш сведения за авто пазара, това се питам. Ето ти от конкурентния сайт само за сверка.

http://www.autoscout24.bg/ListGN.aspx?atype=C&mmvmk0=6&mmvmd0=18681&mmvco=1&make=6&model=18681&pricefrom=1000&ustate=N,U&fuel=D

http://www.autoscout24.bg/ListGN.aspx?vis=1&state=A&atype=C&make=6&model=15117&fuel=D&fregfrom=2004&page=1&maxRes=20&results=20&ustate=N,U&sort=price&mmvco=1&mmvmk0=6&mmvmd0=15117

А сега да ти кажа за 1566564 път, това са цени на ДРЕБНО. Няма нормален жамбазин които да пазарува на тия цени, или ако има не се задържа много в занаята ;)

п.п. Понеже си посочил дестинация DE , заявявам: аз ръждава Алфа не искам, нестига че се трошат за добър ден, та и една гайка или болче да не мое да се развие като хората.

Доко
13-09-2012, 23:35
Коле нормално бе, 159 почват от 4000eu, те по-ефтини от тук... :-)

koolio
14-09-2012, 00:07
Ако ти баннем немското мобиле Коле, и как ще черпиш сведения за авто пазара, това се питам. Ето ти от конкурентния сайт само за сверка.

http://www.autoscout24.bg/ListGN.aspx?atype=C&mmvmk0=6&mmvmd0=18681&mmvco=1&make=6&model=18681&pricefrom=1000&ustate=N,U&fuel=D

http://www.autoscout24.bg/ListGN.aspx?vis=1&state=A&atype=C&make=6&model=15117&fuel=D&fregfrom=2004&page=1&maxRes=20&results=20&ustate=N,U&sort=price&mmvco=1&mmvmk0=6&mmvmd0=15117

А сега да ти кажа за 1566564 път, това са цени на ДРЕБНО. Няма нормален жамбазин които да пазарува на тия цени, или ако има не се задържа много в занаята ;)

п.п. Понеже си посочил дестинация DE , заявявам: аз ръждава Алфа не искам, нестига че се трошат за добър ден, та и една гайка или болче да не мое да се развие като хората.

Ами нормално, джамбазите пазаруват от моргите. Аз оттам не щЪ.
Само не разбрах как реши, че се трошат за добър ден и че са ръждиви?

thecleaner
14-09-2012, 00:25
Ами нормално, джамбазите пазаруват от моргите. Аз оттам не щЪ.
Само не разбрах как реши, че се трошат за добър ден и че са ръждиви?

Нали знаеш че Биг Брадър вижда и чува всичко ;)

koolio
14-09-2012, 00:43
Ша гледаш, щот ш'та изплюща! :smoke:
Абе що не се пренесем в друга тема, ми омазваме тая?

DiStefano
14-09-2012, 11:22
Какво трябва да значи "щото си е италианска кола все пак" ? :)

Посочи модел италиански автомобил, който на преклонна възраст държи цена ! Аз лично за такъв не се сещам .. сега изключвам модели от преди 30 и повече години.

duronman
14-09-2012, 13:00
Мазерати, Ламборджини, Ферари :) ?

DiStefano
14-09-2012, 13:34
Мазерати, Ламборджини, Ферари :) ?

Добре де .. от масовите ..
Тук за екзотики и суперкари никога не сме говорили така или иначе ;)

ecotronic
14-09-2012, 13:43
Не ми говорете за Ламборджини:

http://smeshen.com/files/images/fast-car-slow-driver.jpg

gorbi
14-09-2012, 14:14
Спайдър тип жаба - масов модел, висока цена на вторичния пазар... Умирам си за тая кола, бих я карал само неделя следобед колкото да направим някоя фотосесия и после в гаража с чергилото... :)

duronman
14-09-2012, 14:21
Малко по-бързо пада цената от на немски японски, но приината е чисто пазарна. А мазерати не е в категория супер кола чак (особено куатропортето). То си е в класа между скъпите лимузини и супер колите (ценово).

leshoiad
16-09-2012, 19:41
Аз ше се върна към основната тема. Странно или не факт е! Взех колата на 163 000 и си показваше толкова на замерването. В момента е на 233 000 км и нещо отгоре. Късмет ;)

Boby
17-09-2012, 11:06
Тези дни обикаляхме с един приятел да му търсим кола и закачих компютъра на 3.

1. По табло 115'000км по компютър 0км :wc: 3.0 автоматик
2. По табло 61'000км по компютър 185'000км. 2.0 турбо
3.По табло175'000км по компютър 23'000км :laughing1: 2.0 турбо

AR147
17-09-2012, 11:13
Защо си мислите че след като сте прочели компа с някакъв софтуер то километрите там са реални.Километрите там също могат да се пипат.

Boby
17-09-2012, 12:12
Защо си мислите че след като сте прочели компа с някакъв софтуер то километрите там са реални.Километрите там също могат да се пипат.

Това е ясно. За това дадох тези примери. Просто ми е интересно в коя автокъща как процедират. Какво е бърникано по колата и т.н.:th_up:

ratamahata
05-11-2012, 16:43
Аз моята я взех май месец, тази година. По километраж 97000км, във Вентура на компютъра - 96000км. Пичовете там казват че е на реални километри и аз им вярвам :wow:

Алфист11
08-11-2012, 15:47
Моята е произведена 1999-ноември.В гаранционната и книжка от Италия до месец май - 2005 г е навъртяла 100 000 км.Аз я закупих през 2007 ,а километрите бяха върнати до 56 000.Не съм я закачал на компютър,но съм склонен да вярвам на гаранционната книжка с печатите.

qpwo
08-11-2012, 17:15
Моята е 1999г. Купих я 2008 на 150 000.