Log in

View Full Version : Проблем С ФЕС !!!

Zafo_84
13-09-2012, 11:38
Здравейте колеги имам проблем с ФИАТ ЕКУ СКАН програмата за диагностика като включа кабелите към колата и като дам да сканира ми изписва че еку не е намерено или проблем с кабелите,колата естествено е на контакт става въпрос за 145 1,4 тс с 3 пин буксата,незнам дали трябват драйвъри и за самия кабел ОБД2 или не,помагайте че тука няма къде да ида на майстор а съм закъсал,благодаря ви предварително !!!!

popaay
13-09-2012, 12:28
Без драйвери за кабела няма как да стане

Zafo_84
13-09-2012, 14:17
Без драйвери за кабела няма как да стане

Благодаря колега,и аз си помислих така ама кабела ми го дадоха и нямам драйвери,ако може някои да помогне ще е много добре че вече 3 ден немога да я подкарам и полудявам,разчитам на вас :wow::wow:

myato
13-09-2012, 16:19
Благодаря колега,и аз си помислих така ама кабела ми го дадоха и нямам драйвери,ако може някои да помогне ще е много добре че вече 3 ден немога да я подкарам и полудявам,разчитам на вас :wow::wow:
Тази тема прочете ли я хубаво.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41265&highlight=FES
В нея ще намериш отговори на всичките си въпроси.
Ето тук има и драйвер за ХР.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41265&highlight=FES&page=22

Zafo_84
13-09-2012, 16:38
до тук добре с драйверите,намеерих ги и ги инсталирах,но като го включа към колата и пак същото трябва ли да се сменят сом ports?

myato
13-09-2012, 16:43
до тук добре с драйверите,намеерих ги и ги инсталирах,но като го включа към колата и пак същото трябва ли да се сменят сом ports?
Като включиш кабела, погледни през дивайс мениджера на кой СОМ порт се рапортува.Ако е по-голям от 10, промени го на някой от свободните от 1 до 10.После в настройките на ФЕС-а му посочи номера на СОМ порта.

Mury
13-09-2012, 18:01
Като включиш кабела, погледни през дивайс мениджера на кой СОМ порт се рапортува.Ако е по-голям от 10, промени го на някой от свободните от 1 до 10.После в настройките на ФЕС-а му посочи номера на СОМ порта.

Също така да погледне в настройките на кой интерфейс е тичкето,на Вагком или ЕЛМ :flower::flower::flower:

myato
13-09-2012, 18:09
Също така да погледне в настройките на кой интерфейс е тичкето,на Вагком или ЕЛМ :flower::flower::flower:
Прав си, това го забравих, ма за мене това се подразбира по дефолт.
Аз за това и му писах да прочете хубаво темата, щото там всичко е описано детайлно. :yes:

Zafo_84
13-09-2012, 20:09
мерси колеги
Получи се но сега имам проблем че версиите не са ми кракнати и ме изхвърля,сега ако помогне и някои с програма супер иначе да се похваля запалих я вече имаше 4 грешки и сега ка да разбера плод на какво са те имали нещо с което се декодират или там както се казва ????

:wow:

Zafo_84
13-09-2012, 20:44
а Сега каква е тази грешка при подаване на газ и веднага излиза

66- Autoadaptační parameter
ЕТЕНЕ НА ГРЕШКИТЕ:
1: 66 - Autoadaptační parametr FRA
The ECU is not able to SELFADAPT anymore at the current engine conditions, since it has reached the limit. Make sure that no other anomaly is present which could affect the engine correct functioning. Check also for the presence of uncontrolled air suctions both during the suction and the exhaust phases. Check also the good functioning of the hydraulic circuit (pump, injectors, pressure adjuster, etc.).
Причината за тази грешка е Прек. връзка
Текущото състояние е Непостоянен / Наличен
Броячът на грешките е 64

Zafo_84
13-09-2012, 21:22
66-Self-adaptive TRA parameter

това е грешката,а това 66 ,Р0066 ли се води като грешка?

Majed_146
13-09-2012, 22:58
от газта! изтрий грешката.... и си свиркай :)

Поздрави

myato
14-09-2012, 11:29
Както ти написа колегата, грешка от образуване на сместта ( в твоя случай - бедна смес).Или си регулирай газовата или сложи ламбда емулатор и си добави в подписа, че си с "газена лампа".