View Full Version : Кабели за 164 V6 TB
mgamishev
14-09-2012, 12:35
Колеги, аз пак да си питам, някой да е намерил такива пусти кабели за свещи в БГ. Защото си поръчах едни от ebay ама за к*р не стават.
Поне ако може да ме светнете от къде да си взема на метър кабел за да ги преправя защото ми писна да ги умотавам със всякакви глупости, пък и не мога да намереря от какво друго евентуално могат да станат !
Преди време бях взел от БоШ-овския кабел на метър ама работата е още по зле :brickwall: .
Поздрави,
V_A_N_K_A_T_A
14-09-2012, 15:50
http://www.ebay.co.uk/itm/CAVI-ACCENSIONE-CANDELA-KIT-ORIG-ALFA-164-V6-TURBO-1-SERIE-60567866-/221121624932?pt=Ricambi_automobili&hash=item337be03b64
Ванка тия за 80$ нещо не ми вдъхват доверие .
spe4elist-a беше споменал за цена в Киров Бош нещо от порядъка на около 600лв комплекта .
mgamishev
15-09-2012, 00:12
Във Киров/респективно Бош искат 700 лева без отсътпка за тези златни кабели, повечето в ebay са имама.
Мислех си ако намеря някъде на парче/демек на кабел/, но никъде няма подходяши.
п.с От Бош докато пишех си преглецдах маил-а, са ми обявили цена 750лева за двата комплекта :), повече от преди 2 седмици :)
това със 7 кабела ли беше. що не погледнеш на тесла T595C които са с медна сърцевина. за 155 в6 - 6 са,буксите трябва да са същите само на лулите на свещите горе са прави и от към дистрибутора всичко е на 90 градуса но там пък могат да се сменят а и едва ли ще е проблем и остава един допълнителен кабел да се намери до бобината. тоя вариант трябва да излезе и доста евтино.
Не, че искам да те отчайвам, но да намериш заместители на практика е почти невъзможно. Аз търсих за моята преди месец къде ли не и няма. В един магазин ми изкараха цяла палетна количка с кабели и ме оставиха да ровя. Е вервай ми намерих само 2 кабели от 6 и то с метални лули. Първо не бяха същите омове второ прехвърляха към главата. Махнах металните лули, но пак прехвърляха. Какво им е толквоа специалното на кабелите на Бош не знам. Накрая купих ето тази лентаhttp://spektar-m.com/item.php?id=1710&path=249.250 омотах си старите кабели много стегнато два пъти като разминавах посоките и спряха да светят. Сега работи много добре(колко дълго ще видим). Също така ги отдалечи от главите и всякакви метални детайли. Друго спасение няма. От Омега 2.0 95г. са почти същите и няколко кабела ще станат за предната глава, но за задната глава няма толкова дълги.
mgamishev
17-09-2012, 11:21
Boby, няма какво да се отчайвам, ровил съм на толкова места за тия кабели :). Това със лентата и аз го открих, само че пътво ги омотах със някаква пуло изолационна после с Bishop със 169kV пробивно, но това са кръпки. Все ще дойде момента в който ще трябва да се сменят :) За задната глава става от мерцедес/не знам какъв намерих го в една морга/, проблема е че на последния цилиндър има някакъв датчик/Прилича на някаква индуктивна щуротия/, който не мога да нахлузя на мерцедеския кабел, защото не се разглобява. Предните стават от Ауди 80/100 само да са от тези без металната обшивка на лулата :)
Ей това е решението ако ти е след 94 година 164-ката. Има малко по ефтин черен вариант и по-скъп червен. Но аз съм взел Магнакор син за 155-цата и са без грешка
http://www.ebay.co.uk/itm/Magnecor-8mm-Ignition-HT-Leads-wire-cable-Alfa-Romeo-164-2-0-V6-Turbo-1994-up-/400320656811?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d34f875ab
mgamishev
19-09-2012, 17:07
Ей това е решението ако ти е след 94 година 164-ката. Има малко по ефтин черен вариант и по-скъп червен. Но аз съм взел Магнакор син за 155-цата и са без грешка
http://www.ebay.co.uk/itm/Magnecor-8mm-Ignition-HT-Leads-wire-cable-Alfa-Romeo-164-2-0-V6-Turbo-1994-up-/400320656811?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d34f875ab
Мерси,
Днес ги поръчах :) до 2 седмици са тук
don_pepone
19-09-2012, 17:59
Странна работа,аз като питах за кабели ми казаха цена за Бош от около 190лв с отстъпката (която е около25% по принцип)
Мерси,
Днес ги поръчах :) до 2 седмици са тук
Предполагам си им написал за по сигурно марката, модела, дата на производство и Vin номер. Просто не съм сигурен за 164 В6 турбо какви варианти са произвели талянците за запалителната система. Иначе аз като поръчвах за 155 май нищо не писах и си паснаха перфектно. Като ги монтираш се похвали.
Аз и за моята 164 мисля да вземам - за ТС нали са с 8 свещи и излизат по скъпо кабелите от тези за шестака, та малко ми се свиди:)
mgamishev
25-09-2012, 12:25
Предполагам си им написал за по сигурно марката, модела, дата на производство и Vin номер. Просто не съм сигурен за 164 В6 турбо какви варианти са произвели талянците за запалителната система. Иначе аз като поръчвах за 155 май нищо не писах и си паснаха перфектно. Като ги монтираш се похвали.
Аз и за моята 164 мисля да вземам - за ТС нали са с 8 свещи и излизат по скъпо кабелите от тези за шестака, та малко ми се свиди:)
Написах им естеествено :) даже потвърдиха че имат в наличност,
Това което открих аз по епер са два номера за тези кабели.
Чакам да дойдат и ще се похваля :) Ако паснат даже ще им пратя за моя сметка едно шише гроздова :nuke:
---------- Post added at 12:25 ---------- Previous post was at 12:24 ----------
Странна работа,аз като питах за кабели ми казаха цена за Бош от около 190лв с отстъпката (която е около25% по принцип)
По различни са лулите, особено за задните цилиндри доколкото знам и не стават :) от 155
Аз ги смених маде ин направи си сам
Кабелите ми са керемидено червени медна сърцевина и 100 % само силикон , от моите правели запалването на неоновите ламби , издържат на 200 градуса , само че имат един недостатак много няма да ги извивате и притискате защото е 100 % силикон и може да се разкъса или разцепи , аз ги оставих малко дълги и реших проблема :)
SİLİKON BUJİ KABLO 7 /10 Kv или от 5 до 20кВолта пиков Волтаж
засега нямам оплаквания моите са 16 / 20 кВолта издържат температурата на двигателя
и не се изпекват като оригиналите
и най важното колата върви с овербоост 1,1 бара
взех 20м остават ми резерва 15 м
лулите ми са за за кола Bmw - 6-E24 Coupe съпротивление 1,4 КOhm Беру 0300011006 дължина 109мм(за предната глава изрязох от предните лули по 1см и залепих на задните и така за предната глава лулите станаха 100мм за задната глава станаха 120мм :)
100 метра цена на силикон кабел 40$
Колеги и аз като вас много търсех засега сам доволен
Направих втори резервен комплект за Алфа 164
а тоя кабел от къде го взе.
а тоя кабел от къде го взе.
Направо от фирмите производители , казвам че за моята кола няма на пазара кабло за свещи ...
засега на моята кола стоят червените силиконови , нямам за сега оплаквания от тях ...
по важни от кабелите са свещите кoитo
намерих по 5$ парчето в едно забутано забравено място
, топлинното число на 25HLD и 25HL е еднаква само 2HL емалко по топла
Последните ги събрах няма ги никъде
Golden Lodge :
3 броя 25HLD
2 броя 25HL
1 брой 2HL
там за моята 6'ца
тез свещи са антидетонационни спортни имат къси 4 крачета за по бързо охлаждане 2HL
голяма окръглен център, защото острите повърхности генерират детонацията
starata alfa
22-11-2013, 23:09
http://www.gsparkplug.com/shop/catalogsearch/result/?q=Golden+Lodge+&x=8&y=14
---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 23:06 ----------
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=golden+lodge+25HLD+spark+plugs&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xgolden+lodge +25HL+spark+plugs&_nkw=golden+lodge+25HL+spark+plugs&_sacat=0
по важни от кабелите са свещите кoитo
намерих по 5$ парчето в едно забутано забравено място
, топлинното число на 25HLD и 25HL е еднаква само 2HL емалко по топла
Последните ги събрах няма ги никъде
Golden Lodge :
3 броя 25HLD
2 броя 25HL
1 брой 2HL
там за моята 6'ца
тез свещи са антидетонационни спортни имат къси 4 крачета за по бързо охлаждане 2HL
голяма окръглен център, защото острите повърхности генерират детонацията
тези глупости не знам кой ти ги е наговорил. това са свещи с 4 граунд електрода. плюса е че имат удължен пробег и електродите не правят сянка както се случва при едноелектродните. освен това са различни. тая марка я забрави. няма я от много време и това са залежали или фалшиви свещи. те и като нови не са били нищо особено. многоелектродни свещи има за по 5лв бройката.
Scrapera
23-11-2013, 15:09
Не знам защо много хора казват, че това били свещите и за този, и за верижния мотор и точка. Малко митове и легенди, ама айде.
georgi86
27-11-2013, 21:38
Не, че искам да те отчайвам, но да намериш заместители на практика е почти невъзможно. Аз търсих за моята преди месец къде ли не и няма. В един магазин ми изкараха цяла палетна количка с кабели и ме оставиха да ровя. Е вервай ми намерих само 2 кабели от 6 и то с метални лули. Първо не бяха същите омове второ прехвърляха към главата. Махнах металните лули, но пак прехвърляха. Какво им е толквоа специалното на кабелите на Бош не знам. Накрая купих ето тази лентаhttp://spektar-m.com/item.php?id=1710&path=249.250 омотах си старите кабели много стегнато два пъти като разминавах посоките и спряха да светят. Сега работи много добре(колко дълго ще видим). Също така ги отдалечи от главите и всякакви метални детайли. Друго спасение няма. От Омега 2.0 95г. са почти същите и няколко кабела ще станат за предната глава, но за задната глава няма толкова дълги.
Az uspqx sywsem normalno da si namerq kabeli za swe6tite-8 kabela za 135lv. ,4re3 AUTOPARTNER =now magazin tuk pri nas,a komplekta=10 kabelae 170lv.;na MAGNET MARELLI