Log in

View Full Version : Писти мисти и темподобни

j1v
17-12-2006, 19:42
Понеже другата тема я заключиха, баш като стана интересна :-)

дубре де ! айде да уточним за каква точно "бързина"
става на въпрос!

на драг съм съгласен че са по-бързи
а некой да е правил слалом в дефиле с двете возила
и да има впечатления ?!? май няма а ?
нещо бързина в завои, излизане от тях и прочее ...
Астра! Алфа! кое ли ше е по-доброто ?!

В пистовия шампионат има поне две астри с доста добро представяне (Ники Златков и Коцето Щерев, и двете с доста купички в класовете си)

Алфи нещо не се сещам да съм виждал :roll:

Иначе има едно типо - знам го от това, че винаги е на последно място - инак евала, че винаги участва и винаги завършва ;-)

А който си мисли, че Q4 ще е по-бърза от астра на писта със завойчета се е объркал много сериозно. Говорим за сток астра стрещу сток Q4.

75 2.0 turbo
17-12-2006, 19:45
живко не само Q4 аз им казах вече която и да е алфа няма шанс срещу гси-то на драг на писта и на всичко което не е свързано с ръждата 8)

j1v
17-12-2006, 19:51
живко не само Q4 аз им казах вече която и да е алфа няма шанс срещу гси-то на драг на писта и на всичко което не е свързано с ръждата 8)

Много си краен, на красота опела отстъпва, това за мен е една от най-скучните коли на света :lol:

75 2.0 turbo
17-12-2006, 19:56
аз като казах ръжда и прочее имах предвид всичко по външния вид :D

Bobo
17-12-2006, 20:00
Абе нема ми говорите че сток астра е по добра от сток алфа в завоя щот ше си помисла че сте изпаткали тотално :lol:

j1v
17-12-2006, 20:05
Абе нема ми говорите че сток астра е по добра от сток алфа в завоя щот ше си помисла че сте изпаткали тотално :lol:

Ти намираш сток алфа, аз имам под ръка сток астра (бившата на даркмана, все още е сток, че devilvas я взе в плачевно състояние и досега само ремонти прави) - уреждам Ицо да отвори Калояново, и ще опитам да накарам Митко Генов да кара, и мерим, вместо да си говорим празни приказки :twisted:

Bobo
17-12-2006, 20:06

Ти намираш сток алфа, аз имам под ръка сток астра (бившата на даркмана, все още е сток, че devilvas я взе в плачевно състояние и досега само ремонти прави) - уреждам Ицо да отвори Калояново, и ще опитам да накарам Митко Генов да кара, и мерим, вместо да си говорим празни приказки :twisted:

Хахах ами не съм навит ако искаш ша затворя пътя за самоков и там ше караме, иначе алфата трябва да я караш ти :wink: Става ли ?

j1v
17-12-2006, 20:08

Хахах ами не съм навит ако искаш ша затворя пътя за самоков и там ше караме, иначе алфата трябва да я караш ти :wink: Става ли ?

Е много ясно, че няма да си навит, щото е обречена работата. Карал съм стоковица астра на калояново и мога да ти кажа, че хич не е зле в завоите, карал съм и твойта със спортни окачвания и шментикапели и сток астра ще я озори, камо ли ако е некоя стоковица алфата :)

j1v
17-12-2006, 20:09
Aде бе сектиииииииииии имаше 3-литрова 75-ка в Мобилето ! :twisted:

Тия не са броят, те както много добре знаиш отиват в съвсем друг клас - при турбо чичките 4х4 :D :D :D :D и там пак нямат шансове.

Bobo
17-12-2006, 20:12

Е много ясно, че няма да си навит, щото е обречена работата. Карал съм стоковица астра на калояново и мога да ти кажа, че хич не е зле в завоите, карал съм и твойта със спортни окачвания и шментикапели и сток астра ще я озори, камо ли ако е некоя стоковица алфата :)

Мойта си я карал с преебана предница и изпуснали задни амортесьори :pfbbt:

j1v
17-12-2006, 20:16

Стига са праи, на божура я карах абсолютно изправна, и със окачване и отзад

Мойта си я карал с преебана предница и изпуснали задни амортесьори :pfbbt:

Не са прави, на божур я карах изцяло изправна, и със окачване и отзад ... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Верно че завива горе долу, но все пак е далеч от стоковица :D :D :D

А и при теб усещанията са сгрешени, с тая седалка дет са ти я сложили почти на тавана, завиваш с 30, а имаш чувството, че е поне с 100 :lol: :lol: :lol: :lol:

джуджанка
17-12-2006, 20:18

Тия не са броят, те както много добре знаиш отиват в съвсем друг клас - при турбо чичките 4х4 :D :D :D :D и там пак нямат шансове.

Ни са управдавай уе, спора беше ква да е срещу Астрата.
Ся ша мълчиш и ша бройкаш ГТА-та (кат овце - за заспиване) :twisted:

j1v
17-12-2006, 20:21

Ни са управдавай уе, спора беше ква да е срещу Астрата.
Ся ша мълчиш и ша бройкаш ГТА-та (кат овце - за заспиване) :twisted:

т'ва за к'ва да е го каза Павлин, аз гта-та и т.н. не съм виждал на писта, че да мога да спора, говорим за к'ва да е 2л атмосверна алфа ... освен ако не изкарате някое гтв, ма доколкото знам такова читаво в .бг все още няма :D :D :D

V_G_Z
17-12-2006, 20:47
голямо сравнение ... и астра и алфа са една и съща база .. предно на макферсон без блокажи .. демек ефтин ташак :lol: не казвам че е са бавни но няма какво да им се сравнява при положение е са един дол дренки като база 8)

j1v
17-12-2006, 20:54
голямо сравнение ... и астра и алфа са една и съща база .. предно на макферсон без блокажи .. демек ефтин ташак :lol: не казвам че е са бавни но няма какво да им се сравнява при положение е са един дол дренки като база 8)

Тоя па са появи и утрепа всяква интрига ... я да бягаш в гаража да търкаш ръжда и да не съм чул и дума срещу предното :oops: :oops: :oops:

V_G_Z
17-12-2006, 21:06
нямам против предното бе 8) по цял свят се знае че по бърза малолитражка натуралка от правено предно няма ... просто ми стана интересно как едва ли не се сравнява М3 със лотус елис че завои че влизане излизане си ебало мамата :lol: а то някви псевдо спортни масовки :lol: 8)

DiStefano
17-12-2006, 22:29

леле леле ... баце тука има некъф вирус явно
от който са се разболели бая народ :lol:
алфисти почнаха да мечтаят за Астри
мале докъде я докарахме ...
Боже, колко мъка има на тоя свят!

j1v
17-12-2006, 23:01

става на въпрос!

В пистовия шампионат има поне две астри с доста добро представяне (Ники Златков и Коцето Щерев, и двете с доста купички в класовете си)

Иначе има едно типо - знам го от това, че винаги е на последно място - инак евала, че винаги участва и винаги завършва ;-)

А който си мисли, че Q4 ще е по-бърза от астра на писта със завойчета се е объркал много сериозно. Говорим за сток астра стрещу сток Q4.

За втори път ща цитирам, щото темата специално зарад теб я пуснах, пита за впечатления и по презюмция явно реши, че никой няма и ша заключиш по-изгодното за теб, е да ма не, има хора с впечатления и то съвсем реални, а не прочетени от форуми ;-)

А за мечтаенето - последното нещо, за което съм си мечтал някога е астра, тука хората дето ма познават знаят, че ако си бех мечтал за такава, досега щях да имам 1000 пъти :-)

Просто съм реалист и няма как да не са обада в такава сектантска тема :D :D

ne0
18-12-2006, 00:51
ТЕОРЕМА:
опел измислиха Ръждата
след това ЪНДЪРСТИЪРА.

wrc
18-12-2006, 01:35

става на въпрос!

Последно,става въпрос за сток или за пипнати?Мислех че разговора е за "паркетни бегачки" :D ,но щом стана въпрос за пистови шампионати,само ще вметна,че не се сещам Астра,а още по-малко Вектра да са постигнали нещо запомнящо се в ДТМ,докато АЛФА(155)-сещате се,същото е и във WTCC и ETCC със 156 :?: :?: :?: .А извън пистите отново не се сещам как Вектра 1.8 може да окаже каквато и да било съпротива на 156 1.8 :roll: /в един и същ клас са :wink: /.

V_G_Z
18-12-2006, 09:58
вие съвсем истрещяхте ве? кви дтм-ми кви вттц-та ?

джуджанка
18-12-2006, 10:51
Бе Колибрито постигна доста в ДТМ ако е там въпроса.
Ама в момента говорим за стоковици.

j1v
18-12-2006, 12:41
Бе Колибрито постигна доста в ДТМ ако е там въпроса.
Ама в момента говорим за стоковици.

И в момента шевролет лачети (разбирай опел кадет/астра/деу нексия и т.н.) със добрия стар ц20хе тормози алфа в wtcc и са борат за третото от 4 места :lol: :lol: :lol: :lol:

Не, че е много показателно, ама лачетито е в шампионата от няма и две години, и е на няколко точки зад алфа 156, дето са там вече 5-а или 6-а година не помна. Освен т'ва воксхол вектра има 2-3 години подред титли в BTCC , който както и сега WTCC-то е доста по-близо до серийните коли, отколкото беше DTM навремето. А както знаем BTCC е доста оспорван и сериозен шампионат ;-) И освен това, там не са фирмени отбори с кошници пари зад гърба си, ами отбори на собствена издръжка, които сами си подбират базата ... ма тука навлизаме в дълбоки води, така че дай ако ша спорим, да спорим за стоковици :-)

j1v
18-12-2006, 12:47
П.П.: А примера с нашия шампионат го дадох, щото тука парите са още по-малко и съответно колите още по-близо до аналогичните си "паркетни бегачки" и е още по-показателно, кое е по-добрата база за развитие откам съотношение наляти пари/спечелена бързина :-) С много пари е ясно, че от всяка кола става бегачка 8) :twisted:

BatVas
18-12-2006, 13:14
Само дето Алфа не участва с фирмен тим и за тази година няма нова кола и са с бюджет 10 пъти по -нисък от на шевролет - все едно във Ф1 Торо Росо да са еднакви точки с Ферари (долу горе такава разлика в бюджетите има)

Bobo
18-12-2006, 14:15
Етов ви да видите кви кенефи караме според топ гиър :lol:

http://www.alfa145.co.uk/downloads/Top_Gear_-_Alfa_Romeo_145_2-0_Cloverleaf.pdf

джуджанка
18-12-2006, 14:27
But there’s a
problem – far too much body roll.
More, in fact, than any of the others
and that steering only exaggerates it.
That combined with a slightly choppy,
unsettled ride leaves the driver feeling a
bit short-changed, especially on a
twisty back road where the 145 fails to
deliver all of its early promise.

Мдаааа, мислех че кенефи си искал да го сложиш в кавички ама не било така 8)
На тоя тест Сивика просто се е представил перфектно - че и е само 1.6 !

BatVas
18-12-2006, 14:37

Сега като каза Топ Гиър - вчера гледах едно старо предаване (изтеглих си го)
100-те коли на 20 век според Топ Гиър.

Ами в тази класация имаше няколко Алфи, имаше фиати, ланчии - Ама пък как нямаше един Опел(Воксхол) - ама нито един - дори за цвят :shock: :?: :!: :idea: :roll: Пък паркетни бегачки имаше.

П.П. Предаването не говореше като цяло за модел - а точно за определени модификации - например имаше Голф1 GTI
Иначе много яко беше за Алфа 166 с 6 цилиндровия двигател, като обясняваше за красивата природа наоколо и накрая казва , че тази природа не е нищо особенно в сравнение с красотата на тази кола (отвън, отвътре и каза дори погледнете красотата на двигателя) а като завъртя ключа се захласваше по звука - така че може на драг да не биеме ама има достатъчно причини да сме сектанти :wink:

j1v
18-12-2006, 17:00
Иначе много яко беше за Алфа 166 с 6 цилиндровия двигател, като обясняваше за красивата природа наоколо и накрая казва , че тази природа не е нищо особенно в сравнение с красотата на тази кола (отвън, отвътре и каза дори погледнете красотата на двигателя) а като завъртя ключа се захласваше по звука - така че може на драг да не биеме ама има достатъчно причини да сме сектанти :wink:

Xa ... за това никой не спори бре :-) ... за другото ша пиша после, че сега много работа :D

virusalfa
18-12-2006, 17:41

става на въпрос!

А който си мисли, че Q4 ще е по-бърза от астра на писта със завойчета се е объркал много сериозно. Говорим за сток астра стрещу сток Q4.Nqma kredor!!! Ta,vaprosnoto Tipo,sivo na cvqt e v dosta po-nisak klas,interesuvaj se purvo,kolega,az sum go gledal v Blagoevgrad na planinsko.Astrata na Zlatkov e gr.X3 ili X4.Evala na mom4eto deto go kara,pri taa lipsa na pari za avtosport...

j1v
18-12-2006, 18:25

става на въпрос!

А който си мисли, че Q4 ще е по-бърза от астра на писта със завойчета се е объркал много сериозно. Говорим за сток астра стрещу сток Q4.Nqma kredor!!! Ta,vaprosnoto Tipo,sivo na cvqt e v dosta po-nisak klas,interesuvaj se purvo,kolega,az sum go gledal v Blagoevgrad na planinsko.Astrata na Zlatkov e gr.X3 ili X4.Evala na mom4eto deto go kara,pri taa lipsa na pari za avtosport...

Сега не искам да се заяждам, още повече не съм 100% убеден, ама типото си мисля, че е х3 , въпреки, че единствения документ на който откривам типо в поистовия шампионат в линка по-долу (явно тази година е карал извън класирането на пистовия шампионат, защото присъстваше най-малкото на двата тура на калояново, мисля и на писта софия участваше)

http://www.vromosracing.com/burgas/news.htm

и то е описан като N3 дето хич не ми се вярва:

2 42 Борис Д. ДИМИТРОВ С А К С И ФИАТ Типо (2000сс) N/3 София

В Х3 е и астрата на Коцето Пейчинов, за Ники Златков не съм убеден, но мисля, че и тя е там.

V_G_Z
18-12-2006, 19:17

еми то си го пише ...най вече стил добър двг и калпаво поведение в завои и калпаво управление ... ебахти предимствата ако погледнем спора в темата :shock:

BatVas
19-12-2006, 12:03

еми то си го пише ...най вече стил добър двг и калпаво поведение в завои и калпаво управление ... ебахти предимствата ако погледнем спора в темата :shock:

Абе не знам - ама на баща ми Опела има МНОГО по калпаво поведение от Алфата ми.( в сравнение с него алфата ми е на релси) По калпаво поведение имат и служебните Тойота Корола. За Кия-та няма да говоря - тя пък направо имам чувството , че излитам при 90км/ч. По добро е поведението и от Голф.
А управлението може да се стори странно на хора несвиканли с факта че волана е с много по малко обороти от край до край - отколкото стандартните коли. В едната посока мога да направя само оборот и малко - това отначало е странно за човек свикнал на повече обороти)
Колата може да има недостатъци - ама те всичките имат в този тест. Важното е предимствата да те кефят :wink:

ne0
19-12-2006, 13:38
Е те тука е естеството.
http://www.youtube.com/results?search_query=alfa+145+top+gear&search=Search

мое да не е за КуВе ама пак истини се казват и се разкриват сектантските мотиви.

ОБИЧАМ АЛФА РОМЕО !!!

Alfa 145 Cloverleaf If
you want something truly
different, then this has got
to be the one. Wild styling
and a great engine will be enough for some
people, but sadly the ride and handling disappoint
and prevent the 145 going higher.

j1v
19-12-2006, 16:18
За Кия-та няма да говоря - тя пък направо имам чувството , че излитам при 90км/ч. По добро е поведението и от Голф.

Нали правиш разлика между хендлинг и поведение на колата при висока скорост.

Под хендлинг се разбира комбинацията от фактори като поведение в завой (недозавиване/презавиване), обратна информация от волана, усукване на купето, промяна на геометрията на окачването и съответващата на това стабилност

По твоята логика, мерцедес 600СЕЛ е колата с най-добър хендлинг на пазара :-) ... или може би някой майбах :D

Само за справка, в неона ми някъде с над 150-160км/ч си става направо страшно, не може да държи никва посока, подксача от най-малката неравност, но за сметка на това има уникално поведение в сравнително бавни завои (90-130км/ч) ;-)

Lucky
20-12-2006, 13:06
За Кия-та няма да говоря - тя пък направо имам чувството , че излитам при 90км/ч. По добро е поведението и от Голф.

Нали правиш разлика между хендлинг и поведение на колата при висока скорост.

Под хендлинг се разбира комбинацията от фактори като поведение в завой (недозавиване/презавиване), обратна информация от волана, усукване на купето, промяна на геометрията на окачването и съответващата на това стабилност

По твоята логика, мерцедес 600СЕЛ е колата с най-добър хендлинг на пазара :-) ... или може би някой майбах :D

Само за справка, в неона ми някъде с над 150-160км/ч си става направо страшно, не може да държи никва посока, подксача от най-малката неравност, но за сметка на това има уникално поведение в сравнително бавни завои (90-130км/ч) ;-)

Чакай сега ми то по тази логика значи за безупречни коли са само тези от по .....000 000 000 $ :twisted: :roll: :D

Виж аз не разбирам от ''хендлинг'' ''дрифт'' и т.н. понятия. На рацер се правя много рядко щот не пътувам вече сам и така.
Но след Кадета карах една Астра 1.6 бензин абсолютно сток защото Кади го спряха от движение тея у Врачанско :evil: :cry: .
Минавал съм 20-тина пъти по магистралата и през Петрохан с нея а прохода е с обратни завой и трапове изискващи бърза реакця на водача.
Сега минавам с Алфата 1.6 абсолютно сток даже и с катализатор :D :D , та никой не може да ме убеди че Опела влиза по добре в завойте и се държи по добре на магистрала, това е което съм го изпитал и видял за МЕН Алфата седи по добре от Опела.
Но всеки си говри каквото смята че е правилно :wink: :lol: :D :roll:

Bobo
21-12-2006, 01:01
Сега понеже на мене тая темичка ми е интересна искам батките да ми разясните коя италянка има най добро поведения на пистата :?: :roll:

j1v
21-12-2006, 01:50
Сега понеже на мене тая темичка ми е интересна искам батките да ми разясните коя италянка има най добро поведения на пистата :?: :roll:

Е как коя ве секта - енцо естествено :D :D :D

Lucky
21-12-2006, 09:23
не бе Ферарито на Шуми :roll: :lol: :P

Майтап ма ме се сдържах :oops:

KGB
21-12-2006, 12:28
На мен пък ми е любопитно, колко от вас са карали на писта??? и къде???

j1v
21-12-2006, 17:25

аз съм карал няколко пъти на картинг и доста повече на Need For Speed ... а и навремето цъках много Colin McRee :roll: :roll: :roll:

netsurfer
21-12-2006, 17:49
форума го грози съдбата на доста други авто форуми - напълни се с лаконични теми и мнения целящи само и единствено дразнене и обиждане .....

KGB
21-12-2006, 17:52
форума го грози съдбата на доста други авто форуми - напълни се с лаконични теми и мнения целящи само и единствено дразнене и обиждане .....

То в Тунинг&Рацинг рядко се е пишело нещо смислено.

j1v
21-12-2006, 18:41

Така се получава, когато без никакъв смисъл се заключват теми, които са безинтересни на някои хора, и съответно, щом на тях са безинтересни, трябва на всички да са безинтересни ... няма проблем, аз форуми в които да пиша си имам достатъчно, както казах вече, извинявам са още веднъж, че са обърках, алфа рулз, поичи нема да пиша в тоз форум, оттук нататаък само кланещи се човечета :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

То в Тунинг&Рацинг рядко се е пишело нещо смислено.

А когато случайно излезе нещо, веднага се заключва :D :D :D

j1v
21-12-2006, 18:45

Долния цитат е от една друга тема в тоз подфорум, господин администратор, ако си бяхте направили труда, да го четете по-чест, може би нямаше да заключите и предната тема и да задавате тъпи въпроси в последствие ;-)

А ако ви е безинтересен си дръжте ръчичките по-далеч от него :-D

Колега без да знаеш за какво става въпрос недей да
се изказваш неподготвен :evil: :evil: :idea: само за справка доколкото знам Живко с тази кола /Неона/ държи рекорда за обиколка на писта Калояново/ако съм сбъркал нека ме поправи някой/ :idea: :idea: така че коментара ти е напълно излишен :idea: :idea:

Този пост е в отговор на забележката на Netserfer за лаконичността - един вид, каквото повикало ... :devil: :devil: :devil:

KGB
21-12-2006, 18:56

Долния цитат е от една друга тема в тоз подфорум, господин администратор, ако си бяхте направили труда, да го четете по-чест, може би нямаше да заключите и предната тема и да задавате тъпи въпроси в последствие ;-)

А ако ви е безинтересен си дръжте ръчичките по-далеч от него :-D

Колега без да знаеш за какво става въпрос недей да
се изказваш неподготвен :evil: :evil: :idea: само за справка доколкото знам Живко с тази кола /Неона/ държи рекорда за обиколка на писта Калояново/ако съм сбъркал нека ме поправи някой/ :idea: :idea: така че коментара ти е напълно излишен :idea: :idea:

Този пост е в отговор на забележката на Netserfer за лаконичността - един вид, каквото повикало ... :devil: :devil: :devil:

Извинявай, я ми покажи което точно е полезната информация в тази тема, че нещо освен...

Астрата е по-добра, ама алфата по-добре завива или обратното и някакви заяжданици и обяснение от сорта друго не виждам.

Предната тема, която съм заключил беше още по-интересна с 11страници псувни, но истински :-)

Относно "тъпите ми въпроси", това че ти си карал на Калояново, не означава, че всички в тази тема са карали на писти за време и то колите за които спорите...Нали???или греша.

пс: Безмислени мнения и безмислена тема...аз в тази тема няма какво да добавя повече. Безмислени мнения в още по безмислени теми не ми се пишат.

j1v
21-12-2006, 19:05
Извинявай, я ми покажи което точно е полезната информация в тази тема, че нещо освен...

Астрата е по-добра, ама алфата по-добре завива или обратното и някакви заяжданици и обяснение от сорта друго не виждам.

Страшна логика, на теб щом не ти е интересно, начи не е интересно по принцип и толкова, няяям думи направо :-P

Предната тема, която съм заключил беше още по-интересна с 11страници псувни, но истински :-)

Аз не разбрах с оная тема какво общо имам, ще те помоля ти лично да я прочетеш пак и да ми посочиш къде по-точно в оная тема съм писал :shock: :shock: :shock:

Относно "тъпите ми въпроси", това че ти си карал на Калояново, не означава, че всички в тази тема са карали на писти за време и то колите за които спорите...Нали???или греша.

Още веднъж показваш невероятни логически възможност, потресен съм ... много ти са мола да ми разясниш к'во имаше предвид с това горното, щото аз съм в недоумение :D :twisted:

Съжалявам, че не съм схванал по-рано, че в тоя форум трябва да се пише само и единствено за неща дето на всички са ясни и интересни ... така като гледам, тука аз май не трябва да са обаждам повече, така ли да разбирам ?

KGB
21-12-2006, 19:14
Не виждам някъде да съм те обвинил за оная тема нещо... :roll:

Пишете колкото искате, само не се заяждайте един с друг, не псувайте!!!

И последно кое е по-бързо Алфата или Опел С20ХЕ или там както беше??? :lol:

j1v
21-12-2006, 19:22
Не виждам някъде да съм те обвинил за оная тема нещо... :roll:

Тогава не генералиизирай и не се обаждай където не ти е работата

Пишете колкото искате, само не се заяждайте един с друг, не псувайте!!!

Пак са праиш на добрия чичко, дет ша усмири лапетата, само дет си объркал човека :) :-D

И последно кое е по-бързо Алфата или Опел С20ХЕ или там както беше??? :lol:

Гаражните легенди са най-бързи ... заеби, така или иначе не ти е интересно, а и няма да схванеш :twisted: :twisted: :twisted:

75 2.0 turbo
21-12-2006, 22:18
затова живко не се занимаваи с непораснали деца и си го премести у другия крачол когато непорасналите реват 8) а за гаражните легенди ко му обясняваш тои никога няма да схване!!! за него в понятието тунинг влизат: чип, спортен филтър, брони, музика и прочее безинтересни неща за хората в гаражите :idea: