View Full Version : Нямам Задна !!!
Колеги днес към 1-2 карах колата навъртях някъде 20 км никакви проблеми нали валя и кум 8 излязох с нея направи ми впечатление че колата не иска да вкара хубаво задна но като се прибрах и тръгнах да паркирам греда не иска да я вкара прещраква и я вкарва трудно имам съмнение за Лагер или Помпа или жила ? някои да ме посъветва и ако може да ми кажете какви пари е помпата и има ли ли сте подобен проблем до сега четох но не открих някои да има подобен проблем но нали ви казвам днес нямаше никакъв проблем на обед ! :heavy_cry::priest:
lordliness
15-09-2012, 06:11
Хърка ли или само не иска да влезе?
Хърка ли или само не иска да влезе?
Хърка
lordliness
15-09-2012, 12:30
Не ти отделя съединители. Може да е от помпите виж дали не текат. Или нещо криво или счупено по механизма на педала.
old alfist
15-09-2012, 12:41
Дано да не е така, но има вероятност за износени шлици на първичния вал на скоростната кутия.
казаха ми за Лагер ако е лагер можели да съм се е преебал
Притискателен Диск или само от лагер
lordliness
15-09-2012, 13:39
Когато съединителя не отделя достатъчно първо обикновено почва да хърка задната. Сигурно говориш за аксиалния лагер, едва ли е той. Но незнам какъв ти е лагера, има някои с лагер помпи тогава може и той да е.
аз мисля също че е нещо помпа лагер не може от нищо и няма след 4 часа да не да е заминал съединителя ?
lordliness
15-09-2012, 14:58
Погледни нивото на спирачната течност
Погледни нивото на спирачната течност
спирачната течност ? и къде седи казанчето
lordliness
15-09-2012, 16:23
Има едно голямо казанче- това е антифриза, зад него някъде е малко казанче със спирачна течност, като вдигнеш капака в дясно.
какво общо има спирачната течност със скоростите :?
lordliness
15-09-2012, 16:48
Със спирачна течност работят помпите на съединителя.
Спирачната течност е ок възможно ли е да е нещо дребно и какво би могло да е не ми се вярва да съм прецакал съединителя ! някои идеи и да му се е случвало
ecotronic
16-09-2012, 23:01
Спирачната течност е ок възможно ли е да е нещо дребно и какво би могло да е не ми се вярва да съм прецакал съединителя ! някои идеи и да му се е случвало
Съединителят е прецакан (износен) ако на 4 та или 5 та по нанагорнище оборотите на двигателя се увеличават но скоростта на колата - не, поради буксуване на феродовия диск.
В случая съединителят не отделя добре, което е заради помпата на педала или работния цилиндър на съединителя и по-малко вероятно заради прецакан притискателен диск.
Няма проблеми на 4-5 в нанагорнище а като вкарам Задна след като прищрака при отпускането тресе лека но не съм сигурен и мисля че отделя по ниско
Колеги вече даже не иска да вкара скорост като е натиснат педала трябва силно да напъна а това ме навежда на мисълта че ще строша нещо натискам педала до долу и почва да тресе нали може да е от някоя помпа (цилиндърче) ?
ecotronic
18-09-2012, 14:34
Колеги вече даже не иска да вкара скорост като е натиснат педала трябва силно да напъна а това ме навежда на мисълта че ще строша нещо натискам педала до долу и почва да тресе нали може да е от някоя помпа (цилиндърче) ?
Ако педалът на съединителя се натиска трудно и ако усещаш вибрации по него, проблемът вероятно не е от горния цилиндър. По-скоро долния работен цилиндър или притискателният диск.
Как да стигна до долния цилиндър ? да го проверя него
Потърси из форума имаше подробно обяснение.