PDA

View Full Version : Днес е празник - денят на Независимостта

fred
22-09-2012, 18:32
Покрай другия празник - Италфеста, да не забравяме, че днес е и денят в който България бе обявена за независима държава, официално през далечната 1908 г., макар и много близка от историческа гледна точка.

rossenvn
22-09-2012, 21:06
Трудно ще се наложи този празник, за съжаление. Сутрината като си извадих знамето на терасата нямаше нито едно по другите тераси. Вечерта пак нямаше. Дори сутринта, докато си пиех кафето и преглеждах новините, не бяха писали нищо за празника.

ecotronic
22-09-2012, 21:15
Разходих се по центъра. Единствените организирани шествия бяха тези на измъчени хора, протестиращи срещу мизерията. Какво национално самочувствие да очакваме............какво празнично настроение?

rossenvn
22-09-2012, 21:30
Разходих се по центъра. Единствените организирани шествия бяха тези на измъчени хора, протестиращи срещу мизерията. Какво национално самочувствие да очакваме............какво празнично настроение?

Точно защото нямаме национално и изобщо самочувствие, ще си живеем в мизерията...

ecotronic
22-09-2012, 22:05
Точно защото нямаме национално и изобщо самочувствие, ще си живеем в мизерията...

С риск да подхванем най-старият спор - този за кокошката и яйцето, ще напомня, че интелектът се оказва определящ за просперитета на един народ.
Минаха времената, когато копието или куршумът са били определящи статута на народите.
Прост народ - слаба държава!
Този, който има мозък в главата по един или друг начин НЕ ДОПУСКА да го поставят в мизерията.
Самочувствието идва в резултат на това.
Обратното - едното голо самочувствие, неподплатено от реален потенциал - пет пари не струва.

rossenvn
22-09-2012, 22:14
С риск да подхванем най-старият спор - този за кокошката и яйцето, ще напомня, че интелектът се оказва определящ за просперитета на един народ.
Минаха времената, когато копието или куршумът са били определящи статута на народите.
Прост народ - слаба държава!
Този, който има мозък в главата по един или друг начин НЕ ДОПУСКА да го поставят в мизерията.
Самочувствието идва в резултат на това.
Обратното - едното голо самочувствие, неподплатено от реален потенциал - пет пари не струва.

С риск да не се получи спора - съгласен съм с теб.

fred
23-09-2012, 12:59
Аз си мисля, че почти нищо не се променя у човека да ви кажа-само прочетете Библията.
Може и нещо писано, като роман по тая тема, за да се убедите.
Нарочно цитирам Библията, защото старият завет е писан преди повече от 2-3 хиляди години.Променят се декорите на света, човешката среда, а човекът си е все същия.
Та по тая причина си мисля, че такива, каквито сме сега-такива сме били и преди 100 и преди 1000 г., само липсват или по точно-рядко се появяват личности, които да обединят около себе си другите.
А и времето в което живеем и 100 години да е, е твърде малко от гледна точка на историята.
Та не губите кураж-това е живота, а само ние можем и малко да го променим :strong:
Тоест нищо ново под слънцето :roll:

Susscrofa
23-09-2012, 14:11
А защо трябва да караме хората да празнуват празник, който видимо те не усещат като такъв?

Kuku
23-09-2012, 14:17
Де ходи вчера, ма, пача?
Що не дойде да нагласиш феста? :D

Galeano
23-09-2012, 19:48

Много, ама много ни липсва националното самочувствие за жалост...

Susscrofa
23-09-2012, 19:58
Де ходи вчера, ма, пача?
Що не дойде да нагласиш феста? :D

На манифестации, манифести, паради и други фести не виждам смисъл да ходя.:smoke:

Kuku
23-09-2012, 20:31
Типично.... :?

fred
23-09-2012, 20:53
А защо трябва да караме хората да празнуват празник, който видимо те не усещат като такъв?

Защото мисля, че това е пътят от кратуната до корена

---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:53 ----------

На манифестации, манифести, паради и други фести не виждам смисъл да ходя.:smoke:

А кой ти казва, че празникът е манифистация и прочее??Манифестацията може да е елемент от празника, но не и самият празник, но и това е друга тема.
Доста остаряло Прасчооооо.Ти как и какво празнуваш например??
Мчи ние иначе празнуваме от сутринта де.........

Susscrofa
23-09-2012, 22:11
Защото мисля, че това е пътят от кратуната до корена

---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:53 ----------

А кой ти казва, че празникът е манифистация и прочее??Манифестацията може да е елемент от празника, но не и самият празник, но и това е друга тема.
Доста остаряло Прасчооооо.Ти как и какво празнуваш например??
Мчи ние иначе празнуваме от сутринта де.........

Това за манифестациите беше за друго, не беше по темата.

Аз отбелязвам, почитам, припомням събития и личности.
Не разбирам какво трбява да празнувам.:smoke:
Всяко едно историческо събитие има две страни, винаги е двуяко или сивкаво. Винаги при промените едно се печели, а друго се губи.
Това е важна историческа дата от нашата история, но какво точно да и празнувам и защо изобщо да я празнувам.
Не харесвам и веенето на знамена от балкони и тераси, това е глупаво.

Kuku
23-09-2012, 22:19
Че ти какво харесваш изобщо.... :?
Освен себе си!

Susscrofa
23-09-2012, 22:40
Освен себе си!

Баскетболните си кецове и моя solo pro 125.:smoke:

fred
23-09-2012, 22:53

Всяко едно историческо събитие има две страни, винаги е двуяко или сивкаво. Винаги при промените едно се печели, а друго се губи.
Това е важна историческа дата от нашата история, но какво точно да и празнувам и защо изобщо да я празнувам.

Е както казва Куку, то че всичко е суета е ясно, но ти ли в центъра на вселената? (твоята или която и да е :roll:)

---------- Post added at 01:52 ---------- Previous post was at 01:51 ----------

Освен себе си!

Мдаа, явно само кецовете си?ы

---------- Post added at 01:53 ---------- Previous post was at 01:52 ----------

Баскетболните си кецове и моя solo pro 125.:smoke:

Прах и само прах....аз белким си харесвам ножовете + други работи

Кайо
23-09-2012, 22:55
А как се празнува нещо що немаме и не сме имали.............?

BLUE1
23-09-2012, 23:05
А как се празнува нещо що немаме и не сме имал.............?

Е да де, ама какъв национален празник е 3 март?! Щом вкусовете се възпитават то какво остава за по -важните неща.

fred
23-09-2012, 23:20
И в тая насока - какво да празнуваме тогава? (освен Трифон Зарезан и баба Марта де) - за Трети март имам и аз нЕкои съображения, ама ще си замълча =:)

Кайо
23-09-2012, 23:28
Е да де, ама какъв национален празник е 3 март?! Щом вкусовете се възпитават то какво остава за по -важните неща.

3-ти март е един велик и същевременно пагубен ден.

---------- Post added at 23:28 ---------- Previous post was at 23:27 ----------

И в тая насока - какво да празнуваме тогава? (освен Трифон Зарезан и баба Марта де)

Mи Трифон по стар и по нов календар.

fred
23-09-2012, 23:34
Трифона и по двата стила е статукво, тоест за него и дума да не става-празнува се!!! :busted_cop:

Тука къде му е втората страна и какво се губи, не ми е ясно?:rockon: