View Full Version : Проблем с "автосервиз".
dimitar_vd62
27-09-2012, 20:36
Нарочно съм го сложил в кавички, защото това е всичко друго но не и автосервиз.Намира се в гараж под блока в който живея.Няма табела автосервиз, нито е указана фирма - просто защото няма такава.Няма касов апарат, няма фактури.Чудя се ако на някой му откажат спирачките след ремонт в този сервиз от кого ще търси отговорност.Монтират се и се ремонтират газови уредби от хора без квалификация.Изпуска се газ от бутилки втора употреба за да могат да ги монтерат или ремонтират.Форсират се двигатели, чука се и т.н.Днес вече кипнах когато се опитах да паркирам и единия "майстор"ме изненада изотзад:humpx:и паркира някаква трошка.То контингента му е все коли след второ или трето бракуване.Естествено изпаднахме в словесен двубой.Естествено паркинга не е мой, но и това не е място за сервиз.Питам, редно ли е да има сервиз в жилищен блок и там да се монтират и ремонтират газови уредби и към кого да се обърнем да ги разкарат от този гараж/там са под наем/.Досега са правили опити, но собственикя на гаража имал някакви връзки, пък и те казвали че правят коли на приятели.Чакам акъл:gruebel:.Номера с яките момченца с дебели дръжки на метли :paddle: или с ротната картечница :machinegunner: е ясен.Шси отворя една биричка докато измъдрите нещо.
Спукай няколко гуми на клиентски коли и сами ще се махнат.
Бедни и наведени глави сме... такава ни е и държавата. Родината със сигурност не е.
Помисли какво от тези две неща може да промениш в буквален смисъл..... Купувай и бегай от там и си трай или надигни глава и се бори. Но бъди умен.
Наздраве!
---------- Post added at 17:43 ---------- Previous post was at 17:42 ----------
Това е толкова тъпо и прибързано, че директно се отнася до беден и наведен човек...
Не се засягай Кукер ама съм прав.
Това е толкова тъпо и прибързано, че директно се отнася до беден и наведен човек...
Не се засягай Кукер ама съм прав.Няма значение на кой е автомобила.Клиента няма и да разбере.
Няма значение на кой е автомобила.Клиента няма и да разбере.
Те после не се чудете що сме бедни и с наведени глави....
dimitar_vd62
27-09-2012, 20:47
Имам три коли, сещаш се....
Помисли какво от тези две неща може да промениш в буквален смисъл..... Купувай и бегай от там и си трай или надигни глава и се бори. Но бъди умен.[COLOR="Silver"]
Наздраве![/QUOTE]
Нямам намерение да продавам точно това жилище и то заради тях, но не знам къв кого да се обърнем и имаме ли право на претенции.
Сигнализирай, това е начина ;) Не знаеш къде? Аз като не знам къде подхождам като 6 годишен - звъня където ми падне, обяснявам и като ми каже някой от другата страна на жицата, че не е тяхна работа питам чия е. И много бързо се ориентирам, телефончето е голяма работа ;)
Те после не се чудете що сме бедни и с наведени глави....Сигурен съм, че Митака е печен и състрадателен, но ако и той навежда глава всеки път......
---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
Сигнализирай, това е начина ;) Не знаеш къде? Аз като не знам къде подхождам като 6 годишен - звъня където ми падне, обяснявам и като ми каже някой от другата страна на жицата, че не е тяхна работа питам чия е. И много бързо се ориентирам, телефончето е голяма работа ;)Незаконния сервиз не е сервиз.Никой не може да ги пипне.
Събрание на блока с подписка.
Можете да ги изгоните дори да са собственици
Ако трябва викни и "Господари на ефира", те са фенове на такива истории
Хем ще си направят репортажа, ще сезират съответната институция (ако има такава, която може да ги санкционира) и всички ще са доволни
ecotronic
27-09-2012, 21:38
Събрание на блока с подписка.
Можете да ги изгоните дори да са собственици
Ако трябва викни и "Господари на ефира", те са фенове на такива истории
Хем ще си направят репортажа, ще сезират съответната институция (ако има такава, която може да ги санкционира) и всички ще са доволни
Ей това е начинът!:thumbup:
Наскоро направихме подобно нещо с един наемател, който се беше самозабравил.
Пукаш гуми и оставаш анонимен :sex:
Напрай си арна застраховка на жилището и пали гаражО.:crazy:
Подай жалба в Общината !Работи!
Хубаво е да има приложени подписи на всички съседи .
Също така,може да викнеш пожарната (има риск от пожар),ще ти свършат работа.
На последно място-говори с кварталния ви,може да измисли нещо .
Успех в борбата с "вредителите"!
п.п.
Не си губи времето с "Господари на ефира " и прочие.Ще дойдат,ако имат финансов интерес т.е ако им се плати:crazy:
old alfist
27-09-2012, 22:43
Не мога да повярвам на очите си, че Вики пак пише тук - щипах се и се пръсках със студена вода, но писаното си остава.
Щом не се пръскаш със светена ,положението не е толкова трагично....http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif:roll2:
Предлагам първо да помогнем на колегата, после да спамим:)
old alfist
27-09-2012, 23:20
Нарочно съм го сложил в кавички, защото това е всичко друго но не и автосервиз.Намира се в гараж под блока в който живея.Няма табела автосервиз, нито е указана фирма - просто защото няма такава.Няма касов апарат, няма фактури.Чудя се ако на някой му откажат спирачките след ремонт в този сервиз от кого ще търси отговорност.Монтират се и се ремонтират газови уредби от хора без квалификация.Изпуска се газ от бутилки втора употреба за да могат да ги монтерат или ремонтират.Форсират се двигатели, чука се и т.н.Днес вече кипнах когато се опитах да паркирам и единия "майстор"ме изненада изотзад:humpx:и паркира някаква трошка.То контингента му е все коли след второ или трето бракуване.Естествено изпаднахме в словесен двубой.Естествено паркинга не е мой, но и това не е място за сервиз.Питам, редно ли е да има сервиз в жилищен блок и там да се монтират и ремонтират газови уредби и към кого да се обърнем да ги разкарат от този гараж/там са под наем/.Досега са правили опити, но собственикя на гаража имал някакви връзки, пък и те казвали че правят коли на приятели.Чакам акъл:gruebel:.Номера с яките момченца с дебели дръжки на метли :paddle: или с ротната картечница :machinegunner: е ясен.Шси отворя една биричка докато измъдрите нещо.
Като ти чета написаното и веднага ми излезе наяве случая с мой братовчед живеещ в нашето блокче.
Дворчето зад блока го беше обрънал на автосервиз и така ги ремонтираше, че клиентите му идваха след няколко дена и го търсеха да го бият.
Проблема се разреши чрез жалба до Общината с копие до НАП.
Подай жалби до общината а също и до НАП. Все някой ще им създаде сериозни неприятности.
Миро, това при гаражите откъм "Морава" ли?
old alfist
27-09-2012, 23:47
Подай жалби до общината а също и до НАП. Все някой ще им създаде сериозни неприятности.
Миро, това при гаражите откъм "Морава" ли?
Коле, да, нашите гаражи към Стоян Анакондата с Ферарито и ония с Бентлито, дето е собственик на Спидито.
По подобен начин аз си ремонтирам мотоциклетите пред гаража и изпълнявам всичко онова, което бих изпълнявал, ако там наистина отворя (нелегален) сервиз.
Винаги съм се съобразявал с часовите зони при форсирането, рязането, блъскането, чукането, тропането, къртенето и т.н., в резултат на което никой, никога не е дошъл да ми направи забележка, ОБАЧЕ наистина е много неприятно за хората наоколо и го разбирам по изражението им, когато минават пред гаража :?
Естествено, не си представяйте някаква непрестанна ремонтна дейност, но определено ми се е налагало да вдигам силен шум.
Говорил съм с един т.нар. отговорник по нещо-си (така ми се представи, каквото и да значи това) от общината, според който нямам право да ремонтирам на тротоара, поради нам-си какви наредби. Изобщо не изпаднахме в подробно разискване на "проблема" и не съм запознат в дълбочина с указанията, защото човека ме видя, че съвестно съм послал кашони под мотора, а самия мотор е на възможно най-широката част от тротоара с цел да не пречи на минувачите - казано по друг начин, затвори си очите, заради смекчаващи вината обстоятелства :)
Това, което ми хрумва на мен в конкретния случай, е да проучиш как стои въпроса със замърсяването на околната среда и да подпомогнеш лееееееко нарушителите, я с разлято масло, я с разлята спирачна течност, я със счупени тротоарни плочки, я с оронени бордюри и т.н.
Подай жалби срещу тях по няколко различни нарушения - шум, замърсяване, незаконна стопанска дейност и прочие. Постарай се всяка жалба да бъде отнесена до различна инстанция и по възможност прескочи кварталните им връзки, за да е сигурно, че ще има ефект.
Ако отидеш в НАП и посочиш незаконния сервиз - данъчните не са балами, ще им завъртят номер веднага. Ако знаеш, че зимата се отопляват с изгорялото масло от колите (само пример), можеш спокойно да извикаш РИОКОЗ и да ги разнищят.
Общо взето има много нишки по които да им създадеш проблеми :)
old alfist
28-09-2012, 00:18
По подобен начин аз си ремонтирам мотоциклетите пред гаража и изпълнявам всичко онова, което бих изпълнявал, ако там наистина отворя (нелегален) сервиз.
Винаги съм се съобразявал с часовите зони при форсирането, рязането, блъскането, чукането, тропането, къртенето и т.н., в резултат на което никой, никога не е дошъл да ми направи забележка, ОБАЧЕ наистина е много неприятно за хората наоколо и го разбирам по изражението им, когато минават пред гаража :?
Естествено, не си представяйте някаква непрестанна ремонтна дейност, но определено ми се е налагало да вдигам силен шум.
Говорил съм с един т.нар. отговорник по нещо-си (така ми се представи, каквото и да значи това) от общината, според който нямам право да ремонтирам на тротоара, поради нам-си какви наредби. Изобщо не изпаднахме в подробно разискване на "проблема" и не съм запознат в дълбочина с указанията, защото човека ме видя, че съвестно съм послал кашони под мотора, а самия мотор е на възможно най-широката част от тротоара с цел да не пречи на минувачите - казано по друг начин, затвори си очите, заради смекчаващи вината обстоятелства :)
Това, което ми хрумва на мен в конкретния случай, е да проучиш как стои въпроса със замърсяването на околната среда и да подпомогнеш лееееееко нарушителите, я с разлято масло, я с разлята спирачна течност, я със счупени тротоарни плочки, я с оронени бордюри и т.н.
Подай жалби срещу тях по няколко различни нарушения - шум, замърсяване, незаконна стопанска дейност и прочие. Постарай се всяка жалба да бъде отнесена до различна инстанция и по възможност прескочи кварталните им връзки, за да е сигурно, че ще има ефект.
Ако отидеш в НАП и посочиш незаконния сервиз - данъчните не са балами, ще им завъртят номер веднага. Ако знаеш, че зимата се отопляват с изгорялото масло от колите (само пример), можеш спокойно да извикаш РИОКОЗ и да ги разнищят.
Общо взето има много нишки по които да им създадеш проблеми :)
Хора сме и няма лошо някой да си оправи колата, мотора, колелото и др. или да помогне на приятел, но когато това стане сборище от хора и почти непрестанни чукания, форсирания и викове, става досадно и все едно, че не се намираш вкъщи, а някъде в Индустриалната зона.
Комерсиалната част не ме интересува - нека всеки за печели, но не в жилищни райони където има деца, старци и най-вече хора искащи да си починат у дома след напрегнат работен ден.
Да де, но те явно са решили, че за тях не важат общоприетите норми.
Ако наистина имат позиции в някоя институция, това би им дало допълнителен кураж.
Въпроса е, че няма как да имат хора във всички институции - все от някъде ще поддадат!
dimitar_vd62
28-09-2012, 00:41
Ми хазяина на гаража имал някакви връзки в общината, на единия от майсторите брат му е полицай, правили са един -два опита да ги изгонят ама все някой ги оправя.А паркинга се е превърнал в приемна на сервиз.Нямам нищо против да печелят, ама да си направят сервиз легален или нелегален на подходящо място.Веднъж от кадърната им работа се запали инсталацията на един бус, добре че комшиите си били в къщи та си преместили колите, да не говорим че понякога изпускат газта от бутилки за да извадят нивомера и ако някой хвърли цигара от балкона си ко прайм.
old alfist
28-09-2012, 00:55
Истината е - една и съща жалба, подадена до няколко институции едновременно с входящи номера като Община, РИОКОЗ, НАП и др.
При такава ситуация никоя институция няма да смее да шикалкави, защо вижда, че информацията не е само до тях.
Alexanderbb
28-09-2012, 10:23
Ми хазяина на гаража имал някакви връзки в общината, на единия от майсторите брат му е полицай, правили са един -два опита да ги изгонят ама все някой ги оправя.А паркинга се е превърнал в приемна на сервиз.Нямам нищо против да печелят, ама да си направят сервиз легален или нелегален на подходящо място.Веднъж от кадърната им работа се запали инсталацията на един бус, добре че комшиите си били в къщи та си преместили колите, да не говорим че понякога изпускат газта от бутилки за да извадят нивомера и ако някой хвърли цигара от балкона си ко прайм.
Връзки в общината и брат полицай те спасяват само от устни жалби. При пуснати в НАП (много гладни), пожарната (пак гладни) и общината със съответните входящи номера трудно могат да си затворят очите.
Именно - когато ги извикаш по телефона и дойдат да нарпавят проверка, това не оставя следа никъде, за това връзките помагат :)
С жалби и входящи номера нещата изглеждат доста по-различно ;)
Връзки в общината и брат полицай те спасяват само от устни жалби. При пуснати в НАП (много гладни), пожарната (пак гладни) и общината със съответните входящи номера трудно могат да си затворят очите.
колегата е прав.Подай си жалби,опиши какви безобразия творят.........и не забравяй да изпратиш някой познат да си прегледа газовата,или да поиска дребна услуга а след това да си иска касов бон.След като му откажат пишете жалба.А в тази до пожарната опиши,че изпусат газ,нямат пожарогасители и т.н.