Log in

View Full Version : Краят на една горда 33-ка

nyhm
28-09-2012, 19:08
Колеги, човек колкото и да обича и пази автомобила си, никога не е застрахован от белите, ставащи по пътищата. С огромна мъка трябва да продам моята 33-ка, тъй като нямам възможност да я възстановя. Зная, че на части ще взема повече пари за нея, но като си помисля, че по този начин никога повече няма да се движи волно по пътя, съм готов да прежаля малкото пари отгоре. Колата е произведена в края на 1994 г., версия Imola. Двигателят е 1.4, 90 к.с. Има предни ел. стъкла, хидравлика, климатик (при това работещ перфектно). Джантите й са телефонна шайба 13" (с каквито си е излязла от завода). В следствие на удара, щетите са следните - маска, предна броня са счупени, радиаторът е спукан, перката му счупена. Ремъците на динамото и хидравликата са скъсани, този на климатика си стои. Заден калник от страна на пасажера е вдлъбнат. Предните горна и долна греда са вдлъбнати към купето и трябва да се изпъват. Двигателят е в повече от перфектно състояние, със сменени ангренажни ремъци и ролки ( доказано с документ). Скоростната кутия работи, като първа влиза от втора, като на повечето 33-ки. Салонът е черна кожа, отзад е перфектен, отпред седалките имат малко закъсано, което ако на някой му се занимава, може да си го коригира. Купих я на 118 000 км (не знам реален ли е, аз не съм го пипал), сега е на 153 000 мисля. Имам я от 5 години, последните три е обслужвана САМО в Алфа Ромео във Варна, за което си има всички документи. Също така, момчетата от сервиза знаят техническото състояние на автомобила и могат да го потвърдят. Всеки, който ме познава - също. Съединителят е сменен комплект - оригинален ( не Valeo, a баш оригинален, струваше към 500-600 лева без труда), преди 15 000 км някъде. Изпарителите на климатика са с чисто нови перки. Има слаб теч от рейката. Купето има съвсем малко ръждички. Ами, в общи линии това е. В цял вид й търся около 950 лева. На части не съм мислил. Колата е на линия за оглед всеки ден по цял ден във Варна. Номерът ми е 0886 408049.Ето и снимки:

Plamen33
28-09-2012, 22:21
Колега моето мнение е да не се отказваш няма да ти излезе ммн пари да я оправиш ние ще помагаме

reza4kata_
30-09-2012, 00:14
Колега запази си я и като имаш пари сия стегни количката няма смисъл дая продаваш това е една страхотна кола която ще си те кара още дълги години ако я стегнеш отново ;)

_power_
30-09-2012, 14:12
...ама то нищо и няма:drums:

nyhm
30-09-2012, 15:54
Именно затова искам да я продам цяла, а не на части - защото си е в движение. Простата ми калкулация показва, че няма възможност да я оправя.

TishO
30-09-2012, 22:53
Ако решиш да я стягаш от мен имаш преден капак и маска по нататак и други джунджурий може да изникнат но това само при положение че наистина си обичаш колата и си решил да си я оставиш колкото и да нямаш пари до нова година най късно до пролет си я подкарал!!!

Ще видим как ще се развият нещата може и радиатор да ти дам!!!

alfonco147GTA
01-10-2012, 12:33
имам преден капак перфектен в мазето ми е бил ! и перката за радятора

TishO
01-10-2012, 23:36
А аз до месец два може и предница да ти изрежа :drinking:

nyhm
21-10-2012, 13:42
Нова цена 850 лева.

nyhm
22-10-2012, 19:47
up.

endeavour
23-10-2012, 14:49
Баси готината Имола! Съветът ми е да не прибързваш с решения, взети под влияние на емоции. Друг е въпросът, ако искаш да се отървеш от нея. Колегите ти казаха,че нищо й няма и няма да струва много да си е пак червена принцеса. Ама решението си е твое. Аз лично не бих я продал.

morrty
23-10-2012, 20:33
Вярно че е добра а на живо е по добре и удара не е кои знае какво,и този салон ммммммм...........

nyhm
24-10-2012, 19:45
Благодаря много за хубавите думи :)

mordohy
28-10-2012, 03:35
Така както я гледа, не е много очукана.:gruebel:
Малко и трябва да се оправи.
Помисли си малко!
Все ще съберем чаркове за нея!

nyhm
29-10-2012, 15:48
Благодаря, колеги, ама в момента пари за ток няма, камо ли за ремонт :(

becksalfa
29-10-2012, 20:47
да всеки ден минавам покрай нея и я гледам и се сещам аз каква взех и колко труд вложих и колко идеи имам ,но пустите пари като не сттигат

mordohy
29-10-2012, 21:15
Благодаря, колеги, ама в момента пари за ток няма, камо ли за ремонт :(
Ами консервирай я за по-добри времена.

i.ganchev.ganchev
30-10-2012, 19:51
Не я продавай. Нищо няма да и вземеш. А ако я продадеш все пак, с парите от нея нищо няма и да си купиш.
Нито за друга кола ще стигнат, нито да си оправиш сметките трайно дето се вика... ще закърпиш един месец и толкоз.

Пази си колата, части се намират... както виждаш колегите са склонни да помогнат с части (кой квото има) и за съвсем скромна сума колата ще е пак като нова.
Както казва mordohy, като нямаш сега пари, изчакай малко, все ше заделиш 100-тачка за нея когато можеш.

Не я продавай прибързано...

nyhm
12-11-2012, 10:59
Нова цена 750 лв. Още малко надолу и вече става колкото ми дават на скрап за нея. Така че ако няма желаещи, ще я почвам на части.

TishO
12-11-2012, 11:23
Земи големия чук и изправи от пред каквото ти е криво маска радиатор и капак ще ти намерим тука у форума нещата ти ги даваме да добра воля бе човек разбери че тези коли са редки вече по пътищата и трябва да се чувстваш горд когато си я караш какво те е разсърдила толкоз че искаш да я отрепеш пък и парите няма да ги вземеш аз преди по малко о месец си взех една в движение и много добро състояние за 400 камака за колко мислиш че ще я продадеш на вторични няма да ти дадът повече от 300лв. не си заслужава ако я продадеш сега кога ще имаш възможност да си земеш друга кола помисли си все пак предполагам ти е служила вярно колицата!!!

mordohy
12-11-2012, 18:35
Нова цена 750 лв. Още малко надолу и вече става колкото ми дават на скрап за нея. Така че ако няма желаещи, ще я почвам на части.

Съвсем скоро сегашната ми ще се разглоби каквото става за нещо и ще иде за скраб. Ще има доста сносни чаркове.
Пак ти казвам :
Не бързай!!![COLOR="Silver"]

nyhm
19-11-2012, 16:12
Колеги, почнаха да ми крадат милата кола. Взеха й едно светлоотразително италианско знаменце, което беше залепено отзад. После й откраднаха антената (не доумявам за какво му е), а снощи са ми строшили огледалото от страната на шофьора. Цялата е в кални стъпки от някой малоумник, който се е катерил по капака и ми е ритал стъклото. Скоро ще ми я окипазят и съвсем няма да става за нищо :( Така че последно я свалям на 700 лева и ако няма желаещи за моята принцеса, ще си я разглобя и ще я направя донор за някоя пъргавелка. Защото ако седи още малко така, ще я направят на дроб.... Така че колеги - 700 лева :(

TishO
20-11-2012, 01:25
Ама голям си инат значи решил си че няма да се прави въпреки че сме готови да ти подарим всичко само и само да си я съживиш и подкараш ама ти твърдо си решил да я отрепеш таз кола нещо много те е разсърдила!!! :boo:

nyhm
22-11-2012, 16:00
Моля модератор да изтрие темата.