Log in

View Full Version : За колоездачите и последствията от тях!!!!

Orm
29-09-2012, 20:57
Преди 2 дена си карам бричката и стигам до едно Т-образно кръстовище с пешеходна пътека и мое предимство....
Гледам от далече няма никой на пътеката, и не знам защо реших все пак да понамаля ( карах с около 45-50), и тъмън стигам зебрата ( за щастие вече бях с към 30км/ч) и пред мене изскача една ПАТКА с колело с кош отзад а вътре бебе !!!!!!Както и да е изскърцаха спирачките , някак си спрях.... тя прехвърча , аз я догоних и от злоба (не толкова за това че ме стресна , а заради бебенцето отзад и мозъка с големина на орех ) само изревах да слиза от колелото и да пресича пеша!!!!! А тя само крещи - Внимавай, Внимавай , Внимавай ( явно и тя се беше понасрала от страх ) :)
Същия ден по телевизията ( не знам как става това , ама като си помислиш за нещо (например песен) което не си се сещал отдавна или ти се случи нещо, обикновено говорят за това по телевизията или на същия ден или на следващия - някаква мистика :) сигурно се сещате за какво говоря) даваха че нямало закон за тях . А в същото време те не са пешеходци , все пак колелото може да се движи с 30-40 км/ч, което си е скорост , и като ти изскочи изневиделица няма какво да направиш.........
Не знам дали моя съвет (меко казано) към ПАТКАТА беше верен или не но според мен е най логично така
А вие какво мислите по въпроса?????

Susscrofa
29-09-2012, 21:03
Мен днес една ме тресна отзад е крака на тротоара, добре, не съм слабичък, иначе чупи крака.
Не знамзащо решиха, че тротоарите и парковете са за колоездачи. Станаха доста нагли.

Най-много се дразня когато от участник в движението за секунда решават, че са пешеходци.:drinking:

Omni
29-09-2012, 21:06
Преди два дена и на мен ми се случи абсолютно същото, но с разликата, че вместо ПАТКА беше ПАТОК и беше на булевард, на който обикновено автомобилите се движат над 50 км/ч.
Мисля, че тези хора са камикадзета. Не само самите те, но и околните около тях са в опасност.

Liminat
29-09-2012, 21:17
Мисля, че тези хора са камикадзета. Не само самите те, но и околните около тях са в опасност.
Oсвен камикадзета, голямата част са и кръгли идиоти, които никога няма да разберат разликата между участник в движението и пешеходец. И като видя някой да пресича на зебра, подскачайки на един крак с другия на педала, ми идва такъв да му забия, че винаги след това да слиза да бута шибания текерлек.
Конфискация на колелото пак си е решение за такива, които се държат като пешеходци в случаите, в които са на колелото.
Идиотите без светлоотразителни жилетки в тъмното какво да ги броим изобщо, зарди тях можем да лежим в затвора като стой та гледай, сестрата щяла да отнесе един такъв изрод при изреварване на камион, оня слабоумен пияница карал насреща...

Doomguy
29-09-2012, 21:20
Вчера се готвя за обратен завой и гледам една лелка се задава с колело точно пред островчето. Нещо все едно ми каза да спра и хубаво, че го направих. Оная спря точно пред мен и започна да си бута колелото, гледайки ме нагло.
Също ми е любимо на кръстовище да ми се облягат на огледалата, въпреки, че съм половин кола в насрещното за да им оставя място. Третата любима маневра им е да секат кръстовищата по диагонал, въпреки колите зад тях прииждат от всички посоки.

alex052
29-09-2012, 21:21
Мен днес една ме тресна отзад е крака на тротоара, добре, не съм слабичък, иначе чупи крака.
Не знамзащо решиха, че тротоарите и парковете са за колоездачи. Станаха доста нагли.

Най-много се дразня когато от участник в движението за секунда решават, че са пешеходци.:drinking:

А на мен ми се случи следният абсурд:
блъсна ме колоездач на .....пешеходна пътека.Е за щасдие и аз съм масивен/103 кг живо тегло/ и не ми се случи нищо,мо се замислих:
-това не е ли ПТП
-ако беше жена ми или някоя бременна и нещо я повреди какво се случва.
Принципно съм толерантен и винаги давам път но тези направо са досадни

Orm
29-09-2012, 21:23
Ама като се замислиш последствията са само за шофьорите , че аз самия нямаше да си простя ако беше се случило нещо с детето , а си представете , за секунди ставаш TV звезда , всички те плюят - а защо защото един тъпанар или тъпанарка е решила че THE WORLD IS MINE и най важното че няма ЗАКОНИ !!!!!

Бобби
29-09-2012, 22:18

Аербеците й...не те ли предпазиха...?:grin:
Няма да се плашите, бате Бойко прави велоалей....в Младост-3 има, гледам сега и по обновеният бул. Бъкстон има......само, че по правилник като пресичат по пешеходните пътеки...трябва да са слезнали от тях...а не като днес..... некви с байкове(незнам как им викат на тия колела)...минаха на задна гума пред мен...така се бяха превазбудили...все едно се спускат по някоя горска пътека
п.п....щом караш кола в тая лудница наречена столица ти трябват четири очи и късмет...не ми се отваря и уста за някой шофьори....а бе 80% незнаят елементарни правила на движение....:wow:

ecotronic
29-09-2012, 22:25
Няма да се плашите, бате Бойко прави велоалей....в Младост-3 има, гледам сега и по обновеният бул. Бъкстон има..........:wow:

И по патриарха беше направил по тротоарите велоалеи........криволичещи но удобни за пияни колоездачи.
Но взеха че се изтриха за няма и няколко месеца.:bg:

old alfist
29-09-2012, 22:28
Не знам вече за кой ли път споменавам тук, но качете се малко на велосипеди и походете малка пеша, за да разберете гледните точки на другите - иначе ще си останете с това мислене, с което сте в момента.

Бобби
29-09-2012, 22:33
И по патриарха беше направил по тротоарите велоалеи........криволичещи но удобни за пияни колоездачи.
Но взеха че се изтриха за няма и няколко месеца.:bg:
Въртят гуми, като алфисти на летище Лесново та прецакаха драга........или боята е менте....казва ли ти някой:))

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Не знам вече за кой ли път споменавам тук, но качете се малко на велосипеди и походете малка пеша, за да разберете гледните точки на другите - иначе ще си останете с това мислене, с което сте в момента.
Пеша ходя, но от колело не ми се пада:))

LeoVin4i
29-09-2012, 22:37
И аз блъснах един и то не много леко. Чаках на едно Т-образно и тъкмо тръгвах, когато тоя ме изпревари отдясно и спря пред мен. Доста му повредих колелото но той поне не пострада. Доста се стреснах честно казано, ама му се развиках ако иска да вика полиция ако не да се маха. Че оттогава си мисля, на практика са участници в движението но никой не им изисква да знаят правилника!!??!!

ecotronic
29-09-2012, 22:49
И аз блъснах един и то не много леко. Чаках на едно Т-образно и тъкмо тръгвах, когато тоя ме изпревари отдясно и спря пред мен. Доста му повредих колелото но той поне не пострада. Доста се стреснах честно казано, ама му се развиках ако иска да вика полиция ако не да се маха. Че оттогава си мисля, на практика са участници в движението но никой не им изисква да знаят правилника!!??!!

Това не е съвсем вярно. Справка тук (http://www.shofior.com/useful_information.html?ref=useful_information&page_id=126)

Според закона всеки участник в движението по пътищата, в това число и пешеходците са длъжни да познават и да се съобразяват с основните правила.
И при противното подлежат на санкции.
Друг е въпросът че тук сме изостанали и по този параграф.

Иди карай колело в Германия и не спазвай правилата за движение да видиш какво ще ти се случи.

Susscrofa
29-09-2012, 22:54
За пешеходците е различно, нека не ги намесваме.
Тях трябва да ги пазим винаги!!!!!

ecotronic
29-09-2012, 23:09
Мога да твърдя, че имам и двете гледни точки.
Годишно изминавам около 1000 км из София на колело.
Когато карам колело се стремя да спазвам правилника като шофьор на МПС и общо взето нямам проблеми.
Наблюденията ми са, че 99% от шофьорите са много толерантни спрямо колоездачите.
Но има и такива колоездачи, които с безразсъдното си поведение, като нищо ще вкарат някого в затвора.
Такива, с кеф да ги нариташ.

Drag0
29-09-2012, 23:28
Много често виждам следното от колоездачи:

- излизат внезапно на пътното платно , по същия начин пресичат на пешеходни пътеки. В закона пише че ако ще пресичат на пешеходна се слиза от колелото ! Иначе се води като превозно средство минало на червено !
Но ако го блъснеш на пешеходна медиите ще те разкъсат.

- В тесни улички правят колона от коли зад тях, които не могат да ги изпреварят. В закона и за това пише нещичко.

- Редовен номер им е да махне с ръка ( все едно мигач ) и веднага без да погледне ( и няма и огледала) да направи рязка маневра. Дам, мигача ми дава предимство , нали !

- Защо не ги глобяват като са без каски и жилетки ?!
Карат по същите пътища като и ние , трябва да има някаква категория за тях и поне теоретичен изпит като за всички други !

- Наглоста няма да я коментирам , те тези рано или късно си го отнасят.

layz
30-09-2012, 01:23
На голямо столично кръстовище , първа кола съм дал съм мигач тръгвам да си завивам и що да видя... прасето порки ме изпреварва от дясно за да си продължи на право..Хубав рефлекс извадих , иначе порки щеше да става само за скарата на италфеста...

jorko
30-09-2012, 09:28
За мен поне половината карат изключително свински ... в насрещното, по троторите, по пешеходните пътеки ... Тука наскоро излизам от едно място, а след 5-6 м има спряла кола до паркираните и се налага да се изнеса повечко за да я заобиколя и тъкмо тръгвам аз и гледам една оФца на велосипед да се носи енергично срещу мен, като и тя заобикаля същата кола ... профуча ми от дясно

- Защо не ги глобяват като са без каски и жилетки ?!

Защото не е задължителна каската, а жилетката само при определени условия, не винаги

Galeano
30-09-2012, 09:39
Спокойно! Като почнете да карате с 30км/ч в града, всичко ще се оправи. ;)

koolio
30-09-2012, 10:36
Проблемът е колоездачите е същият, какъвто и с шофьорите, мотористите и пешеходците. Ако си говедо, си говедо и в кола, и на колело, и на мотор, и като пешеходец.
Скоро бях в Сицилия - там хората в градовете се придвижват масово на скутерчета. Ако погледнеш отстрани карат като идиоти. Обаче - всички са толерантни, внимават и се пазят, дори да не спазват правилника за движение. За цяла седмица, изминати общо около 1000 км и още не знам колко разходки пеша не видях дори лека катастрофа.
А къде сме ние?

old alfist
30-09-2012, 12:08
Ако искате вярвайте, но миналата седмица ведях с очите си как един колоездач беше спрян за проверка при една от вече често срещаните патрулки в Кайлъка, Плевен.

Бобби
30-09-2012, 13:02
Ако искате вярвайте, но миналата седмица ведях с очите си как един колоездач беше спрян за проверка при една от вече често срещаните патрулки в Кайлъка, Плевен.
Интересно какво му проверяваха...?:))..дали му е оттегната веригата......носеше ли джобна аптечка....ако даде положителен тест за алкохол...каква е санкциата...:drums:
Пътните полицай са изтрещели:))

jorko
30-09-2012, 14:22
Интересно какво му проверяваха...?:))..дали му е оттегната веригата......носеше ли джобна аптечка....ако даде положителен тест за алкохол...каква е санкциата...:drums:
Пътните полицай са изтрещели:))

Аз лично присъствах на една такава проверка ... пича караше без да държи кормилото и служител от КАТ го спря / стана до Попа / ... онзи до последният момент се чудеше какво става и за малко да не се подчини на подаден сигнал с палката :drums:, бяха му проверени личната карта и му бе направена забележка за установените нарушения, а именно каране без ръце, липса на звънец и май и на светлоотразители, не съм сигурен ... Доколкото видях, акт или фиш не бяха съставени

tokata_pz_flex
30-09-2012, 14:35
Някои от вас знаят , други не ...
Преди 5-6 години блъснах подобен индивид на пешеходна пътека ...
Доста си го поударих ... ГО-то ми покри всичко , обаче при наличието на подобно ПТП държавата ме съди за административно нарушение . Тогава съда си доказа , че моята вина е по-малка от неговата и аз се разминах '' само '' с 500лв. глоба + разходите по делата + 4 месеца без книжка . Той след множество манипулации от страна на зетя му ( известен следовател ) и след дълго изнудване към мен се размина с ... живота си !
Пазете се ... защото тези самоубийци не се пазят ! Вървят с ясната мисъл , че след като са с велосипеди , са си пешеходци и всичко живо трябва да ги пази , а те да правят нарушения безнаказано .

lordliness
30-09-2012, 16:41
там при вас колоездачите са ужасни(между населените места ), карат по двама по трима един до друг, в различни конфигурации, без жилетки, без светлоотразители и по всяко време на годината.Направо да ти побелее косата

Бобби
30-09-2012, 18:07
Аз лично присъствах на една такава проверка ... пича караше без да държи кормилото и служител от КАТ го спря / стана до Попа / ... онзи до последният момент се чудеше какво става и за малко да не се подчини на подаден сигнал с палката :drums:, бяха му проверени личната карта и му бе направена забележка за установените нарушения, а именно каране без ръце, липса на звънец и май и на светлоотразители, не съм сигурен ... Доколкото видях, акт или фиш не бяха съставени
На такива нарушители трябва да им свалят веригата и да ги пускат да си ги бутат до къщи:)))

firedragon
30-09-2012, 19:35
Като ви чета излиза,че трябва да забранят колелата? Аз пък карам колело много активно (над 2000 км годишно) и нито един път не съм правил такива свинщини,каквито се пишат тук,но пък за сметка на това шофьори са ми правили големи такива,та моите наблюдения са,че голяма част от тях са говеда. Да вземем да забраним колите? Много бързо слагате всички под общ знаменател. Както каза един колега,качете се,покарайте колело едни километри и тогава пак пишете по темата с такава категоричност.

fred
30-09-2012, 19:44
Абе не знам, защо се чудите-както всичко у нас, в това число и при велосипедистите важна роля играе манталитета, както и при шофирането де :evil:.Работата е, че велосипедът става все по популярен, което е много добре, лошото е, че и там вече се навъдиха идиоти.
Навремето си карахме запалени колоездачи главно :wow:, а сега се появиха всякакви участници-резултата е виден.
Та не са виновни колоездачите ми е идеята, а българската ни простотия най вече, която се проявява къде ли не, а наздраве :tequilla:

old alfist
30-09-2012, 20:33
На мен ми се струва, че колкото и да прост един човек, когато сменя ежедневно двете превозни средства, ще се замисли какъв да бъде на пътя.

lordliness
30-09-2012, 20:37
Трябва да има алеи за колела, присъствието им на платното е рисковано и за двете страни при този интензитет на трафика

old alfist
30-09-2012, 20:41
Трябва да има алеи за колела, присъствието им на платното е рисковано и за двете страни при този интензитет на трафика
Трябва си - не случайно един от критериите за най-предпочитан град за живеене е наличието на велоалеи.

LeoVin4i
30-09-2012, 20:42
На мен ми се струва, че колкото и да прост един човек, когато сменя ежедневно двете превозни средства, ще се замисли какъв да бъде на пътя.

Най-вероятно много ще се замисли. Проблемът са тези, които не сменят. Резултатът => нагли шофьори, за които колоездачите само пречат и колоездачи, които не знаят основни неща от правилника за движение по пътищата но пък си се движат по същите тия пътища. И колкото повече хора започнат да карат колело активно, толкова повече ще зачестят инцидентите. А след като започнат да умират колоездачи по-начесто КАТ ще направят някоя "акция".

old alfist
30-09-2012, 20:54
Загубихме в Плевен един активен велосипедист, въпреки изрядността си - наскоро беше подсечен преди завой от плъзгащ се при падане моторист.

Alexanderbb
02-10-2012, 11:04
Проблема за който си говорим е повече от сериозен. Шофьорите, велосипедистите и пешеходците са равностойни участници в уличното движение но някак си само първите са длъжни да знаят правилата за него и да го спазват. Иначе в самия закон има няколко ясни забрани.
1. на пешеходците е забранено да се движат по велоалеите. 2. Наличието на велоалея по никакъе начин не дава предимство на велосипедиста пред другите участници в движението. 3. На велосипедиста е забранено да се движи по тротоара и да минава с колело по пешеходна пътека освен ако не го бута. 4. Велосипедиста при движение по пътното платно трябва да стой максимум на 1 метър от бордюра и да спазва всички правила за движение.
Неспазването на тези правила или откровенното им незнание са предпоставки за сериозни пройзшествия. За мен си е ежедневие да обяснявам на разни спокойно крачещи граждани по улицата че велоалеята не е пешеходна пътека и те не само че нямат предимство ами и нямат право да са на нея.

old alfist
02-10-2012, 13:53
Проблема за който си говорим е повече от сериозен. Шофьорите, велосипедистите и пешеходците са равностойни участници в уличното движение но някак си само първите са длъжни да знаят правилата за него и да го спазват. Иначе в самия закон има няколко ясни забрани.
1. на пешеходците е забранено да се движат по велоалеите. 2. Наличието на велоалея по никакъе начин не дава предимство на велосипедиста пред другите участници в движението. 3. На велосипедиста е забранено да се движи по тротоара и да минава с колело по пешеходна пътека освен ако не го бута. 4. Велосипедиста при движение по пътното платно трябва да стой максимум на 1 метър от бордюра и да спазва всички правила за движение.
Неспазването на тези правила или откровенното им незнание са предпоставки за сериозни пройзшествия. За мен си е ежедневие да обяснявам на разни спокойно крачещи граждани по улицата че велоалеята не е пешеходна пътека и те не само че нямат предимство ами и нямат право да са на нея.

Всичко това е прекрасно, на на практика почти неизпълнимо в нашите моментни условия.За велоалеи се използват тротоари и се разделят от пътя на пешеходците с маркировка - Бати Рамбо откри такава в Плевен.Движението на 1м. от тротоара в повечето случаи е неизпълнимо поради паркирани коли.Пресичането на уличното платно от велосипедисти е маркирано с велозебра оцветена в жълто.

Geri_ms
03-10-2012, 16:15
Всичко това е прекрасно, на на практика почти неизпълнимо в нашите моментни условия.За велоалеи се използват тротоари и се разделят от пътя на пешеходците с маркировка - Бати Рамбо откри такава в Плевен.Движението на 1м. от тротоара в повечето случаи е неизпълнимо поради паркирани коли.Пресичането на уличното платно от велосипедисти е маркирано с велозебра оцветена в жълто.

Точно на тези жълти зебри непрекъснато пресичат пешеходци, което ме изнервя ужасно, както и на червен/за тях/ светофар като слезнат и седат пред тротоара на уличното платно. А днес един велосипедист ми обра точките за талант - с качулка-съответно намалена видимост, със слушалки на МП3 в ушите-съответо намален слух и с едната ръка държи пълна чаша с кафе-съответно забавени реакции и т.н. Това за мен си е самоубиец!

alfageorgi
03-10-2012, 20:09
Нямам нищо против велосипедистите , но миналат седмица един тъпанар на около 55 години с колело просто спря в мен докато изчаквах пешеходците на пътеката .На всичко отгоре избяга след като видя каква беля ми направи макар , че просто исках да ми обясни сляп ли е или не.Неприятният куриоз за мен бе , че тъкмо идвах от снимките за каското и хич не ми се занимаваше да обяснявам на хора които до преди 5 минути ми хвалеха колата за това какъв вид има , че току що някакъв прилеп с колело се е блъснал в мен без даже да се движа.Ако беше хлапе щях да го разбера , малките деца са си разсеяни , но тоя кандидат-пенсионер , заплес , който много добре разбра , че е виновен и просто офейка докато сляза си е направо за привеждане в състояние да управлява , но не колело , а количка.

fred
03-10-2012, 21:29
Логично звучи, ама практиката показва друго-явно сме си прости :noooo:

old alfist
03-10-2012, 21:31
Нямам нищо против велосипедистите , но миналат седмица един тъпанар на около 55 години с колело просто спря в мен докато изчаквах пешеходците на пътеката .На всичко отгоре избяга след като видя каква беля ми направи макар , че просто исках да ми обясни сляп ли е или не.Неприятният куриоз за мен бе , че тъкмо идвах от снимките за каското и хич не ми се занимаваше да обяснявам на хора които до преди 5 минути ми хвалеха колата за това какъв вид има , че току що някакъв прилеп с колело се е блъснал в мен без даже да се движа.Ако беше хлапе щях да го разбера , малките деца са си разсеяни , но тоя кандидат-пенсионер , заплес , който много добре разбра , че е виновен и просто офейка докато сляза си е направо за привеждане в състояние да управлява , но не колело , а количка.
Хайде, сега малко да не преувеличаваме - не се намираме в Съда. Ако ти е нанесъл някакви сериозни щети/дори и драскотини/ не би могъл физически да се отдалечи на голямо разстояние от теб.
Да не би да те е изрязкал някой на светофара на кръстовището на Шипка и Д.Константинов и леко да злобееш.
Снощи на връщане от Кайлъка един на това място едно БМВ го изживя трудно - докато натисне педара на съединителя, после да включане на скорост, отпускане и смяна на предавки и аз бях вече с 50м.напред, когато се изравни с мен демонстративно форсира двигателя за да покаже сила и мощ, но това не е единичен случай - и други са го правили.

fred
03-10-2012, 21:45
Не извика ли - булгар, булгар през прозорчето? :)
Аз в такива случаи ровя нещо встрани и не го виждам все едно

mimouzunov
03-10-2012, 21:51
Имам мотопед от 1993-та година които карам и в момента... Колела от как се знам до момента незнам колко съм сменил (в момента имам 2, пистов и планински)...
Аз когато карам нещо двуколесно го правя така ,че да се съобразявам със всички по пътя! Лошият ми опит показва ,че тези с колите пренебрегват колоездачите!
Имам 2 катастрофи за щастие само с натъртвания докато съм карал колело и мотопеда и двете са по вина на тези които ме удрят (с колите)!!!!
В такъв случаи какво да кажа аз!?

old alfist
03-10-2012, 21:51
Не извика ли - булгар, булгар през прозорчето? :)
Аз в такива случаи ровя нещо встрани и не го виждам все едно
Разбирам ги защо злобеят - просто в трафик с колело се придвижваш по-бързо и те го виждат, но не могат да го приемат.
И аз го виждам когато съм зад волана, но ми е ясно всичко и се кефя на колоездачите.

alfageorgi
03-10-2012, 22:00
Хайде, сега малко да не преувеличаваме - не се намираме в Съда. Ако ти е нанесъл някакви сериозни щети/дори и драскотини/ не би могъл физически да се отдалечи на голямо разстояние от теб.
Да не би да те е изрязкал някой на светофара на кръстовището на Шипка и Д.Константинов и леко да злобееш.
Снощи на връщане от Кайлъка един на това място едно БМВ го изживя трудно - докато натисне педара на съединителя, после да включане на скорост, отпускане и смяна на предавки и аз бях вече с 50м.напред, когато се изравни с мен демонстративно форсира двигателя за да покаже сила и мощ, но това не е единичен случай - и други са го правили.

Айде моля ти се стига коментари без да си видял какво ми направи по колата тоя тиквеник.Другата възможност след като си толкова отворен е , че си бил ти и сего леко злобееш , че не си успял и стопа да счупиш.Не съм го гонил , просто отбих в страни и спрях , но лекето просто си избяга.Не разбирам раздразнението и напъните ти за това което съм написал при положение , че не те засяга лично по никакъв начин , а това , че не ме харесваш си е твой проблем.

old alfist
03-10-2012, 22:04
Айде моля ти се стига коментари без да си видял какво ми направи по колата тоя тиквеник.Другата възможност след като си толкова отворен е , че си бил ти и сего леко злобееш , че не си успял и стопа да счупиш.Не съм го гонил , просто отбих в страни и спрях , но лекето просто си избяга.Не разбирам раздразнението и напъните ти за това което съм написал при положение , че не те засяга лично по никакъв начин , а това , че не ме харесваш си е твой проблем.
Твоята Алфа я познавам - няма друга такава в Плевен, тъй че не съм аз.

Не ме засяга лично, но се опитвам да бъда справедлив.

fred
03-10-2012, 22:09
Разбирам ги защо злобеят - просто в трафик с колело се придвижваш по-бързо и те го виждат, но не могат да го приемат.
И аз го виждам когато съм зад волана, но ми е ясно всичко и се кефя на колоездачите.

Има го тоя момент, но все пак има и нахални колоездачи все пак.Иначе в град, като в София, ако пътуваш до работа и обратно с кола е доста сложно, аз съм с метро, слава богу

alfageorgi
03-10-2012, 22:15
Твоята Алфа я познавам - няма друга такава в Плевен, тъй че не съм аз.

Не ме засяга лично, но се опитвам да бъда справедлив.

О.К. Извинявам се ако нещо съм прекалил , но за пръв път ми се случи такава нелепост с велосипедист.Преди три години пак на светофар и без да се движа в задницата спря един хубавец с опел и от тогава винаги се оглеждам кой къде е около мен , но тоя с колелото направо се заби като торпедо и нямах никакъв шанс -хората си вървяха по пешеходната пътека и нямаше къде да ида.

old alfist
03-10-2012, 22:18
Има го тоя момент, но все пак има и нахални колоездачи все пак.Иначе в град, като в София, ако пътуваш до работа и обратно с кола е доста сложно, аз съм с метро, слава богу
Има една закачка между дву и четириколесните ПС и е въпрос на интелигентност и нерви за да има мирно съвместно съществуване.

Alexanderbb
04-10-2012, 07:58
Колоездачите нямат място на осевата линия или движейки се на зигзаг между пъплещите в два реда автомобили в задръстване. Още повече че именно те са най-потърпевшите от идиотията с пуснатите в светлите часове на деня светлини

CHILIEV
04-10-2012, 16:05
Колоездачите нямат място на осевата линия или движейки се на зигзаг между пъплещите в два реда автомобили в задръстване.

Мотористите още по-малко!

and... let the fight begin :)

DerMeister
04-10-2012, 16:37
И защо нямат място между пъплещите коли по светофарите?
Дразнят ли?

CHILIEV
04-10-2012, 16:39
Дразнят ли?

Според закона само...
На мен не ми пречат. :tank:

DerMeister
04-10-2012, 16:40
Според закона само...
На мен не ми пречат. :tank:
Според закона ясно, но тепърва ще стават все повече и ще се провират все повече. Алтернативата е и те да са в кола и да си стотина метра по-назад в опашката.

Световни тенденции...

Alexanderbb
04-10-2012, 17:10
Дразнят ли?

Ми някак си не е много здравословно за самите тях. Пък после като ги смачкат се опитват да изкарат колите виновни затова че те не спазват правила.

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

Според закона ясно, но тепърва ще стават все повече и ще се провират все повече. Алтернативата е и те да са в кола и да си стотина метра по-назад в опашката.

Световни тенденции...

Не знам за световните тенденции но миналата зима при -20 някак бяха поизчезнали :-)

jorko
04-10-2012, 17:30
Мотористите още по-малко!

and... let the fight begin :)

Няма по-малко или повече, има си ППС-та на пътя ...

old alfist
04-10-2012, 20:53
Колоездачите нямат място на осевата линия или движейки се на зигзаг между пъплещите в два реда автомобили в задръстване. Още повече че именно те са най-потърпевшите от идиотията с пуснатите в светлите часове на деня светлини
Нямат място, но понякога се налага да изпреварвам с колелото някой едва движещ се тролей, на местата където са почти спрели поради пресичане на линиите - ако го чакам ще задръстя движението още повече.

dimitar_vd62
04-10-2012, 23:34
.....
Не знам за световните тенденции но миналата зима при -20 някак бяха поизчезнали :-)

Ми щот е България, в Лапландия при -20 вече обличат потник.

Alexanderbb
05-10-2012, 07:59
Нямат място, но понякога се налага да изпреварвам с колелото някой едва движещ се тролей, на местата където са почти спрели поради пресичане на линиите - ако го чакам ще задръстя движението още повече.

Това освен че е забранено ако се замислиш е и доста опасно за теб. И не ми се вярва да са ви толкова тесни улиците че да може да предизвикаш задръстване с велосипед :-)

viki
05-10-2012, 10:55
Отдавна е ясно,че баничарки,мотористи,велосипедисти,"пришълци" в голям град и блондинки са със специален режим на движениеhttp://www.foxes2.be/k/girl_crazy.gifhttp://www.foxes2.be/k/hysteric.gif

morfius
05-10-2012, 11:00
Това мислене - на мене нема ми се случи... личи и на 2 крака и на 2 колела и на 4.
Глупостите дето съм ги виждал и от тия участници в движението могат да съставят средно дебел роман... ама то да са само те.
Докато не започнем да се съобразяваме с другите като цяло и не започнем да мислим малко по-отговорно, така ще е.

viki
05-10-2012, 11:06
Основно са те:)
Бакшишите и киселите гъзета са в категория безсмъртни.
И тези типажи са "живи",защото
органите на КАТ не си вършат работата.
Поради тази причина,винаги си имам едно наум :-P

old alfist
05-10-2012, 14:05
Отдавна е ясно,че баничарки,мотористи,велосипедисти,"пришълци" в голям град и блондинки са със специален режим на движениеhttp://www.foxes2.be/k/girl_crazy.gifhttp://www.foxes2.be/k/hysteric.gif

Не тръгвай сестро, по тази лайсна, че и на мен ми е омръзнало от разни тубро-гъзари, блондясали патки и всякаква друга измет с претенции - не случайно съм се качил на колело.

viki
06-10-2012, 09:26
О,то в Плевен е един трафик...http://www.foxes2.be/k/girl_blum2.gif
п.п.
В "Кайлъка" велосипедистите са повече от разхождащите се и всички са рацериhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif

old alfist
06-10-2012, 09:53
Не ме се иска си мерим трафиците, защото ще победиш, а за колоездачите - не са само рацери, има и разни флегми дето ми късат нервите понякога с бавното си каране.

viki
06-10-2012, 10:05
Е,не се засягай де ,само се пошегувах:)
Честно да си кажа, в момента предпочитам да шофирам в Плевен,отколкото в село Варневоhttp://www.foxes2.be/k/hysteric.gif(бивш град Варна...)

old alfist
06-10-2012, 10:14
Идвай да покараш малко в Плевен, може да ти дам и едно колело да се пораздвижеш, докато все още е топличко.

viki
06-10-2012, 10:19
Бях съвсем скоро ,вече чак около Коледа ще идвам :):):)
п.п.
Колелото трябва да е с кош,че да кача и кучетоhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
Горе-долу така си го представям http://www.foxes2.be/k/girl_crazy.gif

old alfist
06-10-2012, 10:25
Миналата седмица бях с едни колеги и си возеха кучетата -2бр.в един кош монтиран на кормилото на колелото - направо ми скъсаха нервите, особено когато се разминавахме с други разхождащи се кучета.

Drag0
06-10-2012, 17:18
Ако някой види колоездач на улица в София без слушалки да го снима и публикува тук моля .:respect:

Stefan Caromov
06-10-2012, 17:59
Добре де, в ЗДвП си пише, че когато един колоездач преминава по пешеходна пътека е длъжен да го направи след като е слязъл от колелото , бутайки го.

jorko
06-10-2012, 20:35
Добре де, в ЗДвП си пише, че когато един колоездач преминава по пешеходна пътека е длъжен да го направи след като е слязъл от колелото , бутайки го.

Не, не го пише така... но си прав

dimitar_vd62
06-10-2012, 21:11
Честно да си кажа, в момента предпочитам да шофирам в Плевен,отколкото в село Варневоhttp://www.foxes2.be/k/hysteric.gif(бивш град Варна...)

Мда, сяко едно излизане с колата ми образува нерви...

Stefan Caromov
06-10-2012, 21:15
Не, не го пише така... но си прав

Не съм цигирал, щото не го знам дословно, но смисъла мисля беше същия. В темата ми за колелото с двигателчето, мисля че майнд контрол го беше цитирал, аз от там го знам.... или може би ти си го цитирал там, не помня вече

jorko
06-10-2012, 21:21
Не съм цигирал, щото не го знам дословно, но смисъла мисля беше същия.

Смисъла е такъв, но определено не го цитира дословно ...

В темата ми за колелото с двигателчето, мисля че майнд контрол го беше цитирал, аз от там го знам.... или може би ти си го цитирал там, не помня вече
Майнд контрола е твъъърде разтегливо нещо ...
П.П. От българския прочит на ника на колегата си представих друг смисъл на написаното ... моля горният ред да не се взима под внимание

old alfist
06-10-2012, 23:25
Ако някой види колоездач на улица в София без слушалки да го снима и публикува тук моля .:respect:
Това е пълна олигофрения - слуха от заобикалящата действителност е много важен за ориентацията на велорайдърите.

viki
07-10-2012, 09:49
Мда, сяко едно излизане с колата ми образува нерви...
Само Варна е такава гробницаhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/52226.gif
Дори междуселските пътища са в по-добро състояниеhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/898131.gif

ivan dimitrov
07-10-2012, 10:18
---

Bobi_33
07-10-2012, 10:26
Само Варна е такава гробницаhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/52226.gif
Дори междуселските пътища са в по-добро състояниеhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/898131.gif

Споко, в София положението също е зле.

Kuku
07-10-2012, 12:15
Ааааамиии, питай Фандъкова и/или Бойко, да видиш колко е готино положението :D

Bobi_33
07-10-2012, 13:32
Ааааамиии, питай Фандъкова и/или Бойко, да видиш колко е готино положението :D

Ооо да, според Фандъковица всицко е ОК.
В действителност по доста от столичните булаварди поне в момента е добре, обаче кварталните улички са трагични на повечето места:yes:.

Kuku
07-10-2012, 13:42
Именно!
При нас разкопаха няколко улици за планова подмяна на тръбите на Топлофикация. За планово асфалтиране след разкопките обаче, никой не е чувал ;)

ivan dimitrov
07-10-2012, 14:04
---

jorko
07-10-2012, 15:56
Случка от днес - паркирал съм на Шипченски проход почти срещу районното точно където започва завоя посока зала Универсиада и с един приятел сме на тротоара и си лафим наши си работи и по едно време откъм залата в насрещното/на 2 м. от нас / се носи едно едно създание, яхнало двуколесен превоз и качило отпред малко дете ...
Аз- Ей, малоумнико, дете возиш ! Виж се къде караш !
Той- пас
след няколко минути пак от същата посока пристига елемента и спира
Аз - Пак ли в насрещното ? Погледни се къде караш, знаеш ли как се кара колело ?
Той - Ти къв си ?
Аз - Аз съм си аз, съвестен гражданин !
Той - Тази кола твоя ли е ?
Аз - Моя е .
Хомо тъпакус огледа колата и номера и започна да си мърмори нещо под мустак и врътна педалите ...
Аз - Кво мрънкаш, кажи ми го в лицето ... вече се беше отдалечил, та нямаше смисъл да говоря ...

За тези, които не познават участъка има две ленти, но в едната винаги много паркирани коли, има и трамвай и ако и той върви става малко тесничко да се разминеш с велосипедал в насрещното изкачащ от десен завой ... и невръстно дете на борда ...

Galeano
07-10-2012, 16:41
Случка от днес - паркирал съм на Шипченски проход почти срещу районното точно където започва завоя посока зала Универсиада и с един приятел сме на тротоара и си лафим наши си работи и по едно време откъм залата в насрещното/на 2 м. от нас / се носи едно едно създание, яхнало двуколесен превоз и качило отпред малко дете ...
Аз- Ей, малоумнико, дете возиш ! Виж се къде караш !
Той- пас
след няколко минути пак от същата посока пристига елемента и спира
Аз - Пак ли в насрещното ? Погледни се къде караш, знаеш ли как се кара колело ?
Той - Ти къв си ?
Аз - Аз съм си аз, съвестен гражданин !
Той - Тази кола твоя ли е ?
Аз - Моя е .
Хомо тъпакус огледа колата и номера и започна да си мърмори нещо под мустак и врътна педалите ...
Аз - Кво мрънкаш, кажи ми го в лицето ... вече се беше отдалечил, та нямаше смисъл да говоря ...

За тези, които не познават участъка има две ленти, но в едната винаги много паркирани коли, има и трамвай и ако и той върви става малко тесничко да се разминеш с велосипедал в насрещното изкачащ от десен завой ... и невръстно дете на борда ...

Първо обидил си го за нещо дето изобщо не ти е работа. Нито си регулировчик нито някакъв контролен орган да му правиш забележка.
Второ "велосипедал" е същото като педал с автомобил..
Аз ако взема да давам тука примери за глупаци с коли няма да ми стигне форума.
В градовете на нормалните страни човекът седнал в автомобил е последната дупка на кавала в йерархията и се съобразява с всички останали освен ако не се намира на магистрала или околовръстно с по висок спийд лимит.

jorko
07-10-2012, 16:50
Първо обидил си го за нещо дето изобщо не ти е работа. Нито си регулировчик нито някакъв контролен орган да му правиш забележка.
Второ "велосипедал" е същото като педал с автомобил..
Аз ако взема да давам тука примери за глупаци с коли няма да ми стигне форума.
В градовете на нормалните страни човекът седнал в автомобил е последната дупка на кавала в йерархията и се съобразява с всички останали освен ако не се намира на магистрала или околовръстно с по висок спийд лимит.

Оууу, съжалявам ... искал съм да напиша "възпитан господин на велосипед, упражняващ законното си право да кара в насрещното" ... Ще правя забележка на всеки, който създава реални и конкретни предпоставки за ПТП, включително и на регулировчици и на кантролни органи съм правил такива ... това че е по-уязвим участник в движението, не го прави нещо повече или дай ся като е с колело да се върти в гръг по средата на Орлов мост и всички да седят и да го чакат, защото са последни дупки на кавала ли ?

Galeano
07-10-2012, 16:59
Оууу, съжалявам ... искал съм да напиша "възпитан господин на велосипед, упражняващ законното си право да кара в насрещното" ... Ще правя забележка на всеки, който създава реални и конкретни предпоставки за ПТП, включително и на регулировчици и на кантролни органи съм правил такива ... това че е по-уязвим участник в движението, не го прави нещо повече или дай ся като е с колело да се върти в гръг по средата на Орлов мост и всички да седят и да го чакат, защото са последни дупки на кавала ли ?

Ами да ама така с забележките може да случиш на някой не толкова спокоен като този дето си срещнал... по добре се обади на 112 и им кажи че си възмутен

ivan dimitrov
07-10-2012, 19:50
---

Galeano
07-10-2012, 19:54
Да питам аз - по закон велосипедистите не трябваше ли да карат точно в насрещното? Нещо такова си спомням от ранното детство кога и аз карах колело.

Не , не е правилно.

morfius
07-10-2012, 21:15
Да питам аз - по закон велосипедистите не трябваше ли да карат точно в насрещното? Нещо такова си спомням от ранното детство кога и аз карах колело.

Пешеходците ако няма тротоар ходят в насрещното, всичко което се води ППС - по посоката на движение.

dimitar_vd62
07-10-2012, 21:17
А кое се води ППС?

morfius
07-10-2012, 21:24
А кое се води ППС?

Всичко що е на пътя, ползва колела и се возиш или возиш товари на него... поне до колкото помня.
Което намесва и колела и каручки и мотокултиватори ако щеш :)
И индийските рикши и те са ППС.

dimitar_vd62
07-10-2012, 21:29
И скейтборд също...Абе що така имам впечатление че тези с ппс-тата нещо нямат чувство за самосъхранение или както викаше един - на пътя ли съм други няма.

jorko
07-10-2012, 22:02
А кое се води ППС?

"Пътно превозно средство" е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари. Към пътните превозни средства се приравняват трамваите, тракторите и самоходните машини, когато се придвижват по пътищата.

ecotronic
08-10-2012, 00:38
Ако в един град имаше само пешеходци и велосипедисти, то този град щеше да е доста по-приятен и по-здравословен от един град в който има само МПС - та и пешеходци.

Така че, уважаеми колеги шофьори, помислете и върху това, когато някой велосипедист ви издразни с нещо и проявете малко повече толерантност.

Самият аз изпитвам чувство на благодарност към всеки един велосипедист, защото си мисля, че ако той не караше колело, вероятно щеше да кара кола.

Alexanderbb
08-10-2012, 09:13
Ако в един град имаше само пешеходци и велосипедисти, то този град щеше да е доста по-приятен и по-здравословен от един град в който има само МПС - та и пешеходци.

Така че, уважаеми колеги шофьори, помислете и върху това, когато някой велосипедист ви издразни с нещо и проявете малко повече толерантност.

Самият аз изпитвам чувство на благодарност към всеки един велосипедист, защото си мисля, че ако той не караше колело, вероятно щеше да кара кола.

Извинявай ама по твоята логика един град без тец ще е по-хубаво място. А ако мислиш че един милионен град само с велосипеди изглежда добре просто си свали някое клипче за движението в Индокитай.

Galeano
08-10-2012, 10:31
Извинявай ама по твоята логика един град без тец ще е по-хубаво място. А ако мислиш че един милионен град само с велосипеди изглежда добре просто си свали някое клипче за движението в Индокитай.

Колко "жалко" , дори и европейските столици са започнали да се превръщат в Индокитай... Колко са глупави европейците.
http://profit.bg/news/Parkiraneto-izchezva-v-Evropa-/nid-80785.html

morfius
08-10-2012, 11:06

Няма лошо бре, поне докато е сухо... ако има някакъв проблем, то е в държанието - другите да ме пазят.
Не е само при велосипедистите... но е опасно.
И аман все шофьорите да са виновни.

old alfist
08-10-2012, 11:15
У нас трябва да се въведе и книжка за велосипедисти - това няма много да подобри положението, но ще е все нещо в тази насока.

Alexanderbb
08-10-2012, 11:21
У нас трябва да се въведе и книжка за велосипедисти - това няма много да подобри положението, но ще е все нещо в тази насока.

Аз имам от 7 клас :-)

---------- Post added at 08:21 ---------- Previous post was at 08:17 ----------

Колко "жалко" , дори и европейските столици са започнали да се превръщат в Индокитай... Колко са глупави европейците.
http://profit.bg/news/Parkiraneto-izchezva-v-Evropa-/nid-80785.html

http://vbox7.com/play:6c03264f&al=2&vid=677891
красота направо :-)

old alfist
08-10-2012, 11:26
На мен колоездачите ми се пречкат дори когато съм с колелото, а да не говорим с колата, но трябва да се проявява търпимост, иначе да сме се избили помежду си.

ecotronic
08-10-2012, 11:35

Достатъчно ясно изразих своята логика и позиция по въпроса.

Ако имаш да казваш нещо, казвай го от своята гледна точка, а не от чуждата.

Alexanderbb
08-10-2012, 11:55
Достатъчно ясно изразих своята логика и позиция по въпроса.

Ако имаш да казваш нещо, казвай го от своята гледна точка, а не от чуждата.

Не разбрах защо се засегна. Един средно голям град логистично не може да съществува само с велосипеди и пешеходци

ecotronic
08-10-2012, 12:09
Не разбрах защо се засегна. Един средно голям град логистично не може да съществува само с велосипеди и пешеходци

Не съм се засегнал, но това за тец-а си е твое виждане и поради това не е според моята логика.
Ясно е това, че никой град не може да съществува без автомобилен превоз.
Нарочно изложих двете крайности (град без автомобили или град само с автомобили), за да изпъкне контрастът.
И така казах, че първото е по-приемливо от второто.
Тази логика, пренесена в нашата действителност означава, че сигурно ще е доста по-добре употребата на автомобили да се сведе до минимум за сметка на велосипедите.

Alexanderbb
08-10-2012, 12:47
Броя на автомобилите в града може да се редуцира единствено със съвременен и удобен градски транспорт. Другото е екзотика. И не визирам само климатичните особености на нашия регион. Аз лично доста бих възнегодувал ако някой колега ми идва всяка сутрин потен и не особено добре ухаещ в офиса

Orm
12-10-2012, 15:14
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5201211

jorko
12-10-2012, 15:23
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5201211

Оставам с впечатлението, че велосипедиста е преминал по пешеходната пътека ...

dimitar_vd62
12-10-2012, 20:16
Днеска за малко не претрепах двама, единия беше с чип http://s20.rimg.info/ab25d5a33482c03b45e77b96a9613a8b.gif (http://smayliki.ru/smilie-1285066791.html) и не видях откъде дойде, къде се шмугна и къде отиде.Другия беше набор непукист.http://s10.rimg.info/43c8c092dd5938096e70464e3fb3aa44.gif (http://smayliki.ru/smilie-737304807.html)

Galeano
12-10-2012, 21:30
Аз в последно време много се запалих и карам колело почти всеки ден.
Наблюдавам обаче ,че за жалост има много безотговорни колоездачи, които карат лошо и сами не се пазят. Е, и кретени с автомобили не липсват де :) ама то като си прост и на колело и на кола и на мотор все тая...

old alfist
12-10-2012, 23:21
Аз в последно време много се запалих и карам колело почти всеки ден.
Наблюдавам обаче ,че за жалост има много безотговорни колоездачи, които карат лошо и сами не се пазят. Е, и кретени с автомобили не липсват де :) ама то като си прост и на колело и на кола и на мотор все тая...
Много е гот да се кара колело, както и кола, но оговорността е почти еднаква за хора свикнали с нея, но наистина има много безотговорни колоездачи и се държат повече като пешеходци, а движенията им са значително по-трудно предвидими.

Alexanderbb
13-10-2012, 09:34

Че Йоанна е едно от най-тъпите създания раждали се под слънцето и никога не е надскачала нивото на сервитьорка в кафе спор няма. Но в дадения случай ми е интересно да разбера как катаджията е написал акт в който посочва че е отнела предимство на велосипедист движещ се по пешеходна пътека.

jorko
13-10-2012, 09:55
Че Йоанна е едно от най-тъпите създания раждали се под слънцето и никога не е надскачала нивото на сервитьорка в кафе спор няма. Но в дадения случай ми е интересно да разбера как катаджията е написал акт в който посочва че е отнела предимство на велосипедист движещ се по пешеходна пътека.

И на мен ми е интересно :balloon:

mordohy
13-10-2012, 10:22
Впечатлението ти е правилно.
Някой пак се е осрал!
Ама как да е иначе, като при подбора за полицаи, ха си дал на 80 КИ, ха са те изяли. Изключение правят само мъртво пияните, дето са се явили на изпит.
Някога на такива им сваляхме вентилите. Имаше много програми за за познаване с правилата за движение.
Това с книжките за велосипедисти не е мит!

old alfist
13-10-2012, 13:23
Впечатлението ти е правилно.
Някой пак се е осрал!
Ама как да е иначе, като при подбора за полицаи, ха си дал на 80 КИ, ха са те изяли. Изключение правят само мъртво пияните, дето са се явили на изпит.
Някога на такива им сваляхме вентилите. Имаше много програми за за познаване с правилата за движение.
Това с книжките за велосипедисти не е мит!
Сега времената са други - ако някое полицайче тръгне да ми спада гумите, ще му плесна два шамара, пък каквото ще да става.

Бобби
14-10-2012, 01:45
Сега времената са други - ако някое полицайче тръгне да ми спада гумите, ще му плесна два шамара, пък каквото ще да става.
Това не е в твоя стил бе старуха, ти си се променил....не те познавам в такава светлина...ти да видиш до къде води алкохола..:calc:

fred
14-10-2012, 12:00
Това не е в твоя стил бе старуха, ти си се променил....не те познавам в такава светлина...ти да видиш до къде води алкохола..:calc:

Народа озверя, това е :neko:

old alfist
14-10-2012, 12:20
Все пак спадането на гумите е посегателство към частната собственост, а съгласно Конституцията, частната собственост е неприкосновенна.
И това да го направи служител на реда при положение, че има други начини да изпълни служебните си задължения и да упражни своята власт.

Бобби
14-10-2012, 12:24
Народа озверя, това е :neko:
:))))))))))))

---------- Post added at 09:24 ---------- Previous post was at 09:23 ----------

Все пак спадането на гумите е посегателство към частната собственост, а съгласно Конституцията, частната собственост е неприкосновенна.
И това да го направи служител на реда при положение, че има други начини да изпълни служебните си задължения и да упражни своята власт.
Ама е движима...и закона ни има много тълкования....

old alfist
14-10-2012, 12:31
Ама е движима...и закона ни има много тълкования....
Съда ще реши и толкова, но да не пипат където не им е работата.

Бобби
14-10-2012, 13:38
Съда ще реши и толкова, но да не пипат където не им е работата.
И какво ще реши...?
Аз в тая държава...ченге и култов престъпник....не съм видял осъден....може за малко....и след това го оправдават..:Lkingsmiley:

old alfist
14-10-2012, 13:52
И какво ще реши...?
Аз в тая държава...ченге и култов престъпник....не съм видял осъден....може за малко....и след това го оправдават..:Lkingsmiley:
Всичко е въпрос на юристи и на това, кой как си върши работата.
Познавам адвокати които могат да направят на луди полицаите и прокурорите, заради неизпипаната им работа и само съвестта и преценката за правотата на клиентите им ги възпира да не го правят.

mordohy
14-10-2012, 20:56
А като ти сложат скобата на колелото?...

old alfist
14-10-2012, 21:01
А като ти сложат скобата на колелото?...
Предполага се, че щом са сложили скоба на колелото имат законното право и тогава седя мирно и козерувам, но ако се окаже , че нямат - ще им влезе още повече.

mordohy
14-10-2012, 21:19
Предполага се, че щом са сложили скоба на колелото имат законното право и тогава седя мирно и козерувам, но ако се окаже , че нямат - ще им влезе още повече.
Да де!
Това те питам.
Имат ли законно право да ми увреждат частната собственост?

old alfist
14-10-2012, 21:57
Да де!
Това те питам.
Имат ли законно право да ми увреждат частната собственост?
А, ми те не увреждат цялостта на собствеността и ако собственика е на мястото на нарушението не биха сложили скобите, а биха го глобили, за разлика от спадане на гумите в присъствие на колоездача.
Ако са направили някакво увреждане и може да се докаже ще си платят като попове.

mordohy
14-10-2012, 22:41
Те не увреждат целостта, но го правят негоден.
Когато ти набутат един фалос отзад и ти е кеф му викат секс.
Когато насила ти го набутат му се вика изнасилване, а това е престъпление, нищо, че не са ти увредили сфинктера!

old alfist
14-10-2012, 23:15
Те не увреждат целостта, но го правят негоден.
Когато ти набутат един фалос отзад и ти е кеф му викат секс.
Когато насила ти го набутат му се вика изнасилване, а това е престъпление, нищо, че не са ти увредили сфинктера!

Е, не знам, но стана страшно с тези сфинктери - явно ти ги разбираш по-добре тези работи.

dimitar_vd62
14-10-2012, 23:29
Ай ударете по няколко ракии и минете на гъз че си прехапах езика докато го прочета тоя сфин....ктер.

mordohy
14-10-2012, 23:38
Аз удрям, ама това не ми пречи.
Със Старухата обичаме да се изразяваме поетично!
Оставете майтапа, ама май верно един беше осъдил общината , че му привеждат във форма на неизпозуваемост автомобила.

old alfist
16-10-2012, 22:58
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/302292_478260918863402_281251220_n.jpg

Тук е забравено да се добави - Осигурява възможност на пиене на много бири.

jorko
17-10-2012, 08:59
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/302292_478260918863402_281251220_n.jpg

Ако не го караш след това ... а и какво е това "Без полиция" - нещо не го разбрах :calc:

old alfist
17-10-2012, 09:29
Ако не го караш след това ... а и какво е това "Без полиция" - нещо не го разбрах :calc:

Предполагам, че се има впредвид, че полицията все още не е толкова взискателна към колоездачите.

Kuku
17-10-2012, 11:19
А половината от плюсовете на кололото могат да отпаднат, защото или не са верни или се повтарят :D

old alfist
17-10-2012, 11:45
А половината от плюсовете на кололото могат да отпаднат, защото или не са верни или се повтарят :D

Може, но може да се добавят и други плюсове, както и минусите - просто това е едно виждане на човека, който си е написал името.

Бобби
17-10-2012, 15:24
Според мен ако продължително гледаш предната гума при каране на колело...ще ти се съберът очите на точка...:tooth:...а и тия тесни седалки....не Ви ли създават ядове..:calc:

Mind_Control
17-10-2012, 15:41

Обаче има един минус дето компенсира всички плюсове. Отиваш потен и мръсен на работа.

old alfist
17-10-2012, 16:13
Обаче има един минус дето компенсира всички плюсове. Отиваш потен и мръсен на работа.

Така е, но ако работата е свързана с тежък физически труд, не е от голямо значение, а у нас се ползва предимно за развлечение.

Galeano
17-10-2012, 16:14
Aми ще си търсиш работа дето има баня. :)

Mind_Control
17-10-2012, 16:50
Aми ще си търсиш работа дето има баня. :)

И гардероб, за да си държа чисти дрехи...