View Full Version : алтернотор
колеги помагайте!
за месец вече двапъти ми гърми диодния блок на алтернатора.кажете някаква причина и някой маистор
От де си ??
За да гърми за 2ри път някъде имаш закъсяване или оголен кабел.
на първо време огледай много внимателно кабела от алтренатора към акумулатора, така и от алтернатор - стартер за притрита изолация.
как е акумулатора - мда не би да е 4 та младост и да не държи напражение.ако е почти разреден при запалване тръгва голям зарден ток.да не би да правиш проби с откачена клема на акумулаторът?
При първата смяна на диоден блок какъв е сложен?? По каталог или някакъв сходен по габарит, но с друга стойност на ампеража на диодите.
Дай малко повече подробности.
от софия съм.не сум сменя плочката а целия алтернатор.с акумулатора нямам проблеми.а за кабелите трябва да проверя
...има едно тънко кабелче, което излиза от алтернатора и минава много близо до единия ремък. Понякога се случва кабела да опира в ремъка и в следствие на триенето, изолацията на кабела се нарушава. При мен се беше получило така и съвсем случайно го видях... при това, правех оглед на колата отдолу - ако гледаш откъм капака, почти е невъзможно да го видиш...
75 2.0 turbo
21-12-2006, 22:47
и с какво това кабелче допринася за изгаряне на диодния блок :?: да ти кажа аз а :wink: С НИЩО :!: според мен е монтиран някои таивански диоден блок тъи като на хера(разбираи БОШ) са доста скъпи ........ :wink: и ето те в един омагьосан кръг :idea: тук имам с едно ауди подобен проблем собственика не иска оригинална бобина на БОШ а си купи няква малаизииска или нам ква си там и вече два пъти дава половината пари на една истинска и пак колата е в сервиза сега вече е склонен да ме слуша и ще сложим нова от на хера :lol:
и с какво това кабелче допринася за изгаряне на диодния блок :?: да ти кажа аз а :wink: С НИЩО :!: според мен е монтиран някои таивански диоден блок тъи като на хера(разбираи БОШ) са доста скъпи ........ :wink: и ето те в един омагьосан кръг :idea: тук имам с едно ауди подобен проблем собственика не иска оригинална бобина на БОШ а си купи няква малаизииска или нам ква си там и вече два пъти дава половината пари на една истинска и пак колата е в сервиза сега вече е склонен да ме слуша и ще сложим нова от на хера :lol:
ОБЕЩАВАМ от днес нататък да не се изказвам неподготвен във форума !!!
:)
колеги много благодаря за мненият.оказа се че в серзвиза дето го сменях стария алтернатор небили завили гайката дето държи кабела.човека дето я закарах да я види ми вика как не сум се запалил.моля не посещаваите сервиза в овча купел на края на ул.монтевидео
то в тоя сервиз май бяха хващали спирачки с ластик за коса
абе незнам за спирачките ама като ми сменяха алтернатора смениха и висящия лагер на полуоската та после и него го сменях.въобще небеше същия.просто такива са маистори че нямам думи за тях
а и още едно въпросче.не е потемата ама... та като завия с пълен ляв и колата е по инерция прсто си спира все едно нещо я задържа