View Full Version : проблем с мишката на компютъра
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 16:22
имам следния софтуерен проблем...
купих си нова мишка, сложих я на компа, махнах драйверите от старата мишка, и сега почна безпричинно и спонтанно да дава назад в произволни моменти, понякога след натискане на някой бутон, понякога без да е натискано каквото и да било (има странични бутони за бек/форуърд)
проблемът не е в мишката, защото си работи идеално на другите компютри, така че остава да е нещо софтуерно...(даже онзи ден се оправи от само себе си и докато не го изключих 2 дена компютъра си работеше идеално)
подозирам че е от драйверите на предната - безжична с клавиатура с емнайсе стотин екстри беше...
въпросът е, някой може ли да предположи откъде може да е проблема и евентуално да ми предложите някаква програма/приложение, което да изчиства всички настройки/регистри свързани с мишката (знам, че регистри за мишката няма), защото не намерих нищо подобно, което да ми вдъхва доверие
ПС: не изключвам вариант да е някой вирус, защото заедно с появата на този проблем от бързите икони долу вдясно ми изчезнаха контрола на звука и мрежата (иначе си функционират, просто иконките ги няма)... с уиндоус виста съм (просто е оригинален, не ме съдете !)
ecotronic
03-10-2012, 19:29
Каква е мишката и какъв е хардуерът?
За иконките - иди в контрол панел - notification area icons.
За мишката, най-вероятно има програма, може да се намери по името на мишката, отваряш - programs & features.
Драйверите можеш да изчистиш от - system - device manager - гледаш секцията за Mice and ...
На прима виста това, ако е останала недеинсталирана част от софта на старата или набит gesture някъде, от форум ще е трудно да се намери.
...
Може да е някакъв жест в комбинация с подскачане на курсора.
Мишката лазерна ли е или оптична ?
Пробвай я на бял лист хартия преди да се вкарваш във филми. (това последното ако е оптична, лазерна с подскачащ курсор не съм виждал )
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 19:57
изчистил съм всички следи от предходната мишка, до които се докопах... не става и не става...
какъв е този жест ????
оптична е мишката (от лазерните мишки се отказах, често си сменям работното място, а лазерите не винаги хващат повърхностите, на които работя, например оптичната хваща на стъкло без проблем - лазерната - йок)
siniqtzmey
03-10-2012, 21:57
Според мен проблема ти е хардуерен :popesmiley:. Иначе ако ти се играе грубо със софтуера CCleaner, Uninstaller Pro, Driver Cleaner или още по грубо regedit пишеш в търсенето на старт менюто на "Прозореца" HKey_Local_Machine>Hardware>по твой избор ;)
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 22:02
на другия лаптоп със същата мишка цял ден нямах никакъв проблем...
за втория вариант не съм достатъчно грамотен за съжаление, че да пипам в регедита... даже не мога да разбера къде точно трябва да променя за мишката подробностите...
old alfist
03-10-2012, 23:52
Неможах да разбера тази мишка с шнур ли е, или не е.
Ако не е, проблемите са ти в повърхностите по които се движи.
Stoyan Georgiev
04-10-2012, 10:28
мишката е д кабел и проблемъъ е в компютъра, работи си перфектно на всички други компютри....
мишката е д кабел и проблемъъ е в компютъра, работи си перфектно на всички други компютри....
Аз ти казах, ма не слушаш...:biggrin:
old alfist
04-10-2012, 14:25
Отиди в Control Panel и виж дали мишката фигурира като устройство. Ако я има, чукни и влез вътре. Чукни на Buttons и ще видиш един плъзгач, с който се регулира чувствителността на мишката.
Stoyan Georgiev
04-10-2012, 15:41
Отиди в Control Panel и виж дали мишката фигурира като устройство. Ако я има, чукни и влез вътре. Чукни на Buttons и ще видиш един плъзгач, с който се регулира чувствителността на мишката.
kakvo obshto ima chustvitelnostta na mishkata sys otivaneto napred nazad v browserite i w explorer...........:big_whoops:
instalirah windows 7 i taq pushtinq pak dava napred nazad kakto si iska....... ?!?!?! qvno neshto tapoto vaio me ebava i nqma da stane..
old alfist
04-10-2012, 16:19
Разгледай внимателно настройките на това място - от там се регулира и е възможно да е зададено в драйвeрите, по подразбиране, само при маркиране с курсора да отваря, без да чукваш с бутон. Пробвай, пък каквото излезе, но помни какви промени си правил, за да може да върнеш настройките ако не се получи.
DerMeister
04-10-2012, 16:23
Най-вероятно има някакъв конфликт между мишката и тъчпада. Пробвай да го disable-неш.
Я изключи тъч пада верно, това ми се е случвало да натисна бутон или да симулирам клик по него ако не внимавам.
Трябва да имаш на някои от F клавишите иконка за него, натискаш Fn клавиша и съответния F ... и кажи какво става.
Stoyan Georgiev
05-10-2012, 10:28
ne e ot touch pada.... izkluchih go i pak si e taka
vchera s venko ot foruma uspqhme da q napravim da spre da se bugva s nqkakva programa za chistene na registri i tem podobni, no dnes PAK e taka - dori sled kato programata mina 3 pati i izchisti kakvoto imashe za chistene
shte go hvyrlq prez prozoreca sled malko
Тая 7 ца в/у вистата ли я сложи или форматира?
Stoyan Georgiev
05-10-2012, 10:49
Тая 7 ца в/у вистата ли я сложи или форматира?
pyrviq pyt q slojih varhu vistata, posle kato ne se opravi q instalirah na novo no tozi pyt formatirah i pak greda
nai-strannoto beshe che sled formatiraneto v novo-instaliraniq google chrome mi pomneshe istoriq ot predi 2 chas?!!?!?!? a ne sym si vlizal s akaunta!!!
---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:38 ----------
tova mi idva v poveche - toku shto ot neznaino kak se opravi i sprq da backva postoqnno
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA A A A A A A:@ :@ :@ :@:@:@:@::@;@
pqelr'lqekf';wkrg';ldk'b;s
Е не, явно нещо не е както трябва с тия преинсталации.
Вземи си сложи кирилицата, че тая маймуница дразни...
И си ъпдейтни Уиндоус а... понякога помага.
ecotronic
05-10-2012, 10:59
Пробвай да бутнеш друга операционна система (примерно от някое Live CD), за да разбереш дали е въпрос софтуерна или хардуерна несъвместимост.
Stoyan Georgiev
05-10-2012, 11:03
сложих си кирилица...
не знам вече... тука има някаква черна магия, сигурно тъпото вайо има някаква малоумна опция да пази някакви настройки някъде си в някой рикавъри партишън и от там цикли... ба ли го
сега като ми работи няма да го изключвам докогато мога и туй то
сложих си кирилица...
не знам вече... тука има някаква черна магия, сигурно тъпото вайо има някаква малоумна опция да пази някакви настройки някъде си в някой рикавъри партишън и от там цикли... ба ли го
сега като ми работи няма да го изключвам докогато мога и туй то
Отвори диск менажер а, там ще си покаже има ли или няма рековъри партитишън.
(Административ туулс - компютър менажер - диск менажер).
DerMeister
05-10-2012, 11:15
Chrome-а пази информацията в google профила ти.
Пробвай да свалиш най-новия driver за touchpad-а.
Stoyan Georgiev
05-10-2012, 11:22
Отвори диск менажер а, там ще си покаже има ли или няма рековъри партитишън.
(Административ туулс - компютър менажер - диск менажер).
има...
Chrome-а пази информацията в google профила ти.
Пробвай да свалиш най-новия driver за touchpad-а.
не се бях логнал в акаунта си, че да я показва....
с най-новите драйвери за всичко съм
има...
не се бях логнал в акаунта си, че да я показва....
с най-новите драйвери за всичко съм
Е може да го проняма бързо, но не те съветвам... утре може да ти потрябва бързо връщане на ОС а (вистата де).
ivan dimitrov
07-10-2012, 13:40
---
Stoyan Georgiev
09-10-2012, 13:09
от 3 дни не се е появявал проблема
dimitar_vd62
09-10-2012, 20:27
А мишката включил ли си
Stoyan Georgiev
09-10-2012, 20:29
А мишката включил ли си
и пада и мишката ми бачкат ;)
dimitar_vd62
09-10-2012, 20:33
:-D
Stoyan Georgiev
09-10-2012, 20:57
някаква магия е ...
dimitar_vd62
09-10-2012, 21:10
Ем уиндос бе, мож ли го разбра.
О може може, ама не и през форуми... :)
Това е като с колите, диагностика тук трудна работа.
old alfist
09-10-2012, 22:02
Браво, Стоянчо - дано всичко да се е оправило, иначе най-много да беше сменил мишката.
Stoyan Georgiev
10-10-2012, 10:24
Браво, Стоянчо - дано всичко да се е оправило, иначе най-много да беше сменил мишката.
то това беше лесния вариант, просто се заинатих... :)
dimitar_vd62
10-10-2012, 10:36
А вълшебни думички употреби ли?:throw:
Stoyan Georgiev
10-10-2012, 13:05
А вълшебни думички употреби ли?:throw:
много и неприлични