View Full Version : алфа ...166....
CHEFO666
06-10-2012, 00:07
Здравейте пичове.
Новак съм,и се обръщам към вас с цел да ми помогнете....
Спрял съм се на 166 Алфа 2.4 JTD....Конкретното ми питане е следното.....Колата която гледах пуши от капачката за маслото,и от щеката.....тва нормално ли е?Не загрява...държи 90 градуса....не пуши от аспуха,върви мн добре....но пуши през щеката и капачката.....Димът наподобява цигарен дим....малко по лек,на нов пушач.
Другото което ми направи впечетление е самото масло....Знам че маслото на дизела трябва да е черно,катран...не зависимо кога си го сменил.....на въпросната кола маслото е като на чисто нова бензинова кола от магазина......Това на какво се дължи,нормално ли е?.....
Поздрави....
lordliness
06-10-2012, 01:30
По принцип, ако подадеш газ пушенето трябва да спре.Част от изгорелите газове винаги минават в картера, за маслото- почерняват маслата, които са качествени, това означава, че присадките им работят.Ако не пуши синьо при рязко подаване на газ вероятно всичко е ОК
CHEFO666
06-10-2012, 06:40
В интерес на истината не видях да пуши колата...не забелязах никакъв дим.Това с подаването на газ за да видя дали ще спре да пуши от капачките го пропуснах...
Има ли някаква вероятност така да е замаскирана тая кола от към масло,с някви добавки ли ще да е ,по друг начин ли не знам....за да не пуши,и за това маслото да не чернее....един вид само да ти се замажат очите като за начало...и после да те остави на пътя?
lordliness
06-10-2012, 07:45
Нали знаеш, тук всичко е възможно, човек понякога трябва да рискува
от опит знам,че при запалена кола като дръпнеш щеката за маслото и духа, значи има издухана гарнитура, а недай си боже и по лошо може да е положението
danchev63
06-10-2012, 08:08
Ако правилно съм разбрал това е съвсем леко пушене. Ако е така няма страшно и при мен го има но за секунда две и изчезва. По скоро като прозрачно бяло е а не цигарено. За маслото веднага след смяна е бистро и чисто , може би около два три дни(зависи колко е карано след това), после става черно. Има вероятност да са сменили маслото и да не са я палили след това много, но има и вероятност както каза колегата да има някакви присадки. Това ще проличи след доста каране, така, че ако си решил трябва да рискуваш поне малко. Имай предвид, че тия мотори са доста здрави и трябва доста дураково отношение за да ги съсипеш.
lordliness
06-10-2012, 08:43
от опит знам,че при запалена кола като дръпнеш щеката за маслото и духа, значи има издухана гарнитура, а недай си боже и по лошо може да е положението
Не виждам каква е връзката между гарнитура и духнето. Всичките ми коли подухват, но не губят масло, ако както казах духането изчезне при форсиране всичко е ОК.
CHEFO666
06-10-2012, 12:00
Аз карам служебна КИЯ СОРЕНТО 2011 година на 60 хиляди ги чукна оня ден.....2.2 дизел 200кс...Днес проверих какво се случи като махна нейната капачка за маслото......ами,щеше да ме издуха....и пара излиза,и духа юнашката....дори и пръски масло мята.От щеката не духа и грам....И са,хептен си обърках представите за здрав двигател....
Парата която излиза от въпросната Алфа е прозрачен да...леко сивеещ като че ли ....Колкото до маслото,кога,и дали е сменено не знам...казаха че е сменено....но на никой вяра.
endeavour
06-10-2012, 14:38
Аз карам служебна КИЯ СОРЕНТО 2011 година на 60 хиляди ги чукна оня ден.....2.2 дизел 200кс...Днес проверих какво се случи като махна нейната капачка за маслото......ами,щеше да ме издуха....и пара излиза,и духа юнашката....дори и пръски масло мята.От щеката не духа и грам....И са,хептен си обърках представите за здрав двигател....
Парата която излиза от въпросната Алфа е прозрачен да...леко сивеещ като че ли ....Колкото до маслото,кога,и дали е сменено не знам...казаха че е сменено....но на никой вяра.
Е ми... аз карам 166 набор `99 на около 400 000 км и през капачката духа по-слабо от старата ми лада 2107 по времето, когато беше нова. Иначе не пуши изобщо и за 10 000 км не доливам масло. Мене повече ме смущава в случая чистото масло на мотора, особено ако колата е от автокъща - ясно е, че е току-що сменено, въпросът е "защо е сменено" при положение, че поне аз не знам такава практика при продажба . Това повече би ме възпряло да взема такава кола. Лично мнение, без претенции да съм разбирач.
lordliness
06-10-2012, 16:22
Моето масло почерня доста късно може би след 1000- 1500 км. Ако колата е регистрирана може би просто и е дошло време за смяна на маслото и после на човека са му притрябвали пари .
Сега запалих моята защото ми стана любопитно, от щеката пуши като чайник, току що заврял, в момента маслото е на 14 000 км и от него липсват 3 мм. Значи не го гори.
CHEFO666
06-10-2012, 19:29
Да...колата е регистрирана....и не е карана,всъщност карана е,но вече не,поради някви си причини....така ми казва човека поне.....Днес уточнихме ситуацията с маслото.....като ми каза че маслото е ново сменено....и няма навъртени и 500км....но не кара колата просто.Колко е верно,колко не...никой не знае.Дори ми предложи да сменим маслото ако съм се притеснявал....и да е вода колата в къвто си искам сервиз...дори и без негово присъствие....това предразполага ситуацията че пича има някво доверие в тая кола.....
как мислите?
lordliness
06-10-2012, 19:58
Да...колата е регистрирана....и не е карана,всъщност карана е,но вече не,поради някви си причини....така ми казва човека поне.....Днес уточнихме ситуацията с маслото.....като ми каза че маслото е ново сменено....и няма навъртени и 500км....но не кара колата просто.Колко е верно,колко не...никой не знае.Дори ми предложи да сменим маслото ако съм се притеснявал....и да е вода колата в къвто си искам сервиз...дори и без негово присъствие....това предразполага ситуацията че пича има някво доверие в тая кола.....
как мислите?
Не виждам тогава причина да не е откровен, виж по ходовата част как е, питай го какво е сменял и къде, ангренаж и други такива, ако колата ти харесва и цената е добра си я вземи, а за собствено успокоение я закарай и да я видят в сервиз.Но каквото и да си говорим всичко опира и до късмет.
danchev63
06-10-2012, 21:19
Мисля, че щом ти предлага да я закараш на проверка където поискаш има някаква гаранция че е казал истината. Ако всичко друго е изправно и ти харесва скачай и я взимай. Ако няма малка доза риск скоро няма да си вземеш кола каквато и да е.
Ти си преценяваш и решаваш ние само може да даваме съвети отстрани. Няма как вместо теб да вземем решение. Мойта я взех, като я видях още в обявата - в ума си. А като отидох и я огледах вече нямаше съмнение че я взимам - макар да имаше някои дребни неща за оправяне. Факт е, че след оправянето и обслужването я карам безпроблемно вече 3 години и с малки изключения влагам пари в нея само за обслужване. Казвам с малки изключения, защото винаги има нещо, което се е разскърцало или повредило, но не е съществено за движението на колата или не е много скъпо в съответствие с използването и. Така, че ние с колегите ти дадохме съвети а ти решавай дали и как.
CHEFO666
07-10-2012, 11:07
Така е....Утре мисля да правим пазарлъка :) и ще се похваля....
Като цяло мн ме кефи тази кола.....Двигателя разбрах,четох доста за него ....и останах с впечетление че е чук...Аз съм карал слуЖебно FIAT SCUDO 2009 2.0 JTD с 6 степенна кутия....карах го 3 години,никви грижи..само консумативи....и един път стабилизираща щанга....Дано да случа и на тази АЛФА....
Не виждам каква е връзката между гарнитура и духнето. Всичките ми коли подухват, но не губят масло, ако както казах духането изчезне при форсиране всичко е ОК.
рано сутрин съм написал глупост :) исках да кажа ,че ако пъркса масло през щеката има издухана гарнитура
Здравейте пичове.
Новак съм,и се обръщам към вас с цел да ми помогнете....
Спрял съм се на 166 Алфа 2.4 JTD....Конкретното ми питане е следното.....Колата която гледах пуши от капачката за маслото,и от щеката.....тва нормално ли е?Не загрява...държи 90 градуса....не пуши от аспуха,върви мн добре....но пуши през щеката и капачката.....Димът наподобява цигарен дим....малко по лек,на нов пушач.
Другото което ми направи впечетление е самото масло....Знам че маслото на дизела трябва да е черно,катран...не зависимо кога си го сменил.....на въпросната кола маслото е като на чисто нова бензинова кола от магазина......Това на какво се дължи,нормално ли е?.....
Поздрави....
По-добре отиди с някой познат който разбира от дизели, така не става ясно какво е това пушене, по-принцип не трябва да пуши от щеката или капачката, маслото на дизела почернява почти веднага освен ако мотора не е мит вътре с нещо а пръските масло от капачката на мотора не са проблем.
lordliness
07-10-2012, 21:46
По-добре отиди с някой познат който разбира от дизели, така не става ясно какво е това пушене, по-принцип не трябва да пуши от щеката или капачката, маслото на дизела почернява почти веднага освен ако мотора не е мит вътре с нещо а пръските масло от капачката на мотора не са проблем.
Пуши и още как, особено ако маслото е горещо.
Испарения и т.н. да-затова казвам да отиде с някой който има понятие.
lordliness
07-10-2012, 22:09
Испарения и т.н. да-затова казвам да отиде с някой който има понятие.
В крайна сметка аз не мисля, че всеки който си продава колата е мошеник, и да прави толкова гимнастики за коли които не държат висока цена, иначе е така колата трябва да се разгледа спокойно и обстойно.
CHEFO666
08-10-2012, 14:36
Ами....до колкото имам познания,аз също мисля че не трябва да пуши.....но.гледах доста дизели...не само Алфи....всечки до един пушеха и от двете места....през щеката,и през капачката....Дори както казах по горе...отворих капачката за маслото при загрял двигател на служебния си автомобил....и щеше да ме издуха...лек сивеещ пушек....И по този начин си обърках представите,какво е здрав двигател.....и какви са симптомите за издухан такъв.
Моя скромен опит е повече насочен към бензинови турбо коли.....За пръв път се замислям за личен дизелов автомобил....Карал съм много дизелови коли....но те са били служебни....и не съм си и поставял за задача да вида духат ли ...не ли......до този момент.
Ако престъпя да е взема въпросната кола...ще се похваля....И в крайна сметка къвто ми е късмета ... бъркаш в торбата и квото хванеш....дано да не гепа средния:evilsmiley:
CHEFO666
08-10-2012, 22:47
Гут ивнинг ///Пичове,всех я....Алфа 166 2.4JTD..с всички глезотий по него ....
lordliness
08-10-2012, 22:54
Браво и да не се налага да ходиш по сервизи, виждам че е РВ в кой квартал си, това отзад Марица ли е.
angelovi69
08-10-2012, 22:57
А честито и от мен и добре дошъл в отбора. Дано излезеш късметлия! Малко първично звучи, ама е вярно - жена, кола и прасе са на късмет - каквото улучиш. Много безаварийни.
CHEFO666
08-10-2012, 22:59
Благодарско....Надявам се да ме слуша ....ако ме слуша и аз ще му се отблагодарявам :)
От Тракия съм....
Не му работи централното....видях че има една мн добра тема конкретно за машинките на централното.....и май ще трябва да ги разкоста.....
Честито-важното е да те кефи.
CHEFO666
09-10-2012, 22:08
Още малко да се пофукам :) ...Направих някой козметични промени....измих мн добре двигателя...сигурно не беше мит от както съществува....но сега е друга бира ....
lordliness
09-10-2012, 22:20
Изглежда хубава, дано не си намокрил нещо важно докато си я мил, аз двигатели не мия.
CHEFO666
10-10-2012, 07:38
Запали без дори да се замисли....
Обилно с МЕГЛЬО...и с яка параструйка....Стана като от Кореком :)
ecotronic
10-10-2012, 11:04
Благодарско....Надявам се да ме слуша ....ако ме слуша и аз ще му се отблагодарявам :)
От Тракия съм....
Не му работи централното....видях че има една мн добра тема конкретно за машинките на централното.....и май ще трябва да ги разкоста.....
Добре дошъл на борда!:yes:
Желая ти само положителни емоции с новата придобивка.
Относно централното:
Ако на никоя врата то не работи, по скоро започни с проверката на модула за централното. Вероятно става въпрос за един всеобщ и много тъп проблем, наличен при всички 166-ци.
А именно - няколко модула, в това число и този за централното са монтирани на място, където често пъти капе антифриз. И така електрониката страда.
Този пост (http://www.clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1008831&postcount=27) ще те ориентира. Модулът за централното е жълтата кутия. Провери вътре състоянието на платката.
CHEFO666
10-10-2012, 11:27
Супер..благодаря...мисля че нямам да имам проблеми сериозни :)
Относно централното.....Няма значение дали ще я отключа с ключ,или с компчето от ключа.....отключва се само шофьорската врата за 3 секунди,и пак се заключва самичка...то ест,трябва веднага да е отвориш за да влезеш....другите врати не помръдват...тях трябва да го отвориш на ръка от вътре....и съответно да ги заключиш пак на ръка от вътре преди да излезнеш.Ако отключа дирекно с ключа....пак същата работа.....Заключването дирекно с ключа трябва да стане като го задържа на вратата около 5,6 секунди в позиция на заключване......
Ще погледна този модул та да видим...
CHEFO666
14-10-2012, 21:14
Пичове,...някъде мернах из форума,но не мога да го открия въпросната тема относно музиката на 166цата....Няма ми е кутията на ченджера,и няма къде да сложа дискове....следователно имам само радио.Какъв е изхода да си сложа няква музика в колата....?...МР3 или снещо с флашка....?...
lordliness
14-10-2012, 21:33
Той не чете МП 3, аз слушам с трансмитер, не е зле.Виждам, че си доволен от колата, явно напразно си се притеснявал, между другото гледай да не остане без гориво.
CHEFO666
14-10-2012, 21:48
Той не чете МП 3, аз слушам с трансмитер, не е зле.Виждам, че си доволен от колата, явно напразно си се притеснявал, между другото гледай да не остане без гориво.
Да,да..знам че не свири МР3...не може ли нещо друго да се сложи на мястото на тоя ченджер,някакво СД,примерно......?Купих от тия ФМ трансмитерите ...няма такава трагедия.....
lordliness
14-10-2012, 21:55
Точно на неговото място не може нищо друго, аз съм доволен от качеството на трансмитера, потърси темите там пише много.
CHEFO666
14-10-2012, 21:59
аха....току ще намерих нещо интересно...и става за нашите коли...
http://www.ebay.co.uk/itm/Car-Digital-CD-Music-Changer-USB-SD-MP3-for-Qubo-Fiat-Alfa-Romeo-Series-Bravo-/190650559374?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2c63a8ab8e#shId
lordliness
14-10-2012, 22:05
Направи си трансмитера на 107.7 там ефира е сравнително чист
аха....току ще намерих нещо интересно...и става за нашите коли...
http://www.ebay.co.uk/itm/Car-Digital-CD-Music-Changer-USB-SD-MP3-for-Qubo-Fiat-Alfa-Romeo-Series-Bravo-/190650559374?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2c63a8ab8e#shId
Ще е интересно да споделиш дали става, ако решиш да поръчаш... Аз имам FM трансмитер, не че не става, но си предпочитам нещо по-добро...
ecotronic
14-10-2012, 23:06
Да,да..знам че не свири МР3...не може ли нещо друго да се сложи на мястото на тоя ченджер,някакво СД,примерно......?Купих от тия ФМ трансмитерите ...няма такава трагедия.....
Нацелил си калпав трансмитер. Преди малко на срещата на 166 - ците дискутирахме точно това и сравнявахме 2 трансмитера. Разлика в качеството има огромна.
този:
http://www.mit.bg/prodimg/WAMIFMTANSLUX.jpg
Свири перфектно и по нищо не отстъпва като качество на звука на changer - а.
Купил съм го от магазина на Multirama на Солунска преди пл. Славейков.
Струва 25 лв.
Скъпият вариант е loudlink, но едва ли ще усетиш съществена разлика.
Аз имам подобен трансмитер, но е много тих, за нищо не става. Ползвам касетка адаптер и пускам от телефона. Чесно да си призная, предпочитам да си слушам мотора. Не държа да имам музика в колата.
ecotronic
15-10-2012, 10:31
Аз имам подобен трансмитер, но е много тих, за нищо не става. Ползвам касетка адаптер и пускам от телефона. Чесно да си призная, предпочитам да си слушам мотора. Не държа да имам музика в колата.
Явно с тия китайщини има голяма разлика и между устройства от един и същи модел.
Решението е още в магазина да го пробваш (примерно с радиото на телефона).
CHEFO666
18-10-2012, 17:39
Не..категорично се отказах от тия трасформарси,трансмитери,дрън-дрън....до сега смених 5 от както имам колата....Добре че едно приятелче имам магазин за компютри та ми ги взима от някъде бз да ми взима пари....че до като си харесам.Кви ли не бяха...от 10,че до 50лв....не стават.
Ще си поръчвам тая играчка....
http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Alfa-Romeo-USB-SD-MP3-Adapter-Interface-Virtual-CD-changer-156-159-166-GT-/220919195220?pt=Car_Audio_Video&hash=item336fcf6654
Но...притесняваме единствено това че не знам каква ми е буксата зад таблото....Някой разглабял ли е знае ли е каква е .... ??
Абе пише че става за алфи 166 от 1999 до 2005 ....
duronman
18-10-2012, 21:53
В момента ползвам трансмитер за iPod. Качеството е много над очакваното. Шум нямам, взима информацията дигитално, а не алналогово, силен е, захранва се от самия iPod и като цяло няма грешка. Има дори и читаво и функционално дистанционно. Единственото неудобство е нуждата в различни градове да се сменя честотата. Въпреки всичко вложих много труд и пари в подобряването на аудиото на алфата и ще су купя устройството, което обсъждаме, но може би след няколко месеца.
geniusloci
19-10-2012, 11:51
Не..категорично се отказах от тия трасформарси,трансмитери,дрън-дрън....до сега смених 5 от както имам колата....Добре че едно приятелче имам магазин за компютри та ми ги взима от някъде бз да ми взима пари....че до като си харесам.Кви ли не бяха...от 10,че до 50лв....не стават.
Ще си поръчвам тая играчка....
http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Alfa-Romeo-USB-SD-MP3-Adapter-Interface-Virtual-CD-changer-156-159-166-GT-/220919195220?pt=Car_Audio_Video&hash=item336fcf6654
Но...притесняваме единствено това че не знам каква ми е буксата зад таблото....Някой разглабял ли е знае ли е каква е .... ??
Абе пише че става за алфи 166 от 1999 до 2005 ....То пише, ама що не си вземеш един Loudlink, който гарантирано работи, вместо да си правиш опит с китайските, които я са съвместими, я не (при мен XCarLink не работи).
Колега, защо не работи XCarLink-а при теб ?
geniusloci
20-10-2012, 09:57
Колега, защо не работи XCarLink-а при теб ?Несъвместимост с ICS-а, така и не тръгна.
CHEFO666
21-10-2012, 08:11
Пичове.....
Каква е турбината на Алфата 136то нр .... марка,параметри....някой знае ли ги....?....Как се управлява гейта...под вакум ли отваря?
CHEFO666
27-10-2012, 16:27
Пичове.....
Каква е турбината на Алфата 136то нр .... марка,параметри....някой знае ли ги....?....Как се управлява гейта...под вакум ли отваря?
Пичове..никой ли не знае ква е турбината?....
CHEFO666
14-11-2012, 17:33
Пичове...Проблема с централното е от модула...онзи жълтия...Като го отворих мирише на бакилит.От къде да си намера такъв модул....??....За втора ръка....май не може да се разчита....
ecotronic
14-11-2012, 17:38
Пичове...Проблема с централното е от модула...онзи жълтия...Като го отворих мирише на бакилит.От къде да си намера такъв модул....??....За втора ръка....май не може да се разчита....
Търси втора употреба с уговорка да го пробваш преди да го платиш. Ако си работи не се различава съществено от нов - освен по цената. Вътре има 2 релета и останалото електроника. Ако не го полива антифриз от парното, няма какво да му се скапе.
CHEFO666
14-11-2012, 17:46
Търси втора употреба с уговорка да го пробваш преди да го платиш. Ако си работи не се различава съществено от нов - освен по цената. Вътре има 2 релета и останалото електроника. Ако не го полива антифриз от парното, няма какво да му се скапе.
Да го полива антифриз? ... от парното..хм....не напипвам да е мокро с каквото и да било
Ама мирише на изгоряло .... на бакелит....
Само от 166ца ли става този модул??
ecotronic
14-11-2012, 17:54
Да го полива антифриз? ... от парното..хм....не напипвам да е мокро с каквото и да било
Ама мирише на изгоряло .... на бакелит....
Само от 166ца ли става този модул??
Тези трите кутийки (зелената, жълтата и черната) зад ICS - а са най-потърпевшите от протекло радиаторче на парното. Това, че сега е сухо, не означава, че никога не е текло (освен ако не си първи собственик).
Доколкото знам този модул не става от друг модел.
CHEFO666
14-11-2012, 17:58
Тези трите кутийки (зелената, жълтата и черната) зад ICS - а са най-потърпевшите от протекло радиаторче на парното. Това, че сега е сухо, не означава, че никога не е текло (освен ако не си първи собственик).
Доколкото знам този модул не става от друг модел.
Ок...ясно...дано да не тече пък и радиатор сега....Ще се пробва с друго модулче и ще се разбере ....
А има ли някакъв друг бушон който е вързан за централното...или е само този модул??
ecotronic
14-11-2012, 18:03
Ок...ясно...дано да не тече пък и радиатор сега....Ще се пробва с друго модулче и ще се разбере ....
А има ли някакъв друг бушон който е вързан за централното...или е само този модул??
Бушонът е F19 - 25 амперов в таблото под волана (предпоследният вдясно на най-долния ред).
При мен е дало фира това, което отключва от дистанционното. Предполагам има общо с теча на антифриз. Ако купя такова на старо, трябва ли нещо да правя с дистанционното, или ще се обучи само?
ecotronic
14-11-2012, 20:22
При мен е дало фира това, което отключва от дистанционното. Предполагам има общо с теча на антифриз. Ако купя такова на старо, трябва ли нещо да правя с дистанционното, или ще се обучи само?
Декодирането на сигнала от дистанционното става в приемника, който се намира под третия стоп. Така че модулите за централното (жълтата кутийка) са еднакви и съответно взаимозаменяеми.
На преди да купуваш модул е добре да се увериш в това, че проблемът наистина е в него, защото може и да не е. С ключ в ключалката действа ли централното?
CHEFO666
14-11-2012, 22:22
Декодирането на сигнала от дистанционното става в приемника, който се намира под третия стоп. Така че модулите за централното (жълтата кутийка) са еднакви и съответно взаимозаменяеми.
На преди да купуваш модул е добре да се увериш в това, че проблемът наистина е в него, защото може и да не е. С ключ в ключалката действа ли централното?
При мен дори и с ключ не работи...Отключва ми само шофьорската врата.....Другите трябва да ги отворя по-отделно.....
а от дистанционното пак ми отваря само шофьорската врата.....но,трябва да е отвора веднага иначе се заключва пак веднага...Един вид....натискаш копчето от дистанционното...и веднага отваряш вратата...иначе се заключва след 2 секунди....
ecotronic
14-11-2012, 22:28
При мен дори и с ключ не работи...Отключва ми само шофьорската врата.....Другите трябва да ги отворя по-отделно.....
Ти отваря ли го жълтия модул? Освен че мирише на бакелит има ли повредени/окислени пътечки по платката? Има ли видимо опекли елементи?. Ако не е гръмнал чипът, може и да се поправи.
С ключалката действа. Издирих във форума мнения на предишния собственик, гледам, че и той е стигнал до това заключение и е търсил модул на старо. А на мен ми каза, че нямал ключа батерия... :gayfight:.
ecotronic
14-11-2012, 22:35
С ключалката действа. Издирих във форума мнения на предишния собственик, гледам, че и той е стигнал до това заключение и е търсил модул на старо. А на мен ми каза, че нямал ключа батерия... :gayfight:.
Щом с ключалката действа, има голяма вероятност проблемът да не е в модула. Може да е в приемника на дистанционното или просто да е прекъсната връзката му с модула.
Дистанционното го отварях и изглежда предава. Ако има нещо по веригата, което мога да проверя, ще се радвам да споделите.
ecotronic
14-11-2012, 22:54
Дистанционното го отварях и изглежда предава. Ако има нещо по веригата, което мога да проверя, ще се радвам да споделите.
Трябва да се провери приемника на дистанционното. Намира се под третия стоп. Откачаш му буксата и при затворени врати даваш накъсо за около секунда пинове 5 и 6 от буксата. В този момент трябва вратите да се заключат. При следващото окъсяване на същите пинове (пак за около секунда) трябва вратите да се откючат. Ако това се случва, проблемът не е в модула за централното.
Благодаря за насоката. Тези дни ще се разровя отзад. Не че ми е такъв проблем да си отключвам колата като до сега, но ме дразнят такива дребни не работещи неща.
ecotronic
15-11-2012, 10:06
Благодаря за насоката. Тези дни ще се разровя отзад. Не че ми е такъв проблем да си отключвам колата като до сега, но ме дразнят такива дребни не работещи неща.
Лека корекция в процедурата, която ти описах в предишния си пост:
Като извадиш буксата на приемника, с един мултицет премери напрежението между:
1 - пин 5 и корпус на колата
2 - пин 6 и корпус на колата
В единият от двата случая ще измериш 0 волта а в другия някакво напрежение по-голямо от 0,5 волта.
след това закачаш един проводник на корпус а с другия край на проводника допираш пина, който е с напрежение > 0,5 в. Центалното трябва да заключи (при затворени врати). След няколко секунди допри с проводника другия пин и виж дали ще се отключи.
CHEFO666
29-11-2012, 10:49
Зравайте....
Някой ползвал ли е тази кутийка.....мн ефтина ми се вижда...
Някакви мнения....
http://www.ebay.com/itm/PERFORMANCE-CHIP-ALFA-ROMEO-166-2-4-JTD-/170950265386?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item27cd6e0a2a&vxp=mtr
Bobiuzunov
29-11-2012, 12:19
Колега ако имаш желание да чипосаш Алфата има много кадърни колеги от форума,които щи ти свършат работа,а относно тази кутия нека някой по компетентен да си каже думата.
CHEFO666
29-11-2012, 13:31
Не съм сигурен,и на 100% категоричен че искам да чипосам....но бих полюбопитствал как стоят нещтата.