View Full Version : Поставяне на USB на Alfa Romeo 166 без CD Changer
Здравейте Колеги !
Имате ли представа как се поставя USB на Alfa Romeo 166 без CD Changer , някои правил ли го е досега и знае ли какво е нужно ?
ecotronic
14-10-2012, 22:56
Здравейте Колеги !
Имате ли представа как се поставя USB на Alfa Romeo 166 без CD Changer , някои правил ли го е досега и знае ли какво е нужно ?
За какво искаш да ползваш USB - то?
duronman
14-10-2012, 23:16
Ако съм те разбрал правилно отговорът е ДА. Има устройство, което се поставя отзад на ICS на мястото където влиза кабела от чейнджъра (се тая е дали си имал или не). Това устройство поддържа мемори карти, AUX, и дори директен iPod вход. Сменяш си всичко от ICS или от волана (ако имаш) Излиза около 120лв и час работа.
Искам да слушам музика от USB ако има вариант и за филм ще се радвам ако ли не само за музика. Досега четох в Lancia Форума и къде ли още не, но немога да разбера цялата схема с устроиствата каква е и как става точно...
duronman
15-10-2012, 00:40
Най-грубо казано ти трябва: http://www.ebay.com/itm/iPod-iPhone-iPad-Interface-Adapter-AUX-In-Set-Alfa-Romeo-166-Blaupunkt-Radio-/110940688780?pt=Car_Audio_Video&hash=item19d494918c&vxp=mtr
За видео забрави, страшна играчка е и не си струва според мен!
Във Lancia Phedra например има изкарани готови входове.
Ако съм те разбрал правилно отговорът е ДА. Има устройство, което се поставя отзад на ICS на мястото където влиза кабела от чейнджъра (се тая е дали си имал или не). Това устройство поддържа мемори карти, AUX, и дори директен iPod вход. Сменяш си всичко от ICS или от волана (ако имаш) Излиза около 120лв и час работа.
С тази джаджа за линейно подаване ли излиза за 120 лева?
X-car link-а знам, че излиза около 300 без окабеляване. Ако е само 120 - дай подробности, че ми писна от тоя трансмитер.
Видеото - има начин, според мен не е чак толкова сложен, но си е доста разглобяване. Друг въпрос е, че идва звука моно и трябва да съобразиш харда, плеъра, да преработиш захранването импулсното на ДВД-то от 220 на 12 волта (не съм фен на инверторите), удължители за USB, изкарване на "окото" на плеъра за да можеш да го управляваш дистанционно и т.н.
Аз лично пробвах с ДВД с тунер просто за експеримента. Не съм изчистил на 100% концепцията си, за това не съм го и реализирал още. Качество на картината - задоволително, звук - не ме кефи много, ама за филмчета за малката става, инвертор за захранване от 12 на 220 волта :puke::pain: категорично НЕ!
Телевизия - гледах ефирно БТВ и НОВА! Смея да твърдя, че доста добре се виждат.
duronman
15-10-2012, 14:00
Да и освен това получаваш опция за контрол на песните и на iPod... изключително културно и многофункционално изглежда.
old alfist
15-10-2012, 14:19
Не можах да разбера някой ползвал ли го е това устройство за 120лв. в реална бойна обстановка, защото звучи много примамливо като цена.
Aз го ползвам от около месец и съм доволен,мойто е такова-118 лв. с доставката от Германия по пощата http://www.ebay.de/itm/USB-SD-MP3-Wechsler-CD-AUX-Adapter-Alfa-Romeo-159-166-/130481126806?pt=CE_Auto_Hi_Fi_Autoradios&hash=item1e6147fd96
Като цяло за парите си е ок,понякога забива целия плеър,но рядко и трябва да загасиш и запалиш колата,иначе си помни къде е спряло вади добро качество не криви звука като тунера на оригиналното ЦД в 159-та.............абе като цяло е ок,аз съм доволен и най-вече от това,че не се чудя къде слагам класьорите с дисковете.........................:bg::bg::bg::bg:
П.С.Първоначално имаше дерт,но се оказа,че трябва да му покажеш колко папки има във флашката,демек да изслушаш докрай последната песен от дадена папка,за да разбере че има папка номер 2................
old alfist
15-10-2012, 15:50
Е, Браво, доживяхме да видим този носител за нашите коли на нормална цена, дано и за 166 да са го направили както трябва. Благодарско за информацията.
Е, Браво, доживяхме да видим този носител за нашите коли на нормална цена, дано и за 166 да са го направили както трябва. Благодарско за информацията.
Само внимавайте с моделите на Блаупункт,там пише за кои модели/номера на Блаупункт става,поне при 159,за 166 незнам може да е за всички,не съм се заглеждал.............:bg::bg::bg::bg:
П.С.Оп сега видях,че пише за всички 166 с Блаупункт............
Само внимавайте с моделите на Блаупункт,там пише за кои модели/номера на Блаупункт става,поне при 159,за 166 не знам може да е за всички,не съм се заглеждал.............:bg::bg::bg::bg:
П.С.Оп сега видях,че пише за всички 166 с Блаупункт............
Колеги като чета е само за модели на Blaupunkt!!! А за видеото и тунера не e много сложно. Малко търпение и нерви стигат.
duronman
15-10-2012, 18:52
Има ли с нещо различно от Блаупункт ?
Има ли с нещо различно от Блаупункт ?
Има май с Бекер...........:kicking::kicking::kicking:
Аз ли не разбирам нещо или...... Чейнджърите са Блаупункт и Бекер до колкото знам. Излиза че софта на ИЦС за чейнджъра трябва да е различен защото не вярвам инсталацията да е различна. Нали така или бъркам. И как да разбера моята кола за какъв чейнджър е предвидена.
Поздрави
duronman
16-10-2012, 09:58
Чейнджърът е Сони до колкото знам... в крайна сметка, ако го поръчате и по някаква причина не става за вашата кола винаги може да се продаде за колкото е купено според мен...
Аз ли не разбирам нещо или...... Чейнджърите са Блаупункт и Бекер до колкото знам. Излиза че софта на ИЦС за чейнджъра трябва да е различен защото не вярвам инсталацията да е различна. Нали така или бъркам. И как да разбера моята кола за какъв чейнджър е предвидена.
Поздрави
Не е проблема в чейнджъра бе хора,а в плеъра който го управлява,просто отзад са им различни буксите според марката,тва е и хората продават машинката само за Блаупункт.......................
Да формулирам въпроса тогава по друг начин. Как изглежда буксата за Блаупункт и как за Бекер.
Поздрави
На Блаупункт е тази,за Бекер не знам
duronman
16-10-2012, 18:09
Такава е моята... кеФ :)
Отзад са три букси в едно (жълта, черна и зелена) и жълтата май е същата и така като гледам трябва да стане Plug and Play.
Мерси
Отзад са три букси в едно (жълта, черна и зелена) и жълтата май е същата и така като гледам трябва да стане Plug and Play.
Мерси
Колеги мисля че, повечето са Бекер. Не знам кой са с Блаупункт и има ли изобщо 166 с такова радио.
Мерси
Бъркаш,цветовете значат различни входове и изходи,мисля че жълтия е АUX вход,би трябвало да няма черен а да е син,да не си объркал................:calc::calc::calc:
---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:49 ----------
ecotronic
16-10-2012, 20:53
Този модел (http://www.ebay.com/itm/USB-SD-SDHC-MP3-CD-Changer-AUX-Adapter-Radio-Alfa-Romeo-159-2006-2011-/200795633167?pt=Car_Audio_Video&vxp=mtr&hash=item2ec05a360f) го дават за 166 с Blaupunkt (каквото и да означава това)
Този модел (http://www.ebay.com/itm/USB-SD-SDHC-MP3-CD-Changer-AUX-Adapter-Radio-Alfa-Romeo-159-2006-2011-/200795633167?pt=Car_Audio_Video&vxp=mtr&hash=item2ec05a360f) го дават за 166 с Blaupunkt (каквото и да означава това)
Нали него коментираме,само че от немския Ибей..................:calc::calc::calc:
ecotronic
16-10-2012, 21:14
Нали него коментираме,само че от немския Ибей..................:calc::calc::calc:
То хубаво го коментирате, но ето снимка от ICS на 166:
http://img840.imageshack.us/img840/4823/08082011225.jpg
Бъркаш,цветовете значат различни входове и изходи,мисля че жълтия е АUX вход,би трябвало да няма черен а да е син,да не си объркал................:calc::calc::calc:
---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:49 ----------
Може и да бъркам имах снимки ама не ги намирам. Колегата ЕКО реши спора май.
Поздрави
ecotronic
16-10-2012, 21:34
Може и да бъркам имах снимки ама не ги намирам. Колегата ЕКО реши спора май.
Поздрави
Истината, доколкото знам е че в 166 има 2 варианта на ICS:
1 - Навигация Siemens + музика Blaupunkt
2 - Навигация Siemens + музика Becker
Така, че добре е да се провери какво е преди да си купувате таз джаджа.
Въпреки, че вероятно интерфейсът към changer-а е един и същ. Най много да се наложи да се преправи синята букса.
Въпреки, че вероятно интерфейсът към changer-а е един и същ. Най много да се наложи да се преправи синята букса.
Ей точно това си мисля и аз.
Поздрави
Само не мога да разбера,защо си дъвчете неща които са дъвкани много,а и на първа страница вече коментирани.Най обичам някой който не чете темата и направо се намесва с мнение..................четете малко преди да пишете.................:tooth::tooth::tooth::tooth :
---------- Post added at 07:16 ---------- Previous post was at 07:14 ----------
То хубаво го коментирате, но ето снимка от ICS на 166:
http://img840.imageshack.us/img840/4823/08082011225.jpg
Тва няма да го коментирам,още повече,че колега тук в темата каза,че неговата кола е с плеър Синя точка...........................:smackbum::smackbu m::smackbum:
DJANI 86
23-10-2012, 23:53
http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Alfa-Romeo-USB-SD-car-mp3-audio-adapter-interface-/270762984262?pt=Car_Audio_In_Dash_Receivers&hash=item3f0abb4346
А това да ли ще стане за наште красавици с beker
От описанието:
3.Not work with Fiat/Alfa/Lancia with OEM Becker/Grundig/Bosch/Continental radios
4.Not suitable for Fiat/Alfa/Lancia with ICS(integrated control system) system
От описанието:
3.Not work with Fiat/Alfa/Lancia with OEM Becker/Grundig/Bosch/Continental radios
4.Not suitable for Fiat/Alfa/Lancia with ICS(integrated control system) system
Точно така,това е за новите кастфони на Фиат груп..........без ИЦС.......:Lkingsmiley::Lkingsmiley::Lkingsmiley:
DJANI 86
06-11-2012, 22:36
колеги няма ли нещо подобно за 166
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=61298&d=1290551455
просто даваш на късо два кабела и ICS отчита че чейнджъра работи
ecotronic
07-11-2012, 09:51
колеги няма ли нещо подобно за 166
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=61298&d=1290551455
просто даваш на късо два кабела и ICS отчита че чейнджъра работи
На схемата, която си дал, кои пинове се окъсяват, че да се отпушат входовете за чейнджера?
Доколкото знам при 166 такова нещо няма. Трябва чейнджерът и ICS-ът да си "говорят" през информационната шина за да се отпушат входовете.
Единственото което може да стане с окъсяване на пинове е това да се отпуши RGB видео входа на ICS-а и един аудио канал. Това което служи за навигацията.
CHEFO666
12-11-2012, 19:40
Пичове.....баси....някой да ми каже как се маха тая шитня.Тва е пълна глупост....за да разбера каква ми е буксата на тоя ICS тря да разглоба колата.....
Махнах страничните панели....панела на скоростния лост....и сега какво?
Linkestis
12-11-2012, 20:07
има цяла тема със снимки.Ползвай търсачката!
ecotronic
12-11-2012, 20:22
Ето го отново златният пост (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=442823&postcount=21) по въпроса със свалянето на ICS - а.
CHEFO666
12-11-2012, 20:33
Супер братле....благодаря ти!!
CHEFO666
13-11-2012, 13:59
Ne stava pi4ove....niama mahane tva .... Izpolomih polovinata kola...ne stava...
Pi6a ot tlf ..i niamam kirilica....
sorry....
Айде, заповадай и пиши на кириловица. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=IOguHeF_xec
ecotronic
13-11-2012, 14:23
Може да е нещо преправяно и затова да не ще по нормалния начин.
Има и друг подход - като свалиш пластмасовия лицев панел. Сваля се с напъване оттук-оттам и излиза. Под него ще видиш болтовете, което държат външната част от шейната. Като ги развиеш, ще извадиш устройството заедно със шейната.
Ако ще пробваш този вариант, свали двете врътки (дърпаш и излизат) преди да сваляш панела, че пречат. И свали управлението на климатика (черната кутия под ICS - а, която се държи с една рапидка в средата)
Linkestis
13-11-2012, 19:40
Може да е нещо преправяно и затова да не ще по нормалния начин.
Има и друг подход - като свалиш пластмасовия лицев панел. Сваля се с напъване оттук-оттам и излиза.....
Да ама едните ICS-и са с щипки а другите са с по 6 малки винтчета.Да погледне първо неговото как е да не си търси лицев панел :)
ecotronic
13-11-2012, 20:30
Да ама едните ICS-и са с щипки а другите са с по 6 малки винтчета.Да погледне първо неговото как е да не си търси лицев панел :)
Да, това е съществен момент. При мен е на щипки и реших, че всички са така. :-)
От скоро се обзаведох с XCarLink с Bluetooth модула та да споделя малко отзиви. На кутията на самата джаджа не пише да е за Алфа Ромео но има лепенка Бекер, като модел се води Model-V. Буксите - ползват се и двете - и синята и зелената, 3 пина от едната и 5 от другата и така се получават въпросните 8 където на всякъде ги дават за Бекер. Та имате го в предвид това, понеже по назад в темата имаше снимки само на синята букса, която меду другото има точно 8 пина, но не се използва само тя. Най-сигурно е с предварителна проба дали ще сработи, както направих и аз.
За Bluetooth-а - представлява малка кутийка с копче на нея + отделен микрофон с 2,5 жак. При позвъняване и ако слушате музика от xcarlink-а приемането на разговора може да стане от самия телефон или от копчето на въпросната кутийка. В manual-а пишат че ако радиото на колата има fast forward бутон може и от него но аз при мен не можах да го накарам да сработи. Тъпото е че ако слушаш напримерно радио и ти звъни някой трябва да превключиш на xcarlink-a за да вдигнеш и да слушаш от колоните в колата ама явно няма пълно щастие.
Накратко е това, ако някой го интересува нещо по-конкретно нека пита :)
Момчета, четох но не разбрах има ли начин да излъжем ICS-a, че има ченджър, да се активира опцията CD за да ползвам аудио-входа/audio in/?
Някога е имало ченджър и навигация в багажника, кабелите си стоят, но устройствата липсват, така-или иначе няма да ги ползвам, идеята ми е да се закача на входа за ченджъра, но трябва да излъжа ICS-a, че е там.
ecotronic
21-12-2012, 19:41
Момчета, четох но не разбрах има ли начин да излъжем ICS-a, че има ченджър, да се активира опцията CD за да ползвам аудио-входа/audio in/?
Някога е имало ченджър и навигация в багажника, кабелите си стоят, но устройствата липсват, така-или иначе няма да ги ползвам, идеята ми е да се закача на входа за ченджъра, но трябва да излъжа ICS-a, че е там.
Не става просто с окъсяване на проводници. Лъженето сава с устройство, което си "говори" по цифров протокол с ICS - а. Например loudlink, xcarlink и други подобни. Иначе, ако говорим просто за аналогов вход, ако се разглоби ICS - а не е трудно да му се направи такъв.
Не става просто с окъсяване на проводници. Лъженето сава с устройство, което си "говори" по цифров протокол с ICS - а. Например loudlink, xcarlink и други подобни. Иначе, ако говорим просто за аналогов вход, ако се разглоби ICS - а не е трудно да му се направи такъв.
Thanks.
Ще разглобявам... ;-)
ecotronic
21-12-2012, 20:17
Thanks.
Ще разглобявам... ;-)
Обаче трябва да се има впредмид, ценното на емулаторите за които говоря е не само отпушването на входовете, но и възможността им да бъдат управлявани от ICS- а. Т. е - все едно имаш чейнджер. Само, че с много по-голям капацитет музика и който не се страхува от дупките по пътищата.
Не искам емулатор, а да си закача айфона, трябва ми само AUX, и най-удобно щеше да е ако може да се имитира ченджър. Също вариант е да си намеря някой скачащ ченджър, да го вържа в багажника към буксата, и да си закача двата чинча L/R към айфона. ;-)
ecotronic
21-12-2012, 21:12
При това положение по-добре разглобявай ICS - а и му прави вход. Съветвам те да ползваш каналите на касетофона.
Ок, тъкмо е разглобена, правих и козметично-дизайнерски промени по-цветовата гама на таблото, че много ме дразнеше махагона. Волана много ме радва... :-)
Scrapera
21-12-2012, 21:33
Много хубави са станали, но колко ще издържат боята и лака на волана?
Много хубави са станали, но колко ще издържат боята и лака на волана?
Ами колкото издържа боята на автомобила по ламарините.
Оригиналния махагонов волан също е лакиран. Боядисвани са при автобояджия в камера, боята е тъмно сив металик, графит, на снимките е по-различно.
ecotronic
21-12-2012, 21:55
И аз не харесвам махагоновия дизайн. Особено на ICS - а. Но това добре се е получило:flirt:
Добре, зле, като ми омръзне ще стане черно(примерно), поне разглобяването е отиграно... Определено колата придоби доста по-свеж и лицеприятен вид в салона. :-)
Сега трябва само едно кабелче да боднем, че съм с адапторна касета и от време на време вади сигнал от антените на GSM операторите. :-)
ecotronic
21-12-2012, 22:36
По въпроса с правенето на аудио вход на ICS-а, този материал (http://www.alfisti.net/alfa-forum/car-hifi-navigation-telefon/103286-aux-mp3-am-166-ics-ohne-loudlink-so-gehts.html) може да ти е от полза.
Еко златен си, ще черпя като идвам по София.:cheers:
Scrapera
21-12-2012, 23:54
Супер свежо се е получило!
:bravo:
По въпроса с правенето на аудио вход на ICS-а, този материал (http://www.alfisti.net/alfa-forum/car-hifi-navigation-telefon/103286-aux-mp3-am-166-ics-ohne-loudlink-so-gehts.html) може да ти е от полза.
Колега Eco, нищо не разбирам от тази тема! Доста съм бос на тема електро затова искам да питам как става извеждането на aux! В някои теми пише че може от главата на касетофона, в други от предусилватела? И този предусилвател къде се намира, че вече ми писна с тези трансмитери, касети и какви ли не буклуци!
ecotronic
11-01-2013, 16:19
Колега Eco, нищо не разбирам от тази тема! Доста съм бос на тема електро затова искам да питам как става извеждането на aux! В някои теми пише че може от главата на касетофона, в други от предусилватела? И този предусилвател къде се намира, че вече ми писна с тези трансмитери, касети и какви ли не буклуци!
Във въпросния линк е показано как се прави вход на ICS-а, като се ползва режима на касетофона. Не е добра идея да се вкарва сигнал на самия вход за главата, тъй като там предусилвателят е с много голяма чувствителност и така ще се усилват и брумове/шумове.
Колегата, който е дал снимките вероятно е направил входа някъде на изхода на предусилвателя за главата.
А би ли ми дал някаква схема ако имаш, или да ходя при някой жичкаджия!
Ако не разбираш схемата в линка (http://www.alfisti.net/alfa-forum/car-hifi-navigation-telefon/103286-aux-mp3-am-166-ics-ohne-loudlink-so-gehts.html) който е дал Еко, по-добре иди на жичкаджия. ;-)
ecotronic
11-01-2013, 16:56
Намери някой познат, който се справя що-годе с поялник в ръка, покажи му снимките и го черпи една - две бири :cheers: и ще ти свърши работа.
Както ти казва Доко, по-добре така отколкото да си прецакаш ICS-а.
Ето една идея, само не знам дали ще показва информацията от компа! Тук го намерих http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=62&t=54245
Колеги вижте какво намерих
Добре изглежда но липсват бутони или най малко един бутон от конзолата Трябва и на тях да се търси място
Това ми изглежда като фотошоп... не знам да има толкова място там, че да се сложат там бутоните Или поне на моя автомат - няма. По скоро тия бутони могат да се изнесат в малката жаба. Отваряш, наместваш си климата и си затваряш... При това - цялата процедура е да пробиеш една дупка през която да минат кабелите и една малка шина, да задържа бутоните вътре дане се мандахерцат. А за радиото се отваря стандартен отвор като за кар радио.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=100906&d=1348072082
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=100907&d=1348072265
:waving:Колеги като чисто нов собственик на 166-тица имам няколко въпроса:
1.щом нямам cd changer има ли изведени букси до там
(защото ги търсих но не ги намерих)
2.ако има те чинчове ли са или са друг вид интерфеис ?
3.мога ли да свържа aux и да го прекарам до таблото за да си слушам музичка от АиФоня :mobile:
4.някои пробвал ли е "Loudlink" или друг емулатор
5.има ли варянт за "aux" направо на ICS-a (отзад)
6.имам каркит за телефон ама нямам идея какъв модел трябва да е (гледаики буксата - можеби антична моторола)
та знаете ли какви кит-ове са им слагани ?
Предварително благодаря
ecotronic
14-03-2013, 10:53
:waving:Колеги като чисто нов собственик на 166-тица имам няколко въпроса:
1.щом нямам cd changer има ли изведени букси до там
(защото ги търсих но не ги намерих)
2.ако има те чинчове ли са или са друг вид интерфеис ?
3.мога ли да свържа aux и да го прекарам до таблото за да си слушам музичка от АиФоня :mobile:
4.някои пробвал ли е "Loudlink" или друг емулатор
5.има ли варянт за "aux" направо на ICS-a (отзад)
6.имам каркит за телефон ама нямам идея какъв модел трябва да е (гледаики буксата - можеби антична моторола)
та знаете ли какви кит-ове са им слагани ?
Предварително благодаря
1 - Може и да няма прекаран кабел. Най сигурно ще разбереш, ако погледнеш дали тръгва кабел откъм ICS - а.
2 - Интерфейсът за changer - а, се състои от 2 чинча за аналогов вход и цифров интерфейс за управление.
Виж подробности тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1178467&postcount=1).
3 - Аналоговият вход за changer - а се отпушва само, когато ICS - ът разпознае устройството и премине определена комуникация с него (разчетен диск, трак и т.н.).
4 - Поради това на този интерфейс трябва да се закачи устройство от сорта на loud-link, което емулира работата на дисковото устройство.
5 - Не, но може да се направи, като се пипне вътре в ICS - а. Обикновено се ползва предусилвателя за касетофона. Погледни тук (http://www.alfisti.net/alfa-forum/car-hifi-navigation-telefon/103286-aux-mp3-am-166-ics-ohne-loudlink-so-gehts.html).
Linkestis
14-03-2013, 11:02
По точка 6 са слагали само Нокия
добре де а интерфейса на changer-a може ли да се излъже
Просто не ми се разглабя ICS-а
Иначе мерси за инфото :)
Linkestis
14-03-2013, 16:48
Единственото което лъже са двете устройства.друго няма просто за 98г. е било върха но вече е антика :)
Единственото което лъже са двете устройства.друго няма просто за 98г. е било върха но вече е антика :)
говориш за loudlink ?
ecotronic
15-03-2013, 14:49
говориш за loudlink ?
Да, изобщо трябва плеър, който да емулира работата на changer - а. Но не всички стават. Това е добре да се провери преди евентуална покупка.
Да, изобщо трябва плеър, който да емулира работата на changer - а. Но не всички стават. Това е добре да се провери преди евентуална покупка.
добре де ама... имам ли окабеляване за cd changer
изобщо ?
знаеш ли как изглежда кабела и кои е ?
ecotronic
20-03-2013, 14:42
добре де ама... имам ли окабеляване за cd changer
изобщо ?
знаеш ли как изглежда кабела и кои е ?
Отговорих ти в другата тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1193359&postcount=1295), в която преди малко постави същия въпрос.
Отговорих ти в другата тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1193359&postcount=1295), в която преди малко постави същия въпрос.
да видях благодаря за което :humpx:
Сложихме такъв Yatour за 120лв. на Peugeot 607 (работя в сервиз за фрески автомобили) и силата на звука падна на половина спрямо звука от CD-то. Сменихме го после с X-car link и всичко си дойде на мястото. Та въпроса ми е забелязали ли сте такава разлика и моделите за 166?
b_angelov
15-09-2013, 01:31
Не намирам осезаема разлика в децибелите, между Ятур-а и FM радиостанциите. Става дума за плеъра на 159-тка.
Това е добре, значи и аз ще го пробвам.
gatev_88
10-11-2015, 16:58
момчета относно сд ченджъра нещо стана с моя натискам отзад бутона и не иска да изхвърли гнездото а лампичките светят някакви идеи,да не е някой бушон помагайте моля????
ecotronic
10-11-2015, 17:12
Не е заради бушон. Вероятно нещо е зациклил. Пробвай да му изключиш и включиш черната кръгла букса (не чинчовете) за да се рестартира.
Прочетох цялата тема и пак нищо не разбрах.това (http://www.hid.bg/xcarlink-usb-mp3-player-alfa-romeo-147-156) ще свърши ли работа за 166-ца без чейнджър но с изкарани кабеляци? Има ли значение чие производство е ICS-а? Не искам да го поръчам и после да си го чукам в главата.
ecotronic
12-11-2015, 22:21
Да, това е най-доброто за нашите кораби.
Сложих си същото и съм доволен, взех си с bluetooth и си пускам музиката и от телефона. Има една гадна синя светлинка на микрофона на bluetooth-а дето ме дразни и да видим кога ще я изчегъртвам...
Ако става въпрос за джаджа с Bluetooth това е по-удачно от към цена :
http://loudlink.eu/webshop/alfa-romeo-bluetooth-handsfree-car-kits-with-ogg-vorbis-mp3-aac-wma-flac-wav-player-and-usb-charger-c-11/?zenid=f8d176acc264072f6103f6c90e9ee52c
Ще слагам и аз тогава, дано тръгне от първия път. Bluetooth не ме интересува, стига ми да има USB вход.
Ще слагам и аз тогава, дано тръгне от първия път. Bluetooth не ме интересува, стига ми да има USB вход.
Качеството на песните ще ти е доста по-добро ако ползваш SD карта с памет от висок клас :yes:
Svetlio886
12-12-2015, 18:10
Колега изкарах го входа както е описано, червените букви разбрах че не се закачат. Реших да разпоя и моторчето да не върти вътре, обаче не ми отчита че има касета въобще. Чудя се дали не съм сбъркал с разпояването на моторчето... касетофона е becker
ecotronic
12-12-2015, 18:12
Колега изкарах го входа както е описано, червените букви разбрах че не се закачат. Реших да разпоя и моторчето да не върти вътре, обаче не ми отчита че има касета въобще. Чудя се дали не съм сбъркал с разпояването на моторчето... касетофона е becker
С въртящо моторче входът работи ли?
Svetlio886
12-12-2015, 19:07
С въртящо моторче входът работи ли?
Включвам телефона, говорителите индикират обаче ICS решава че нещо не е наред и се опитва да вади касетата която я няма. Сега четох по англииските форуми, че няма как да се откачи моторчето и утре ще го запоявам да видя какво ще стане. Дирекно го разкачих... утре ще запоявам пак ще видя и как се разкача механизма за да мога да стигна до платката, че разпояването беше лесно.
ecotronic
12-12-2015, 22:53
Включвам телефона, говорителите индикират обаче ICS решава че нещо не е наред и се опитва да вади касетата която я няма. Сега четох по англииските форуми, че няма как да се откачи моторчето и утре ще го запоявам да видя какво ще стане. Дирекно го разкачих... утре ще запоявам пак ще видя и как се разкача механизма за да мога да стигна до платката, че разпояването беше лесно.
Можеш да изключиш мотора, но трябва с външно устройство да симулираш импулсите които постъпват, когато се върти касетата. Иначе няма как - като откачиш мотора, нищо не се върти, импулси - йок, все едно лентата е свършила, плюе касетата, изключва си входовете и така.
viktorsterev
03-01-2016, 13:52
а ако се върже директно на лентовия кабел от главата какво ще стане?
ecotronic
03-01-2016, 14:30
а ако се върже директно на лентовия кабел от главата какво ще стане?
От главата сигналът е с ниво около 5 mV. Линейният сигнал от външен източник обикновено е с ниво около 200 - 300 mV. Т.e. ще трябва нивото на външния сигнал да се намали близо 100 пъти. Внасят се шумове, изкривявания и пр. нежелани ефекти. Поради това е добре външният сигнал да се вкара в усилвателя на ICS - а в точка, където не се налага затихването му.
viktorsterev
03-01-2016, 21:12
От главата сигналът е с ниво около 5 mV. Линейният сигнал от външен източник обикновено е с ниво около 200 - 300 mV. Т.e. ще трябва нивото на външния сигнал да се намали близо 100 пъти. Внасят се шумове, изкривявания и пр. нежелани ефекти. Поради това е добре външният сигнал да се вкара в усилвателя на ICS - а в точка, където не се налага затихването му.
Ясно,няма да е чак толкова лесно,принципно на Либрата ИЦС то е същото софтуерно,но дали е 1 към 1.Да няма после:brickwall::brickwall::brickwall:
ecotronic
03-01-2016, 21:43
Ясно,няма да е чак толкова лесно,принципно на Либрата ИЦС то е същото софтуерно,но дали е 1 към 1.Да няма после:brickwall::brickwall::brickwall:
Доколкото знам, на Либрата aux входът се отпушва само при окъсяване на определени пинове. При ICS - а на 166 цата, това не става. Поради това се налага да се направи вход отделен от този за CD-то, примерно като за целта се ползва касетофна, както е дискутирано по-горе.
viktorsterev
04-01-2016, 09:54
На Либра с навигация ИЦС то е като на 166,а пък и ползват един и същ чейнджар,май ще се търси Ятур
А как се разбира какво е озвучението - Бекер или Синята точка?