Log in

View Full Version : Крадла !

tokata_pz_flex
16-10-2012, 11:30
Колеги попаднах в една ситуация , която е малко странна .
В фитнеса ми идва една дама , която ме краде ... краде тоалетна хартия . Странно е , явно е клептоманка ...
Как да я хвана и изгоня по най-безболезнения начин ? Работи като дознателка към полицията , и не знам да не ми направи мръсно гадта долна ....
Не ми е за тоалетната хартия , а за това , че утре ще открадне нещо от някое момиче и аз ще изляза виновен . Споделих с адвокатката ми и тя ми каза , да бележа тоалетната хартия отвътре за да не се вижда , и като изчезне пак да я набедя . Сега ги бележа , но не знам как да я накарам да си отвори дисагите с които влиза в тоалетната ...
Абе странна ситуация ми е ... казал съм на клиентите ми като тя е в залата , да си имат едно на ум . Дайте съвет какво да я правя тая ...

Susscrofa
16-10-2012, 11:34
В фитнеса ми идва една дама , която ме краде ... краде тоалетна хартия . Странно е , явно е клептоманка ...
Как да я хвана и изгоня по най-безболезнения начин ? Работи като дознателка към полицията , и не знам да не ми направи мръсно гадта долна ....
Не ми е за тоалетната хартия , а за това , че утре ще открадне нещо от някое момиче и аз ще изляза виновен . Споделих с адвокатката ми и тя ми каза , да бележа тоалетната хартия отвътре за да не се вижда , и като изчезне пак да я набедя . Сега ги бележа , но не знам как да я накарам да си отвори дисагите с които влиза в тоалетната ...
Абе странна ситуация ми е ... казал съм на клиентите ми като тя е в залата , да си имат едно на ум . Дайте съвет какво да я правя тая ...

Да не я хаби тая дрисла.
Стисльо, ти за една ролка Артия ли си.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 11:36
Не я хаби бре ...
Последно сложих чисто нова ролка , тя беше сама в залата . Тръгна си и ролката изчезна . Гледах в коша , нямаше го картончето ... демек цялата ролка липсва . Няма да ме прави на луд ... пък и си оставят телефони и пари по бара ... ако изчезнат аз ще съм виновен .

Susscrofa
16-10-2012, 11:40
Не я хаби бре ...
Последно сложих чисто нова ролка , тя беше сама в залата . Тръгна си и ролката изчезна . Гледах в коша , нямаше го картончето ... демек цялата ролка липсва . Няма да ме прави на луд ... пък и си оставят телефони и пари по бара ... ако изчезнат аз ще съм виновен .

Тя може да има мания само към кенефна хартия.
Според мен имаш адски сериозен проблем.:wc:
Сложи една ролка на барплота и който ходи да "пишка" да си намотава на ръчичка малко.
Таа ще разбереш и кои мъже серат в тоалетната.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 11:41
При мен е фитнес само за жени , така че съвета ти не става . Пробвай с друг :) Проблем си е , щото не мога да я изхвърля , да не ми дойде с разни полицейски доводи после тая чума . А и не е само тоалетна мания , хващали са я да краде и по-важни неща :)

Alexanderbb
16-10-2012, 11:42
А опита ли да поговориш възпитано с нея?

tokata_pz_flex
16-10-2012, 11:43
А опита ли да поговориш възпитано с нея?

Сигурен съм , че няма да помогне без доказателство . Много е ... странна . Груба , заядлива и устата ... нормалния разговор едва ли ще свърши работа в случая .

Lei-chery
16-10-2012, 11:46
Залепи надпис в тоалетната: " Моля, не крадете тоалетната хартия!!! Тя е на всички!!!" :):):):):)

Susscrofa
16-10-2012, 11:47
При мен е фитнес само за жени , така че съвета ти не става . Пробвай с друг :) Проблем си е , щото не мога да я изхвърля , да не ми дойде с разни полицейски доводи после тая чума . А и не е само тоалетна мания , хващали са я да краде и по-важни неща :)

Съвета е видеонаблюдение и кутия за хартията с ключе.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 11:49
Е как да им сложа камера в тоалетната :) Нали ще ме помислят за извратен :)

Susscrofa
16-10-2012, 11:50
Ето ти и конкретен модел:)
http://ecolux-bg.com/xibu-dozator-za-toaletna-hartiq.html

---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:50 ----------

Е как да им сложа камера в тоалетната :) Нали ще ме помислят за извратен :)

Има такива дозатори бре, заключват се. Виж линка, има и по-евтини.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 11:56
Суска , мерси ! Това ще ми свърши работа .
Остава проблема с другите ценни вещи :)

AR147
16-10-2012, 12:12
Най- лесно е да помолиш някоя твоя позната да дойде във фитнеса и уж да и изчезне телефона(както ги оставяте на плота) , при което ще имаш възможност да помолиш всички да си изпразнят чантите и хващайки я с хартията просто я помолваш да не посещава повече фитнеса.....

S_G_M
16-10-2012, 12:40
Вариант е и да сложиш табела в съблекалнята "Моля пазете си вещите " а в тоалетната , хартията да е в това което предлага прасчо.... и за още по интересно монтирай тук таме фалшиви камери ... така дори някой и проверка да изпрати нищо не може да каже.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 12:45
Аз обмислях вариант при който да я помоля учтиво пред клиентите да си отвори чантата ... ако откаже , все едно сама признава че краде . Ако я отвори - хоп , белязаната хартия и я помолвам да напусне залата пред всички , за да има свидетели и за да избегна бъдещи конфронтации .

Кайо
16-10-2012, 12:54
Не я хаби бре ...

Сложи руло шкурка......:kicking:

old alfist
16-10-2012, 12:58
Според мен трябва да намериш начин да се свържиш с колегите и и да споделиш с тях за опасенията си. Предвид професията и, поведението и е още по-опасно и съм склонен да вярвам, че те ще се задействат.

Susscrofa
16-10-2012, 13:00
Аз обмислях вариант при който да я помоля учтиво пред клиентите да си отвори чантата ... ако откаже , все едно сама признава че краде . Ако я отвори - хоп , белязаната хартия и я помолвам да напусне залата пред всички , за да има свидетели и за да избегна бъдещи конфронтации .

Недей да се опитваш да я изобличиш без да имаш видеозапис като доказателство, в противен случай ще стане селска изцепка.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 13:02
Според мен трябва да намериш начин да се свържиш с колегите и и да споделиш с тях за опасенията си. Предвид професията и, поведението и е още по-опасно и съм склонен да вярвам, че те ще се задействат.

Именно заради професията и се обърнах първо към адвокатката ми . Питах един приятел , полицай . Той ми се засмя , да не съм се ядосвал щото това било само тоалетна хартия :)

Susscrofa
16-10-2012, 13:02

Може и на кварталния да се обади:)
Може ли само заради съмнения да злословиш и да злепоставяш така човек пред колегите му?

Geri_ms
16-10-2012, 13:08
До тук предложените идеи, най-добре е на колегата AR147, както щях да те посъветвам и аз. Нека когато има по-малко хора във фитнеса някоя да изпищи че и няма телефона уж и така да имаш повод да ги помолиш всички, не само нея, да си покажат чантите. Тогава няма да има причина тя само да откаже другите като ги покажат. Може даже да ги предупредиш,ама ако не ги ще е по-реалистично, така че им се извини им обясни после. Аз лично така бих постъпила. А въпросната я помоли просто да не се връща повече, като видиш рулото в нейната чанта и това е.

Ако ми беше по-близо даже аз щях да дойда да разиграя една драматична сцена ама... :BIGsmile:

old alfist
16-10-2012, 13:11
Може и на кварталния да се обади:)
Може ли само заради съмнения да злословиш и да злепоставяш така човек пред колегите му?

Доколкото разбирам, това не са съмнения, а са си стабилни подозрения - ако можеш, направи разликата.

Susscrofa
16-10-2012, 13:28
Доколкото разбирам, това не са съмнения, а са си стабилни подозрения - ако можеш, направи разликата.

Не може само по-подозрения да обявяваш някой за крадец пред неговите колеги, ти осъзнаваш ли каква щета причиняваш на този човек?

---------- Post added at 10:28 ---------- Previous post was at 10:26 ----------

До тук предложените идеи, най-добре е на колегата AR147, както щях да те посъветвам и аз. Нека когато има по-малко хора във фитнеса някоя да изпищи че и няма телефона уж и така да имаш повод да ги помолиш всички, не само нея, да си покажат чантите. Тогава няма да има причина тя само да откаже другите като ги покажат. Може даже да ги предупредиш,ама ако не ги ще е по-реалистично, така че им се извини им обясни после. Аз лично така бих постъпила. А въпросната я помоли просто да не се връща повече, като видиш рулото в нейната чанта и това е.

Ако ми беше по-близо даже аз щях да дойда да разиграя една драматична сцена ама... :BIGsmile:

Това е адски даскалски подход.
Аз лично няма да се върна в този фитнес, ако някой ми рови в багажа.
Във века на видеонаблюдението да ровичкаш в багажа на хората е меко казано простотия.

old alfist
16-10-2012, 13:31
Суско, явно не можеш да разбереш нюанса - не става въпрос за обвинение, а за човешки разговор с колегите, с които работи.

Susscrofa
16-10-2012, 13:33
Суско, явно не можеш да разбереш нюанса - не става въпрос за обвинение, а за човешки разговор с колегите, с които работи.

Наречи го интрига:)
Ако аз работя в МВР и някой дойде и дрънка пред колегите, че крада тоалетна хартия, лично ще му покажа къде потъва хартията когато пуснем водата.
Не може да обвиняваш някой без доказателства.
Навън е пълно с параноици, които все някой ги краде и мами.

Geri_ms
16-10-2012, 13:37
---------- Post added at 10:28 ---------- Previous post was at 10:26 ----------

Това е адски даскалски подход.
Аз лично няма да се върна в този фитнес, ако някой ми рови в багажа.
Във века на видеонаблюдението да ровичкаш в багажа на хората е меко казано простотия.

Говора за поставени лица/от редовните клиентки/, в момент когато са 3-4 момичета във фитнеса, а не да се пребъркат 20 човека без да знаят какво става въпрос.

old alfist
16-10-2012, 13:38
Наречи го интрига:)
Ако аз работя в МВР и някой дойде и дрънка пред колегите, че крада тоалетна хартия, лично ще му покажа къде потъва хартията когато пуснем водата.
Не може да обвиняваш някой без доказателства.
Навън е пълно с параноици, които все някой ги краде и мами.

Не можеш ли да разбереш, че това е болен човек, работещ в системата и подхода към случоя трябва да е необичаен.

Lei-chery
16-10-2012, 13:42
Не можеш ли да разбереш, че това е болен човек, работещ в системата и подхода към случоя трябва да е необичаен.
По-скоро може, но държи да е в опозиция винаги.:jumping:
Така де.....по този начин си интересен и привличаш внимание .... :)

Susscrofa
16-10-2012, 13:54

Ама ти откъде знаеш, че тя е крадла бе човек?

---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

По-скоро може, но държи да е в опозиция винаги.:jumping:
Така де.....по този начин си интересен и привличаш внимание .... :)

Опитай с нещо различно от това изтъркано клише.
Достатъчно интересен съм. Дори и само да мълча пак привличам достатъчно внимание. Даже ми идва в повечко.:wc:

п.с. Нямам нужда от залепен до мен четец-анализатор.

Lei-chery
16-10-2012, 13:59
Ама ти откъде знаеш, че тя е крадла бе човек?

---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

Опитай с нещо различно от това изтъркано клише.
Достатъчно интересен съм. Дори и само да мълча пак привличам достатъчно внимание. Даже ми идва в повечко.:wc:

п.с. Нямам нужда от залепен до мен четец-анализатор.
Защо вдигаш пара...???
Въпрос на моя лична преценка е какво и как да коментирам.;)
Дали е клише и дали е изтъркано не е важно, важното е че на място съм го използвала. :big_wink:

old alfist
16-10-2012, 14:01
Ама ти откъде знаеш, че тя е крадла бе човек?След този въпрос се обезмисля диалога ми с теб.

Susscrofa
16-10-2012, 14:05
Защо вдигаш пара...???
Въпрос на моя лична преценка е какво и как да коментирам.;)
Дали е клише и дали е изтъркано не е важно, важното е че на място съм го използвала. :big_wink:

:sheep::sheep::sheep:

---------- Post added at 11:05 ---------- Previous post was at 11:02 ----------

След този въпрос се обезмисля диалога ми с теб.

Е, аз не водя диалог с теб.
Изразявам мнението си.
В БГ сме царе на очернянето.
Ти утре ще отидеш при някой колега да му споделиш, че смяташ, че жена му кръшка.

bager
16-10-2012, 14:06
Сложи охранителни камери, както си трябва с поставена на видно място уведомителна бележка за това и обясни на клиентките си, че е за тяхна сигурност. Можеш да подметнеш, че го правиш защото има изчезнали неща. Нормалните хора ще са по-спокойни, а тая може и сама да се откаже от посещенията си.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 14:09
Колеги , не мога да сложа камера в тоалетната ...
Съблекалнята е отделна , там им седят чантите . Тя краде тоалетната хартия , след като си върне ключа за съблекалнята и влезе с чантата с дрехи в тоалетната . Дори и да има камера в съблекалнята , тя не прави нищо нередно там . Просто след като свърши тренировка , преоблече се и върне ключа за шкафчето от съблекалнята , минава през тоалетната ... бута в чантата и изчезва .
Аз нямам никакви съмнения , че е тя . Та последния път бяхме само аз и тя в сградата ... да не съм малоумен :)

Susscrofa
16-10-2012, 14:15
Колеги , не мога да сложа камера в тоалетната ...
Съблекалнята е отделна , там им седят чантите . Тя краде тоалетната хартия , след като си върне ключа за съблекалнята и влезе с чантата с дрехи в тоалетната . Дори и да има камера в съблекалнята , тя не прави нищо нередно там . Просто след като свърши тренировка , преоблече се и върне ключа за шкафчето от съблекалнята , минава през тоалетната ... бута в чантата и изчезва .
Аз нямам никакви съмнения , че е тя . Та последния път бяхме само аз и тя в сградата ... да не съм малоумен :)

Е, тогава просто заключи хартията:)
И после ходи да намериш мъжа и, и поговори малко с него да и тегли един бой.
Това е опасно поведение, кенефът без хартия е като бомба със закъснител.

Кайо
16-10-2012, 14:16
Слагай смело камери по тоалетните и съблекалните......ако искаш да те съдят де.....:):):)

tokata_pz_flex
16-10-2012, 14:17
Няма да ме бутне като ми краде хартията . Въпроса е принципен . На теб приятно ли ще ти е някой да ти идва у вас и да те прави на глупак ? Същевременно да ти се налага постоянно да го следиш да не открадне нещо , пък и да трябва да се държиш добре с него ?

П.П.
Камери в тоалетна , съблекалня , баня ... никакъв шанс .

bager
16-10-2012, 14:22
...

П.П.
Камери в тоалетна , съблекалня , баня ... никакъв шанс .

Изобщо нямах предвид камери в тоалетната и съблекалните. Това наистина е идиотско и извратено!
Пробвай като е тя там, да влизаш в тоалетната малко преди да си тръгне госпожата и да заменяш топчето тоалетна хартия с привършващо такова. След това си слагай пак цяло.

Susscrofa
16-10-2012, 14:24
Изобщо нямах предвид камери в тоалетната и съблекалните. Това наистина е идиотско и извратено!
Пробвай като е тя там, да влизаш в тоалетната малко преди да си тръгне госпожата и да заменяш топчето тоалетна хартия с привършващо такова. След това си слагай пак цяло.

Дзифтар.
Може да излезе от кенефа и да каже: "свърши тоалетната хартия"

tokata_pz_flex
16-10-2012, 14:28
Дзифтар.
Може да излезе от кенефа и да каже: "свърши тоалетната хартия"

Или '' за теб нЕма ''
Сериозно ... единия път дори го скрих преди да си тръгне ... нямах нерви просто . Но като имам повече работа , не мога да вървя по нея да я гоня :) Тя взима всичко ... ако ще да има хартия за едно бърсане го краде ...

Mind_Control
16-10-2012, 14:32
Сигурен съм , че няма да помогне без доказателство . Много е ... странна . Груба , заядлива и устата ... нормалния разговор едва ли ще свърши работа в случая .

Просто сложи една табелка в кенефа- "Не кради тоалетната хартия!!!"

Ше има ефект.

Kuku
16-10-2012, 15:06
Сложи голямо огледало и лепенка 'БигБрадър' в тоалетната :D :D :D

old alfist
16-10-2012, 16:28
Може да и вкараш малко прах от стъклена вата във вътрешните намотки на някое подхвърлено топче - като си го ползва в къщи да усети ефекта.

Liminat
16-10-2012, 16:29
... Дайте съвет какво да я правя тая ...
Веднага - прежалваш хартията. Не си търси белята за една тоалетна хартия, че щом е дознател, да не ти намерят от белия прашец в залата.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 16:31
Веднага - прежалваш хартията. Не си търси белята за една тоалетна хартия, че щом е дознател, да не ти намерят от белия прашец в залата.

Е тя тая на това разчита според мен - че за една тоалетна хартия никой няма да я закача . Да , обаче тази преди е била колежка на моя близка , и е откраднала телефона и ... да чакам да ми обере клиентите ли ?

Liminat
16-10-2012, 16:37
... да чакам да ми обере клиентите ли ?
Не слагай каруцата пред коня, все още освен хартията, нищо не е краднала, така, че може нищо да не открадне. А и все пак си е нужно видеонаблюдение поне в тази зона, в която няма голи дупета. Иначе само посмей да ги караш да си отварят чантите и ще видиш каква греда ще удариш. Може и такива, за които изобщо не си и помислил, че ще правят проблеми да побеснеят. Съдя по моята в къщи, никога няма да и се чуе гласеца и да посегне на нещо, но само да я накара някой капут да си показва чантата и... Аз не знам какво ще стане, но едно е сигурно, че никога няма да стъпи там вече. Тия задници от пикадили младост я бяха карали да си показва чантата, отидоха 5 години и не стъпва повече там.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 16:39
Съблекалнята , баните и тоалетната са на първия етаж . Залата е на втория етаж ... освен да сложа една камера над бара , за да не я мисля тая овца . Долу всичко се заключва ... само тоалетната хартия е свободна :)

AR147
16-10-2012, 16:59
А възможно ли е да те провокира с някаква цел , ако ме разбираш...

---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:58 ----------

Не слагай каруцата пред коня, все още освен хартията, нищо не е краднала, така, че може нищо да не открадне. А и все пак си е нужно видеонаблюдение поне в тази зона, в която няма голи дупета. Иначе само посмей да ги караш да си отварят чантите и ще видиш каква греда ще удариш. Може и такива, за които изобщо не си и помислил, че ще правят проблеми да побеснеят. Съдя по моята в къщи, никога няма да и се чуе гласеца и да посегне на нещо, но само да я накара някой капут да си показва чантата и... Аз не знам какво ще стане, но едно е сигурно, че никога няма да стъпи там вече. Тия задници от пикадили младост я бяха карали да си показва чантата, отидоха 5 години и не стъпва повече там.
Единственото което може да направи е да откаже да си покаже вещите има това право и тогава се вика полиция до колкото зная , та покаже ли си чантата си е било по нейно желание

Susscrofa
16-10-2012, 17:06
А възможно ли е да те провокира с някаква цел , ако ме разбираш...

---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:58 ----------

Единственото което може да направи е да откаже да си покаже вещите има това право и тогава се вика полиция до колкото зная , та покаже ли си чантата си е било по нейно желание

Мислиш, че го сваля като му краде тоалетната хартия?

---------- Post added at 14:06 ---------- Previous post was at 14:05 ----------

Подкрепям те напълно, това адски много дразни жените.
Ровенето в чантата им е направо кошмар за тях.

tokata_pz_flex
16-10-2012, 17:38
Няма с какво да ме провокира ... познаваме се от доста време с нея , но никога не са ни били такива отношенията , или по-точно моето отношение :) Според мен просто е клептоманка .

Mury
16-10-2012, 17:43
Няма с какво да ме провокира ... познаваме се от доста време с нея , но никога не са ни били такива отношенията , или по-точно моето отношение :) Според мен просто е клептоманка .

Батка заключи кенц папира,сложи надпис "не крадете хартията" една камера над бара и може и да спре сама.............:calc::calc::calc:

Доко
16-10-2012, 18:48
Тока има много интелигентен начин да си я хванеш, но ще трябва да инвестираш хилядарка, а може да се намери и евтина втора употреба система за защита на стоки като по моловете. Слагаш дискретно етикетче с чип от вътрешната страна на рулото, и на изхода пищи алармата. ;-)
Най-добре е ако имаш познати които се занимават с такава техника да ти я заемат докато си решиш проблема. ;-)

Susscrofa
16-10-2012, 19:04
Тока има много интелигентен начин да си я хванеш, но ще трябва да инвестираш хилядарка, а може да се намери и евтина втора употреба система за защита на стоки като по моловете. Слагаш дискретно етикетче с чип от вътрешната страна на рулото, и на изхода пищи алармата. ;-)
Най-добре е ако имаш познати които се занимават с такава техника да ти я заемат докато си решиш проблема. ;-)

Той с тези пари един тир с кенефна хартия ще вземе бре.
Или една нова пътека за бягане.

Доко
16-10-2012, 19:12
Той с тези пари един тир с кенефна хартия ще вземе бре.
Или една нова пътека за бягане.

Не разсъждавай на дребно, въпроса е принципен, може да си защити инвентара. Дали тая същата не си слага по някое друго дъмпелче или гиричка в чантата? Не се заблуждавайте, че качествено видео наблюдение излиза евтино. ;-)
А и като гледам колко магазини има фалирали може да заеме временно от някой... :kicking:

tokata_pz_flex
16-10-2012, 19:20
Ще поразпитам тук-там и ще видим :) Суси къде ги тия евтини пътеки :jumping:

Kuku
16-10-2012, 19:23
Глей са кво обясняване пада.... :jumping:

Susscrofa
16-10-2012, 19:31
Ще поразпитам тук-там и ще видим :) Суси къде ги тия евтини пътеки :jumping:

Ето една простичка система:

http://prevent-security.eu/category/59/mono-sistemi.html

Ето и една според мен добра пътека.

http://kettler-fitnes-tsentar-ultra-pro-es-kompyutar-7714-300.abcfitnes.com/index.php?m=320&lang=1&product_id=1305140&pn=%D0%A4%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B5%D1%81%20%D0%BF%D 1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0%20%D0%B7%D0%B0%20%D0% B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Тази пътека не става за мен, няма да ми даваш да тичам на нея, а само да ходя.

starata alfa
16-10-2012, 19:37
тая поне краде нова тоалетна хартия,преди време от ресторанта редовно се крадяха използвани четки за тоалетна чиния
иначе казваш че е дознателка-дали не търси начин да те провокира за нещо

tokata_pz_flex
16-10-2012, 19:49
Ето една простичка система:

http://prevent-security.eu/category/59/mono-sistemi.html

Ето и една според мен добра пътека.

http://kettler-fitnes-tsentar-ultra-pro-es-kompyutar-7714-300.abcfitnes.com/index.php?m=320&lang=1&product_id=1305140&pn=%D0%A4%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B5%D1%81%20%D0%BF%D 1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0%20%D0%B7%D0%B0%20%D0% B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Тази пътека не става за мен, няма да ми даваш да тичам на нея, а само да ходя.
Суси тая пътека е детска приятелю :) При мен идват и сериозни жени - по 125-130 кг :) Иска си сериозни машини :)

dimitar_vd62
16-10-2012, 19:58
Сложи едно руло бяла шкурка №60.

Susscrofa
16-10-2012, 20:01
Суси тая пътека е детска приятелю :) При мен идват и сериозни жени - по 125-130 кг :) Иска си сериозни машини :)

КъФ е тоя дебелариум бре?

sole_moe
16-10-2012, 20:13
може да е употребява се пак зависи колко се бърши :)
това във кръга на шегата ако е заключиш ще развие и хвърли във тоалетната и все едно е взела по принцип хубаво да е намажеш със финалгон но имаш и други клиентки затова по добре със ирония да и намекнеш или със насмешка като е видиш че излиза от тоалетната е попитай да не свършила случайно хартията и така ако е по ума може да се досети че ти занаеш за хартията и е подозираш

fred
16-10-2012, 21:20

Снимай я със скрита камера и покажи записа

tokata_pz_flex
16-10-2012, 21:57
Е как да я снимам в нужника :) Ще ме съди ... пък не е гледка саради която си заслужава да те съдят :):)

Суси , не само манекенки имат нужда от фитнес .

old alfist
16-10-2012, 22:05
Тази ме съмнява, че е някоя недо-бана кошница и ти пуска разни нишани.

pinko
16-10-2012, 22:06
Е как да я снимам в нужника :) Ще ме съди ... пък не е гледка саради която си заслужава да те съдят :):)

Суси , не само манекенки имат нужда от фитнес .

Навремето продаваха един такъв прах за сърбеж, страшно ефективен, направо полудяваш - правехме си бъзици в университети. Наръсиш на някой яката на ризата и той се побърква да се чеше, нищо не помага, дори измиване.

Та поръси тоалетната хартия с такова прахче и гледай сеир - като се избърше, после ще подобри рекорда на Юсеин Болт, абе направо ще изпревари вятъра.

Пък и може да отслабне. Приятен страничен ефект.

А, ето го:

http://www.kuku-bg.com/product.php?product=235

old alfist
16-10-2012, 22:09
Може и с прах от люта чушка или стъклена вата както споменах преди.

fred
16-10-2012, 22:59
.
Е има риск, но сигурно ще поддаде :)
А вярно може нещо с прах там

Kuku
16-10-2012, 23:20
http://www.Kuku-bg.com/product.php?product=235 (http://www.Kuku-bg.com/product.php?product=235)Баси якия сайт :clapping:

Liminat
17-10-2012, 06:50
Навремето продаваха един такъв прах за сърбеж, страшно ефективен, направо полудяваш - правехме си бъзици в университети. Наръсиш на някой яката на ризата и той се побърква да се чеше, нищо не помага, дори измиване.

Хубав съвет, но във време, когато е ценна всяка стотинка да се чудиш как да си гониш клиентите май не е здравословно и ще му се наложи да раздели тия 50 стотинки за руло хартия на броя на клиентите и да прежали ъъъ... загубата.
Нда и да се моли клиентките му да не видят темата, че за такива клозетни теми и бъзици може да сменят фитнеса...

tokata_pz_flex
17-10-2012, 07:27
Много е трудно с клиентите в днешно време ...
Като се замисля , тая идва по някой път в Събота преди да затворя , и е самичка . Може да наронкам малко изолационна вата на някое '' специално '' руло , пък нека да краде после :) Ако е сама в залата няма шанс друго момиче да види от сърбящо-щипещия зор :)
Другия вариант е прахчето , което Пинко предложи .

Liminat
17-10-2012, 08:12
Много е трудно с клиентите в днешно време ...
Фитнеса твой ли е?

tokata_pz_flex
17-10-2012, 08:54
Мой е ... ако не беше мой едва ли щеше да ми дреме толкова и щях да съм я изхвърлил с парцалите :smackbum:

Kuker
17-10-2012, 11:57
Купи биде.Така ще се погрижиш и за хемороидите им.

Liminat
17-10-2012, 12:30
Мой е ... ако не беше мой едва ли щеше да ми дреме толкова и щях да съм я изхвърлил с парцалите :smackbum:
Е няма как, ще прежалиш хартията. Добре е, че цепи сама - прибираш рулото и слагаш едно рулце, с което да не може да си избърше задника и наполовина и толкоз.

Kuku
17-10-2012, 12:52
Тока, а ти всъщност каква хартия купуваш?
Като за начало, защо не пробваш с някакъв гаден еднопластов гъз папир, да видиш дали няма да се откаже :)

Mury
17-10-2012, 13:00
Като за начало, защо не пробваш с някакъв гаден еднопластов гъз папир, да видиш дали няма да се откаже :)

Белана от двайсе стинки....................:th_up::th_up::th_up::th _up:

tokata_pz_flex
17-10-2012, 13:16
Кире купувам им хубава марка ... няма да я рекламирам . Ама защо заради нея , да '' страдат '' другите жени :)
Ще вземе някоя да скъса хартията и да се прободе с пръст ... :tooth:

Kuker
17-10-2012, 13:26
Ще вземе някоя да скъса хартията и да се прободе с пръст ... :tooth:Мислиш, че хартията ще ги спре ли? :tooth:

Liminat
17-10-2012, 13:29
...Ще вземе някоя да скъса хартията и да се прободе с пръст ... :tooth:
Ае... Признай си, че ти става патлангача винаги, щом видиш, че е отмъкнала хартията. И няма как да е друго, щом нещо твое я гали по задника.

Kuku
17-10-2012, 13:30
:tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

tokata_pz_flex
17-10-2012, 13:35
:hmm: тя е едни 110 кила бре :noooo:

Lei-chery
17-10-2012, 13:43
Ееееееее......ми то с тези 110 кила, живо тегло....може просто да си изразходва цялата ролка, а не да я отмъква:tooth:

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:42 ----------

Да взме да нареже вестници ....:):):):)

Susscrofa
17-10-2012, 14:09
Ееееееее......ми то с тези 110 кила, живо тегло....може просто да си изразходва цялата ролка, а не да я отмъква:tooth:

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:42 ----------

Да взме да нареже вестници ....:):):):)

По-добре да нареже някое гланцирано списание за фитнес.
И да сложи бележка:"намачкай добре, преди употреба"

Liminat
17-10-2012, 14:16
Емииии... Виж там, оправяй се...

Stoyan Georgiev
17-10-2012, 14:30
110 кила, може и да я хапва :D

Liminat
17-10-2012, 14:47
110 кила, може и да я хапва :D
Само ако се е избърсала добре.
Иначе си прав -ако я заколи, ше изкара 9 бъчви мас.

Бобби
17-10-2012, 15:20
Интересно...:noooo:...фитнес само за жени... а казваш, че не си извратен...:tooth:
Е затуй Токича няма къде да спортува и се е отдал на спирта..:boxed:

Mury
17-10-2012, 15:24
Интересно...:noooo:...фитнес само за жени... а казваш, че не си извратен...:tooth:
Е затуй Токича няма къде да спортува и се е отдал на спирта..:boxed:

Той Токича един спортис,мамааааааааа.............:th_up::th_up::th _up::th_up:

tokata_pz_flex
17-10-2012, 15:42
Той спортува бе :) 5Х100 и тичане покрай масата ... :)

Kuku
17-10-2012, 15:43
Или спИртува... :tooth:

Бобби
17-10-2012, 15:48
Верно ли..?...сигурно търси още:)))

Mury
17-10-2012, 16:00

Да бе 5 по 100 са му за отскок на него....................:choice::choice::choice:

old alfist
18-10-2012, 09:37
Да знаете, че имам много сериозни съмнения, че тази жена с тези 110кг., изобщо не я краде тази хартия, а си я ползва по предназначение. Може би за да се намалят разходите, трябва да се проведе обучение за правилна експлоатация.

Geri_ms
18-10-2012, 10:28

:shock: :hmm:

ФЕРАРИСТ
18-10-2012, 19:15
Веднага забивам една камера в клекбара, и като се появи тая мърсолана я пускам и изобщо никакви угризения не бих имал ако уликите са толкова силни.....

tokata_pz_flex
18-10-2012, 19:25
Веднага забивам една камера в клекбара, и като се появи тая мърсолана я пускам и изобщо никакви угризения не бих имал ако уликите са толкова силни.....

И както е дознателка , да не ми забие после веднага една призовка :evil:

ФЕРАРИСТ
18-10-2012, 19:28
Абе ти имай снимано как габосва тоалетната литература, пък чакай после тя да ти праща призовки......
Тва е коз в твоята половина, а не в нейната......

old alfist
18-10-2012, 19:29
Това наистина е абсудно, откъдето и да погледнеш - законова, морална, етична и какви ли не точки.

tokata_pz_flex
18-10-2012, 19:52
Това наистина е абсудно, откъдето и да погледнеш - законова, морална, етична и какви ли не точки.

Снимането или краденето :)
Нали видео материалите не се признавали в съда ? :)

old alfist
18-10-2012, 19:55
Снимането или краденето :)
Нали видео материалите не се признавали в съда ? :)
Ако сложиш камера в тоалетната, не само няма да го признаят, но и теб ще подведат под отговорност.
Ако камерата е в предверие е нещо друго.

DiStefano
18-10-2012, 20:07
Ако има обозначителни стикери в обекта, че е под видеонаблюдение, можеш да сложиш камери където ти е кеф. На входната врата например, така всеки, който влиза уж ще го е прочел и ще знае, че го наблюдават ... макар, че тези стикери ги подминават всички.

Закона е доста слаб наистина в този си раздел. Тепърва се доработва и доразвива. А това, че в съда няма да вземат под внимание видеоматериали вече не е така .. до скоро беше де. Питайте ме мен .. все пак работя в най-голямата компания за видеонаблюдение в България.

Поздрави .. ако решиш за камери - знаеш как да ме намериш

Lei-chery
18-10-2012, 20:47
Голям дебат настана...не я ли хвана вече, тази дебелана?!?!?:)

П.П. Имам позната репортерка, да ти я пратя ли да отрази събитието?;)

Susscrofa
18-10-2012, 20:47
Ако има обозначителни стикери в обекта, че е под видеонаблюдение, можеш да сложиш камери където ти е кеф. На входната врата например, така всеки, който влиза уж ще го е прочел и ще знае, че го наблюдават ... макар, че тези стикери ги подминават всички.

Закона е доста слаб наистина в този си раздел. Тепърва се доработва и доразвива. А това, че в съда няма да вземат под внимание видеоматериали вече не е така .. до скоро беше де. Питайте ме мен .. все пак работя в най-голямата компания за видеонаблюдение в България.

Поздрави .. ако решиш за камери - знаеш как да ме намериш

Чл. 25. На лицата, извършващи дейност по чл. 5, се забранява:
1. при осъществяването на дейността да въвеждат и използват методи или средства, които излагат на опасност живота и здравето на други лица или уронват честта и достойнството на гражданите

Според теб този член от закона за ЧОД, не забранява ли разполагането на камери в съблекалнята и тоалетната или на твой език,"където ти е кеф"?

Доко
18-10-2012, 21:03
Ако разбера, че някой е сложил камера в обществена тоалетна която съм посетил, автоматично ставам с 1000-2000лв по-богат, и то само по-споразумение, без да се стига до съд. :-)

RUNNING WILD
18-10-2012, 21:10
слагай да се бършат с вестници...разбери кога има рожден ден и отиди до Белово то ти до вас и и купи 1 стек тоалетна хартия подарък,бе виж кво може да го кътка за районното и там е криза,като бях малък разбих едно мазе и беше пълно с тоалетна хартия явно някой е складирал по комунизма не е имало кво друго да клошне или е имал същтият проблем пристрастен е бил към вълшебната ролка,е кво като е полицайка още по зле за нея мене ако питаш аз да съм изпищял от давна,а най вероятно те е харесалаи иска да я чегърташ да и раздиплиш сиренясалата баница и са опити да те дразни по някакъв женски начин.

old alfist
18-10-2012, 21:16
То е ясно, че жената е комплексирана, но е трудно да се намери подхода към нея - както към всяка жена.

DiStefano
18-10-2012, 21:23
1. при осъществяването на дейността да въвеждат и използват методи или средства, които излагат на опасност живота и здравето на други лица или уронват честта и достойнството на гражданите

Според теб този член от закона за ЧОД, не забранява ли разполагането на камери в съблекалнята и тоалетната или на твой език,"където ти е кеф"?

Немам намерение сега да рова и да търся за обозначителните табели .. най-малко да ти показвам на теб. Ела в нашия офис, влез в кенефа - ше тура камера да ти снима и зурлата и после искам да вида как ше ме съдиш. Има ли обозначителни табели - влизането е на твоя отговорност свиньо !

Ето цитат специално за тези, които искат да станат по-богати с 1000-2000 лв :

" Гражданите задължително се уведомяват чрез информационни табла, поставени на видно място, за използването на технически средства за наблюдение и контрол на обекта, без да се уточнява тяхното местоположение. В случай че те не са възразили пред администратора за обработването на личните им данни, по този начин се приема, че същите са предоставили своето съгласие по смисъла на Закона за защита на личните данни техни лични данни да бъдат обработвани чрез технически средства за видеоконтрол"

Така че, г-н Доко не можеш да ми кажеш и копче, в момента, в който влезеш в моя обект и има табела. Мога да си сложа камера и в дупката на тоалетната чиния !

Susscrofa
18-10-2012, 21:30
Немам намерение сега да рова и да търся за обозначителните табели .. най-малко да ти показвам на теб. Ела в нашия офис, влез в кенефа - ше тура камера да ти снима и зурлата и после искам да вида как ше ме съдиш. Има ли обозначителни табели - влизането е на твоя отговорност свиньо !

Ей такива като тебе най-харесвам:)

Та ти някога чел ли си този закон?
Ти може и десет табелки да поставиш, но аз ти постнах най-важния член.
Дали случайно ти го плеснах:)
Аматьор!

---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:29 ----------

Ето цитат специално за тези, които искат да станат по-богати с 1000-2000 лв :

" Гражданите задължително се уведомяват чрез информационни табла, поставени на видно място, за използването на технически средства за наблюдение и контрол на обекта, без да се уточнява тяхното местоположение. В случай че те не са възразили пред администратора за обработването на личните им данни, по този начин се приема, че същите са предоставили своето съгласие по смисъла на Закона за защита на личните данни техни лични данни да бъдат обработвани чрез технически средства за видеоконтрол"

Така че, г-н Доко не можеш да ми кажеш и копче, в момента, в който влезеш в моя обект и има табела. Мога да си сложа камера и в дупката на тоалетната чиния !

Знаеш ли как се чете закон?

old alfist
18-10-2012, 21:31
Ако някой сложи камера в тоалетната веднага хвърчи отвсякъде.

Доко
18-10-2012, 21:34
Дистефано, моля те не давай некомпетентни съвети, които могат да "закопаят" биснеса на човека. ;-)

DiStefano
18-10-2012, 21:38
Ей такива като тебе най-харесвам:)

Та ти някога чел ли си този закон?
Ти може и десет табелки да поставиш, но аз ти постнах най-важния член.
Дали случайно ти го плеснах:)
Аматьор!

Ей ... юристе !
Ти разлика в закона за ЧОД и този за защита на лични данни правиш ли ?

Какво ми цитираш на СОД-овете библията. Тука не става въпрос за охрана. Тука става въпрос за контрол .. палячо.

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:36 ----------

Ако някой сложи камера в тоалетната веднага хвърчи отвсякъде.

Не и ако е информирал за това ... това се опитвам да обясня тука на всички, които си мислят, че ги знаят тези работи. Всеки може да си прецени дали да влезе или не, ако е инструктиран предварително. Табелите където ги виждате навсякъде са за тази цел. И са 100% задължителни.

old alfist
18-10-2012, 21:40
Ей ... юристе !

Какво ми цитираш на СОД-овете библията. Тука не става въпрос за охрана. Тука става въпрос за контрол .. палячо.

Не и ако е информирал за това ... това се опитвам да обясня тука на всички, които си мислят, че ги знаят тези работи. Всеки може да си прецени дали да влезе или не, ако е инструктиран предварително. Табелите където ги виждате навсякъде са за тази цел. И са 100% задължителни.
Контрола се осъществява с различни видове датчици, които няма да ти изброявам, защото ги знаеш по-добре от мен, но не и с камера.

Susscrofa
18-10-2012, 21:41
Ей ... юристе !

Аз ти цитирам член от закона за Частната охранителна дейност бре, воайорче, къде сънуваш личните данни.

DiStefano
18-10-2012, 21:48
Аз ти цитирам член от закона за Частната охранителна дейност бре, воайорче, къде сънуваш личните данни.

За пореден път се убеждавам, че вечер нема кво да правиш явно и, че си много тъпо парче.

Кво го боли Тошко за частната охранителна дейност ?! Той иска да има контрол върху оборудването си в обекта, който стопанисва, в частност и върху действията на клиентите си. Тука вариантът за видеоконтрол е само един - ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ се казва. Тука нема намеса на външни охранителни фирми свиньо. Контрола си го прави той САМ със собствени технически средства за наблюдение. И тука, свиньо вече влиза в сила закона за защита на лични данни ... щото обекта се ползва .. как да кажа ... с комерсиална цел. А м/увпрочем и двата закона са толкова зле, и толкова дупки има, че не е истина.

tokata_pz_flex
18-10-2012, 21:49
Стига се карахте бре :)
Пуснах темата , защото самата ситуация колкото е и проста , толкова е и деликатна . На дамата и приготвих едно руло , МИЛДЕ , 3 кинта 4 броя ... егати книгата .
Развиха '' началните страници '' и наронках над тях обилно с прашец от изолационна вата '' isover '' . Сетих се , че имам 2 ролки останали ми от тавана в фитнеса :) Който е слагал такава вата , знае колко е готино :)
Та ... в Събота ако се появи , ще я почерпя с неустоимото Милде :)

Susscrofa
18-10-2012, 21:51
Ти кое от този член не разбираш?

---------- Post added at 18:51 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

За пореден път се убеждавам, че вечер нема кво да правиш явно и, че си много тъпо парче.

Кво го боли Тошко за частната охранителна дейност ?! Той иска да има контрол върху оборудването си в обекта, който стопанисва, в частност и върху действията на клиентите си. Тука варианта за видеоконтрол е само един - ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ се казва. Тука нема намеса на външни охранителни фирми свиньо. Контрола си го прави той със технически средства за наблюдение. И тука, свиньо вече влиза в сила закона за защита на лични данни ... щото обекта се ползва .. как да кажа ... с комерсиална цел. А м/увпрочем и двата закона са толкова зле, и толкова дупки има, че не е истина.

Ще разгледаме и този вариант, но сега гледам етажна собственост.

mordohy
18-10-2012, 21:54
Колега, сега виждам темата.
Обади ми се и ми дай адрес!
ще ти изпратя два-три чувала тоалетна хартия.
Може и с аромат по твой избор.
Ще я аринем и тогава, може би ще се оправи.
Явно е от децата, дето с кеф са крали тоалетната харти от кенефа на влака.

old alfist
18-10-2012, 21:55
Пуснах темата , защото самата ситуация колкото е и проста , толкова е и деликатна . На дамата и приготвих едно руло , МИЛДЕ , 3 кинта 4 броя ... егати книгата .
Развиха '' началните страници '' и наронках над тях обилно с прашец от изолационна вата '' isover '' . Сетих се , че имам 2 ролки останали ми от тавана в фитнеса :) Който е слагал такава вата , знае колко е готино :)
Та ... в Събота ако се появи , ще я почерпя с неустоимото Милде :)
Добро решение - информирай ни за реакциите.

DiStefano
18-10-2012, 21:55
Ти кое от този член не разбираш?

---------- Post added at 18:51 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

Ще разгледаме и този вариант, но сега гледам етажна собственост.

Ама той не е лицензиран частен охранител бе, че да му дреме за тоя закон ! Ти в ред ли си ? Той си слага САМ видеонаблюдение да следи персонала и клиентите да не го крадат. А те са предварително инструктирани, че има такова монтирано. Всеки си прави каквото иска на своя отговорност.

ФЕРАРИСТ
18-10-2012, 21:57

Що бре, стана интересен дебат, на мен много ми хареса....

tokata_pz_flex
18-10-2012, 22:04
Добро решение - информирай ни за реакциите.

Реакцията едва ли ще е '' Тошко , какво имаше на тая хартия дето я откраднах от теб ? '' :)

А иначе дебата да , интересен е :)

old alfist
18-10-2012, 22:06
Реакцията едва ли ще е '' Тошко , какво имаше на тая хартия дето я откраднах от теб ? '' :)

А иначе дебата да , интересен е :)
Ние не очакваме думи, както и ти, но реакциите в действията са интересни.

Доко
18-10-2012, 22:14
Тока само да не влезне след нея друга клиентка, и тя да омаха от хартията... :wc: :evil:

old alfist
18-10-2012, 22:19
Тока само да не влезне след нея друга клиентка, и тя да омаха от хартията... :wc: :evil:
Следи я изкъсо - той го каза, тъй че няма да си рискува бизнеса със случайни изцепки.

Susscrofa
18-10-2012, 22:24
Ама той не е лицензиран частен охранител бе, че да му дреме за тоя закон ! Ти в ред ли си ? Той си слага САМ видеонаблюдение да следи персонала и клиентите да не го крадат. А те са предварително инструктирани, че има такова монтирано. Всеки си прави каквото иска на своя отговорност.

Понеже съм свиня, ще кажа, че никъде няма разписана забрана за поставяне на камери в кенефи и пробни.
Лично аз съм виждал камери в пробна в столичен мол.

Сега искам да те попитам, колко от тези търговци, които нямат договор с фирми за охрана са се регистрирали като администратори на лични данни, за да имат право да събират, съхраняват и обработват такива, като ползват видеонаблюдение?:wc:

tokata_pz_flex
18-10-2012, 22:32
Следи я изкъсо - той го каза, тъй че няма да си рискува бизнеса със случайни изцепки.

Тя тая идва в Събота преди да затворя , защото през седмицата е на работа . Почти винаги остава сама на края да '' блъска '' , така че ще я наглася :)

old alfist
18-10-2012, 22:36
Понеже съм свиня, ще кажа, че никъде няма разписана забрана за поставяне на камери в кенефи и пробни.

Сега искам да те попитам, колко от тези търговци, които нямат договор с фирми за охрана са се регистрирали като администратори на лични данни, за да имат право да събират, съхраняват и обработват такива, като ползват видеонаблюдение?:wc:
Какви са тези лични данни - да не би да и взима отпечатъци с камерата, макар, че и те вече не са признак за индентификация.

Тук вече става злобно и до нищо добро няма да ви доведе един продължаващ спор.

Susscrofa
18-10-2012, 22:39
Тя тая идва в Събота преди да затворя , защото през седмицата е на работа . Почти винаги остава сама на края да '' блъска '' , така че ще я наглася :)

Считаш ли, че краденето на неща струващи стотинки заслужава физическа разправа, при това отвратителна?
Стига с тия Крумови /закони/ "простотии".

---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Какви са тези лични данни - да не би да и взима отпечатъци с камерата, макар, че и те вече не са признак за индентификация.

Видеонаблюдението е събиране на лични данни.

old alfist
18-10-2012, 22:45
Суско, нещо започваш да навиваш.
Бизнеса работи на ръба, тъй, че не давай акъл, а за видеонаблюдението - може някой да се дегизира така, че да прилича на някой друг.

Susscrofa
18-10-2012, 22:48
Суско, нещо започваш да навиваш.
Бизнеса работи на ръба, тъй, че не давай акъл, а за видеонаблюдението - може някой да се дегизира така, че да прилича на някой друг.

Можеш да бъдеш ИДЕНТИФИЦИРАН, чрез видеозапис. Това са си лични данни.:beer:
Не набирам, а цъкам тъпи клавиши, а шпацията ми се е прецакала и ми къси нервите.

Mind_Control
18-10-2012, 22:51
Стига глупости... Просто сложи един надпис-"Моля не взимайте тоалетна хартия за вкъщи." Достатъчно е. Всяко друго действие би било пробързано и просташко. Чак след като надписа не даде желания ефект може да се пристъпи към мислене на други варианти.

Доко
18-10-2012, 22:53

Да не влизаме в полемика, цитирам:

"Въпрос: Видеозаписите от средства за наблюдение представляват ли лични данни?
Отговор: Да. Видеозаписите от средствата за наблюдение съдържат "лични данни", защото чрез тях можете да бъдете физически идентифициран/а по безспорен начин."

"Въпрос: Имам ли право да възразя срещу осъществявано спрямо мен видеонаблюдение?
Отговор: Да. Имате право да възразите пред администратора, че не желаете да бъдете записван чрез камери за видеонаблюдение, ако администраторът не Ви докаже наличието на правно основание в конкретния случай." ;-)
http://www.cpdp.bg/10-godini/?p=video

Моментът със заснемането е много деликатен, не е толкова просто както го възприема ДиСтефано.

old alfist
18-10-2012, 22:56
Можеш да бъдеш ИДЕНТИФИЦИРАН, чрез видеозапис. Това са си лични данни.:beer:
Не набирам, а цъкам тъпи клавиши, а шпацията ми се е прецакала и ми къси нервите.
Благодаря за граматиката, но разпознаванета с камерата е само за лични нужди - пред Съда може да се оспори отвсякъде.

Доко
18-10-2012, 23:00
Благодаря за граматиката, но разпознаванета с камерата е само за лични нужди - пред Съда може да се оспори отвсякъде.

Защо все намесвате съда не ми е ясно? Знаеш ли КЗЛД какви глоби слага?

old alfist
18-10-2012, 23:05
Защо все намесвате съда не ми е ясно? Знаеш ли КЗЛД какви глоби слага?
Чакайте сега, нещо ви се губи мисълта.
За какво говорим - да има камера, или не, каква е нейната роля и как изглежда един такъв факт в правния мир и изобщо в пространството..

tokata_pz_flex
18-10-2012, 23:15
Стига глупости... Просто сложи един надпис-"Моля не взимайте тоалетна хартия за вкъщи." Достатъчно е. Всяко друго действие би било пробързано и просташко. Чак след като надписа не даде желания ефект може да се пристъпи към мислене на други варианти.

Защо да и се казва да не краде тоалетната хартия ? Аз ходя ли у тях за хляб , вместо да ида в магазина да си го купя ? Всичко си има граници . Тя ме краде от 5 месеца , не от 5 дни . Дали не съм я търпял достатъчно ?
Просташко е нейното поведение ... моето е търпимост . И то само и единствено в името на бизнеса ...

Доко
18-10-2012, 23:25
Чакайте сега, нещо ви се губи мисълта.
За какво говорим - да има камера, или не, каква е нейната роля и как изглежда един такъв факт в правния мир и изобщо в пространството..

Аз не знам изобщо как ви идва на ум да сложите камера в тоалетната на обществено място, особено ако бизнеса е собствен и предлагаш някакво качество, добро обслужване и се стремиш да си конкурентен?
Правния мир е разтеглив, тълкува се в полза на този, от когото има полза. ;-)

DiStefano
19-10-2012, 07:01

Това казах преди, че закона е гола вода към момента и да определено има хора дето прекаляват, но в крайна сметка всеки си пази лозето.

Да не влизаме в полемика, цитирам:

"Въпрос: Видеозаписите от средства за наблюдение представляват ли лични данни?
Отговор: Да. Видеозаписите от средствата за наблюдение съдържат "лични данни", защото чрез тях можете да бъдете физически идентифициран/а по безспорен начин."

"Въпрос: Имам ли право да възразя срещу осъществявано спрямо мен видеонаблюдение?
Отговор: Да. Имате право да възразите пред администратора, че не желаете да бъдете записван чрез камери за видеонаблюдение, ако администраторът не Ви докаже наличието на правно основание в конкретния случай." ;-)
http://www.cpdp.bg/10-godini/?p=video

Моментът със заснемането е много деликатен, не е толкова просто както го възприема ДиСтефано.

Не го възприемам така .. както и не умаловажавам нещата по тези въпроси. Тук пишем на жаргон едва ли не. Но ти гарантирам, че освен ако не те дадат в национален ефир примерно без твоето съгласие - писмено или устно, всякакви претенции, които имаш към даден видео материал, в който си присъствал си остават за твоя сметка. Знаеш какво представлява съдебната ни система, знаеш как се точат нещата, знаеш и 150-те хиляди дупки, които ги има в законите и така нататък. Много пъти съм ходил по разни РПУ-та из градовете и съм им помагал на органите с видео материалите и нищо ... само за тяхно ползване.

Доко
19-10-2012, 10:07
Явно някой не чете, затова копирам от сайта КЗЛД... ;-)

Видеонаблюдение
В процеса на динамично развитие на технологиите, все повече се засилва ролята на видеонаблюдението в нашето ежедневие поради неговите широка обществена достъпност и приложимост. Доскоро системите за видеонаблюдение бяха приоритет за специални обекти, банкови офиси и големи предприятия, но днес те се използват за охрана на училища, жилищни комплекси, болници, хотели, офиси, магазини и др. Във връзка с масовото навлизане на видеонаблюдението във всички сфери на живота все по-актуален става въпросът за защитата на неприкосновеността на личността и личния живот.

Нашата цел е: Да повишим информираността на гражданите относно упражняването на техните права при осъществяване на видеонаблюдение.

Въпрос: Видеозаписите от средства за наблюдение представляват ли лични данни?
Отговор: Да. Видеозаписите от средствата за наблюдение съдържат "лични данни", защото чрез тях можете да бъдете физически идентифициран/а по безспорен начин.

Въпрос: Видеонаблюдението „обработване на лични данни” ли е?
Отговор: Да. Видеонаблюдението е действие по обработване на лични данни, тъй като се извършва запис чрез технически средства за видеонаблюдение.

Въпрос: Кой има право да извършва видеонаблюдение?
Отговор: Право да извършват видеонаблюдение имат:
Търговци или юридически лица, както и техни звена за самоохрана, които са лицензирани за извършването на частна охранителна дейност;
Държавни институции, на които се налага да извършват видеонаблюдение за изпълнение на своите функции;
Във всички останали случаи видеонаблюдение може да бъде извършвано само при наличие на нормативно основание или при Ваше изрично съгласие.

Въпрос: Имам ли право да бъда информиран/а от администратора за извършваното видеонаблюдение?
Отговор: Да. Гражданите задължително се уведомяват чрез информационни табла, поставени на видно място, за използването на технически средства за наблюдение и контрол на обекта, без да се уточнява тяхното местоположение. В случай че те не са възразили пред администратора за обработването на личните им данни, по този начин се приема, че същите са предоставили своето съгласие по смисъла на Закона за защита на личните данни техни лични данни да бъдат обработвани чрез технически средства за видеоконтрол.

Въпрос: Имат ли право работодателите да извършват видеонаблюдение на работното място на работниците/служителите, с които са в трудови правоотношения?
Отговор: Когато целта на видеонаблюдението е контрол на работния процес и спазване на работното време, администраторът може да извършва видеозапис чрез средства за наблюдение на своите работници/служители само при наличие на нормативно основание за това или при дадено изрично съгласие от лицата - обект на видеонаблюдението (например чрез клауза в трудовия договор).

Въпрос: Имам ли право да възразя срещу осъществявано спрямо мен видеонаблюдение?
Отговор: Да. Имате право да възразите пред администратора, че не желаете да бъдете записван чрез камери за видеонаблюдение, ако администраторът не Ви докаже наличието на правно основание в конкретния случай.

Въпрос: Имам ли право на достъп до видеозаписи, отнасящи се до мен, записани с камери за видеонаблюдение?
Отговор: Да. Всяко физическо лице има право на достъп до отнасящите се за него лични данни (вкл. видеозаписи). В случаите, когато при осъществяване правото на достъп на физическото лице могат да се разкрият лични данни и за трето лице, администраторът е длъжен да предостави на съответното физическо лице достъп до частта от тях, отнасяща се само за него. За тази цел той трябва да предприеме съответни технически мерки за заличаване/маскиране на образите на другите лица-обект на видеонаблюдението. При липса на такава техническа възможност достъп до видеозаписи може да бъде предоставен само със съгласието на всички лица-обект на видеонаблюдението.

Въпрос: Как мога да се защитя, в случай че спрямо собствения ми недвижим имот се извършва видеонаблюдение от камери, разположени в съседен имот с охранителна цел?
Отговор: Действията на лицата във връзка с осъществяване на видеозаснемане с охранителна цел са регламентирани в Закона за частната охранителна дейност, като контролът върху дейностите по този закон е възложен на Главна дирекция „Охранителна полиция” и областните дирекции на МВР. Винаги можете да се обърнете към тези структури на МВР.

Въпрос: Как мога да се защитя, в случай че спрямо мен се извършва видеонаблюдение, за което не е поискано моето съгласие?
Отговор:
Можете да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни в едногодишен срок от узнаване на нарушението, но не по-късно от пет години от извършването му.
Да обжалвате действията на администратора на лични данни пред съответния административен съд или пред Върховния административен съд по общите правила за подсъдност.

Ladjov
19-10-2012, 10:13
Добре де защо са такива сложни системи с камери и т.н. . Суско даде решението с металната кутия за гъс хартията и с това въпроса би трябвало да се изчерпи .
А ако се притесняваш за вещите на клиентите вече е друг въпрос . Във фитнеса който аз ходех зад бара бяха сложили малки сейфчета , където спокойно може да си оставиш нещата . Служител на фитнеса поставя го заключва и дава ключа на клиента . После служител го отключва и си взимаш ценните вещите . А дрехите си ги държиш в шкафчето в съблекалнята . И няма нужда от вътрешно контраразузнаване . Решението е просто една стена с пощенски кутии пък пред нея слагай колкото камери искаш .

Susscrofa
19-10-2012, 10:38
Доко, и аз изчетох това, но е факт, че като изключим онзи член в закона за ЧОД, никъде няма пряка законова забрана за разполагане на камери в кенефи, бани и пробни.

Дори няма изискване за табелка във всяко помещение.
Ако има табела в магазина, ресторанта е достатъчно.
Нека има изискване за табела в пробната, нека има в самият кенеф табела, че там има камера.
Тогава ще видим как един ресторант с табела в кенефа, че там има камера ще има дори и двама клиенти.:BBQ:

Mind_Control
19-10-2012, 11:06
:bored:
Защо да и се казва да не краде тоалетната хартия ? Аз ходя ли у тях за хляб , вместо да ида в магазина да си го купя ? Всичко си има граници . Тя ме краде от 5 месеца , не от 5 дни . Дали не съм я търпял достатъчно ?
Просташко е нейното поведение ... моето е търпимост . И то само и единствено в името на бизнеса ...

А защо я търпиш? В смисъл, ако ясно не и се каже да не го прави, ти тя ще продължи да го прави. Ти търпиш, търпиш, без нищи да направиш и изведнъж избухваш. Ами не се прави така. Първо се подхожда с приказки после със действия. Още повече щом се пишеш бизнесмен би трябвало да са ти ясни тия неща.

Susscrofa
19-10-2012, 11:32

А защо я търпиш? В смисъл, ако ясно не и се каже да не го прави, ти тя ще продължи да го прави. Ти търпиш, търпиш, без нищи да направиш и изведнъж избухваш. Ами не се прави така. Първо се подхожда с приказки после със действия. Още повече щом се пишеш бизнесмен би трябвало да са ти ясни тия неща.

Защо да се пише, той си е предприемач човека, има си нещо негово си и си бачка.
Какво означава бизнесмен, има някакъв калъп ли за тези хора.
Той не иска да си има неприятности.
Ако тя бачка в МВР с две тлефонни обаждания може да ти създаде ужасни проблеми.

Kuker
19-10-2012, 11:52
От заключената кутия ще я развие пак, само картончето ще остане.Купи биде, за да си мият бутките и не му мисли.Да я обвиниш в кражба на тоалетна хартия, използвайки СРС-та, си е направо смешно.Това даже не е кражба, а консумация.

tokata_pz_flex
19-10-2012, 12:50

Добре де , ти виждал ли си човек да избухва ? Трябва да я наритам и изхвърля , това е да избухнеш . Какво да си говоря с нея ? '' Би ли била така добра да спреш да крадеш '? '' Не знам аз бизнесмен ли съм или на теслата дръжката , ама явно твоите разбирания за комуникации между хора , които се крадат са доста изкривени . Аз не искам по никакъв начин да се карам с нея . За това я търпя . Тая жена може да ми отвори доста неприятности .
По-добре ще е да си остана анонимния сърбеж , който внезапно я е налазил , отколкото да съм видния викач по нея :calc:

Mind_Control
19-10-2012, 13:04
Добре де , ти виждал ли си човек да избухва ? Трябва да я наритам и изхвърля , това е да избухнеш . Какво да си говоря с нея ? '' Би ли била така добра да спреш да крадеш '? '' Не знам аз бизнесмен ли съм или на теслата дръжката , ама явно твоите разбирания за комуникации между хора , които се крадат са доста изкривени . Аз не искам по никакъв начин да се карам с нея . За това я търпя . Тая жена може да ми отвори доста неприятности .
По-добре ще е да си остана анонимния сърбеж , който внезапно я е налазил , отколкото да съм видния викач по нея :calc:

А защо мислиш, че тя ще спре да краде след това? Всъщност защо не искаш да сложиш табелка?

tokata_pz_flex
19-10-2012, 13:09
Ще сложа табелка , това е най-малкия проблем :)
Въпроса е , че това няма да я спре . А след сърбящата хартия пак няма да спре . Просто така ще ме накара да се почувствам удовлетворен . Всеки път като дойде , ще и слагам сърбяща хартия :pokey:

old alfist
19-10-2012, 13:32
Аз не знам изобщо как ви идва на ум да сложите камера в тоалетната на обществено място, особено ако бизнеса е собствен и предлагаш някакво качество, добро обслужване и се стремиш да си конкурентен?
Правния мир е разтеглив, тълкува се в полза на този, от когото има полза. ;-)

Май нещо не разбра - аз съм най-върлия противник на слагането на камера.Що не вземе да я сбуха някой тази персона в тъмницата.

Доко
19-10-2012, 13:36
Доко, и аз изчетох това, но е факт, че като изключим онзи член в закона за ЧОД, никъде няма пряка законова забрана за разполагане на камери в кенефи, бани и пробни.

Дори няма изискване за табелка във всяко помещение.
Ако има табела в магазина, ресторанта е достатъчно.
Нека има изискване за табела в пробната, нека има в самият кенеф табела, че там има камера.
Тогава ще видим как един ресторант с табела в кенефа, че там има камера ще има дори и двама клиенти.:BBQ:

Виж как сам се сети. ;-)
Аз постоянно намеквам да разсъждавате от позицията на собственик.
Много е трудно всички клиенти да са доволни, да не кажа, че е невъзможно.

п.с. Впрочем има и становище на КЗЛД за камери в стаите за отдих и в тоалетните, но не ми се търси. Необходима е декларация - съгласие за видеонаблюдение. ;-)

Mind_Control
19-10-2012, 13:52
Май нещо не разбра - аз съм най-върлия противник на слагането на камера.Що не вземе да я сбуха някой тази персона в тъмницата.

Е да биеш някой за една тоалетна хартия :calc: къде ще му излезе края?

---------- Post added at 10:52 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

Ще сложа табелка , това е най-малкия проблем :)
Въпроса е , че това няма да я спре . А след сърбящата хартия пак няма да спре . Просто така ще ме накара да се почувствам удовлетворен . Всеки път като дойде , ще и слагам сърбяща хартия :pokey:

По- хубаво, като дойде махай тоалетната хартия. Така че я накараш да се чувства още по гадно.

old alfist
19-10-2012, 13:57
Е да биеш някой за една тоалетна хартия :calc: къде ще му излезе края? Може пък да се уплаши и да и се намести сачмата.

Kuker
19-10-2012, 14:02
Добре... Последно предложение от мен.
Хващат я няколко по-ячки младежи и й натъпкват големия гъз със стъклена вата, избутват я навън на слънце, пъхат й един чадър в задника, отварят го и рязко го издърпват.Така създалия се облак от стъклената вата ще блести на слънцето и ще е много яко.И всичко това ще се снима и ще се качи в Тубата.
Сигурен съм, че така ще се откаже тази крадла на тоалетна хартия.

Stoyan Georgiev
19-10-2012, 22:01
отново съм в онази част от форума, май май

Доко
19-10-2012, 22:08
отново съм в онази част от форума, май май

Къде отиде пак бе Тяна? :-)

Kuku
19-10-2012, 22:10
Лет дъ форс би уйт ю! :Yoda:

Доко
19-10-2012, 22:19
Лет, лет...:mr-t:

alfageorgi
19-10-2012, 22:23
Пичове , темата истински ме разсмя.Отдавна не се бях хилил така.Що се отнася до "проблема" препоръката ми към Токича е следната.Да не ти пука , че е дознателка.Не може нищо да ти направи , а ти правиш следното за да я изработиш:монтираш камерата скрито , снимаш я като краде, след това веднага махаш камерата от кенефа и тактично и насаме и показваш записа в частта с кражбата , без голия и задник , като я помолваш да не стъпва при теб.Ако ти скача и обясняваш учтиво , че случайно клипа излиза в интернет "незнайно" как и защо.В никой случай не я плашиш със записа , че ще го използваш като доказателство към официална жалба защото тогава носиш наказателна отговорност за използване на СРС-ва .Ако тая тръгне да търси камерата или подаде жалба срещу теб и да проверят куките в кенефа вече няма камера , а тя няма записа за доказателство към жалбата .. Ти обаче го имаш и просто леко я държиш в шах с пешките.За да те свържат със записа , ако го качиш , трябва те да докажат , че ти си го качил, а ти просто не си толкова глупав , че да го качиш от твоя компютър на който да установят IP-адреса. Ако все пак започне в последствие да те тормози с нещо просто подаваш жалба срещу нея в местната прокуратура , че след като е искала да ползва фитнеса ти без да плаща и си и отказал е започнала да те притеснява и плаши със служебното си положение.Все ще намериш двама -трима приятели от фитнеса които да потвърдят такава твоя жалба , като "очевидци" на такива заплахи.Айде приложи тая схема пък да видим после кой е по-тарикат ти или тая милиционерка.

Sunny
19-10-2012, 22:27
@alfageorgi
голеееема глупост
Й ?
Идват два джипа главорези - задлъжнели на дознателката и го правят на домати салата ...
Ади стига глупости .

alfageorgi
19-10-2012, 22:40
Много евтини филми гледаш човече.Кви главорези те гонят незнам. Тая пача е обикновена дознателка , а аз какъв съм нема да ти обяснявам от мен да мине.

old alfist
19-10-2012, 23:10
Пичове , темата истински ме разсмя.Отдавна не се бях хилил така.Що се отнася до "проблема" препоръката ми към Токича е следната.Да не ти пука , че е дознателка.Не може нищо да ти направи , а ти правиш следното за да я изработиш:монтираш камерата скрито , снимаш я като краде, след това веднага махаш камерата от кенефа и тактично и насаме и показваш записа в частта с кражбата , без голия и задник , като я помолваш да не стъпва при теб.Ако ти скача и обясняваш учтиво , че случайно клипа излиза в интернет "незнайно" как и защо.В никой случай не я плашиш със записа , че ще го използваш като доказателство към официална жалба защото тогава носиш наказателна отговорност за използване на СРС-ва .Ако тая тръгне да търси камерата или подаде жалба срещу теб и да проверят куките в кенефа вече няма камера , а тя няма записа за доказателство към жалбата .. Ти обаче го имаш и просто леко я държиш в шах с пешките.За да те свържат със записа , ако го качиш , трябва те да докажат , че ти си го качил, а ти просто не си толкова глупав , че да го качиш от твоя компютър на който да установят IP-адреса. Ако все пак започне в последствие да те тормози с нещо просто подаваш жалба срещу нея в местната прокуратура , че след като е искала да ползва фитнеса ти без да плаща и си и отказал е започнала да те притеснява и плаши със служебното си положение.Все ще намериш двама -трима приятели от фитнеса които да потвърдят такава твоя жалба , като "очевидци" на такива заплахи.Айде приложи тая схема пък да видим после кой е по-тарикат ти или тая милиционерка.
Май ти прекаляваш с филмите - ми нали собственика носи отговорност за разполагането на камерата в тоалетните, дори и да не е сниман голия задник.
Самият факт, че е допуснал да се снима в неговия фитнес, дори и с подвижна камера е достатъчно основавие да му се потърси отговорност.

alfageorgi
19-10-2012, 23:15
Чети бе човеко, чети това което е написано и ако можеш го осмисли.Иначе ти специално си ми много интересен.

old alfist
19-10-2012, 23:19
Чети бе човеко, чети това което е написано и ако можеш го осмисли.Иначе ти специално си ми много интересен.
Благодаря, но ти си юриста и би трябвало да разбереш какво съм написал.

koolio
19-10-2012, 23:33
Май ти прекаляваш с филмите - ми нали собственика носи отговорност за разполагането на камерата в тоалетните, дори и да не е сниман голия задник.
Самият факт, че е допуснал да се снима в неговия фитнес, дори и с подвижна камера е достатъчно основавие да му се потърси отговорност.

Това по кой закон?

alfageorgi
19-10-2012, 23:39
Благодаря, но ти си юриста и би трябвало да разбереш какво съм написал.

И как ще докажат , че собственика е снимал или знаел , че в кенефа му се снима?Повярвай , никой не може да му търси каквато и да е отговорност за това, ако не го хванат лично , че го прави.
Извън безмисленото ти поредно заяждане което само ме развеселява мисля ,че целта на темата не е да се правим на умни , а който може да даде идея как колегата да се справи с тъпата ситуация.Който не може просто минава в режим критика , ако ме разбираш.

Susscrofa
19-10-2012, 23:47
Това по кой закон?

Ти сега отново ли искаш да повторим цялата тема?:BBQ:

Дъвкахме го вече това законодателство.

Linkestis
20-10-2012, 00:00
Много евтини филми гледаш човече.Кви главорези те гонят незнам. Тая пача е обикновена дознателка , а аз какъв съм нема да ти обяснявам от мен да мине.

Аз лично мога да те запозная с две момченца на инжекции които за по 20 кинта ще извадят матката на случайна жена на улицата.
Предполагам не си доведения брат на Жоро Илиев/щото ако беше.../.Също така се надявам познанията ти относно действителността в България да не се дължат на факта че живееш в камерата на Майкъл Джексън!
Има много гладни и зависими хора,така че джипка с трима-четирима откачалки е нещо нормално.
А какво може да ти съчини една проста дознателка...ти е бедна фантазията.

ФЕРАРИСТ
20-10-2012, 09:57
Аз ся не можах да разбера следното -
Влизам в технополис и крада една батерия от 9 волта - заснимат ме, фащат ме и ям хурката - предполагам никой не вижда проблем че ме заснимат, че тва не е доказателство и че увонват престижа и великото ми достойнство......
Същото и с кенефа - никой няма да ползва кадри как тая дриска, а само как си мушва тоал папира в чантата.......
Не мога да разбера......
А тва че била неква и можела да прати некви вече не звучи много сериозно, всеки вече може да прати некви ако се навие, тя също го знае......

dimitar_vd62
20-10-2012, 19:41
Ти може и да си достатъчно честен да не показваш как пишка, обаче ако тя разбере че има камера ще си имаш неприятности.Преди време работех в един хотел и понеже имаше кражби от стаите/даже и сейф от стаята изнесоха/ шефовете решиха да сложат камери по етажите да се наблюдават коридорите.Обаче се оказа че това може да компроментира кой с кого се прибира в стаята и се наложи да ги махнат.Единствено във фоайетата и пред асансьорите можеше.

Стига глупости, трябва или да я уличи по безспорен начин, което ми се струва трудно, или да вложи малко пари в едни заключващи се паперници, което ми се струва най-разумното.

ivan dimitrov
21-10-2012, 21:18
---

Susscrofa
21-10-2012, 21:50
Вьпросната "дама" плаща ли си за да ползва залата?Ако да - не е ли по вече от ролка хартия?
Тая хартия там, част от интериорьт ли е, или е консуматив?
По закон трябва да осигурите тоалетна, за хартия .... не се споменава. След като е проблем - не осигурявайте Вие, ще се научат да си носят.

Интересна гледна точка, не знам как съм пропуснал да разгледам нещата в тази посока.:gruebel:

alfageorgi
21-10-2012, 21:55
Аз лично мога да те запозная с две момченца на инжекции които за по 20 кинта ще извадят матката на случайна жена на улицата.
Предполагам не си доведения брат на Жоро Илиев/щото ако беше.../.Също така се надявам познанията ти относно действителността в България да не се дължат на факта че живееш в камерата на Майкъл Джексън!
Има много гладни и зависими хора,така че джипка с трима-четирима откачалки е нещо нормално.
А какво може да ти съчини една проста дознателка...ти е бедна фантазията.

Пич гарантирам ти , че фантазията ми е много по-богата от тая на дознателката , а и от твоята със сигурност.За дрогирани мухльовци дето щели да правят някъква операция на улицата не ми говори , още по-малко пък плаши.Такива лайнари си ги гледам професионално всеки ден и мога да ти кажа , че са в състояние да уплашат само
хора които са си уплашени по правило.Те са едни обикновенни първосигнални идиоти с реакции на кучето на Павлов /ако си чувал за него/.В момента в който видят тоягата просто бягат или се насират.Живея си съвсем нормално,познавам тъмната страна на живота защото това ми е работата и отрепките -бандити или милиционери които се мислят , че са нещо повече от обикновенните хора никога не са ме впечатлявали с нищо друго освен с ниското си интелектуално ниво , а то е гаранция , че винаги мога да ги цакам , което правя с най-голямо удоволствие.
Така , че моля без смешни напъни и сънища от детските филми.

Mind_Control
21-10-2012, 22:08
Пич гарантирам ти , че фантазията ми е много по-богата от тая на дознателката , а и от твоята със сигурност.За дрогирани мухльовци дето щели да правят някъква операция на улицата не ми говори , още по-малко пък плаши.Такива лайнари си ги гледам професионално всеки ден и мога да ти кажа , че са в състояние да уплашат само
хора които са си уплашени по правило.Те са едни обикновенни първосигнални идиоти с реакции на кучето на Павлов /ако си чувал за него/.В момента в който видят тоягата просто бягат или се насират.Живея си съвсем нормално,познавам тъмната страна на живота защото това ми е работата и отрепките -бандити или милиционери които се мислят , че са нещо повече от обикновенните хора никога не са ме впечатлявали с нищо друго освен с ниското си интелектуално ниво , а то е гаранция , че винаги мога да ги цакам , което правя с най-голямо удоволствие.

Нали знаеш, че те първо бият и после питат? Така, че до мерене на интелектуални пишки изобщо няма да се стигне.

old alfist
21-10-2012, 22:13
Жоро, случая отстрани погледнат е наивен, но всъщност си е деликатен, защото е свързан с бизнеса на колегата и трябва да се разреши по възможно най-елегантния начин, като се има впредвид шанталогията на тази жена.

Linkestis
21-10-2012, 22:27
alfageorgi,прости невежеството ми.Не те прецених.
Но за Бога,къде видя да те плаша?
И още един въпрос: ако ТИ си от тъмната страна...как "по дяволите" пишеш в този младежки форум за колички.
Още веднъж..прости операционните глупости които съм писал по-горе.

old alfist
21-10-2012, 23:12
Най-добре би било някоя колежка от форума да даде своята тежка дума по случая - забелязах, че само Лейчерито изрази мнение, което си заслужава внимание.

Susscrofa
22-10-2012, 08:54
Нека силата бъде с нас, джедаи.
Тъмната страна е тук.:):picnic:

Kuker
22-10-2012, 08:57
Нека силата бъде с нас, джедаи.
Тъмната страна е тук.:):picnic:
И ти си един джедай...... Не казвай на никой:haha:

tokata_pz_flex
22-10-2012, 08:57
Вьпросната "дама" плаща ли си за да ползва залата?Ако да - не е ли по вече от ролка хартия?
Тая хартия там, част от интериорьт ли е, или е консуматив?
По закон трябва да осигурите тоалетна, за хартия .... не се споменава. След като е проблем - не осигурявайте Вие, ще се научат да си носят.

След като си е платила 3 лв. съм длъжен сигурно и челна стойка да правя като дойде ? Защо трябва останалите дами да страдат заради нея ? Нека си говорим сериозно ... аз не съм умрял за нея , за да и козирувам . Въпроса е , че един изгонен клиент може да попречи с приказки на много други . Смятам , че условията които предлагам са доста добри , за да давам и подаръци . Пък и както казах в началото , не е проблема в хартията , а в това , че аз не съм пазач :th_up:

Mupo
22-10-2012, 09:13
А варианта с огромен весел надпис на входа? Например - "Мили Дами, тоалетната хартия е за да си бършете задниците, а не да се мумифицирате!!!" Аз така бих направил, поне да е фън :):mrgreen:

Kuku
22-10-2012, 12:03
Баси евтинията, Тока :?
Тук тренировката излиза по 3лв. с карта!

ivan dimitrov
22-10-2012, 12:23
---

tokata_pz_flex
22-10-2012, 12:33
Предположението , че ще посегне на други вещи е обосновано от факта , че го е правила и преди ( телефони , пари ) разчитайки най-вероятно на това , че работи като дознател и никой няма да я закача . Ако трябва да съм честен , не искам да спре да пипа тоалетната хартия , а направо да спре да идва в фитнеса :)
Само където не знам как да я откажа :)

bager
22-10-2012, 12:36
Напиши послание на тоалетната хартия :) .
С маркер, надпис от рода на "здрасти ;) " ...
Ама поразвий малко рулото, та да не се види веднага, а да си го види вкъщи.
Проблем е само, че не се знае откъде още си взима и други рулца, и няма да разбере откъде е посланието.

ivan dimitrov
22-10-2012, 12:43
---

tokata_pz_flex
22-10-2012, 12:56
Напиши послание на тоалетната хартия :) .
С маркер, надпис от рода на "здрасти ;) " ...
Ама поразвий малко рулото, та да не се види веднага, а да си го види вкъщи.
Проблем е само, че не се знае откъде още си взима и други рулца, и няма да разбере откъде е посланието.

От вътрешната страна ( където е картончето ) слагам по една усмивка , белкем я види като си иде вкъщи .
Иначе ако изчезна нещо в залата докато тя е там , ще извикам полиция веднага .
Тази Събота работих до по-рано , и явно не е успяла да стигне до мен .

viki
22-10-2012, 20:01
Тошко,
тези неща ги има по всички зали !:)Дори в най-луксозните,в които (уж ) не ходят какви да е хора :)
Ето ти едно потвърждение на думите ми
цък (http://sofia.dir.bg/news.php?id=12062608&nt=9)
Това си е бизнес...:shutup:
Просто осигури сейф за ценните вещи( ключетата на шкафчетата в съблекалните не са достатъчни )!
Не е сериозно да се занимаваш с глупости.

Mind_Control
22-10-2012, 20:35
Мен са ме обирали в "Боевски" където всички се познаваме, защото аз ходя сутрин и сме ограничен кръг хора. Така че не можеш да опазиш вещите на хората, ако сами не си ги пазят. А ти е по- изгодно да ти дава 3 лв и да краде тоалетна хартия за 30 ст. Все пак касираш 2.7 лв.

Susscrofa
22-10-2012, 20:56
Мен са ме обирали в "Боевски" където всички се познаваме, защото аз ходя сутрин и сме ограничен кръг хора. Така че не можеш да опазиш вещите на хората, ако сами не си ги пазят. А ти е по- изгодно да ти дава 3 лв и да краде тоалетна хартия за 30 ст. Все пак касираш 2.7 лв.

Фитнес "Боевски" еталон ли е някакъв?
Я стига клишета.
Ходя по фитнеси от 15 години вече и никога никой не ме е обирал.
Никога нищо не си пазя.:picnic:
Забелязал съм, че най-чести жертви на кражби са параноиците дето все някой ги краде.

old alfist
22-10-2012, 21:54
Като чета и започвам да се съмнявам, че нещо не съм в ред - баси фитнесите и защо ходят хората там, като е нещо нормално да ги обират.

tokata_pz_flex
22-10-2012, 22:47
Аз не искам да се краде при мен . Смея да твърдя , че залата ми е една от луксозните в града и се опитвам да поддържам някакъв стандарт . Не искам да ме знаят като '' фитнеса в който се краде '' .
Идеята за сейфчета е добра , не се бях замислил . Лошото е , че хората си оставят вещите по бара , за да са им под ръка :)
Шкафчетата в съблекалнята са със секретни ключове ( като на домашните врати ) и мисля , че няма как да ги разбият .
Обмислям над самия бар да монтирам '' фиктивна '' камера ... да плаши за всеки случай :pimp:

mitko_k01
22-10-2012, 23:01
Я стига клишета.
Забелязал съм, че най-чести жертви на кражби са параноиците дето все някой ги краде.
Аз точно щото не бях ''параноик'' и не си държах маратонките в шкафчето, си тръгнах един ден без тях преди няколко месеца от фитнеса в МОЛа....

old alfist
22-10-2012, 23:45
Аз не искам да се краде при мен . Смея да твърдя , че залата ми е една от луксозните в града и се опитвам да поддържам някакъв стандарт . Не искам да ме знаят като '' фитнеса в който се краде ''
При теб явно е така, защото се грижиш за бизнеса си и не случайно си разтревожен от този на пръв поглед безобиден факт с въпросната госпожа.

Susscrofa
23-10-2012, 09:25
Аз точно щото не бях ''параноик'' и не си държах маратонките в шкафчето, си тръгнах един ден без тях преди няколко месеца от фитнеса в МОЛа....

Не си ги бил осмърдял достатъчно.:)

Liminat
23-10-2012, 14:25
... Ако трябва да съм честен , не искам да спре да пипа тоалетната хартия , а направо да спре да идва в фитнеса :)
Само където не знам как да я откажа :)
Ами такова ще е, не става хем едното в другото, хем душата в рая.

Mind_Control
25-10-2012, 13:51
Я стига клишета.

Фитнес Боевски е фитнес където не ходят разни квартални гаменчета и второ няма анаболени чудовища. С други думи ходят разни симпатични хора все на вид интелигентни що годе. Затова го давам за пример. И въпреки, че ходят такива хора, пак има кражби... Иначе в кварталните фитнеси в интерес на истината, където съм ходил и на мен никога нищо не ми е изчезвало. Което ме навежда на мисълта, че в скъпите фитнеси се краде повече.

Kuku
25-10-2012, 14:13
По кварталните фитнеси повечето посетители се познават и предполагам за това никой не пипа :)

Stoyan Georgiev
25-10-2012, 15:14
на мен във фитнес ми откраднаха веднъж телефон, на малката лежанка за преса го оставих до крака на лежанката (как се казва този уред всъщност не съм знаел никога), да не ми изпадне от джоба, забравих го там за 10 минути и като се върнах го нямаше... залата беше голяма и без камери, имаше вътре поне 10-15 души и общо взето така и не се разбра кой го е откраднал... тогава бях и по-малък (16) и не занимавах да отварят багажи и чанти на хора, че да не си изям боя... разпитаха наляво надясно ама ... ни чул ни видял :)

та така... ако си невнимателен към вещите си - изчезват :)

сложи такива кутии за хартия, които се заключват и ти е решен проблема, даже не разбирам какво толкова го мислиш...

old alfist
03-11-2012, 19:30
Колега, какво става, има ли някакво развитие с проблема - на тази пищна дама, дано да и се е наместила сачмата.

Jivko7777
03-11-2012, 20:15
Колега, какво става, има ли някакво развитие с проблема - на тази пищна дама, дано да и се е наместила сачмата.

или вече може да няма място вкъщи къде да складира тоалетната хартия :tooth:

old alfist
03-11-2012, 20:59
или вече може да няма място вкъщи къде да складира тоалетната хартия :tooth:
Не знам, но трябва да се поеме риск в името на бизнеса - на тази жена и трябва едно голямо чукане, но се съмнявам, че само едно няма да е достатъчно.

tokata_pz_flex
05-11-2012, 08:19
Няма развитие ... не е идвала '' гювендията '' крадлива :)
Аз я дебна ... :)

PEPI-2ALFA
06-11-2012, 12:26
Няма развитие ... не е идвала '' гювендията '' крадлива :)
Аз я дебна ... :)
Първата ми мисъл беше - дали не е чела форума и да знае какво и кроиш. Обаче веднага ми дойде и втората мисъл. :busted_cop: Полицаите си имат и те форум, защо не пуснеш там подобна тема?

tokata_pz_flex
06-11-2012, 14:15
Работя в Събота до 13:00 часа , за това я няма :) Рано и е :)

_power_
07-11-2012, 18:34
:calc::calc::calc:

Mind_Control
07-11-2012, 20:39
:calc::calc::calc:

ААА това кърти..

layz
07-11-2012, 21:33
Колега като дойде в залата сложи едно апетитно голямо руло хартия , така изкушаващо за крадене и го натъркай със стъклофазерна лента която се използва в строителството :D:D . Обаче трябва да е сама за да не пострадат невинни

tokata_pz_flex
08-11-2012, 09:16
Колега като дойде в залата сложи едно апетитно голямо руло хартия , така изкушаващо за крадене и го натъркай със стъклофазерна лента която се използва в строителството :D:D . Обаче трябва да е сама за да не пострадат невинни

Аз съм го подготвил де :):):)

Kuku
08-11-2012, 09:59
Фнимафай!!!
Като влезе да си Обърше дупето с тази хартия, после може да подаде сигнал за проверка от ХЕИ, примерно.... не знам за фитнес зала контролните органи :?
Да не те замеря с твоите камъни по твоята глава :?

Susscrofa
08-11-2012, 14:41
Фнимафай!!!
Като влезе да си Обърше дупето с тази хартия, после може да подаде сигнал за проверка от ХЕИ, примерно.... не знам за фитнес зала контролните органи :?
Да не те замеря с твоите камъни по твоята глава :?

От кога стана толкова властобоязлив?

Kuku
08-11-2012, 15:03
Нещо се бъркаш.... А и не става въпрос за мен! :)

tokata_pz_flex
08-11-2012, 15:47
Кире тук е като аптека , всичко е чисто и подредено :) Иначе ХЕИ идват през месец , няма проблеми никакви . Явно ми ги пращат , та са толкова редовни :)

RoMeO_156_GTA
08-11-2012, 17:51
Нека си минават , по-добре за теб :) Изряден си и при евентуално оплакване , бързо могат да проверят , че е имало скорошна проверка . А за хартията , все пак не си обществена тоалетна , не може да пращаш на инспекция всяко руло от магазина :hmm: Производствен дефект го пиши :)

old alfist
08-11-2012, 20:10
Може да се случи, случайно да се изсипе върху тоалетната хартия, прах от вата, измежду фугите на окачения таван.

tokata_pz_flex
08-11-2012, 22:38
Ако има фуги по окачения таван случайно ще докарам майстора и ще го вържа в кенефа да пази папира :tooth:

dimitar_vd62
09-11-2012, 21:39
Дай им един бонус към месечната такса - руло тоалетна хартия - упомени че това им е за целия месец, да си праят сметката колко да акат и спри да слагаш в тоалетната.И крадлата ще спре.

rusiq86
10-11-2012, 12:03
Мн мн тънко трябва да се подходи към ситуацията. Не може да обвиняваш някой, без да имаш преки доказателства, независимо кой е.
Напиши едно съобщение в тоалетната от рода на: "Консумативите са за ползване единствено само в сградата, моля имайте уважение и към другите клиенти... Благодарим Ви за което".

Ако се притесняваш да не чопне нещо от бара...
"Моля пазете вещите си до напускане на сградата, за което Ви благодарим!"

Така бих постъпил аз... Все някой ще се зачете и ще попита за какво става на въпрос. Ще обясниш, без да конкретизираш подозренията...Все ще се чуе, че някой краде тоалетна хартия и ще му стане неудобно и ще престане.

Друг вариант е да заебеш и просто да не купуаш Милде, а някакъв евтин аналог и да не си го слагаш на сърце...

old alfist
10-11-2012, 12:19
С тези указателни табели най-много да възбуди подозрение у клиентите, че се краде във финтеса.

rusiq86
10-11-2012, 12:41
Остава съобщение 1 и най-лесното е с аналога...няма да ти пука и това е, а може и тя да не хареса евтиното

_power_
11-11-2012, 04:23
...

tokata_pz_flex
11-11-2012, 11:06
Идва вчера каката , ама ме хвана от вън ... сменяхме фасадното осветление и тъкмо бях затворил залата :)
Доста се зачудих дали да не я пусна сама вътре пък аз да си сменям лампи , но не ми се щеше нещо ... :)
Намислил съм иначе да купя някоя изгоряла камера или само корпус от такава и да я монтирам над бара с цел '' да плаши '' . Долу ще сложа една заключваща се поставка за тоалетна хартия ... но преди това ще и '' предложа '' забавната ролка ... да си играе вкъщи с нея :)

old alfist
11-11-2012, 11:12
Идва вчера каката , ама ме хвана от вън ... сменяхме фасадното осветление и тъкмо бях затворил залата :)
Доста се зачудих дали да не я пусна сама вътре пък аз да си сменям лампи , но не ми се щеше нещо ... :)
Намислил съм иначе да купя някоя изгоряла камера или само корпус от такава и да я монтирам над бара с цел '' да плаши '' . Долу ще сложа една заключваща се поставка за тоалетна хартия ... но преди това ще и '' предложа '' забавната ролка ... да си играе вкъщи с нея :)
Е, това вече е тройна защита - няма начин да не проработи системата.

danniel
13-11-2012, 14:31
Аз също бих се дразнил ако шибан слон редовно ми краде нещо, било то и клечка за зъби. Въпроса е принципен, какво като е 30ст. хартията. Някой се изцепи, че било консуматив и т.н....ми щом е консуматив и няма проблем, нека колегата с фитнеса да напълни два сто литрови бидона с течен сапун, да остави 132 стека с хартия за да може на излизане всеки да си пълни 3 литровата туба с която е дошъл за целта и да си щипва по стек хартия....:clapping:
Аз бих подходил с чувство за хумор, както колегата bager писа по нагоре. Като знам че прасето е там винаги в събота и почти винаги сама или с малко клиенти, щях да развия една ролка около метър-два, да напиша с маркер "Знам какво направи миналата събота" и да го завия пак :D. Какъвто и крадлив изрод да си малко или много тряа да те жегне отвътре като го прочетеш това вкъщи. Ако пък няма ефект редовно ще и захаросвам шу.дата със стъклена вата или със сърбящия прах, поне на мен да ми е кеф, да знам, че днес един морж-клептоман се разхожда из улиците на Пазарджик и не спира да си чеше двата комплекта устни барабар с кафявата точка.

Доко
29-11-2012, 23:13
Тока, друже, ето едно елегантно решение на проблема, ако все още го има. ;-)

tokata_pz_flex
30-11-2012, 12:17
От както работя в Събота от 10:00 до 13:00 като че ли избягах от крадлата :):) Но ... ще видим :)