Log in

View Full Version : не пали,няма ток

donticiano
18-10-2012, 00:04
Колеги помагайте че работата е много зле...почвам от начало ..карам си (вчера) и изведнъж заби муцуна без да светне нищо по таблото-угасна и до там...върти,върти и няма палене и тва си е...оставих я и не се занимавах повече...Днес мои приятели които имат кабелите и лаптоп за диагностика дойдоха на място и след 10 опита да влезнат в системата неуспяха... това първо..второ няма тоци на свещи(на всички) не дърпа и бензин (т.е. не идва до двигателя)а помпата работи .. само ни направи впечатление че не светва ключа(жълтия code) бутона под седалката също е проверен и от него не е ...има съмнение че е имото или компа...дайте някво мнение че полудях и без кола съм кат с вързани ръце....Мерси предварително :guillotine:

myato
18-10-2012, 09:08
Проверете захранването на ЕКУ-то.

Mury
18-10-2012, 12:30
Проверете захранването на ЕКУ-то.

Направо си е изгорял бушона на ЕКУ-то,би трябвало да се намира отпред на стойката на акумулатора.............:evil::evil::evil::evil:

donticiano
18-10-2012, 18:39
за съжаление не са бушоните колеги...един по един са проверени отпред и отдолу

donticiano
18-10-2012, 20:18
колеги поне ме насочете на кои да я закарам тук в Пловдив
карал съм я на карловско преди мантинелата с забранения ляв там не могат да ми я прочетат карал съм я при Джимито в мототехника и там не ми обърна особено внимание затова и там отпада при брадата въобще няма да ходя (усра на мои приятел фиата едвам го управиха) в СБА последно като ходих сервиза не бачкаше .......и сега накъдеееееееее :hi_temerature:

aallffaa
28-11-2012, 17:11
Здравеи на форума !!!

Имам сходниа проблем .Автомобилат е Алфа 145 1.3 боксер .Случи ми се следното нещо :
Прибирах се и точно пред дома ми колата загасна , върнах ключа и опитах на ново ,но не чух бензиновата помпа да качва гориво .Днес пробвах самата помпа с подаден ток от друг акумулатор и си подкачи , прегледах ниакой теми тук във форума за бушон до акумулатора но е здрав .Колата е само на бензин , мисля че е премахнат имобилаизера (на таблото си ми светят само масло и акумулатор ) до запалване на двигателя. Моля за някаква помощ или съвет .

Мерси за готиния форум !!!

batmisho
29-11-2012, 14:54
колега на + са има едно болтче с гаика развииго и почисти отам иде проблема

aallffaa
29-11-2012, 21:24
Това за моя проблем ли е колега ? + на кое, на акумулатора или реле нещо ...

batmisho
30-11-2012, 17:04
на клемата от там се захранва компа почисти и трябва да запали там е едно тънко кабелче с убувка (това е за другият колега)

aallffaa
01-12-2012, 08:41
ако е от този Хол сензор помпата ще подкачи ли гориво , до релето (намиращо се до акумулатора идва ток и чатка при контакт а на помпата няма ток ) от къде може да е това нещо ..... поболях се че сам и на далече от сервиз

ivan dimitrov
01-12-2012, 12:05
---

aallffaa
01-12-2012, 16:27
Благодаря за насоката из форума , релето е здраво и ще се окаже че е този датчик на вала ...

batmisho
02-12-2012, 11:15
колега не е от датчика на хол пробваи да зачистиш и ти тази обувка на +са защото от там се захранва компа и ако нестига ток до компа нчма как да пусне бензин и ток до свещите пробваи при мен беше от там

aallffaa
12-12-2012, 18:08
Автомобилът ми бе отремонтиран ... проблема се оказа изгорял компютърен блок . Благодаря на всеки които ме насочи за евентуални проблеми .