View Full Version : Знам че темата е разисквана но...
Въпроса ми е отново за оригиналния и резервния ключ:
Прочетох всичко по темата във форума но няколко познати с ланчии ми напълниха главата с гръмотевици :screwy: и съвсем се обърках.
Имам само един ярко червен /само един ми дадоха/ с който паля и един кафяв /става само за багажника/. Няма пластинка с код или каквото и да е друго. И сега тия моите хора казват - червения е резервния ключ и с него има само определен брой паления и край. Това го чувам от трима човека :angry: Щото ако е така баси....
Да ама като го гледам тоя ключ бая ще да е използван - така че досега ще да е блокирал ако беше резервния.Ако някой знае нещо повече да казва ще бъда благодарен.
И втори въпрос: Както и повечето от вас - лявата врата не отключва а само дясната. Така че ще слагам аларма с управление на централното. Препоръчайте нещо що годе евтино и добро, че аз нищо не отбирам от тея работи. Че след покупката, смяната на консумативи и едно непредвидено влизане в огроооомна дупка и последвалите смяна на гума + изправяне на джанта :cussing: бюджета страшно отъня.
DiStefano
23-12-2006, 08:33
ей тфа са моите ... 2 ежедневни или там както им се казва и мастер ключ
http://hgt.hit.bg/PIC_0031.JPG
Червения ключ е за ежедневна употреба и няма ограничение на броя паления :screwy: а кафявия се нарича мастер ключ с когото може да се обучава нов ключ ако стария е загубен :wink:
Furious 155
23-12-2006, 13:24
а как става обучението ?
Е тва вече трябва да питаш по-вещите в тая област например Бобо :wink:
Разбрах. По-нататък ще я мислим за резервен. Сега за втория въпрос: Алармата. Някой може ли да помогне? Че някой ден и втората врата няма да се отвори и тогава :brickwall: или през багажника :lol:
Е тва вече трябва да питаш по-вещите в тая област например Бобо :wink:
Те това е отностно ключовете и картите,които трябва да вървят в едно с каляските,но....
http://www.clubalfaromeo.com/?Section=7&Entry=11
Отностно алармите,цени действащи в момента не мога да цитирам.
Но препоръчвам от рода на YISEN-RANDOM CODE.Това е от рода на високотехнологичните автомобилни алармени системи с пълен случаен код.
Зоните,който охраняват са както обикновенно-врати,багажник,преден капак.Шок -сензор,контактен ключ(допълнителен имобилайзер) освен заводския при нас,токова чуствителност и допълнителния сензор.
Това ти го пиша от документ за такива аларми.Или на обикновен език,всеки път кагато включваш или изключваш алармата,тя ще действува с различен код за осъществяване на желаната команда,т.е. възможноста да ти засекът сигнала и от там да го възпроизведат е почти само на теория,но винаги има едно но...
Могат да управляват затварянето на оставен отворен прозорец,централно заключване-отключване на врати и багажник.Отключване на багажник дистанционно и т.н.
Нека по знаещите да ме поправят или да допълнят информация за алармите. :D
DiStefano
23-12-2006, 16:46
казва се "плаващ" код
но си прав за всичко
обемни датчици вече в алармите няма
старите модели бяха с такива
това което се предлага в комплекта са
тампер за всяка от вратите + капак преден
и модул (централа) + куплунг с кабели и евентуално
някой друг преход + задължително 2 бр. дистанционни
а интересно е че българските аларми произведени от БСМ
са много добри и ги препоръчвам ... цените са повече от промоция
не е " плаващ" , а "скачащ" и дори да ти го сканират 1 път и после да се опитат с него, няма да стане нищо щото ако алармата е святна вече не приема използван код. това е най-новия вариан , а не само че използва всеки път различен код. но ако решат да ти е крадат и това не помага, може да те измъкнат от колата , и с ключовете ще си я вземат даже. алармите са за" кокошкарите", дето гледат да откраднат нещо малко( касетофон, колони и т.н.) и за пред застрахователите. каското е истината, пък да я крадат колкото си искат. оцениха ми я за 7100лв. е де да ми я откраднат сега..... :D
не е " плаващ" , а "скачащ" и дори да ти го сканират 1 път и после да се опитат с него, няма да стане нищо щото ако алармата е святна вече не приема използван код. това е най-новия вариан , а не само че използва всеки път различен код. но ако решат да ти е крадат и това не помага, може да те измъкнат от колата , и с ключовете ще си я вземат даже. алармите са за" кокошкарите", дето гледат да откраднат нещо малко( касетофон, колони и т.н.) и за пред застрахователите. каското е истината, пък да я крадат колкото си искат. оцениха ми я за 7100лв. е де да ми я откраднат сега..... :D
Сори за Оффффа ма немога да не попитам кои са тез застрахователи дето са оценили на толкова тази кола :?: :idea: мойта Август тази година на 4200 :idea: и то в Булинс-по шваке си излиза толкова :idea:
Ако са ти нарочили колата да я крадат нема да те оправят никакви аларми...питай Д.Бекъм! И GPS да й сложиш - същата работа - те са вързани крадците с ченгетата.
А иначе моята по шваке с разни намаления,че е от миналата година швакето и тинтири-минтири я оцениха на 7400 - да заповядат да ми я вземата!
Ако са ти нарочили колата да я крадат нема да те оправят никакви аларми...питай Д.Бекъм! И GPS да й сложиш - същата работа - те са вързани крадците с ченгетата.
А иначе моята по шваке с разни намаления,че е от миналата година швакето и тинтири-минтири я оцениха на 7400 - да заповядат да ми я вземата!
Хубаво е,че вземаме отношение по темата и си споделяме!Благодаря на всички който се включват с интерестни мнения.Верно на жаргон е "плаващ","скачащ","закодиран" и още...!Но народа казва "...да не те гази мечка".Иначе,трябва да се научим да застраховаме дори и това за което си мислим,че просто няма как....
Давам пример и смен :пълен пакет -с дата 2006/2007=действителна стойност при ново състояние-41150,застрахователна сума за възтановяване на частични повреди от застрахователя 17695,ако повредите са избрани от мен също 17695.При пожар и кражба 14814.
Всичко това е в лева.Премията не е никак малка,но мен ме удовлетворява.
п.п.това е минимума и при мен.
DiStefano
24-12-2006, 01:05
като човек дет работи в тази сфера ти казвам че в нашите среди му викат "плаващ" а как си е точно ше питаш тоя дето го е измислил и това със сканирането го има само във филми с Пиърс Броснан ...
като човек дет работи в тази сфера ти казвам че в нашите среди му викат "плаващ" а как си е точно ше питаш тоя дето го е измислил и това със сканирането го има само във филми с Пиърс Броснан ...
колега, не се заяждам, но скенера за честотота и чифровия код за дистанционни ми стои в сервиза на масата в ляво, работи перфектно и не ме е излъгал за нинакъв код до сега. вярно цената не е от най-евтините,( 350 долара-колкото и ми е програматора) но той си изкарва парите. освен това има много схеми за самоделки , които може да си направиш сам ако имаш елементарни познания по електрониката ( с не по-лош резултат) а щом се занимаваш с това трябва да ти е ясно че тези неща ги има доста отдавна не само във филмите. весела коледа
Сори за Оффффа ма немога да не попитам кои са тез застрахователи дето са оценили на толкова тази кола :?: :idea: мойта Август тази година на 4200 :idea: и то в Булинс-по шваке си излиза толкова :idea:
каското ми е в булстрад колега, а гледам че си с 145, аз с 146 с доста екстри дето като им ги казах и цената стана такава( да не им ги бях казвал)
каското ми е в булстрад колега, а гледам че си с 145, аз с 146 с доста екстри дето като им ги казах и цената стана такава( да не им ги бях казвал)
Е хубуу де какви екстри имаш повече от мойта кола :idea: :idea: най-много ел.огледала :idea: :idea: не ми се верва да се оценяват на 3 бона :shock: :shock: а и аз имам и джанти 15-ки :wink: :wink: нешо са те врътнали
ъъъ - това значи ли че моята 145-ца като е със всичко без кожа и лети джанти ще я оценят за повече и от там по висока вноска, годината е края на 96? Има си хас от 4300 да я джаснат на повече..... :evil:
ами виш и на колегата колко са му я оценили.все пак си с 145, пак ти казвам. аз с 146 то е ясно че поначало си е по-скъпа. за екстрите се сещам че и отзад съм с дискови спирачки примерно, мойе и други работи да има които се вграждат в колата от производителя при различните и варианти, които не са видими за нас( например оказа се че преден амортисор за боксер е 130лв. за 1 бойка, а на т.с. не е толкова скъп) еи от такива простотии също може да се дигала базовата цена. колкото повече екстри има толкова е по - голяма и цената на каското. 8 процента от цената по шваке. не мисля обаче, че краината цена на каското е много по висока като ти я оценят по скъпо да не сам за няякви 20-30 лева отгоре ( аз толква сам дал,че тези ли ще ме бутнат) пак се отплеснах
:D
И колко повече са екстрите на 146 ? Мъри много малко верно бе ? Мойта за по-малко от 15 000 не искаха да я оценят :frown: Казаха нещо за подзастраховане и те такива.... Миналата година искаха за 17600 ама свалихме малко.... 7400 за боксьор от 96та на "бъкана с екстри" 146ца е нормално.... май :wink:
вамфан 145 е некак си повече или по-малко купе варианта на 145/6 и ние от опит знаем, че купетата са мааалко по-скъпи от седаните разни :roll: Това за дисковите спирачки и за хамортесорете не го казвай на никой, че ше ти се смеят :!: Твойте спирачки вентилирани ли са :twisted: :?:
trustworthy
26-12-2006, 08:51
И колко повече са екстрите на 146 ? Мъри много малко верно бе ? Мойта за по-малко от 15 000 не искаха да я оценят :frown: Казаха нещо за подзастраховане и те такива.... Миналата година искаха за 17600 ама свалихме малко.... 7400 за боксьор от 96та на "бъкана с екстри" 146ца е нормално.... май :wink:...
А 9000 и малко отгоре за 146-ца ЖТД '99 как звучи? Щото мойта така ми я застраховаха. Тези 15000 сериозно ли ги говориш? :shock: Нали уж са близки като години наще каляски. Верно купето е по-лукс, ама все пак 8)
И колко повече са екстрите на 146 ? Мъри много малко верно бе ? Мойта за по-малко от 15 000 не искаха да я оценят :frown: Казаха нещо за подзастраховане и те такива.... Миналата година искаха за 17600 ама свалихме малко.... 7400 за боксьор от 96та на "бъкана с екстри" 146ца е нормално.... май :wink:
вамфан 145 е некак си повече или по-малко купе варианта на 145/6 и ние от опит знаем, че купетата са мааалко по-скъпи от седаните разни :roll: Това за дисковите спирачки и за хамортесорете не го казвай на никой, че ше ти се смеят :!: Твойте спирачки вентилирани ли са :twisted: :?:
А бре Насе твойат кола е на 5-6 години а мойта става Януари на 12 :idea: сещаш ли се :wink:
75 2.0 turbo
26-12-2006, 12:12
бе се фиат и на 6 и на 12 оно се не мени :D
А 9000 и малко отгоре за 146-ца ЖТД '99 как звучи? Щото мойта така ми я застраховаха. Тези 15000 сериозно ли ги говориш? :shock: Нали уж са близки като години наще каляски. Верно купето е по-лукс, ама все пак 8)
Е и аз исках на 10 000 поне да я застраховаме, ама ми казаха 15000 или я водят подзастрахована и щело да е лошо. Това е булинс. На Вальо май е за 10 000. Що толкова са оценили дизела незам, а са едни години горе долу.
Мъри не сравнявах твойта с мойта а с 146 боксер.... едва ли твойта е по-слабо оборудвана ?!?
trustworthy
26-12-2006, 22:51
..Е и аз исках на 10 000 поне да я застраховаме, ама ми казаха 15000 или я водят подзастрахована и щело да е лошо. Това е булинс. На Вальо май е за 10 000. Що толкова са оценили дизела незам, а са едни години горе долу...
Мойта е в ЛевИнс и можеше и още надолу да я оценят, ако аз поисках. Предложиха ми
Сега знам ли, може просто с неустоимия си чар да съм омагьосал момиченцето, дето състави полицата 8)
за кое да ми се смеят по-точно колега, не те разбрах нещо. предните амортисори са 136лв. в евро 07 ( за 1 броика)никои ли не го е чувал че са толкова скъпи? и не съм виждал много боксери с дискови одзад, като се замисля маи хич не съм виждал,а за другия ти въпрос- задните дискове не са вентилирани. тва е сега сте вие
за кое да ми се смеят по-точно колега, не те разбрах нещо. предните амортисори са 136лв. в евро 07 ( за 1 броика)никои ли не го е чувал че са толкова скъпи? и не съм виждал много боксери с дискови одзад, като се замисля маи хич не съм виждал,а за другия ти въпрос- задните дискове не са вентилирани. тва е сега сте вие
Това че предните ти амортисьори са по 130 лв. за екстра ли го имаш :shock: :screwy: или това че си с дискове отзад :shock: :screwy: като си с дискове отзад няма много файда като предните ти не са вентилирани :idea:
Това че предните ти амортисьори са по 130 лв. за екстра ли го имаш :shock: :screwy: или това че си с дискове отзад :shock: :screwy: като си с дискове отзад няма много файда като предните ти не са вентилирани :idea:
не не го имам за екстра просто предположих, че една кола като е с по-евтини части по шваке ще я оценят по-малко, от тази с по-скъпи части. то това е и швакето, оценява се стареенето и си има някакъв коефицент за всеки модел. пример имах сааб 9000цси, оцениха ми го 15000 хил. като го смях в една катастрофа се оказа че цената която трябваше да ми платът надхвърли общата стоиност на колата за която е застрахована, и казаха че са объркали като я оценяват точно по този фактор в стареенето и цената на частите. е може да са излъгали за да замажат положението, но аз си взех парите.
за предните дискове никаде не виждам да съм писъл, че не са вентилирани, ставаше въпрос за задните. и защо да не е екстра щом за едни модели може да си го поръчаш, като не ги произвеждат всички така от завода. доколкото знам щом нещо е опция към модела и се поръчва допълнителни значи е екстра
за предните дискове никаде не виждам да съм писъл, че не са вентилирани
Ами не си пич ама те не са вентилирани :idea: :idea: и никой от застрахователите не оценява какви части се слагат в една кола и какви в друга :idea: :wink: колата излиза по шваке една цена при всички застрахователи и това че някои от тях си правят каквото си искат е друг въпрос.Аз просто искам да ти кажа че според мен са ти застраховали колата на висока цена/незнам дали не си застраховал странични неща като-музика джанти и т.н.по фактура което оскъпява/ :wink:
ами и naso i emilio ти казват че твоита са я оценили малко, несъм само аз. че си прават квот си искат застрахователите е така ,дано да няма много разправии с тях :D маи вече несме за тая тема а?
ами и naso i emilio ти казват че твоита са я оценили малко, несъм само аз. че си прават квот си искат застрахователите е така ,дано да няма много разправии с тях :D маи вече несме за тая тема а?
А бе ти май :screwy: аз ти казвам правя си застраховката при приятел и виж дам Швакето с очите си-колата тази година и с тези екстри излезна 4200 лв. или по точно 2110 Евро :idea: :idea: според мен те мамят да ти вземат парите :idea: :wink:
твоита :idea: според мен те мамят да ти вземат парите :idea: :wink:
Съгласен съм. Искам да Ви кажа , че дори за 20хил да си застраховаш колата - ще ти платят после по шваке. Разликата е , че ще ти вземат повечеко пари за застраховката - а плащането си е по шваке . Така, че не е лошо с очитеси да видите точно за вашата кола колко дават по шваке и приблизително за толкова да я застраховате.
Съгласен съм. Искам да Ви кажа , че дори за 20хил да си застраховаш колата - ще ти платят после по шваке. Разликата е , че ще ти вземат повечеко пари за застраховката - а плащането си е по шваке . Така, че не е лошо с очитеси да видите точно за вашата кола колко дават по шваке и приблизително за толкова да я застраховате.
Ехаааа на един му дойде акъла в главата :wink: :wink: а колегата си мисли че колкото повече пари му вземат толкова по-добре-не е така пич излъгал си се :idea: :idea:
Ехаааа на един му дойде акъла в главата :wink: :wink: а колегата си мисли че колкото повече пари му вземат толкова по-добре-не е така пич излъгал си се :idea: :idea:
Че аз си го знам отдавна бе :wink:
а, според мен 146-та трябва да е по скъп модел от 145-та ( като нови)
trustworthy
29-12-2006, 20:16
а, според мен 146-та трябва да е по скъп модел от 145-та ( като нови)
Не, бе. 145 бил купе-модела на 146 :)