View Full Version : Tuning Фарове
Вижте какво намерих в и-нет предполагам, че ще Ви хареса по-различна визия на нашите фарове ;) изглеждат добре според мен
http://www.google.bg/imgres?q=alfa+romeo+146+tuning+headlights&start=96&hl=bg&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=z-SFbu_w7JxI5M:&imgrefurl=http://forum.alfa145.com/index.php%3Fshowtopic%3D7107&docid=xSG9Sgo_wYay0M&imgurl=http://i2.tinypic.com/t0kqrt.jpg&w=960&h=720&ei=ub6DUIz8JMjMswbTioDQCA&zoom=1&iact=rc&dur=600&sig=111238729371904776108&page=5&tbnh=139&tbnw=171&ndsp=25&ved=1t:429,r:11,s:100,i:37&tx=59&ty=49
дайте да измислим как може да направим и нашите така естествено на тези който и харесва този вид ;)
Аз съм си го мислел този вариант. Мисля, че доста лесно може да се матира съответната повърхност.
ама мисля че не е само матирана ами има и още нещо вътре ..ама незнам как е направен самия фар отвътре... какво отделя късите от дългите сигурно няква пластмаса изрязана под формата на кръг и след това вече е матиран.. нямам идея как са направени за това споделих тука снимката ако има желаещи да измислим нещо ;)
На този рефлектора за дългите е някакъв странен. Въпреки това обаче при нашите има място между рефлектора и лупата и то доволно. Мисля, че ще стане супер ако се пръсне с тъмно. По-големия проблем обаче ще е да не се олюпи боята. Не знам - дали има такива термо спрейове или лак някакъв за отгоре?
spellmaste
23-10-2012, 18:23
На този рефлектора за дългите е някакъв странен. Въпреки това обаче при нашите има място между рефлектора и лупата и то доволно. Мисля, че ще стане супер ако се пръсне с тъмно. По-големия проблем обаче ще е да не се олюпи боята. Не знам - дали има такива термо спрейове или лак някакъв за отгоре?
моите рефлектори ги изчистих почти до пластмаса, минах ги с грунд за пластмаси и после с черен спрей мат за камини и такива работи
http://media.snimka.bg/s1/1279/028802331.jpg?r=0
добре се е получило при тебе и аз ще се пробвам тези дни ако имам време ;)
моите рефлектори ги изчистих почти до пластмаса, минах ги с грунд за пластмаси и после с черен спрей мат за камини и такива работи
http://media.snimka.bg/s1/1279/028802331.jpg?r=0
Трудно ли беше разлепянето на фара.
error145
27-10-2012, 09:55
Не е трудно, ама трябва бавно и внимателно.
Как опази хром покритието около дългите да не се отлепи? Аз бях тръгнал да ги правя моито но много взе да се разлепя покритието и се отказах.
error145
28-10-2012, 18:08
Покритието на моите си беше цяло( не се люпеше). Просто ги позабърсах с препарат за стъкла и кърпа и пръснах отгоре черен матов спрей за джанти. Важно е покритието на рефлектора на дългите да не се нарани, другото не е толкова важно.
Покритието на моите си беше цяло( не се люпеше). Просто ги позабърсах с препарат за стъкла и кърпа и пръснах отгоре черен матов спрей за джанти.
Преди колко време си го правил? Не си ли шкурил преди това? Не се ли люпи черното? :idea2:
п.п. Дай една снимка :)
error145
30-10-2012, 10:17
Ами лятото се занимавах. Нищо не съм шкурил, не се е олюпило още. Моеже да има значение това дали си с ксенон или с халогенни крушки, аз съм с ксенон.
П. П. Ползвах някакъв спрей за джанти.Може да има значение и спрея какъв е. :)
Покритието на моите си беше цяло( не се люпеше). Просто ги позабърсах с препарат за стъкла и кърпа и пръснах отгоре черен матов спрей за джанти. Важно е покритието на рефлектора на дългите да не се нарани, другото не е толкова важно.
А как предпази покритието на рефлектора на дългите да не се боядиса черно без да го нараняваш?
Аз пробвах няколко варианта и всеки път наранявах покритието и затова се отказах накрая.
spellmaste
30-10-2012, 17:04
А как предпази покритието на рефлектора на дългите да не се боядиса черно без да го нараняваш?
Аз пробвах няколко варианта и всеки път наранявах покритието и затова се отказах накрая.
Хващаш спрея и пръскаш в капачката му някакво количество, взимаш една голяма четка за рисуване и почваш да твориш :)
by BMF :D
ако го облепиш с тиксо бояджийско или нещо от сорта, рискуваш после с тиксото да свалиш и покритието на рефлектора
error145
31-10-2012, 10:48
Аз с хартиено тиксо го облепих мн внимателно по рефлектора, защото на хартиеното тиксо не му е толкова силно лепилото, и стана мн добре без да падне боята на рефлектора.
Мерси колеги. Може да се пробвам през уикенда да видим какво ще стане.
уха.... може ли да отпивам тъмно пиво, докато гледам творбата...
п.с.
за твоите рефлектори, забрави за тиксото:flirt:
уха.... може ли да отпивам тъмно пиво, докато гледам творбата...
п.с.
за твоите рефлектори, забрави за тиксото:flirt:
Тъкмо за теб си мислех. Да ти звънна в събота да ги измислим и да пием по едно.........кафе :big_beer:
Хем да видиш как съм си направил регулирането на фаровете и да ми се скараш колко е нескопосано и затова свти в някое друго измерение :).
Айде да не спамим тука, ще ти звънна по-късно.
Лесно и сигурно става с блажен вестник, колкото и смешно да звучи ;) После чистиш с препарат за стъкла и си готов.