View Full Version : Зареждане на битова газ в София?
i.ganchev.ganchev
24-10-2012, 18:03
Колеги, кажете къде зареждат бутилки (туристически) с битова газ.
Имам една малка бутилка (не повече от 8 л.), ама не знам къде да я заредя.
До колкото знам, не е вече много законно това зареждане, ама все още зареждат на някои места.
Някой от вас готви ли на газ, да даде някой акъл къде евентуално да си зареждам въпросната бутилка :)
ecotronic
24-10-2012, 18:21
На газостанцията на корабчето (Горубляне) някога зареждаха. Сега не знам.
Можеш да провериш и тук (http://www.bgmaps.com/link/ED22098FDF4EB3B13B2BAEDE262BB003).
аз ги пълня в Левски - В зад Билата на ул . Поп Грую се води http://www.bgmaps.com/link/1984AD2A24408068F79F89CBE380788B
На хладилника до автомивката при новия офис на Лев инс само че не знам в момента как се влиза до там, че нали затвориха Черни връх в тоя участък
Не може ли където има газ по бензиностнациите?
Аз ползвам битова газ, но си поръчвам от големите бутилки с доставка до вратата
i.ganchev.ganchev
24-10-2012, 20:33
Мерси колеги за отговорите, май там зад Билла-та на бул. Владимир Вазов ми е най-удобно.
Ще ида утре да видим дали ще ме заредят :)
Не може ли където има газ по бензиностнациите?
Аз ползвам битова газ, но си поръчвам от големите бутилки с доставка до вратата
Тц, никъде не искат да зареждат. (Нямат и законово право мисля).
ecotronic
24-10-2012, 20:36
За законовото право не знам, но за различните видове туристичаски бутилки са необходими известен брой специфични преходници с които едва ли всяка газ станция разполага.
Linkestis
24-10-2012, 20:48
По бензиностанциите е забранено защото изискването е бутилката да седи на кантар до като се пълни.
Битова газ се пълни зад Мото–Пфое на бул.Сливница
lordliness
24-10-2012, 21:45
Тук по нашите ширини, ги пълнят точно на кантар и изискват бутилката да е минала преглед за годност и да има щампа до кога е годна.
Мерси колеги за отговорите, май там зад Билла-та на бул. Владимир Вазов ми е най-удобно.
Ще ида утре да видим дали ще ме заредят :-)
.
Предполагам знаеш колко литра ти е бутилката не я пълни повече от 75% защото е опасно . Там нямат кантар и ги пълнят на литър и газаджиийката ще ти сипе колкото и кажеш . Така че внимавай да не стане беля .
...
Тц, никъде не искат да зареждат. (Нямат и законово право мисля).
Въртеше ми се нещо такова и сега сещам, че след няколко гръмнали бутилки им забраниха, нещо такова..
old alfist
25-10-2012, 23:10
В Шел без никакви проблеми разменяш техните бутилки - жълто за жълто.
Измерени, запечатани и напълнени съгласно изискванията - само спираш пред стилажите и идва човек, който ти ги разменя и натоварва в багажника.
Linkestis
26-10-2012, 00:58
...
Имам една малка бутилка (не повече от 8 л.)....
В Шел без никакви проблеми разменяш техните бутилки - жълто за жълто.
....
За това си прав,но там имат само големите бутилки :)
old alfist
26-10-2012, 10:04
За това си прав,но там имат само големите бутилки :)
Не ставай заядлив - в Плевен малките бутилки се наемат да ги пълнят само в газстанциите на Топливо газ.