Log in

View Full Version : Амортисьори въпросче

AlexHF
30-10-2012, 12:36
Здравеите колеги тъй като темата ми в купува за окачване е със страхотен интерес 8-), даите мнение за нови амортисьори. Кой какви е слагал и т.н. Искам да си взема възможно най твърдите. Чувсвам колата като лодка в последователни неравности особено отзад и това яко ме дразни. колата няма допълнителни товари като газ туби и други. Използва се предимно за каране и то както си трябва, реглажа на мостовете ми е перфектен. Моля за мнения.
Поздрави!!!

endeavour
30-10-2012, 12:43
...Чувсвам колата като лодка в последователни неравности особено отзад ...
Като чуя това първо се сещам за реглаж на заден мост, а може би и някоя втулка, тампон и др. под. преди това? Как е преценен реглажа за перфектен, това ми е мисълта, щото аз с такъв реглаж( според "майстора") щях да излетя от магистралата на разклона за Карлово - пловдивчани знаят,че там "магистралата" е лунен пейзаж.

AlexHF
30-10-2012, 13:18
Ами защото имам сервиз и стенд. А нарочно съм ходил и при колеги. На гладък път колата не трепва направо е като ютия. амортисьорите не са омаслили и клатеики колата са по добре от на 95 процента от клиентите ми.

tweety
30-10-2012, 15:08
Пролетта смених амортисьори, но отпред. Единият беше изтекъл. Сложих газови на MONROE (170 лв/бр). Преди седмица правих задница - тампони, втукли и разни такива глупости. Минах и на реглаж и съм доволен.

nvladev
30-10-2012, 18:31
Пролетта смених амортисьори, но отпред. Единият беше изтекъл. Сложих газови на MONROE (170 лв/бр). Преди седмица правих задница - тампони, втукли и разни такива глупости. Минах и на реглаж и съм доволен.
Колега вдигна ли се малко предницата като смени амортисьорите?

sole_moe
30-10-2012, 18:53
Здравеите колеги тъй като темата ми в купува за окачване е със страхотен интерес 8-), даите мнение за нови амортисьори. Кой какви е слагал и т.н. Искам да си взема възможно най твърдите. Чувсвам колата като лодка в последователни неравности особено отзад и това яко ме дразни. колата няма допълнителни товари като газ туби и други. Използва се предимно за каране и то както си трябва, реглажа на мостовете ми е перфектен. Моля за мнения.
Поздрави!!!
Аз съм със спортно окачване и моят съвет е Блищайн В6 И червени пружини Айбах и съм много доволен като стабилност

tweety
30-10-2012, 18:58
Колега вдигна ли се малко предницата като смени амортисьорите?
Не усетих да се е вдигнала. Аз комбинирах смяната на амортисьорите с рециклиране на носачите и след това единствено осъзнах, че преди това съм имал лодка а не кораб.

trop4i
30-10-2012, 20:12
Поздрави!!!
Ако са амортисьори и в една неравност ще се чустваш като в лодка нагоре - надолу, ако е странично имаш проблем с окачването.

lordliness
30-10-2012, 21:08
Ако са амортисьори и в една неравност ще се чустваш като в лодка нагоре - надолу, ако е странично имаш проблем с окачването.

Най-елементарно се проверява като се натисне колата надолу и при рязко отпускане трябва да спре горе без люлеене

valjo
30-10-2012, 22:49
+1 за Bilstein B6 - карам ги вече 4та година и нямам оплаквания от люлеенето.

ако си екстремист може и B8 + пружини на Eibach както по-горе е казал колегата :)

geniusloci
31-10-2012, 01:38
Аз съм със спортно окачване и моят съвет е Блищайн В6 И червени пружини Айбах и съм много доволен като стабилностEibach не се ли слагат с B8?

Аз съм с оригинални амортисьори и Eibach пружини (TI комплекта от alfastumper.dk, горещо препоръчвам да не се занимавате с него, сайта и собственика разбирач), в голяма чуденка съм с какви да сменя амортисьорите - тези са меки за пружните. Читави мнения с реален опит с Koni FSD няма, повечето слагат B6 вместо B8 (Стишо например кара с B6 и стандартни пружини, ама като уцели дупка и се чува на луната), Кони спорт си имат фенове...

Засега клоня към B8, те са с леко скъсено бутало. Колата ми по-ниска няма да стане, по-висока - също.

sole_moe
31-10-2012, 06:17
Eibach не се ли слагат с B8?

Аз съм с оригинални амортисьори и Eibach пружини (TI комплекта от alfastumper.dk, горещо препоръчвам да не се занимавате с него, сайта и собственика разбирач), в голяма чуденка съм с какви да сменя амортисьорите - тези са меки за пружните. Читави мнения с реален опит с Koni FSD няма, повечето слагат B6 вместо B8 (Стишо например кара с B6 и стандартни пружини, ама като уцели дупка и се чува на луната), Кони спорт си имат фенове...

Засега клоня към B8, те са с леко скъсено бутало. Колата ми по-ниска няма да стане, по-висока - също.
Те се водят В6 спорт
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69509

old alfist
31-10-2012, 10:38
Аз съм с Монро отпред и отзад - доволен съм от тях, въпреки, че са може би един от най-евтините варианти, но както писаха колеги обърни сериозно внимание на задницага, защого проблемите ти може да са там, а у нас малко хора разбират от тях.