View Full Version : волана тресе при висока скорост
Mladen_86
31-10-2012, 10:18
Здравеите.
От извесно време след 120 волана започва да тресе и колкото по-силна е скороста се овеличава и тресенето.
Правиха ми баланс на гумите но не излезе от това смениха ми 2-та накраиника и направиха стенд на предницата но и от това несе оправи.
Някои имал ли е този проблем?
Аз имам този проблем,първо си мислех че е от баланс, балансирах гумите на ново,не се оправи. Предницата ми беше доста разбита,след като с баланс не се оправи бях сигурен,че като оправя предницата ще се оправи.Нови биалетки,нови носачи,накрайници и регулаж след което стана доста по-добре вибрацийте намаляха на 90%,но пак се усещаше леко.Сега като слагам зимните гуми ще проверя дали няма крива джанта,иначе незнам от какво може да е вече.Може да пробваш с тези неща все с нещо ще се оправи.
от криви гуми се получава най-често
my_power88
31-10-2012, 20:51
и аз имах такъв проблем миналата година и когато сменях гумите преди зимата и като започнаха да им правят баланс излезе че едната джанта беше доста крива,изправиха я и всичко се оправи
Jivko7777
01-11-2012, 11:45
криви джанти
nblagoev
01-11-2012, 16:04
При по-висока скорост тресенето може да е от кофти баланс на задните гуми.
pe6kata212
01-11-2012, 18:20
При по-висока скорост тресенето може да е от кофти баланс на задните гуми.
Абсолютно
Предна гума тресе до сто,над сто тресе задна,най вероятно имаш или крива гума,или джанта.
Аз съм имал случай с крива джанта да ми дава 0 на 0 на баланс машината,а в същото време да тресе.Аналогичен случай съм имал и с крива гума.
angel_1987
02-11-2012, 23:04
аз съм за крива джанта баланс машината може да показва 0;0 тя я балансира в посока ляво-дясно да не замята но тя не може да хване кривината във вътрешния краи на джантата които е свободен и от кръг става на нищо от хубавите ни пътища.Преди да си сложиш зимните гуми закараи си джантите на машина за изправяне и ще видиш какъв ти е проблема.
пп. поне аз така мисля :)
abgeorgiev
03-11-2012, 08:42
Джанта крива
Mladen_86
19-11-2012, 17:28
Абсолютно
Предна гума тресе до сто,над сто тресе задна,най вероятно имаш или крива гума,или джанта.
Аз съм имал случай с крива джанта да ми дава 0 на 0 на баланс машината,а в същото време да тресе.Аналогичен случай съм имал и с крива гума.
благодаря ви излезе от задните гуми :notworthy:
nikolai_145_qv
19-11-2012, 23:07
И аз имах такъв проблем,след 100км тресеше
и излезна каре за смяна.
Аз имам същия проблем и утре ще ида да погледнат всички джанти, понеже гумите са на 0, но може би джантите...
И аз го имам това, даже и при по-ниски скорости, освен това като пусна волана завивам надясно :)
И тъй като карам с някакви всесезонни гуми отзад и от вече 2 години не им е правен баланс, освен това имах една много крива джанта (задна пак) и като цяло се пооправи проблема. Завиването надясно остана, ама него ще го мисля по-натам. Освен това имам подозрения и за предно дясно каре :heavy_cry: