View Full Version : Дистанционното на алармата.
Мога ли да си сменя само дистанционното на алармата, защото му се скъса ухото където се закача за хълката на ключа. Незнам защо но алармата ми хваща много от близо. Трябва да си до колата за да можяш да я активираш или деактивираш.
http://i.data.bg/06/12/26/167040_orig.jpg
DiStefano
26-12-2006, 16:55
за повечето аларми дето се продават на пазара
се предлага закупуване на отделно дистанционно
като то може да се обучи разбира се
въпроса обаче опира и до цената
в не малко случаи не е оправдана такава покупка
по въпроса за близкото - най-вероятно е от слаба батерия
а иначе това дистанционно дет си го снимал ми прилича на TESOR
но може и да не е ... има модел дето е с такива на TESOR
за повечето аларми дето се продават на пазара
се предлага закупуване на отделно дистанционно
като то може да се обучи разбира се
въпроса обаче опира и до цената
в не малко случаи не е оправдана такава покупка
по въпроса за близкото - най-вероятно е от слаба батерия
а иначе това дистанционно дет си го снимал ми прилича на TESOR
но може и да не е ... има модел дето е с такива на TESOR
Ако имаш предвид слаба батерия на дистанционното не е от това защото смених батерията и промяна няма. А когато застана до колата, само че отзад не хваща изобщо.
Сега видях на дистанционното на алармата пише: Getronic GT482/GT82N
DiStefano
26-12-2006, 18:26
то по принцип кутийките и дистанционните може да си пише
всичко .. важно е каква е централата
щото не е проблем да се обучи съвсем друго дистанционно
да работи с тази аларма
в БСМ продават дистанционни от модел HELP-4 и HELP-5
които практически могат да се обучат да работят с всяко МДУ
НО ... проблема с близкото засичане тогава ще е от друго естество
смисъл че щом батерията е ОК значи нещо или дистанционното или МДУ-то създават грижи ... :roll:
да работи с тази аларма
смисъл че щом батерията е ОК значи нещо или дистанционното или МДУ-то създават грижи ... :roll:
help- 4 help-5 се продават в комплект с свои дистанционен модул, разликата е че хелп- 4 управлява 1 реле в дистанционния си модул, а хелп-5 е с две релета и скачащ код. може да се обучават до 48 бр. дистанционни ,но само към собствената си управляваща платка, както и да се програмира кои бутон за какво да е (има 5 режима)това, че дистанционното може да се програмира допълнително не означава че може да стане на всякаква аларма.за всяка аларма трябва дистанционно от същия вид, и алармата да позволява да се програмират допълнителни дистанционни. така че тия хелп , просто ги забрави. колкото до обхвата, на всяка аларма си има антена за приемника на дистанционното, която е просто една жица, може да ти се е опряла до метал и това направо убива обхвата, освен това трябва да ти е изведена на по високо, а не да ти стои в краката , както повечето алармаджии правят защото не им се занимава, и допълнително купето на колата (защото е като метална клетка) екранира сигнала.
надявам се че съм бил достатъчно изчерпателен и конкретен с отговора си и дано сам ти помогнал. успех
да работи с тази аларма
help- 4 help-5 се продават в комплект с свои дистанционен модул, разликата е че хелп- 4 управлява 1 реле в дистанционния си модул, а хелп-5 е с две релета и скачащ код. може да се обучават до 48 бр. дистанционни ,но само към собствената си управляваща платка, както и да се програмира кои бутон за какво да е (има 5 режима)това, че дистанционното може да се програмира допълнително не означава че може да стане на всякаква аларма.за всяка аларма трябва дистанционно от същия вид, и алармата да позволява да се програмират допълнителни дистанционни. така че тия хелп , просто ги забрави. колкото до обхвата, на всяка аларма си има антена за приемника на дистанционното, която е просто една жица, може да ти се е опряла до метал и това направо убива обхвата, освен това трябва да ти е изведена на по високо, а не да ти стои в краката , както повечето алармаджии правят защото не им се занимава, и допълнително купето на колата (защото е като метална клетка) екранира сигнала.
надявам се че съм бил достатъчно изчерпателен и конкретен с отговора си и дано сам ти помогнал. успех
Имам една жица ( изолиран проводник ) който излиза от пакета с кабелите на алармата и е увит около жилото което отваря предния капак. Къде предлагаш да го сложа проводника за да има добър обхват.
Имам една жица ( изолиран проводник ) който излиза от пакета с кабелите на алармата и е увит около жилото което отваря предния капак. Къде предлагаш да го сложа проводника за да има добър обхват
колкото се може по-нагоре. моята антена съм я закарал под самото табло (зад километража) кабела обикновенно е черен. така е наи-високо, има само пласмаса около нея и стъклата осигуряват приемането на сигнала. но дори да я развиеш от жилото и да я опънеш резултат ще има
Имам една жица ( изолиран проводник ) който излиза от пакета с кабелите на алармата и е увит около жилото което отваря предния капак. Къде предлагаш да го сложа проводника за да има добър обхват
колкото се може по-нагоре( стига това да е антената). моята антена съм я закарал под самото табло (зад километража) кабела обикновенно е черен. така е наи-високо, има само пласмаса около нея и стъклата осигуряват приемането на сигнала. но дори да я развиеш от жилото и да я опънеш резултат ще има