Log in

View Full Version : Местоположение на бушоните на фаровете

trustworthy
26-12-2006, 22:15
Колеги, може ли някой да ми каже къде да ги търся тези бушони, че тая вечер ми угаснаха почти едновременно и двете крушки на късите:priest: . Първо при пускане на фаровате изгоря десният. Загасих ги и пак светнах - угасна и левият и останах само на габарити. Много вероятно е самите крушки да са изпищели, макар че е доста подозрителен фактът, че изгоряха почти едновременно :roll: :?:

Лампите са Осрам Куул Блу и ги сложих преди няма 2 месеца :evil: Дългите и габаритите си светят

БТВ замръзнали задни челюсти на дискови спирачки може ли да ги третирам с топла водичка :) Щото за барабаните знам, че си върши работа тая технология, ама за дисковите....знам ли :roll:

Мерси предварително на отзовалите се

Kamen
26-12-2006, 23:08
Предпазителите се намират в краката на шофьора. Дърпа се има една ръчка и се свалят към седалката и има картинки кой предпазител за какво е. Успех!!!

trustworthy
26-12-2006, 23:19
Мерси ;) Тъкмо гледах някакъв менюал и се чудех как точно се стига до таблото с бушоните

trustworthy
27-12-2006, 09:12
А сега, след като смених изгорялата крушка и новата пак изгоря моментално, някакви идеи защо става така?
Щото вече започнах да се изнервям :evil: Да няма някой Бош по тоците и на фаровете :?:

Сега се сешам, че лостчето с врътката за фаровете леко ми грееше при по-продължително каране. Може и то да е дало нещо късичко :roll:

Yon
27-12-2006, 09:32
..... с врътката за фаровете леко ми грееше при по-продължително каране.

На някой модели им светят лосчетата и заграването може да е от диодите вътре в тях. Ако нямаш такива екстри няма от какво да грее нали има реле :roll:

trustworthy
27-12-2006, 09:43
Бе 'грее' е силно казано. По-скоро се позатопля леко, ама леко. Обаче тея лампи дето гърмят така....е това ме притеснява :?

Mury
27-12-2006, 10:57
Ти сигуртен ли си че ти горят лампите защото тези фарове :idea: :idea: имат навика да пркъсват яко,отзад виж при кабелите дали нещо не е нагоряло или да дава на късо :shock: мойте като е студено се случва да прекъсват така и като друсна в дупка светват :shock: но бат Бобо им бая нещо и засега не прекъсват :wink:

П.С.Аз кат ти говорех за фаровете ти не ми верваш

trustworthy
27-12-2006, 11:24
Абе ти ги уручаса фаровете на 145/6-ците, ама аде ;) Иначе при мен откровено си горят лампи. Докато я сложа и изгаря - вътре се топи жичката :frown:

Mury
27-12-2006, 11:37
Абе ти ги уручаса фаровете на 145/6-ците, ама аде ;) Иначе при мен откровено си горят лампи. Докато я сложа и изгаря - вътре се топи жичката :frown:

Провери тогава релето,може да е заминало :wink: а и ко съм уручасал бре аз ти каам истината която я гледам от 3 години :idea: :wink:

trustworthy
27-12-2006, 14:47
...Провери тогава релето,може да е заминало :wink: а и ко съм уручасал бре аз ти каам истината която я гледам от 3 години :idea: :wink:

Тъй е, бате. Няма спор, ти си имаш опита. :cheers: То май и мойте май са се размърдали, ама си светят ок и мисля да не ги барам.

Иначе мойта работа се оказа май от крушките, щото сложих едни чисто нови Дженерал Електрик и си светят слънце. Явно тази, дето я пробвах тая сутрин съм я барнал по стъклото ли, знам ли :roll: Иначе тоците са в нормите, алтернатори, релета....всичко бачка. СЕга известно време ще карам с тоя Дженерал Електрик един пробен период преди да сложа филипс блу вижън, че викам да е по-добре, ако ще горят, да ми горят 15 лв, не 40 :)

П.С. Добре, че пекна слънце, че да ми отпуснат задните накладки, че иначе не можех да я дотътрам до сервиза.

Mury
27-12-2006, 15:54
...Провери тогава релето,може да е заминало :wink: а и ко съм уручасал бре аз ти каам истината която я гледам от 3 години :idea: :wink:

Тъй е, бате. Няма спор, ти си имаш опита. :cheers: То май и мойте май са се размърдали, ама си светят ок и мисля да не ги барам.

Иначе мойта работа се оказа май от крушките, щото сложих едни чисто нови Дженерал Електрик и си светят слънце. Явно тази, дето я пробвах тая сутрин съм я барнал по стъклото ли, знам ли :roll: Иначе тоците са в нормите, алтернатори, релета....всичко бачка. СЕга известно време ще карам с тоя Дженерал Електрик един пробен период преди да сложа филипс блу вижън, че викам да е по-добре, ако ще горят, да ми горят 15 лв, не 40 :)

П.С. Добре, че пекна слънце, че да ми отпуснат задните накладки, че иначе не можех да я дотътрам до сервиза.

Смени си спирачните маркучи и всичко ще се оправи :idea: :wink:

trustworthy
27-12-2006, 15:58
...Смени си спирачните маркучи и всичко ще се оправи :idea: :wink:

Напролет може да паднат барабар с дисковете и евентуално накладките ;)

Mury
27-12-2006, 16:15
...Смени си спирачните маркучи и всичко ще се оправи :idea: :wink:

Напролет може да паднат барабар с дисковете и евентуално накладките ;)

Ако пак ти блокира задното колело не чакай до напролет цената им е около 10 кинта на бр. :wink:

trustworthy
27-12-2006, 17:01
...Ако пак ти блокира задното колело не чакай до напролет цената им е около 10 кинта на бр. :wink:

Е то блокира, щото бях дръпнал ръчната все пак. Нормално при такъв студ е да не се дърпа ръчна, щото гаранция няма, а разлепянето е трудно :) Ама аз ще те послушам, де ;)