View Full Version : Незнам какво и се случва на тая Алфа!!!!!
Преди 15 мин. след обилен пазар се качих в колата и тргънах да я паля! В този момент се чу адска детонация отзад, оборотите станаха като луди от 0 до 1500 падат и се вдигат а отзад гърми и трещи та чак аларамите на колите се засвириха около мене!!!!???
Моля помогнете дайте съвети!? Да правя ли опит пак да я запаля или да я прекарам към сервиз????/
Няма ли някой да помогне?????
Възможно е да заяжда жилото на дроселовата клапа.
Провери дали не ти е запецнала клапата на дебитомера :wink: Неможе да бъде от дросела тва :wink:
Провери за всеки случай и гумените тръбички на смукателните колектори. При цепнати 2 бр.имах случай на високи обороти - над 1800 на ПХ с последващопит за гаснене, пак вдигане на обороти и пак опита за гаснене./спад на оборотите до около 400-500 /.
Гадното при мене беше , че се бяха цепнали отдолната страна и не се виждаше от пръв поглед.
Провери за всеки случай и гумените тръбички на смукателните колектори. При цепнати 2 бр.имах случай на високи обороти - над 1800 на ПХ с последващопит за гаснене, пак вдигане на обороти и пак опита за гаснене./спад на оборотите до около 400-500 /.
Гадното при мене беше , че се бяха цепнали отдолната страна и не се виждаше от пръв поглед.
При тоя случай няма да гърми в аспуха :idea: :wink:
ALFA CORSE
31-12-2006, 02:10
Аз преди доста време имах подобен проблем и се оказа от дебитомер наистина :roll: .
Бяха същите симптоми.. вечерта я гася, на сутринта паля и... ми изчезна усмивката от лицето :)
Разбрах какво е капачката, която е на Тwin Spark, беше избила и се беше закачила някаде отдолу и уплатнението беше отишло!
Смених го набих капачката на мястото и всичко е ок!
Благодаря ви за мненията и помощта! Форума си е форум
Ако някой може да каже по каква причина беше избила тая капачка
PEPI-2ALFA
01-01-2007, 10:53
:?: :?: :?: Каква е тая капачка :?:
:?: :?: :?: Каква е тая капачка :?:
Освен на кабелите -където излизат от мотора под каспачката на свещите. Ако се намокри там. Ама аз няма там капачка сума ти време .наскоро затапих отвора със силикон.
Незнам не съм никак компетентен описах това, което видях опити за описание на начинаещия алфист :D
Колега, кажи какво имаш предвид под названието "капачка" и къде се намира, та да знаем и ние, ако някой ден ни се случи да попаднем в подобна ситуация, къде първо да гледаме...
ALFA CORSE
05-01-2007, 10:28
И на мен ми е интересно :) :?: