View Full Version : Осъмнах без катализатор...
Да му резнат кунките със същия флекс с който е вандалствал на тоя мизерник който ми отне катализатора. :guillotine: То бива бива ама... Въпреки че може и услуга да ми е направил, като ми е свалил разхода и увеличил пауъра, както каза арабина при когото сложих тръба на негово място. Защо само не го сбарах аз това говедо да му мина 3-4 пъти през кратуната с тон и 600 се питам... Каква е тая наглост нечовешка само не разбирам, да си легнеш спокойно отдолу, да си дигнеш колата, да си пуснеш флекса и да си работиш? Само рязане на ръце за кражба ще ни оправи, но така я останат дузина читави, я не :oops: Било масова практика... За съжаление когато и да напуснеш тази държава, винаги ще е късно..
RUSEV-BGR
12-11-2012, 18:50
Да му резнат кунките със същия флекс с който е вандалствал на тоя мизерник който ми отне катализатора. :guillotine: То бива бива ама... Въпреки че може и услуга да ми е направил, като ми е свалил разхода и увеличил пауъра, както каза арабина при когото сложих тръба на негово място. Защо само не го сбарах аз това говедо да му мина 3-4 пъти през кратуната с тон и 600 се питам... Каква е тая наглост нечовешка само не разбирам, да си легнеш спокойно отдолу, да си дигнеш колата, да си пуснеш флекса и да си работиш? Само рязане на ръце за кражба ще ни оправи, но така я останат дузина читави, я не :oops: Било масова практика... За съжаление когато и да напуснеш тази държава, винаги ще е късно..
Само дето не ги режат с флекс ами нещо друго е!!!Ако си дизел вече пауъра е налице!
Bobiuzunov
12-11-2012, 19:02
Егати наглоста,просто нямам думи.
Аз съм с дизел да го махам ли моя катализатор,ще усетя ли разлика?
leketo84
12-11-2012, 20:11
Да му резнат кунките със същия флекс с който е вандалствал на тоя мизерник който ми отне катализатора. :guillotine: То бива бива ама...
Колега и къде се случи това ЧУДО :shutup:
scarface
12-11-2012, 20:28
Ако ги режеха с флекс щяха да вдигнат блока във въздуха,доколкото знам ги режат с нещо такова-http://www.instrumenti-online.bg/p-3072-kleshi-2082-za-riazane-na-trybi-tryborez-
Каквито управляващите - такъв и народа.
alfonco147GTA
12-11-2012, 20:42
колега не се и учудвам има едни бандити в моя редовно крадяха катализатори! дори и в нашия квартал, даже на мен наскоро ми разбиха апартамента и ми откраднаха техника и злато, ако знаеш аз колко искам да ги бях заварил в нас!!!! :censored: и аз също като теб не ХАРЕСВАМ БЪЛГАРИЯ и искам да се махна от тази долна жалка пумия и долните и обитатели!
колега не се и учудвам има едни бандити в моя редовно крадяха катализатори! дори и в нашия квартал, даже на мен наскоро ми разбиха апартамента и ми откраднаха техника и злато, ако знаеш аз колко искам да ги бях заварил в нас!!!! :censored: и аз също като теб не ХАРЕСВАМ БЪЛГАРИЯ и искам да се махна от тази долна жалка пумия и долните и обитатели!
Прав си за голямо съжаление.
alfa156jtd
12-11-2012, 21:07
Режат ги с онази машинка която използват ВИК майсторите и затова няма шум.Лоша работа.
lordliness
12-11-2012, 21:45
Нашите коли са доста ниски, дано да го намерят да приритва под някоя
[QUOTE=alfonco147GTA;1142428 :censored: и аз също като теб не ХАРЕСВАМ БЪЛГАРИЯ и искам да се махна от тази долна жалка пумия и долните и обитатели![/QUOTE]
Аз за това съветвам всички по-млади хора да се махат от тука!
Това не е държава, а кочина!
Лошото е, че тия които знаем как да я оправим, не ни слуша никой, а и нямаме власт.
За това не стойте тука, защото ви изсмукват и здравето и живота.
В цяла Европа, свалянето на катализатора би се квалифицирало като сериозно престъпление. Поврежда се ППС.
У нас не им пука на полицията.
На комшията на село му отмъкнаха 1/3 от керемидите на покрива, а кварталният и дознателят писаха, че е станала дребна кражба.
Само дето от нея ще падне след две години цялата къща
За това беганьееееее
Ама какво правиш тук?
Ходи си някъде навън и остави таз държава на нас, долните й обитатели!
Пауъра и по-басовото бучене вече го имаш! Изпържи я 1-2 пъти и ще го усетиш.
Единствените грижи, които можеш да имаш е на ГТП, когато мерят емисиите.
А иначе съм чувал, че ползват и някакво диамантено въже, с което режат за отрицателно време. Нищо не ги спира гепардите. 1 на 1000 е да го набараш на местопроизшествието.
Колкото до закона и т.н. - ще спестя мнението си, за да не си навлека гнева на някои хора, които четат този форум и са с униформи!
Ще се чува по звучно турбото отзад, една идея по динамична, но голяма разлика няма да усетиш. Разхода ще ти е същият.
Ама като вземете да хулите все по държавата...
Навсякъде има крадци и стават кражби.Същия случай с откраднат катализатор се случи в САЩ на съседа ми. Там е обичайна практика особено на по-високите возила . http://fakti.bg/avto/52034-gledali-marihuana-s-farove-ot-porsche
С дизел съм, разликата е доста осезаема бих казал, все едно е друга кола. С леко натискане на педала веднага се усеща ритник в гърба дори и на високите предавки, иначе звука си е същия. В Мусагеница съм, но за бандитите няма граници.
badmadafaka
13-11-2012, 10:16
По принцип махането на катализатор и това, какво се поставя на негово място не е "режи па яж", особено на турбо кола, ама вие си знаете... Факт е, че повечето жетедета са с хамалски махнати катализатори и заменени с права тръба, просто ако някой го интересува детайла да знете, че не се прави така... Или по-точно казано не се прави само така...
@vinicio: Хубаво усещаш "ритник в гърба", ама я задръж педала в пода повече време и се заслушай, след това опитай да си припомниш миналата седмица като си имал катализатор, дали звука от разтоварване на турбото си го чувал на същите интервали като сега, за да разбереш за какво говоря... :calc:
Странно да усетиш такова дърпане, на моята 156-ца като го махнах, по моя инициатива (беше запушен и миришеше на сяра от него). Та не усетих голяма разлика, и не мисял, че има.
Разхода както споменах е същият, засичал съм мн пъти.
За бензин задължително се слага гърне-заместител. За дизел може и без, няма да усетиш голяма разлика, нито да стане шумна.
За звука, задължително има промяна отзад до ауспуха, ако се заслушаш, чува се на обороти леко звука на турбото.
Мн пъти е разискван въпроса, живота на един катализатора е 100к км. След това ги го държиш като сувенир на колата само, полза от него няма. Но няма да има чудеса при махането му. Ще се усети от колата, за нея е е по-добре, но реално няма как да усетиш ефекта "Уал". На доста приятели с дизел го махнахме и все това е впечетлението.
По принцип махането на катализатор и това, какво се поставя на негово място не е "режи па яж", особено на турбо кола, ама вие си знаете... Факт е, че повечето жетедета са с хамалски махнати катализатори и заменени с права тръба, просто ако някой го интересува детайла да знете, че не се прави така... Или по-точно казано не се прави само така...
@vinicio: Хубаво усещаш "ритник в гърба", ама я задръж педала в пода повече време и се заслушай, след това опитай да си припомниш миналата седмица като си имал катализатор, дали звука от разтоварване на турбото си го чувал на същите интервали като сега, за да разбереш за какво говоря... :calc:
Просто разказвам ефекта, не изразявам мнение "за" или "против" колега, защото промяната беше насилствена и принудителна, а не желана. Не искам да знам колко ли ще струва нов катализатор... В интерес на истината се чува едно свистене като от турбо.
Da, masova praktika e, na bratovchedka mi na dizeloviq Peugeot sa go reznali. Dokolkoto znam rejat s diamanteno vuje-stavalo za minuti i ne se chuvalo nishto. A za mahaneto-ako se napravi kakto trqbva, nqma kak da nqma polojitelen efekt. Na moqta kola beshe izturbushen katalizatora, beshe ostanalo samo gurneto i nqkakwa metalna wata wutre. Mahnah go, slojih rezonator na negovoto mqsto i efektut e dosta golqm i polojitelen. Daje maistorut se zachudi zashto iskam taka, edva li ne nqmalo smisul i shtqla da brumne poveche kolata, no se poluchi obratnoto-kolata stana po-tiha i na niskite oboroti durpa po-dobre
Izvinqvam se za latinicata, nqma kirilica tuka
Сложи си едно резонансно гърне...не са скъпи, просто помога за по-бързо изхвърляне на газовете.
Linkestis
13-11-2012, 19:45
На дизеляка правата тръба ич не му пречи.Имаше и такава темичка с доста спорове в нея.Да ли не беше моя от сорта на "права тръба от турбото до края" не помня.Факт обаче че повечето които се занимават с тунинг казаха че е по-добре права тръба с подходящ размер.Проблем за разтоварването на турбото няма.
П.П. това е темата :
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=61443&highlight=%EF%F0%E0%E2%E0+%F2%F0%FA%E1%E0
Ми аз на 156-та съм с права тръба...никакви гърнета. Мн ясно не пречи. Излишни пари по мое мнение.
Ми аз на 156-та съм с права тръба...никакви гърнета. Мн ясно не пречи. Излишни пари по мое мнение.
+1
И аз съм с права тръба и вече само с две гърнета.
Трябваше да мина 10-тина километра да поиздуха, явно, саждите дате са били натрупани преди каталзатора и ефекта вече е налице!
Само нзм дали ще мога да мина на преглед...(заради изгорелите газове)?
Моето си е мое, чуждото общо ... няма оправия, но какво да се прави на Българина никога не му е било лесно.
Alexanderbb
14-11-2012, 16:55
А ти какво направи да не са такива нещата, накъде протестира ли? Или мислиш че накъде по света подредените държави са се появили от самосебе си
в кв. "Изток" също са минали и за съжаление и аз осъманах без катализатор на мойта 166ца предната вечер :angry: дано си купят лекарства с тия пари... :angry: и така за 30лева се сдобих със "спортна генерация" по неволя... ама живи и здрави да сме ;-)
Тая вечер ще оставя Алфата да нощува вънка, белким ме отърват от проклетия кат :bouncing_smiley:.
lordliness
14-11-2012, 18:42
в кв. "Изток" също са минали и за съжаление и аз осъманах без катализатор на мойта 166ца предната вечер :angry: дано си купят лекарства с тия пари... :angry: и така за 30лева се сдобих със "спортна генерация" по неволя... ама живи и здрави да сме ;-)
Аз знам по готина клетва - свещи да им купят с тези пари. Един колега си оставил колата през нощта вдигната на крик и му го задигнали
Мрамор сянка да им прави..да се радват на цветята от към корените...жена му да роди негърче....
Това е мн неприятно. Никога нз какво да очакваш.
Явно ги карат по ред кварталите, така че зареждайте пушките в съседните квартали, колеги!
bobbybg75
15-11-2012, 01:42
Стига бе бате Винчо кво се ядосваш хората услуга са ти направили да я мръднеш малко от паркинга тая кола а сега вече може и да ме гониш щом дърпа повече алфонсо. И все пак ти пожелавам да ги разкараш тия италианки дето имаш и да се срещнем на София Ланд!
Inviato da Galaxy S3 con Tapatalk 2
bobbybg75
15-11-2012, 01:44
Ти си знаеш за последните пожелания! :D
Единствения минус за теб е, че си изгубил 50лв. от връщането на катализатора на вторични (или каквото там ги правят) :?
Хората нарочно ги махат, ти се косиш, че някой ти е свършил работата!
Махни ЕГР-а и си пей сърце :)
Ми вие ще кажете по колко вървят.... :?
На 156 не е много скъп и след замяната на катализатора накрая остават 50-70лв. горница :)
bobbybg75
15-11-2012, 19:05
Айде сега 200 лева за катализатор тя алфонсо струва толкова :mad::mad:
Айде сега 200 лева за катализатор тя алфонсо струва толкова :mad::mad:
Що не хванеш да се разкараш... Ти и мизерното ти присъствие!
RUSEV-BGR
15-11-2012, 20:45
Ми вие ще кажете по колко вървят.... :?
На 156 не е много скъп и след замяната на катализатора накрая остават 50-70лв. горница :)
На моята 156 го продадох за 280лева!Поставиха ми тръба на неговото място за 20лева!
lordliness
15-11-2012, 20:57
Предлагам довечера към 1- 2 да легнем под колите и да си ги резнем сами докато не са ни изпреварили .
ecotronic
15-11-2012, 21:09
Предлагам довечера към 1- 2 да легнем под колите и да си ги резнем сами докато не са ни изпреварили .
Аз мога и да не се мъча. Достатъчно е да кажа на жена ми, колко пари може да му вземе.
lordliness
15-11-2012, 21:35
Аз мога и да не се мъча. Достатъчно е да кажа на жена ми, колко пари може да му вземе.
:) и може да изчакаш като свърши да звъннеш в полицията
ecotronic
15-11-2012, 21:40
:) и може да изчакаш като свърши да звъннеш в полицията
Добра идея:coolio::tooth:
bobbybg75
16-11-2012, 15:45
Къде ги давате по 280 лв. веднага го махам!
bobbybg75
16-11-2012, 15:52
Винчо чуваш ли 280 лв махай на либрата и на делтата катализатора и си напред :what::thumbup:
Другата седмица отивам да махнат моя (ако има такъв де, кожуха иначе седи). Човека ги изкупува, ще споделя цената.
Конкретно на Либра 2.4 Евро3 катализатора наистина се изкупува за 300лв.
Може и на 166 да е същия.
Аз говорех за доста по-евтиния катализатор на 156 1.9 :)
Да повдигна тази неприятна тема, тази сутрин станах в 5ч. трябваше да закарам детето до автогарата иии изненада все едно запалих друга кола не моята.
Яко ръмжене като ранена мечка така звучеше и ми стана ясно, че катализатора си е заминал, но се оказа ,че не е само това през цялото време смърдеше на нафта и след 6-7км. ми светна и индикацията, че съм на резерва при положение че резервоара ми беше пълен повече от половината.
С две думи са ударили явно и горивопровода на светло видях вече дирята от нафта зад мен. Светна чека и загасна в движение. След 5мин.запали и я паркирах на първото удобно място и я зарязах там.
По добре да я кача на репатрак и така до сервиза да видим какво мазало са направили крадците. Та такива неща у нашата мила татковина.
Лошо ми започна понеделника да видим как ще приключи.
Поздрави и дано не ви посещават такива гости.
п.с Тук съседите ме карат да ходя в полицията, на мен това ми се струва само губене на време.
ecotronic
02-07-2018, 10:25
Гадна работа. Съчувствам ти, колега.
Ако имаш време, иди в полицията. Не че нещо ще направят, ами да се знае, че се краде. Не да вадят статистики, че всичко е цветя и рози.
alfa racer GTA
02-07-2018, 10:26
Това бил "цигански" мурафет :Нагли роми измислиха нова схема за кражба, която съсипва колите ни (СНИМКА) https://m.fakti.bg/krimi/308124--
ecotronic
02-07-2018, 10:30
Това бил "цигански" мурафет :Нагли роми измислиха нова схема за кражба, която съсипва колите ни (СНИМКА) https://m.fakti.bg/krimi/308124--
Тази схема никак не е нова. Това се правеше в началото на 90 - те, но не се ползваха дрелки а чук и секач.
alfa racer GTA
02-07-2018, 11:03
Не знам дали е нова или стара, но мислех че вече са отминали тези номера.
Сега зная, че не използват дори дрелка, а направо удрят с копач, с острата му част там където е резервоара, слагат един леген или нещо подобно, събират каквото могат и бегат ...
Катализатора го няма факт отрязан е ,но явно са били некадърни или от злоба са резнали и горивопроводите. Обадихсе на 112 оттам ме свързаха с полицията ,дойдоха гледаха снимаха,цъкаха с език казаха,че тази нощ в квартала сме 3ма потърпевши запалиха и си заминаха. Имах около 40-45л. нафата в разервоара, която изтече. Утре ще се занимавам със застрахователите,вече ги уведомих,че не мога да мръдна от паркинга и така - чуден понеделник.За капак десния праг са го надрали и подбили зверски,а съм сигурен,че и пода е подбит.
anttonev
02-07-2018, 17:21
Лоша работа. А къде се случва това?
София -кв. Хр.Смирненски( Слатина )
---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:25 ----------
Имам каско в Булстрад и понеже кражбата е гарнирана и с други вандалщини да видим ще изплатят ли нещо или....
n_kisiov
02-07-2018, 20:57
Колко ще вземе от този катализатор? Това са някои наркоманията. Нормален човек ще рискува ли за 50-100 лв да стане за резил.
Така е, но това е нашата гледна точка. На тези от другата страна е съвсем друга.
Не им пука, че ще те оставят без кола не дай си боже в най -неподходящия момент.
Аз бях тръгнал да карам детето до автогарата и когато разбрах,че няма да стане имах шанса да хвана такси и свърших работа. На човек може да му се наложи да кара болен или пострадал при някакви обстоятелства.И се оказва ,че си с вързани ръце и започваш да търсиш изход в движение щото въпросните типове са решили да изкарат някакви пари за няколко минути.
Въпрос на ценности или на липса на такива.
София -кв. Хр.Смирненски( Слатина )
---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:25 ----------
Имам каско в Булстрад и понеже кражбата е гарнирана и с други вандалщини да видим ще изплатят ли нещо или....
Ще платят нещо колега, щом си уведомил полицията и им предоставиш удостоверение....
Но липсващото гориво и катализатор няма да признаят.....
Гадна работа как не си ги осетил, алармата не се ли е задействала? дано да ги хванат.Иначе понеже съм без катализатор смятах да слагам че нещо почват да заглеждат полицаите дали не ти пуши колата при потегляне в понеделник на път за работа ме спираха за проверка която мина бързо а на 200 метра имаше още един патрул.
Няма фабрична аларма и не съм поставял след придобиването на колата, а и застрахователя не го изискваше. В момента в сервиза възстановяват тръбичката на горивопровода, която при интервенцията по катализатора също е срязана.
Сега се чудя какво да слагам на мястото на катализатора. Преди месец минах на преглед по устав и всичко беше изрядно, включително и на газанализатора.
Ако сложа заместител някакъв догодина може да ме резнат на прегледа. Слагам друг катализатор и все едно си правя абонамент за ново посегателство.
Та цирка е пълен
Две основни неща.
1. Застрахователя винаги ще се пробва да не ти плати катализатора, но няма основание. В общите условия пише, че не се плащат липсващи детайли. Но отрязването на катализатора не е липсващ детайл, поради простата причина, че част от детайла липсва и ясно се вижда, че не е демонтиран. 3 от 3 случая се печели битка срещу застрахователите точно с този довод.
2. Липсата на катализатор по никакъв начин не се отразява на вредните емисии, които се измерват при ГТП-то на дизела.
Scrapera
06-07-2018, 13:05
Послушай БО и ги натисни.
Ако го бяха демонтирали заедно с тръбата, развивайки болтовете на фланците, наистина нямаше да имат основание да ти го платят.
Но при сегашното положение, следва да го платят, и още как!
Зависи къде е срязан - ако са тръбите преди и след катализатора, то от него няма да има останало и няма да стане, но ако е срязан откъм катализатора, т.е. е останало от тръбата му, ги натискай.......
Здравейте, отново сме в движение с нов горивопровод и тръба на мястото на катализатора.
По интересно е каква сума преведе застрахователя за 3те описани щети по случая след 2та огледа, а именно катализатор, срязан горивопровод и надран и подбит декор. праг със счупени щипки-117лв. и някакви ст. От тази сума са си удържали 3та вноска по каското и по сметката са ми превели 32лв. всичко това е по експертна оценка.
Колеги пазете си алфите доколкото това е възможно ,защото разправиите са много и накрая се оказва ,че не си заслужава. А за майстори и майсторчета не ми се говори неам нерви вече.
Поздрави
Даам, по експертна оценка е така.
Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
Ей заради това не си правя каско
plamenp59
21-07-2018, 08:17
Винаги когато свалям катализатори ги давам в сервиза на един братовчед.Все от бензинки.Около 160-180 лева парчето.Вчера,свалих на дизела.Оказа се че за двата взех 150 лева .Този които са отрязали на колегата ,по номер, бе смешните 36 лева.За малкия, след турбото бяха останалите пари.Та се чудя , за 40 лева струва ли си ,изродите да лежат нощем под колите на хората и да мародерстват.Тази мания продължава с години.Имаше дори и случай ,полицай да заработват след смяна.През деня е патрул.Набелязва коли и след смяна , обработва.Сагата продължи до като колегите му не го сгащиха една нощ по време на сваляне на поредния катализатор.
viktorsterev
23-07-2018, 23:06
Колко ще вземе от този катализатор? Това са някои наркоманията. Нормален човек ще рискува ли за 50-100 лв да стане за резил.
Точно за евро 3 мотора само че на Либра преди точно 4г. ми дадоха 325лв.Сега цената е подобна.А бате Разбойко ни се пъне за екология, няма такъв смях