View Full Version : Диагностика във Варна - КЪДЕ?
nikola_n
30-12-2006, 12:19
Тази сутрин ми светна лампата на инжекцията и не ще да гасне(иначе колата си върви както преди), като почетох във форума ми стана ясно, че трябва да отида на диагностика и тъй като в Добрич не мога да се доверя на "Голфарските майстори" ще отида във варна. Може ли някой да ми каже къде точно и да ми даде телефон. Дали е проблем ако я карам така като свети лампата докато я закарам да я опрваят, че сега по празниците трудно ще стане!?
Пробвай да си ресетнеш ЕКУ-то- махаш клемите на акумулатора за 10-15мин. После закачаш, палиш без да натискаш педала на газта, оставяш да поработи 10мин, после караш 30мин за да се самообучи ЕКУ-то. Ако повече не светва лампата, значи се е записала случайна грешка. Ако пак светне-диагностика. Отиваш в сервиза на Бош срещу Метро, търсиш Галин да я закачи на екзаминера и ще си покаже. тел.052/505695, 505967, 088/808 88 67, 088/943 18 21
nikola_n
30-12-2006, 17:14
И аз видях това за рестарта днес като четох стари теми, тая вечер ще опитам и ако не стане тогава ще ходя в сервиз.
И аз видях това за рестарта днес като четох стари теми, тая вечер ще опитам и ако не стане тогава ще ходя в сервиз.
рестарта няма да ти помогне, 146 боксер не прави с компа. има си някаква причина , може да изчезне и пак да се появи, но на диагностиката в компа е записано каква е грешката , да ти я прочетат и вземи мерки да я отстраниш. в момента колата ти автоматично минава в фабрични настроики, коклото да върви. може даже да ти дигне доста разхода
nikola_n
30-12-2006, 18:40
рестарта няма да ти помогне, 146 боксер не прави с компа. има си някаква причина , може да изчезне и пак да се появи, но на диагностиката в компа е записано каква е грешката , да ти я прочетат и вземи мерки да я отстраниш. в момента колата ти автоматично минава в фабрични настроики, коклото да върви. може даже да ти дигне доста разхода
И ако сега рестартирам няма да могат да прочетат каква е била грешката, Така ли!?
Kamen666
30-12-2006, 20:19
Ще могат,тя се запазва докато не се изтрие,като отидеш на диагностика
Говоря за спорадична /случайна/ грешка- моментен спад в напрежението, лоша връзка и т.н. Компа игнорира грешната стойност и я замества с фабричната. Като ресетнеш компа, наново почва да се обучава и ако грешката е била спорадична, няма да му светне лампата. Ако обаче е дефектирал някой датчик с ресета няма да се оправи. И в двата случая грешката се запазва в компа и се чете от екзаминера. Например при смяна на акумулатор с нов светва централата на еър-бега. Трябва да се ходи на диагностика, там ти изчистват показанието за грешка, че е имало спад в напрежението и си готов. А при мене с откачена ламбда сонда Томко, пак не ми светна лампата, ама грешката в компа си седеше
Ще могат,тя се запазва докато не се изтрие,като отидеш на диагностика
колегата е прав, аз просто ти казвам че 146 те не правят проблеми с компа, щом свети значи нещо не е наредр и дори да ти изгасне мойе да е временно ако дефекта се появява от време на време. а и една диагностика преди зимата не е излишна все пак :D
Kamen666
31-12-2006, 10:42
На мен лично Галин ми каза,че специално при мойта Алфа и не помня при кои други модели,ресетването на компа не помагало,това било за по стария модел
nikola_n
31-12-2006, 12:49
Колеги! Добри новини.
Снощи установих че освен тази лампа която свети не ми работят:
1. Вентилатора на парното
2. Климата
3. Нагревател на задното стъкло
4. Часовника
И затова започнах да се съмнявам в захранването, оказа се едно реле, което е изгоряло. Като го смених всичко се оправи и лампата не свети. Може би през него взема захранване някой датчик Релето е "Е7".
Обаче все пак проблем има защото има някакъв теч над таблото с релетата и бушоните, нещо мазно не мога да го определя, но не е спирачна течност (защото тя не е мръднала като количество) и не ми се струва да е антифриз много странно и от този теч ми се е напълнило релето в следствие на което е изгоряло. На някой случвало ли му се е подобно нещо!?
nikola_n
31-12-2006, 13:16
А може ли да ми кажете кои свещи да си взема
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/plug/euro/4w/4w-plug.cgi?name=145+%2F+146+%28930%29&filename=maker1car.csv&action=search[/u]
W22EP-U или тия или IW22 зависи колко пари искаш да дадеш :wink:
nikola_n
31-12-2006, 16:59
Мерси, мисля да взема IW22 8)