View Full Version : кабели за свещи
Колеги, моля ви помагайте!!! Четох много теми, но не срещнах моя проблем. Та - звънях на няколко магазина, но ме питат за накрайника който е към лолите имало два варианта, да е метален или гумен....било важно.... Мойте не съм ги свалял досега и незнам, а ще си слагам газова и там ще ги сменят и трябва да им ги занеса.....Ако можете да кажете за марка както на кабели така и за свещи.... Благодаря на отзовалите се!!! Колата е 145 1.6 боксер.
ами на ТС са гумени предполагам, че и на боксера са но все пак някой с боксер да каже ;)
На боксера лулите са с метални чашки(които аз лично махнах веднага след като ги купих) върху гумените.
ivan dimitrov
14-11-2012, 23:39
---
Обикновено, афтър маркет кабелите нямат както казаха колегите по горе- гумена чашка. Това е много кофти, тъй като само като минеш през една локва и всичко се омокря, колата започва да прекъсва, гърми и т.н.
Съвета ми е да отидеш в магазина на Т и Н кар в Русе, там май се предлагаха и оригинални кабели, които мисля не бяха с някаква фрапираща цена.
Магазина се намира в един блок, след ОМВ до жп гарата, до автостъкла ПИТОН. Ако трябва помощ - 08885 295580.
:Tease: Боксера имат 2 модела кабели.Отваряш капака и гледаш.Едните са прави отпред,а другите с ъгъл.Показвам и снимки да ти стане ясно.За правите с гуменото уплътнение от опит ти казвам след смяната от майстора ги погледни и ги натъпчи максимално навътре,защото иначе при първия по-сериозен дъжд,ще береш ядове.
Колеги, моля ви помагайте!!! Четох много теми, но не срещнах моя проблем. Та - звънях на няколко магазина, но ме питат за накрайника който е към лолите имало два варианта, да е метален или гумен....било важно.... Мойте не съм ги свалял досега и незнам, а ще си слагам газова и там ще ги сменят и трябва да им ги занеса.....Ако можете да кажете за марка както на кабели така и за свещи.... Благодаря на отзовалите се!!! Колата е 145 1.6 боксер.
Имаш ли номера на мотора на колата.
за боксер 1,6 както казаха по-горе има 2 модела. преди бях с тези с гумения уплътнител. после ги смених с такива с метална Г образна лула /която естествено има вътре гумено уплътнение/ с медна сърцевина на тесла и до сега нямам проблеми. предпочитам медна сърцевина и резистори в лулите пред резистивна сърцевина.
колеги ами аз съм с туин спарк преди бях с гумени сега си купих с металните накрайници и правят по добър контакт и върви по добре (поне според мен )
да бе,ама боксер и ТС нямат нищо общо.
нормално е нови лули да влизат стегнато в сравнение със сваляни 1000 пъти. моите трябва доста сериозно да ги натисна за да щракнат.
Колеги, втори ден обикалям по магазините за части и никои неможа да ми намери моите кабели. В Косер ми извадиха моите да сравняват и пак не намериха (поне знам вече какво търся, но файда, като в Русе не остана необиколен магазин), в Т и Н кар ми предложиха оригинални да ми поръчат ама за 195лв а не бих дал толкова и варианта маи остава да сменя само свещи. Иначе моите са като първата схема на zaryto (http://www.clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1317).
ivan dimitrov
17-11-2012, 23:48
---
И моите бяха като първите и чаках с поръчка да ги доставят,защото се оказа,че ги няма никъде в Пловдив.Поръчай си от АХМ-ма и чакай и си купи и свещи.
:beer:
Колеги, втори ден обикалям по магазините за части и никои неможа да ми намери моите кабели. В Косер ми извадиха моите да сравняват и пак не намериха (поне знам вече какво търся, но файда, като в Русе не остана необиколен магазин), в Т и Н кар ми предложиха оригинални да ми поръчат ама за 195лв а не бих дал толкова и варианта маи остава да сменя само свещи. Иначе моите са като първата схема на zaryto (http://www.clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1317).
аз не разбирам какъв е проблема след като има каталози. за твоята кола на тесла има 2 комплекта кабели T876C - медна сърцевина и T014B-резистивна.
http://www.tesla-blatna.cz/en/products-ignition-lead-sets
другите производители също си имат каталози. ако искаш да са същите като оригиналните, прежалваш едни 200лв. какъв е проблема като са с метални лули.
http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=45&modif=181&cat=21&subcat=114
В Русе магазиньт е ивеко доколкото разбирам.
И пак - внимавайте за накрайникьт кьм бубината и за сьпротивлението на кабельт.
на 145 1,6 от към бобината са ф4, а на 145 1,4 и 33 са DIN. съпротивлението не е проблем. ако искаш да ползваш поради някаква причина кабели без съпротивление, трябва да сложиш свещи със съпротивление и въпроса е решен. разлика в работата няма да има.