View Full Version : Писта "ДРАКОН" - Калояново.
Реших да започна тази тема с цел да се събере малко повече полезно инфо за мероприятията, хепанингите, ивентите и темподобни неща, които се случлуват на това вече известно място. Моля компетентните по въпроса да разкажат: какви са дисциплините, кои са победителите, какви времена. По-подробно. Какви коли са подходящи. Може ли всеки да отиде и да повърти. Условия. Такива неща. Разкажете за бързите коли там. Знам, че има сайтове, но най-важно е личното впечатление. Темата за Неона беше супер, ако има повече инфо за него супер. Ко ще и да не е алфа, Неона си е произведение и ма кефи. ЕВАЛА НА КРЕАТОРА МУ.
Та така. Разкажете, че барим остане полезна тема. За Божура повечето са запознати, но за Дракон мисля не.
maxisexy
01-01-2007, 20:35
и аз искам да знам
и аз искам да знам
какво ви интересува за пистата ? Идвате, давате газ праите си кефа и ядем кебапи и пием бири :D
75 2.0 turbo
01-01-2007, 23:15
бе маи само последното праите ама :lol:
бе маи само последното праите ама :lol:
Ама го праиме много добре :lol: :lol: :lol: ЧНГ на всички тунери :lol:
75 2.0 turbo
01-01-2007, 23:18
ти па де се обади неподготвен чувал си и ти за калояново колкото и аз ама неисе :D :D :D
ти па де се обади неподготвен чувал си и ти за калояново колкото и аз ама неисе :D :D :D
Аве не ве щот стана въпрос за кебапите и бирата затва се обадих :wink: :D
75 2.0 turbo
01-01-2007, 23:21
аааа сеа вече ме съгласи 8)
Аве не ве щот стана въпрос за кебапите и бирата затва се обадих :wink: :D
тва начи и аз моем се обадим ;)) вие клечавите ненам каде се бутате на кебапи и бири ;)) ЧНГ и да сте живи и здрави ;)
75 2.0 turbo
01-01-2007, 23:23
валка неще ме бъркаш с боби тои е клечавия в случая аз съм към 90-те вече :lol:
валка неще ме бъркаш с боби тои е клечавия в случая аз съм към 90-те вече :lol:
Килограмите пиене не носат бре :wink: Тренинг и подходящо потекло се иска :lol: :lol: :lol:
75 2.0 turbo
01-01-2007, 23:30
е тука 10 дни усилено тренирам 8) а тая сутрин рано маи си говорихме по телефона а :lol: :lol: :lol:
е тука 10 дни усилено тренирам 8) а тая сутрин рано маи си говорихме по телефона а :lol: :lol: :lol:
Май да точно 1 час преди да изтрезнея :cry:
75 2.0 turbo
01-01-2007, 23:40
:lol: :lol: :lol: ужасен съм :lol: :lol: :lol:
Спамери ... кажи им за пиене и всички са обаждат :D
Иначе за пистата по-надъханите и с бърз нет може да започнете с тия клипчета, да се надъхате повечко, после питайте смело :roll:
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... highlight= (http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=50362&highlight=)
maxisexy
02-01-2007, 19:26
абе какви времена дават алфите като моята или нещат да ги чупят
абе какви времена дават алфите като моята или нещат да ги чупят
Освен на италфеста друг път такива на пистата не съм виждал, а времената от италфеста не са голям критерии, щото си беше прилично мокро тогава.
Aууууу като чета тази тема не мога да се сдържа и ще цитирам едно мнение от друга тема преди време. Бобо приеми го като персонална критика :Tease:
Заобиколно или не - това тука е автофорум и ако продължавате да приканвате към алкохолизъм (заобиколно или не). Ще си спечелите само моя гняв :wink: Щото явно на много малко хора им пука кой е пианде и кой не а те си се знаят :evil:
ОПРЕДЕЛЕНО СЪМ ПРОТИВ АЛКОХОЛА ОСОБЕННО В АВТО ФОРУМ :!:
Кххххххххххьххььхххххххх Пълна трескавица а ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Иначе за пистата по-надъханите и с бърз нет може да започнете с тия клипчета, да се надъхате повечко, после питайте смело :roll:
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... highlight= (http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=50362&highlight=)
Е те тва беше супер.
Издърпах ги!!!!
И друго ПРООФ ми взе думите от устата, но нека го разбераме, че всичко е на майтап. Нече не се случват тия работи.... Ениуей
СТИГА СПАМ
Aууууу като чета тази тема не мога да се сдържа и ще цитирам едно мнение от друга тема преди време. Бобо приеми го като персонална критика :Tease:
Заобиколно или не - това тука е автофорум и ако продължавате да приканвате към алкохолизъм (заобиколно или не). Ще си спечелите само моя гняв :wink: Щото явно на много малко хора им пука кой е пианде и кой не а те си се знаят :evil:
ОПРЕДЕЛЕНО СЪМ ПРОТИВ АЛКОХОЛА ОСОБЕННО В АВТО ФОРУМ :!:
Кххххххххххьххььхххххххх Пълна трескавица а ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Къв е тоя офтопик тука :twisted: :?: + Тва около нова година сметам ни е простено иначе все още съм против алкохолизма :idea:
Ето и какво представлява пистата във варианта и "Италианско преследване"
Каква е настилката на пистата и с кви гуми карате?
Каква е настилката на пистата и с кви гуми карате?
на места бетон (правите, където е старата самолетна писта) на места асфалт (новите завои около нея)
Кара се със всякакви гуми, но на състезание с нормални гуми нямаш никакви шансове.
Като цяло, важните неща на тази писта във варианта и "Италианско преследване" според мен са в този ред - на първо място окачване (разбирай комбинация от железа и настройване) и гуми, след това мощност и накрая яки (по-скоро издръжливи) спирачки.
Желателно е колата да има шпер диференциал, поради факта, че завойте са доста остри и бавни и по-мощните колички, особенно тези с предно виждат доста зор :lol:
Би ли споделил,
1. от къде и на каква цена се здобивате с "специалните" гуми. Какъв размер са?
Какъв е компромиса гуми за ежедневие и за писта (сухо време) - модел марка за 14'' и 15''.
Знам, че питам много, но опита ви е безценен...
2. Какви скорости се развиват и от какви класове на различните участъци и какви са скоростите в завоите?
3. Какви са изискванията за безопасност на колата за да караш на пистата?
4. В състезанията има ли сток клас и т.н. Демек коли със седалки и карантия или как седят нещата?
Би ли споделил,
1. от къде и на каква цена се здобивате с "специалните" гуми. Какъв размер са?
Какъв е компромиса гуми за ежедневие и за писта (сухо време) - модел марка за 14'' и 15''.
2. Какви скорости се развиват и от какви класове на различните участъци и какви са скоростите в завоите?
3. Какви са изискванията за безопасност на колата за да караш на пистата?
4. В състезанията има ли сток клас и т.н. Демек коли със седалки и карантия или как седят нещата?
1. Сликове втора употреба от ралиджиите, аз още не съм дорасъл за чисто нови гумета, все още има по-важни неща по колата. Засега карам с каквото изпадне.
2. Прегледай клипчето, на което Митко Генов вози момчето с камерата, обяснява предавки/обороти/скорости и т.н.
3. Нищо по-особенно от това, което се иска да се движиш по пътищата. Каски дават там на място, ако нямаш, само си купуваш боне.
4. Не ти е проблем да се състезаваш и с пълен интериор, това не е драг и 50кг +/- не са фатални, дори понякога прекалено леката задница разваля поведението на колата в завой, ако окачването ти не е настройваемо за да можеш да компенсираш.
Клиповете са супер. Дръпнах ги но не съм имал време да ги гледам всички. Ще се поправя.
на 400 метра има ли разлика във времената на коли пускали се на Божура и на Калояново и каква е горе-долу ако има.
Трасето на 400 метра равно ли е или е като на Божура, настилка?
на 400 метра има ли разлика във времената на коли пускали се на Божура и на Калояново и каква е горе-долу ако има.
Трасето на 400 метра равно ли е или е като на Божура, настилка?
На Калояново тез по-слабичките коли (14-16сек) са по-бързи. Колко точно е неясно - прекалено много фактори. настилката е бетон на правите, но не е толкова груб като на абажур и асфалт нов на завойте.
На каква цена могат да се намерят сликове втора употреба 14'' и 15''. Възможно ли е това. Кои са гумите за ежедневна употреба, които седят добре на пистата (летни).
Предварително благодарско...
Ne0, "сликове" можеш да си намериш за около 100-150 лева за 2бр.!
В зависимост от това вече колко за запазени!
14'' , 15'' какви размери са състезателмите гуми.....
15-ки са добре За твоята бегачка :wink:, но в краен случай каквито намериш :wink:
Нищо не казвате за стрийт сликовете на Тойо ? 195/50/15 за 250-тина лв. бяха май.
Нищо не казвате за стрийт сликовете на Тойо ? 195/50/15 за 250-тина лв. бяха май.
Препоръчвам ти нова тема за сликовете :wink:
ICI за стрийт сликовете на тойо съм писал отатък, в другия форум, можеш да се поразровиш. Много добра гума в началото (не иска загряване) но след няколко обиколки прегрява и почва да изпуска. Търка се и износва доста бързо. Никога не може да стигне сцеплението на истински, добре загрят слик. Но пък за италианско е доста подходяща, защото там няма време да се загреят сликовете както трябва. Бе като цяло, сложна е материята с гумите много, но р888 е много добра гума с широк температурен диапазон и доста добър тракшън. Цената също не е никак лоша. Аз 205/50/15 ги взимам малко под това, което са ти оферирали за 195 ;-)
Мерси за синтезирания отговор, иначе питах от любопитство, защото са интересни гумите. Аз иначе за в бъдеще ще съм твърдо на 17, благодарение на ония двете пистовите :oops:
Кога почват ръчките на пистата. Кога са шампионатите и какви класове. как са разделени. Знам че у тунинга пиша ма нека го има и тука...