View Full Version : стикери за ГО - да не забравите да си ги залепите;)
аз да напомня де, че и аз незнам дали няма да забравя;)
Данке :) аз бях забравил :)
trustworthy
01-01-2007, 19:48
Аз днеска покарах малко със стария до мивката и обратно :? Няма никакъв проблем да карате без стикер и гражданска до момента, в който ви хванат :)
Аз, за щастие, се усетих навреме
В този ред на мисли, винетките не изтекоха ли и те вчера :roll:
Не винетките изтичат на 31.01
А новите винтеки са 2-но по скъпи. Днес взех седмична и е 10лв. Годишната май е 98лв.
А новите винтеки са 2-но по скъпи. Днес взех седмична и е 10лв. Годишната май е 98лв.
годишната е 67лв, поне така казаха по ТВ:)
Годишната е 67, ама важи у Европата или някви такива глупости говореха, който пак останаха недоизказани.
Аз мойта лепенка си я турих от десно...под венетката. :oops: Няма у секи ъгъл на джама да имам лепенки :!:
milenamr
02-01-2007, 01:46
Малиии,аз бех забравила :lol: и днеска си карах преспокойно и неангажиреащо напрд назад без въобще и да ми мине през акъла да си залепя стикера.А си платих ГО още преди 25 дни.Мерси , че ме подсети Вальо :kiss:
Alexanderbb
02-01-2007, 11:10
Че тя моята гражданска безотговорност е до април месец така че това не ми е дерт сега. Обаче винетките направо ме изкараха от нерви. Седмичната е поскъпнала 2,5 пъти. Да не би да е станало някакво чудо и на 1.01 пътищата ни да са станали 2 пъти по-хубави. Еи затова трябва да почнем да се държим като в европейския съюз и да тропаме по масата на власт имащите с въпроси защо ни работят така
Hristo_156
02-01-2007, 13:57
... Да не би да е станало някакво чудо и на 1.01 пътищата ни да са станали 2 пъти по-хубави. Еи затова трябва да почнем да се държим като в европейския съюз и да тропаме по масата на власт имащите с въпроси защо ни работят така...
Аз съм пускал няколко пъти въпроси по темата за пътищата и други таквиз работи към властващите, но или не ми отговарят въобще или /което е напълно естествено за Б-я/ ми отговаря някакъв смотан чиновник дето нищо не зависи от него. Дори съм убеден, че такива писъмца отиват директно в кошчето. Май ще трябва да се вземат по-ефективни мерки :!: :?:
Миналата година изкарах без изобщо да си лепя стикера и никой не ми направи забележка, а са ме спирали доста.
Не ми допадат хиледите сткерчета и лепенки по предното стъкло.
аз понеже съм скаран с броя точки в книжката си, лепим сичко и насекаде;)
днес надлежно бодро и уставно отлепих стария, сложих новия, и се огледах в тва на техническия преглед че и то е за смяна;)))
Alexanderbb
02-01-2007, 17:11
В закона за движение по пътищата пише:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване
на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
и никъде не е опоменато че трябва да се лепят всевъзможни лепенки, знаци и стикери за щяло и нещяло.
Ама нали у нас царя дава а падаря не
Живял съм в няколко държави, ама тука с:
1.Книжка
2.Талон за книжка
3.Талон за колата
4.Талончето за гражданската
5.Полицата за гражданската
6.Талонче за преглед
7.Лична карта
8.Талон от винетка (сега това е опция, ама)
------------------
Освен само тези 8 неща
9. Стикерт за Гражданска
10.Стикер за преглед
11.Винетка
Аз не си спомням някъде другаде да ми се е налагало да си нося куфар с мен заради документите които ми трябват да си карам колата.
В закона за движение по пътищата пише:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване
на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
и никъде не е опоменато че трябва да се лепят всевъзможни лепенки, знаци и стикери за щяло и нещяло.
Ама нали у нас царя дава а падаря не
Аз непрекъснато се сещам за тоя закон... те го измислиха преди заради стикерите на ВИС-2 и СИК мисля..... а сега Държавата ни кара да лепим като луди... смеххх
Предлагам да се слагат малко по-семпли аватари,че такива като мен ще вземат да получат сърдечен удар :wink: :stretcher: "milenamr"
Аве незнам ма ква борба проведох докато го сваля тоя стикер :furious:
Предлагам да се слагат малко по-семпли аватари,че такива като мен ще вземат да получат сърдечен удар :wink: :stretcher: "milenamr"
Нема се оплакваш перфектен е аватара, може и по добре даже :twisted:
и аз това щях да попитам... има ли трик при свалянето на старите стикери... или просто се искат здрави нокти... и търпение?
и аз това щях да попитам... има ли трик при свалянето на старите стикери... или просто се искат здрави нокти... и търпение?
Трика е здрави нокти, търпение и гъбичка напоена с веро :wink:
santo_traficante
04-01-2007, 10:47
... или просто се искат здрави нокти... и търпение? :spiteful: :spiteful:пазете си маникюра :P
Предлагам да се слагат малко по-семпли аватари,че такива като мен ще вземат да получат сърдечен удар :wink: :stretcher:
:offtopic:
я виж тоз дали те кефи? :lupe: :wow: :tooth:
гореща вода отвън на стъклото и мокра гъба с топла вода вътре. Ко избараш сешоар става още по лесно.
гореща вода отвън на стъклото и ......
само да не е сутрин при -5град., че ефекта ще е умопомрачителен :)
незнам бате ма тука е 12 градуса, пече слънце....
И за още по-лесно може да ползваш спирт...маха всичко за секунди...но както писа пропер загрей първо предното стъкло, че на минус 5 няма махане...
пс: На мен Зелената Карта от ДЗИ (без пари я издават) ми важи за ЦЯЛА ЕВРОПА...тоест Сърбия, Турция, Македония, Албания и там разни други държави извън ЕС също са включени в Зелената Карта.
тоест плащаш си там 153лв. на ДЗИ за Гражданска и си пътуваш на всякъде 8)
Аве незнам ма ква борба проведох докато го сваля тоя стикер :furious:
аз за тва имам вече около 3 на прозореца и супер много ме дразнят ама все не стигам до тия стикери....
иначе Петко е прав като минавах технически преглед лятото и човека дето ми лепи прегледа със спирт и една лека шпатулка ми изчисти всичко....направо падат от раз
Двете ни коли баха със стикери с поредни номера. И двете коли стоят на сравнително еднакви условия, но махането на едната беше песен дори при -3, а на другата след напичане, спирт, сапун и тнт се махна с много зор и разбира се с помощ от макетно ножче.
Предлагам да се слагат малко по-семпли аватари,че такива като мен ще вземат да получат сърдечен удар :wink: :stretcher:
:offtopic:
я виж тоз дали те кефи? :lupe: :wow: :tooth:
Става - за плашене на гаргите :lol: Поне с такъв аватар може и да прочета следващите постове ............... 8)
На тоя лошия Никибой, аватара му е извратен, това съм го споменавал ама явно тука има бая фили......
Стария стикер учудващо лесно го махнах, явно не беше стоял достатъчно време на прозореца, но за сметка на това си оставих ноктите на винетката. :oops:
Доколкото си спомням най-лесно се махат с влажна/мокра кърпа.
Максимум 20 сек.
trustworthy
04-01-2007, 16:06
Максимум 20 сек.
Tочно така! По нашия край така се прави ;)
Максимум 20 сек.
Tочно така! По нашия край така се прави ;)
A по нашия край-вземаш 1 тесла и дялкаш докато се изчисти!Гарантирано!
Не е ли време за катанец? :!: