PDA

View Full Version : Оригинален десен ксенонов фар - за купуване или възстановяване

koolio
21-11-2012, 10:17
Миналата седмица претърпях лек инцидент с тежки последици - счупен е десният фар, а съм с оригинален ксенон. Ако някой може да ме насочи откъде да си намеря, ще съм много благодарен.
Също така ме интересува дали фарът подлежи на възстановяване, при положение, че е доста смачкан? Има ли някакво алтернативно решение?

Jivko7777
21-11-2012, 10:48
2 ръка пък ксенона сиреч баластрата едва ли ще е пострадала

starata alfa
21-11-2012, 10:52
тук полират рефлектори
http://www.ewertlak.com/

old alfist
21-11-2012, 14:31
Ти си преценяваш, но според мен два да търсиш, било то нови или стари, защото винаги ще има разлика като погледнеш колата отпред. Старите фарове могат да се отварят и възстановяват и тогава по-малко може да се забелязва разлика, но тези с фабричния ксенон не знам как са лепени.

Linkestis
21-11-2012, 14:32
Еми аз ти писах и на лично...или взимаш два обикновени и ги рециклираш с афт маркет ксенон или им прехвърляш твоя заводски "невероятен" ксенон.
Под невероятен разбирай че твоя по нищо не се различава от моя,слаган допълнително.
П.П излъгах..на моя баластите не са на фара :)

но тези с фабричния ксенон не знам как са лепени.
Лепени са като всички фарове,разликата е че баласта е сложен на "гърба" на фара.

koolio
21-11-2012, 16:09
"Целата ти работа е ксенон от Симеон". ;)

Може и да се наложи да се покитайчвам, но това е краен вариант. Засега търся фар или ако има вариант да се възстанови моят.

---------- Post added at 14:09 ---------- Previous post was at 14:08 ----------

Под невероятен разбирай че твоя по нищо не се различава от моя,слаган допълнително.

Ич даже ;).

Linkestis
21-11-2012, 17:47
Може и да се наложи да се покитайчвам..

Що бре,оригиналният ти китайски Филипс по какво се различава от китайския илиенски ксенон?????
Дай 200лв и ще ти сложа евтин ксенон в кутийка от Филипс,и си слагам главата на тезгяха че няма да го различиш.
Пазарния ефект е психологически и ти много добре го знаеш!

souze
21-11-2012, 18:43

Може и да се наложи да се покитайчвам, но това е краен вариант. Засега търся фар или ако има вариант да се възстанови моят.

---------- Post added at 14:09 ---------- Previous post was at 14:08 ----------

Ич даже ;).

Коле, батка, ти виждал ли си колко струва оригинал крушка за твоя фар??? Сигурен съм, че няма да си купиш!

valjo
21-11-2012, 19:15
Коле, батка, ти виждал ли си колко струва оригинал крушка за твоя фар??? Сигурен съм, че няма да си купиш!
той вече си купувА такава;)

souze
21-11-2012, 19:55
той вече си купувА такава;)

Дано е останала здрава след удара!

Linkestis
21-11-2012, 20:22
Дано е останала здрава след удара!

Е ти го смаза :stumm::bangin:

koolio
21-11-2012, 22:46
Новата крушка е на другия фар.
Лупата е изцяло натрошена, но баластът отзад е здрав. Ще видим каква компилация можем да направим. Все пак съм отворен за идеи и предложения (без китайски такива :bangin:).

old alfist
21-11-2012, 23:09
Лупата е изцяло натрошена, но баластът отзад е здрав. Ще видим каква компилация можем да направим. Все пак съм отворен за идеи и предложения (без китайски такива :bangin:).
Всичко е Китай - не си прави илюзии за нещо истинско, като да речем на Валео.

Jivko7777
21-11-2012, 23:11

щом баластра е здрав, ако и крушката е здрава си зимаш един фар и готово

code
21-11-2012, 23:12
Ако не ти е толкова важен ксенона сега е момента да си купиш 2 нови фара Депо ;) за 300лв предницата ти става като от магазина, а и светят, не им трябват никакви ксинонти.

Linkestis
21-11-2012, 23:48
А каско нямаш ли да го Ева??

old alfist
21-11-2012, 23:52
Ако не ти е толкова важен ксенона сега е момента да си купиш 2 нови фара Депо ;) за 300лв предницата ти става като от магазина, а и светят, не им трябват никакви ксинонти.
Предполагам, че и на Депото може да се сложат ксенони - важното е да се регулират правилно, а това, че Депото не могат да се ъпргейдват е друг въпрос.

koolio
22-11-2012, 00:27
А каско нямаш ли да го Ева??
Разбира се, че имам, не ставай смешен! :)
Ама фар няма.

old alfist
22-11-2012, 00:43
Ама фар няма.
На Валео единия фар е 450-600лв.

Linkestis
22-11-2012, 00:49
Ама фар няма.

Е няма щото си избрал кешовица а не да ти я правят в доверен сервиз..нал тъй?
Щото ако е в сервиз това няма да е твоя грижа.

old alfist
22-11-2012, 00:53
От доверени сервизи - най-много да го е страх човек.

koolio
22-11-2012, 15:15

Не го избрах, нямах избор. Но и да имах, нямаше да избера доверен сервиз. Щото проблемът щеше да е, че колата седи там с месеци докато намерят фар. А какъв фар ще сложат е отделна тема.

---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 13:15 ----------

Анджак.

badmadafaka
22-11-2012, 15:37
И не само...
Според мен, както вече казаха всички, сменяй и двата фара и газ - дори и да намериш същия, крушката според мен ще има разлика в светенето и ще е грозотия...

Linkestis
22-11-2012, 17:36
Много пишете и умувате ама....

1.Кешовица-означава че си се полакумил да вземеше повечко парички и да си купиш фарче тънкана!
2.В доверения сервиз колата няма да седи с месеци за един фар.Прави се уговорка и когато той е доставен се отива за монтаж.Във възложителното писмо има срокове!
3.Кольо си е купувал вече само една крушка за ори ксенон,така че светенето не му е проблема.
4.Спрете да се повтаряте един друг,ясно е че собствениците на Алфа са тарикати

tweety
22-11-2012, 17:39
При по-голямата част от застрахователните компании ако колата е надхвърлила 5 години не ти дават избор с доверен сервиз а единственият вариант е изплащане на щета по експертна оценка. Не става въпрос за лакомеене а за това че нямаш друг вариант.

Linkestis
22-11-2012, 17:45
Кои са тези компании?

old alfist
22-11-2012, 19:14

1.Кешовица-означава че си се полакумил да вземеше повечко парички и да си купиш фарче тънкана!
2.В доверения сервиз колата няма да седи с месеци за един фар.Прави се уговорка и когато той е доставен се отива за монтаж.Във възложителното писмо има срокове!
3.Кольо си е купувал вече само една крушка за ори ксенон,така че светенето не му е проблема.
5.Собствениците на Алфа не са балами.

koolio
22-11-2012, 19:40
Кои са тези компании?

Всички, включително АрмеНец.

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

Че кво лошо?

---------- Post added at 17:39 ---------- Previous post was at 17:37 ----------

Във възложителното писмо има срокове!

С които можеш да си избършеш гъза. Или да сезираш КФН да ги санкционира - за твое морално удовлетворение. Или да водиш дело за примерно 100 или 300 лева мораторна лихва. И пак да седиш без кола.

---------- Post added at 17:39 ---------- Previous post was at 17:39 ----------

Тя е на здравия фар, слава Богу.

---------- Post added at 17:40 ---------- Previous post was at 17:39 ----------

Нали отдавна сме се разбрали, че аз съм от балъците.:humpx:

Linkestis
22-11-2012, 20:49
Никога не съм казвал че си балък!

BO
22-11-2012, 21:45
Всички, включително АрмеНец.
...
Не е вярно това.

koolio
22-11-2012, 22:43
Не е вярно това.

Къде може другояче.
Отделна тема е, че аз нямам доверие на доверените сервизи.

thecleaner
22-11-2012, 23:53
Къде може другояче.

За момента Тюв немаш с или без да им имаш доверие. Май отиваш към Шрота ;) Как ще бъде отразено това в Кауфентрага на колата.

BO
23-11-2012, 18:58
Къде може другояче.
Е, че нямаш доверие това не означава да казваш, че в Армеец не може да ползваш доверени сервизи за автомобили над 5 години:busted_cop:
А и предполагам знаеш, че по закон имаш 6 месеца гаранция на извършения ремонт. Излизаш от сервиза, нещо виждаш след 1 месец, че не са отстранили щетата напълно и си се връщаш спокойно.
Това трудно би станало ако вкараш някъде колата и платиш в кеш, след това да имаш някакви претенции. Не, че не може да ги предявиш, но дали ще стане...

Linkestis
23-11-2012, 19:39
Не е вярно това.

Изпреварил си ме!
Проверено!На БО твърдението е абсолютно вярно.
Така че си оставам на мнението че си искал бързи пари и евтин фар.

leketo84
23-11-2012, 23:20
Значи нема над 5 години немаш право !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Всичко е до пари , аз докато бех с Алфата винаги си имах право на доверен сервиз ма си плащах за това отгоре нещо от сорта 200лв. + на година не помня точно , щото иначе са евтини като каско те за тва :laser:

rusiq86
23-11-2012, 23:35
За МПС над 4 до 12 години от датата на производство...Армеец!

---------- Post added at 23:35 ---------- Previous post was at 23:33 ----------

За МПС над 4 до 12 години от датата на производство...Армеец!
Ако искаш официален сервиз и колата ти е между 4 и 8 годишна си плащаш 30% отгоре от застрахователната премия.

old alfist
23-11-2012, 23:42
Стара кола и каско си е пълна набутвация.
С новата още повече, но се предполага, че който има нова кола може да си плаща.

koolio
24-11-2012, 01:03

Не баш. Сега ако нямах каско щеше да си е набутвация.

BO
24-11-2012, 02:01
Дали си е набутвация или не го остави на хората да си го мислят.
Това лято като тотализираха жената добре, че беше каското. Платиха си хората, продадохме колата на моргаджии и крайната сума дойде с една идея над пазарната й цена.
Дали за мен не е добре?

code
24-11-2012, 09:08

Самата дума застраховка има корен страх. Страхът е нещо, което пречи на хората да живеят нормално и да се чувстват щастливи.:static: Иначе и аз съм на твоето мнение, кола под 10 000лв ми се струва безсмислено да се застрахова.

old alfist
24-11-2012, 10:22
Дали си е набутвация или не го остави на хората да си го мислят.
Това лято като тотализираха жената добре, че беше каското. Платиха си хората, продадохме колата на моргаджии и крайната сума дойде с една идея над пазарната й цена.
Дали за мен не е добре?
Че аз не карам никой да мисли като мен - плащайте и се кефете, но и вижте колко сте платили за каското.

koolio
24-11-2012, 17:34
Самата дума застраховка има корен страх. Страхът е нещо, което пречи на хората да живеят нормално и да се чувстват щастливи.:static: Иначе и аз съм на твоето мнение, кола под 10 000лв ми се струва безсмислено да се застрахова.
Т.е. ако тотализираш кола за 9000 лева трябва да преглътнеш загубата? ;)

em4o1
27-11-2012, 23:11
Не знам дали каско за кола под 10 000 лв. е набутвация, но за последните 4г. ДЗИ ми пребоядисват 4-пъти цялата кола въз основа на дребни драскотинки и подпирания ! Отделно от това ми платиха 500 лв (пет стотин лева ) за десният ми фар, който беше със счупен захват (напълно поправим) вследствие на леко верижно ПТП, въпреки че първоначално искаха да ме минат само с 180 лв. по експертна оценка.

П.С Да не останете с впечатление че правя реклама Дзи !? Напротив, напоследък страшно много ме дразнят и смятам догодина на ги сменя. За 2бр. гуми Continental ме изкараха най- големия мизерник че съм предявявал претенции, щот били с дот 2008. А да не говорим, как години на ред не съм завеждал кьорава щета за БЕЗКРАЙНО многото унирояли, чисто нови - които съсипах по пътищата преди време !

gigi
28-11-2012, 10:55
За 6г. за 166-цата, съм дал 3000лв за каско. Взел съм за щети и глупости около 4500лв. Дали е добре да имаш каско??? Всъщност като се замисля на всички коли които съм имал от каско винаги съм бил напред.

rusiq86
28-11-2012, 11:41
Никога не съм бил назад от каско...както на 156-цата, така и на 159-ката, която е от скоро моя.
Каското е добра застраховка, минумум че като стане неюо, няма да го мислиш и ще ти платят!

old alfist
28-11-2012, 13:38
Като ви чете човек написаното и започва да се чуди.Как пък всички са спечелили от каското, като в същото време и застрахователите печелят - нещо не се връзват сметките или всички от форума са големи отворковци, за сметка на другите балъци.

Kuku
28-11-2012, 14:30
Просто има много хора, които не завеждат щети и само плащат.
Аз с ФИАТ-а не съм сигурен, дали от 2011 година не съм завеждал щета, но си плащам 500-600-800лв....
И обратното - за 147 дадох 400лв. и взех 4000 :?

old alfist
28-11-2012, 16:54
Явно застрахователите са вдигнали ръце от Алфите и вече им баят против уруки.

rusiq86
28-11-2012, 18:51
Защо каското е добро:
- някой ти задира броня, калник на паркинг, на улицата
- някой не е харесал къде си спрял и ти задира вратата (от личен опит говоря)
- удряш дупка на пътя с новите си гуми, гумата за боклука, ако не е каското да ти плати и да съди общината, ти пари надали ще вземеш (личен опит, платиха 80% от стойнсотта на новата 17' гума + ремонта на джантата, това преди година)
- Надират ти се брони (предна/ задна), защото 'чистят' страхотно в Б-я зимата.
- При маневра удряш: колче, бордюр, др кола, или всякакви препятствия на пътищата
- При тотал щета по твоя вина, ще вземеш някой лев
- при пукнато предно стъкло от камъче, ти го плащат, случвало ми се е веднъж. Наскоро и на приятел, и стъклото му струваше 900лв.

Мога да продължавам до безкрай. Е кажи заслужава ли си да имаш каско?! Не е нужен отговор, реторичен въпрос!

на 156-цата каското ми е някакви смешни 300лв...еми аз да ги накарам да ми боядисат предната броня например и още един детайл и съм на 0. И имам застраховка за мн др неща, за който няма да вадя пари от джоба си.
На 159-ката, я купих с някаква накапала задна врата и калник смола...каското покри боядисването в един от най-добрите сервизи в Рс, цена на детайл 250 лв вземат. Сега са като нови, нови защитни бленди, боядиса ми праговете от каското, щото от мн пясък и камъчета по пътищата имаха доста лош вид. Само от една щета ги оръсих 720 лв.
Още една такава и съм на 0...
Не говоря тук за тотал или за някоя част, че те са скъпи.

по темата: няма по-хубаво от новото. Искай експертна оценка...и вместо един оригинален си купи два депо, сверяваш ги и си ти.

Bobiuzunov
28-11-2012, 18:55
Абсолютно съгласен с горният пост :grin:

old alfist
29-11-2012, 01:09
Защо каското е добро:
- някой ти задира броня, калник на паркинг, на улицата
- някой не е харесал къде си спрял и ти задира вратата (от личен опит говоря)
- удряш дупка на пътя с новите си гуми, гумата за боклука, ако не е каското да ти плати и да съди общината, ти пари надали ще вземеш (личен опит, платиха 80% от стойнсотта на новата 17' гума + ремонта на джантата, това преди година)
- Надират ти се брони (предна/ задна), защото 'чистят' страхотно в Б-я зимата.
- При маневра удряш: колче, бордюр, др кола, или всякакви препятствия на пътищата
- При тотал щета по твоя вина, ще вземеш някой лев
- при пукнато предно стъкло от камъче, ти го плащат, случвало ми се е веднъж. Наскоро и на приятел, и стъклото му струваше 900лв.

Мога да продължавам до безкрай. Е кажи заслужава ли си да имаш каско?! Не е нужен отговор, реторичен въпрос!

на 156-цата каското ми е някакви смешни 300лв...еми аз да ги накарам да ми боядисат предната броня например и още един детайл и съм на 0. И имам застраховка за мн др неща, за който няма да вадя пари от джоба си.
На 159-ката, я купих с някаква накапала задна врата и калник смола...каското покри боядисването в един от най-добрите сервизи в Рс, цена на детайл 250 лв вземат. Сега са като нови, нови защитни бленди, боядиса ми праговете от каското, щото от мн пясък и камъчета по пътищата имаха доста лош вид. Само от една щета ги оръсих 720 лв.
Още една такава и съм на 0...
Не говоря тук за тотал или за някоя част, че те са скъпи.
Както Сode написа преди няколко поста - всички тези твърдения са за да оправдаят страхът, само, че ако тези пари дадени през времето си ги спестявал, ще разбереш, че застрахователите са те измамили, ако ли не - направени са далавери са сметка на редовни платци.

rusiq86
29-11-2012, 01:35
Old alfist, с цялото ми уважение изтъкнах ти достатъчно доводи. Като тегля чертата виждам дали си е струвало...досега не съм чувал да не си е!

old alfist
29-11-2012, 01:55
Old alfist, с цялото ми уважение изтъкнах ти достатъчно доводи. Като тегля чертата виждам дали си е струвало...досега не съм чувал да не си е!
Всеки да си ги обяснява нещата така както иска.
Както е казал Алеко Константинов : Разни хора, Разни идеали.
Да сме живи и здрави.

lordliness
29-11-2012, 07:27
Всеки да си ги обяснява нещата така както иска.
Както е казал Алеко Константинов : Разни хора, Разни идеали.
Да сме живи и здрави.

Аз, като чета имам чувството, че постоянно си блъскате колите или някой блъска вас. В такъв случай е оправдано. Явно не ви бива много в шофирането. Ти как го виждаш това Алф, съгласен ли?

old alfist
29-11-2012, 09:02
Аз, като чета имам чувството, че постоянно си блъскате колите или някой блъска вас. В такъв случай е оправдано. Явно не ви бива много в шофирането. Ти как го виждаш това Алф, съгласен ли?

Мислих си го, но от учтивост не го написах, макар, че никой не е са застраховани от конфликтни ситуации и злоумишлени действия.

rusiq86
29-11-2012, 09:38
7 години с книжка, още нямам инцидент (да не чуе дявола сега). Но никой не е застрахован от злоумишлено действие на трети лица.
Има хора, на които не им пука дали например имало надрано по бронята и си карат така. Не са педантични.

Kuku
29-11-2012, 09:43
И какво лошо има да живеем спокойно, че някой ще плати ремонта вместо нас?
По-скоро вас ви е страх да не се минете с едни 200-300лв., ако случайно нямате щети :D

digitalundgrd
29-11-2012, 11:02

В интерес на истината в София (предполагам и в другите градове в БГ) за 1 година се събират толкова чуквания и охлузвания по боята на врати, брони, калници, че наистина си става за цялостно боядисване колата...
Да не говорим и за многобройните случаи, когато някой доброжелател реши да те "бележи" от край до край, да ти хвърли яйце, лютеница, домати или там какъвто зарзават е събрал от нивата и родното си място :falos:

Само за последната календарна година на Алфата ми издраха нарочно калник, счупиха ми нарочно задно стъкло, дребните драскотини от разни неможари при паркиране няма да ги изброявам. На Фиата ми хвърлиха яйца, докато бях на море и от слънцето му съсипаха боята на тавана :respect:

Единственото ми обяснение е, че българина за съжаление е много завистлив/комплексиран и решава, че като не може да има лъскава и добре изглеждаща кола, дай му да чупи, дере и скапва по всевъзможен начин на хората колите...

Така, че за тези от нас, които държат да запазят в добър външен вид колите си, определено си струва всеки даден лев за каското :grandpa:

gigi
29-11-2012, 15:25
Всеки сам си преценява, но аз за 12г не съм дори ожулил никои /да не чуе дявола/ но пък разни неможари постоянно ми правят колите на манерка, защо после аз да плащам за щетите. Та застраховката може и да е от "страх" както твърдите ама мене ме боли шпека за колата, за разлика от повечето които нямат застраховка и паркират по 3 часа та да не ги ожули някои, а имам и приятели които не ходят вечер в люлин :respect::respect:. А по същата логика със "страха" да ви питам защо си плащате социални осигуровки?? Например за мен те са глупост.

old alfist
29-11-2012, 18:19
А по същата логика със "страха" да ви питам защо си плащате социални осигуровки?? Например за мен те са глупост.
Защото социалните осигуровки са задължителни, за разлика от каското, освен ако колата не е лизингова.