View Full Version : Програмиране имобилайзер
Положението е следното алфа 166 . Колата паркира , палене след 10 мин , лампата коде не гасне .
Ключаря които дойде я закача и каза заминал имобилайзер като влиза с една машинка да му гледа кодовете.
Впоследствие отидох на диагностик и човека ми сподели че антената на имобилайзера не е работила. Но са били изтрити кодовете от имобилайзера
имобилайзера си е загубил кодовете това ми бе казано
Възможно ли е да се възвърнат тези кодове .
Или единствения начин е смяна на компютър и имобилайзер и обучение на нови ключове
Благодаря предварително за отговорите
2.0 ТУИН СПАРК (http://search.conduit.com/Results.aspx?q=2.0%20%D0%A2%D0%A3%D0%98%D0%9D%20%D 0%A1%D0%9F%D0%90%D0%A0%D0%9A&hl=bg&SearchSource=15&SelfSearch=1&SearchType=SearchWeb&ctid=CT2786678&octid=CT2786678&SSPV=EB_SSPV&CUI=SB_CUI) 156 КОНЯ
Принципно ако не се е споминала паметта както става в 99% от случаите има вариант да се впишат ключовете.
Иначе имат 2 варианта:
1. Изключване на имо функцията в ЕКУ-то и изхвърляш кутииката на имото от колата. Нищо не ти свети и проблема се решава радикално.
2. Намираш от моргата същото ЕКУ (със същия номер) + иммо кутиика + ключове и ги сменяш
Благодаря oem Явно няма ми се размине :) Ще се сменят Нищо здраве да е
Положението е следното алфа 166 . Колата паркира , палене след 10 мин , лампата коде не гасне .
Ключаря които дойде я закача и каза заминал имобилайзер като влиза с една машинка да му гледа кодовете.
Впоследствие отидох на диагностик и човека ми сподели че антената на имобилайзера не е работила. Но са били изтрити кодовете от имобилайзера
имобилайзера си е загубил кодовете това ми бе казано
Възможно ли е да се възвърнат тези кодове .
Или единствения начин е смяна на компютър и имобилайзер и обучение на нови ключове
Благодаря предварително за отговорите
A като дадеш на контакт,светва ли лампата на инжекциона ??????:bg::bg::bg:
A като дадеш на контакт,светва ли лампата на инжекциона ??????:bg::bg::bg:
Ми щом са я закачали вероятно ЕКУ-то си е живо. А аз съм имал поне 4, 5 случая такива. Гаси се колата и паметта в имото "гърми".
светва лампата на инжекциона и след малко време гасне
светва лампата на инжекциона и след малко време гасне
Значи ЕКУ-то е живо. Прати го на колегата да ти шънтира имото.
Искаш да кажеш че на имобилайзера може да се вкарат пак клучовете
Може ако само те са изгубени. Но това обикновено става след некомпетентна намеса върху него. В твоя случай едва ли ще може да се възстанови. Без оригинална техника от Фиат.
Извода е
Оставам с живо ЕКУ което не мога да ползвам
И си взимам ЕКУ с Ему други
Можеш да го ползваш ако му се изключи имо функцията. Няма да чака данни от имото и ще си пали без проблеми. Имо кутийката се вади от колата и всичко с имобилайзера приключва.
anton.mudev
24-11-2012, 12:45
колеги и аз имам същия проблем но при мен свети дюзата това какво значи
Щом свети дюзата, има проблем някъде! Най добре ще покаже една диагностика!
anton.mudev
24-11-2012, 13:09
Щом свети дюзата, има проблем някъде! Най добре ще покаже една диагностика!
казва че е изгубен кода и не може да запали като изтрия грешката пробвам и пак се появява
Като влезеш за авто къщите до ЛИДЛ и завиеш в първата пряка в ляво където беше ИЛИЯ газаджията на около 30 метра от дясно има един фургон и там има един Тодор който се занимава с тези неща и мисля че ще ти свърши работа с имобилайзера.
Поздрави
anton.mudev
27-11-2012, 20:09
Като влезеш за авто къщите до ЛИДЛ и завиеш в първата пряка в ляво където беше ИЛИЯ газаджията на около 30 метра от дясно има един фургон и там има един Тодор който се занимава с тези неща и мисля че ще ти свърши работа с имобилайзера.
Поздрави
мерси колега тои ми е приятел даже ще му звънна сега