PDA

View Full Version : 2 странни проблема с Уиндоус 7

MaVrUt
28-11-2012, 14:13
проблемите са следните:
1. като включа компютъра не ми тръгва веднага звука, а като пусна уинампа да свири нещо след 2-3 минути идва звук
2. пак като включа компютъра и пусна веднага мозилата или каквато и да е друга програма (без уинамп) няма респонс, трябва да чакам 10 минути и тогава се отваря всичко и си тръгва нормално.

Постоянно си ъпдейтвам уиндоуса както и драйверите на аудио картата, не знам каде да търся проблема. ?

rossenvn
28-11-2012, 14:19
Постоянно си ъпдейтвам уиндоуса както и драйверите на видео картата, не знам каде да търся проблема. ?

Предполагам си искал да кажеш на аудио картата?

MaVrUt
28-11-2012, 14:28
Предполагам си искал да кажеш на аудио картата?

да, в бързината съм написал видео картата

ecotronic
28-11-2012, 15:15
Ако това го наблюдаваш само при стартиране на машината, най вероятно се дължи на това, че в момента в койсо искаш да пуснеш музика или браузер, няма достатъчен свободен ресурс (процесорен) заради различните процеси които стартират.
В такъв момент направи следното:

десен клик върху task bara > task manager > processes > под таблицата натискаш бутона "show processes from all users >
И гледаш най отдолу на таблицата колко е процесорното натоварване.
Ако е над 70 % виж кои процеси го пораждат.

Накратко - може би машината ти стартира бавно заради много излишни процеси, които стартират.
Много от тях могат да се спрат.

morfius
28-11-2012, 15:17
Виж си сървисите... дали не пише там ей това:
Windows audio service - Automatic (delayed start)?
Виж за буби... (тренд микро имат добър онлайн скенер)

MaVrUt
28-11-2012, 15:31
Ако това го наблюдаваш само при стартиране на машината, най вероятно се дължи на това, че в момента в койсо искаш да пуснеш музика или браузер, няма достатъчен свободен ресурс (процесорен) заради различните процеси които стартират.
В такъв момент направи следното:

десен клик върху task bara > task manager > processes > под таблицата натискаш бутона "show processes from all users >
И гледаш най отдолу на таблицата колко е процесорното натоварване.
Ако е над 70 % виж кои процеси го пораждат.

Накратко - може би машината ти стартира бавно заради много излишни процеси, които стартират.
Много от тях могат да се спрат.

това е при стартиране

Виж си сървисите... дали не пише там ей това:
Windows audio service - Automatic (delayed start)?
Виж за буби... (тренд микро имат добър онлайн скенер)

гледах ги, не пише за отложен старт , колоните ми са включени в задните жакове, имам и 3 странични и като ги включа в страничните звука си тръгва от раз, преди не беше, от 2-3 месеца е така.

ecotronic
28-11-2012, 15:50
Цъкни старт менюто и в празния ред напиши msconfig.
Като се отвори една таблица, натисни бутона "startup"
Разгледай това, което стои в списъка с отметки. Ако не искаш да стартира автоматично, махаш отметките. Колкото по-малко неща с отметки, толкова по-бързо ще стартира машината.
Ако не можеш да се ориентираш или не си сигурен кое какво е - направи един скриншот на списъка и дай да видим.

PS:
На шота, който си дал за процесите нищо не мога да различа.

MaVrUt
28-11-2012, 16:24
не знам как да направя скрииншота в по голям формат, изтегли снимката на пц-то си и ще може да се разчете

1. BigDogPath3
2.DaemonTools
3.Panda Cloud

само това БигДог не ми е ясно какво е

пък и с тея характеристики едва ли 3 програмки биха ми създали такива проблеми, нещо друго се ебава но не знам какво

ecotronic
28-11-2012, 16:46
Махни отметките и на трите и пробвай как ще стартира.

morfius
28-11-2012, 18:48
Щом в едни жакове пали веднага, а в други не, значи драйвера който ги управлява има модул който не стартира веднага.
Това с голямото куче ... случайно да имаш ЮСБ камера + микрофон?

Ladjov
29-11-2012, 19:21
Хъбче имаш ли ? Че на мен от това ми е правило мизерии и подобни на твойте проблеми . Аз преинсталирах прозореца и сега щайгата лети:naughty:

morfius
30-11-2012, 07:58
Преинсталирайте щом ви влече, но ако не знаете какво е било омазано, къде е гаранцията, че пак няма да се докарате до същото положение?

MaVrUt
30-11-2012, 23:45
Махни отметките и на трите и пробвай как ще стартира.

махнах ги и същото положение

Щом в едни жакове пали веднага, а в други не, значи драйвера който ги управлява има модул който не стартира веднага.
Това с голямото куче ... случайно да имаш ЮСБ камера + микрофон?

да имам ЮСБ камера, вече поне го разбрах какво е :)

нооо проблемите си остават, а каде мога да го потърся тоя модул да му разцъкам настройките, защото като взех ПЦ-то нямах такива проблеми , след преинсталация се появиха

morfius
01-12-2012, 00:02
Извади камерата от ЮСБ то и пробвай без нея... няма да се учудя да го прави тя.

MaVrUt
01-12-2012, 09:54
Извади камерата от ЮСБ то и пробвай без нея... няма да се учудя да го прави тя.

да, много странно но тя го прави явно, 2 пъти рестартирах без нея и всичко си тръгва нормално, мерси за съвета !!!
Но проблема със звука си остава, как да го разрешим?

morfius
01-12-2012, 10:45
Виж за нов драйвер за тая камера дали има, както и за нов звуков драйвер, явно докато я запали нея не пуска звука, защото имаш няколко устройства.

MaVrUt
02-12-2012, 07:47
Виж за нов драйвер за тая камера дали има, както и за нов звуков драйвер, явно докато я запали нея не пуска звука, защото имаш няколко устройства.

драйверите са ъпдейтнати , явно както викаш има нялколко устройства , и последно пуска звука на задните жакове, сега пак ще се разровя да намеря проблема

morfius
02-12-2012, 11:02
Пробвай без нея да видим какво ще стане...

myato
02-12-2012, 12:02
драйверите са ъпдейтнати , явно както викаш има нялколко устройства , и последно пуска звука на задните жакове, сега пак ще се разровя да намеря проблема

А случайно да имаш и слушалки с микрофон, включени на жаковете? Скайп стартира ли се със зареждането на операционната система?

MaVrUt
02-12-2012, 20:11
А случайно да имаш и слушалки с микрофон, включени на жаковете? Скайп стартира ли се със зареждането на операционната система?

на слушалките нямам микрофон а на камерата, и скайпа не се стартира с уиндоус

morfius
03-12-2012, 10:36
Извади я тая камера от юсб то и пробвай без нея...

myato
03-12-2012, 18:34
на слушалките нямам микрофон а на камерата, и скайпа не се стартира с уиндоус

Влез в BIOS и забрани да бутва от USB. Включи опцията за бързо зареждане и после в панела на аудиоконтрола укажи типа на микрофона.

MaVrUt
10-12-2012, 22:52
Оправих го и без БИОС , благаодаря на всички отзовали се !