View Full Version : За произвола на униформените
Tsetso Milanov
29-11-2012, 23:37
Ето ви тема за размисъл и раздумка колко над "простосмъртните" се чувстват онези, облечени в униформа в България днес.
На какво станах свидетел днес: посред бял ден (15 часа), от забранена за коли улица (за колегите от Варна - ул Бачо Киро, която под Райко Жинзифов е разрешена САМО за превозни средства на градския трaнспорт) в посока Катедралата без включени дневни светлини излиза патрулка с двама униформени в нея. Колата не е на сирени, т.е не ползва специален режим на движение. Докато успея да си помисля "ех защо техните колеги не са се заложили отсреща на спирката до обръщача на тролеите -а те ден през ден висят там и пишат фишове на всяка по-стара колица (естествено лъскавите коли получават 100 точки бонус за невидимост когато излизат от забранената за движение отсечка и преминават покрай съвестните пътни полицаи - тях само ние простосмъртните ги виждаме, моторизирания с палката се чуди накъде в небето да погледне и само дето не козирува) - да видим дали ще ги глобят - хаха - и пред невярващите ми очи се развива още по-невероятна случка. А именно - въпросната патрулка си спира най-безцеремонно веднага след знака "забранено спирането и паркирането", насред улицата, върху пешеходна пътека, която по случайност има останала още боя и се вижда ясно, да не споменаваме че има и обозачаващ знак за нея. :big_bow_down: На този етап сигурно си мислите - сигурно са получили сигнал ... Да, ама не както казваше господин Бочаров. От вече спрялата на аварийки патрулка изпълзяват двама достолепни блюстители на реда и законите на видима възраст 30тина години, заключват колата, пресичат си преспокойно улицата и хлътват в отсрещния магазин за мед и пчелни продукти :shocked: ... явно сладичко им се дояло, ама нещо по-диетично така :tooth:. И понеже нямах желание някоя ПР представителка да ме нарича в медиен ефир "селски глупак" - в случай че сте забравили, това стана пак във Варна след друга случка с пазители на реда, снимани на работното си място - си допуших цигарата и без да дочакам изгладнелите медунчовци да се върнат се прибрах обратно в офиса. Защото някой от нас когато сме на работа гледаме да поработим, а не се чудим как да бръкнем в кацата с мед на разноски на данъкоплатците.
И след като тези, които са призвани да спазват и прилагат законите могат да си позволяват такова поведение, сещате ли се накъде сме я подкарали? Ами - както пее Веско "родната полиция ни пази". А дали ще се намери някой да ни опази от нея - едва ли.
И понеже исках да завърша с нещо позиивно - да живее България - оазис на закоността и реда :bg:.
Mind_Control
29-11-2012, 23:52
Лошото е, че няма кого да сезираш за това поведение :(
Мисля, че е трябвало да ги снимаш, колега. А след това директно в интернет пространството. Оная патка, дето се прави на много отворена и раздава класификации наляво и надясно вече няма да смее да се обади. А като завалят снимки на "съвестно" вършещи си работата милиционери, ще започнат и съкращенията сред тях. И ще се научат, че те не са над останалите, а под тях, защото ние, с нашите платени данъци им плащаме заплатите. А за да ги заслужат, трябва да вложат и труд. Знам колко е тежка службата на честните хора сред тях, които се опитват да са съвестни. Но докато не изхвърлят мършата сред тях, всички ще ги подиграват и ще им се смеят.
Tsetso Milanov
29-11-2012, 23:58
Ами и аз се замислих дали да не ги снимам, не си бях оставил телефона в офиса ... А пък и снимка нямаше да предаде и една стотна от учудването ми или от абсурдността на ситуацията :)
Миии, че то неправилното паркиране и липсата на специален режим на движение е детска игра в сравнение със сериозните им провинения :?
old alfist
30-11-2012, 00:14
Ето ви тема за размисъл и раздумка колко над "простосмъртните" се чувстват онези, облечени в униформа в България днес.
На какво станах свидетел днес: посред бял ден (15 часа), от забранена за коли улица (за колегите от Варна - ул Бачо Киро, която под Райко Жинзифов е разрешена САМО за превозни средства на градския трянспорт) в посока Катедралата без включени дневни светлини излиза патрулка с двама униформени в нея. Колата не е на сирени, т.е не ползва специален режим на движение. Докато успея да си помисля "ех защо техните колеги не са се заложили отсреща на спирката до обръщача на тролеите -а те ден през ден висят там и пишат фишове на всяка по-стара колица (естествено лъскавите коли получават 100 точки бонус за невидимост когато излизат от забранената за движение отсечка и преминават покрай съвестните пътни полицаи - тях само ние простосмъртните ги виждаме, моторизирания с палката се чуди накъде в небето да погледне и само дето не козирува) - да видим дали ще ги глобят - хаха - и пред невярващите ми очи се развива още по-невероятна случка. А именно - въпросната патрулка си спира най-безцеремонно веднага след знака "забранено спирането и паркирането", насред улицата, върху пешеходна пътека, която по случайност има останала още боя и се вижда ясно, да не споменаваме че има и обозачаващ знак за нея. :big_bow_down: На този етап сигурно си мислите - сигурно са получили сигнал ... Да, ама не както казваше господин Бочаров. От вече спрялата на аварийки патрулка изпълзяват двама достолепни блюстители на реда и законите на видима възраст 30тина години, заключват колата, пресичат си преспокойно улицата и хлътват в отсрещния магазин за мед и пчелни продукти :shocked: ... явно сладичко им се дояло, ама нещо по-диетично така :tooth:. И понеже нямах желание някоя ПР представителка да ме нарича в медиен ефир "селски глупак" - в случай че сте забравили, това стана пак във Варна след друга случка с пазители на реда, снимани на работното си място - си допуших цигарата и без да дочакам изгладнелите медунчовци да се върнат се прибрах обратно в офиса. Защото някой от нас когато сме на работа гледаме да поработим, а не се чудим как да бръкнем в кацата с мед на разноски на данъкоплатците.
И след като тези, които са призвани да спазват и прилагат законите могат да си позволяват такова поведение, сещате ли се накъде сме я подкарали? Ами - както пее Веско "родната полиция ни пази". А дали ще се намери някой да ни опази от нея - едва ли.
И понеже исках да завърша с нещо позиивно - да живее България - оазис на закоността и реда :bg:.
Това не е нищо - в Плевен сирени, светлини и спират пред баничарницата, защото са огладнели.
Това не е нищо - в Плевен сирени, светлини и спират пред баничарницата, защото са огладнели.
Вие сте виновни не им давате много и нямат пари за мръвка.........
old alfist
30-11-2012, 00:19
Вие сте виновни не им давате много и нямат пари за мръвка.........
Айде бе, ще им давам пари,предпочитам да им дам път - това поне е безплатно.
Колега, ти си точно толкова виновен, колкото и те!
Хващаш си телефона и ги снимаш.
Сега от къде да знаем, че това, което ни разправяш не е виц или просто плод на гладният ти стомах!
Извън майтапа, въпроса за почивките и храненето на патрулните полицаи съм го задавал още през 1984-та. Само дето тогава се завирахме по паркове и градинки, за да не ни види някой.
Иначе за нарушения на правилника си ни пишеха даже актове.
Може и да се смеете, но аз съм ходил на проверовъчен и то с униформа. Пълен резил.
После да видиш дали пак ще карам мотоциклет без А категория, пък бил той и служебен!
За това , колега, снимане му е майката!
Tsetso Milanov
30-11-2012, 00:37
Не съм склонен да се съглася че е детска игра - ако беше някой обикновен човек (също така познат като "цивилен") направил всичките тези нарушения наведнъж, нямаше да му останат точки в талона. Точно това и заслужават въпросните - да им се вземе свидетелството за управление на МПС, т.е. няма да могат да си вършат работата няколко мсеца и като останат гладни те или децата им, да видиш как триста пъти ще се замислят преди пак да се правят на над закона. Само че както каза колегата по-горе: в правовата ни държавица няма кого да сезираш дори :(
---------- Post added at 00:37 ---------- Previous post was at 00:30 ----------
За това , колега, снимане му е майката!
Ок - и после снимката на кого? Само ще се разнася по форумите и ще си чешим езиците, а медунчовците ще си хапват медец :) Или ще бързат с пуснати сирени за баничка.
И друго странно нещо е за отбелязване. Не е виц това писаното - много други хора го видяха. Но на никой не му направи впечатление, явно свикнали с произвола вече. Понякога си мисля- абе нещо с мен ли не е в ред, само на мен ли ми прави впечатление такова поведение от униформени? Де да знам, явно аз съм си твърде впечатлителен.
old alfist
30-11-2012, 00:57
Понякога си мисля- абе нещо с мен ли не е в ред, само на мен ли ми прави впечатление такова поведение от униформени? Де да знам, явно аз съм си твърде впечатлителен.
Не си само ти впечетлителен - момчетата са надъхани, но реалностите са други и трябва време да си избият комплексите.
Както се спомена трябва сигнали, но това е инвестиция в бъдещето.
lordliness
30-11-2012, 07:43
Те са двама, те са облечени във власт, те могат да те обвинят във всичко, ако решат(защото са двама), те знаят всичко това. Нарича се злоупотреба със служебно положение. И се държат арогантно. Разбира се всичко това не е общовалидно.
Не съм склонен да се съглася че е детска игра.... Имах предвид, че ако за тези си провинения заслужават отнемане на шофьорски книжки, то за другите си провинения заслужават доживотен затвор ;)
Susscrofa
30-11-2012, 09:28
Униформата и бялата престилка трябва да се уважават.
Забелязвам една отвратителна тенденция в БГ, да се охулват полицаи и лекари.
Всеки втори сочи с пръст и казва "виновни".
За какво са виновни?
Вижте как карат цивилните, какво очаквате от униформените.
Още повече, че лично аз не виждам какъв е проблемът тук?
Полицейски автомобил, нито е застрашил нечий живот, нито нищо, май отново търсим виновника за нашата неспособност да живеем подредено.:wierdo:
Прасчо стига омазвал темите.
Ако тия дето трябва да налагат правилата демонстрират пълно пренебрежение към тях, какво да мотивира останалите?
Прочети за счупения прозорец.
Susscrofa
30-11-2012, 10:42
Прасчо стига омазвал темите.
Ако тия дето трябва да налагат правилата демонстрират пълно пренебрежение към тях, какво да мотивира останалите?
Прочети за счупения прозорец.
Няма как едно нещо да бъде оазис в пустинята.
Каквито сме ние, такива са ни и полицаите.
Аз развивам темите, не ги омазвам:)
За какво са виновни?
Полицейски автомобил, нито е застрашил нечий живот, нито нищо, май отново търсим виновника за нашата неспособност да живеем подредено.:wierdo:
Прасчо много си прав, оставете горките и бедни униформени чавета, които правят к'вото си поискат, че на тях дължим толкова много, трябва да ги вземаме за пример. (Дано сте разбрали черния ми хумор :big_wink:)
Има една сентенция "За да бъде един мъж джентълмен, то жената до него трябва да бъде дама" .
В този дух униформените по улиците и всички споменати по горе трябва да се държат достойно ,за да бъдат уважавани.Ако не го правят никой не би се държал с тях както подобава, уважението се заслужава ,то не е даденост.
Susscrofa
30-11-2012, 13:05
Има една сентенция "За да бъде един мъж джентълмен, то жената до него трябва да бъде дама" .
В този дух униформените по улиците и всички споменати по горе трябва да се държат достойно ,за да бъдат уважавани.Ако не го правят никой не би се държал с тях както подобава, уважението се заслужава ,то не е даденост.
Има и друга: "Истинският джентълмен знае кога да спре да се държи като такъв"
Полицаите са хора идващи от обществото, към което принадлежим всички ние.:on_da_beach:
Полицаите са хора идващи от обществото, към което принадлежим всички ние.:on_da_beach:
И затова ще се отнасяме с тях ,така като се отнасят те с нас :waving:
Нещо ти куца логиката, те трябва да са примера който простите хора като теб, и мен да следват.
Когато това стане ще има и уважение, а до тогава :gives[1]:
Susscrofa
30-11-2012, 14:02
И затова ще се отнасяме с тях ,така като се отнасят те с нас :waving:
Нещо ти куца логиката, те трябва да са примера който простите хора като теб, и мен да следват.
Когато това стане ще има и уважение, а до тогава :gives[1]:
Опитваш се да вмениш на полицаите елитарни функции.
Моделите за подражание са хора на съвсем друго ниво.
Не разбирам понятието "прости" хора.
Може би искаше да употребиш клишето "обикновени" хора, независимо, че за мен няма такива хора, всеки човек е необикновен.:on_da_beach:
"Imperare sibi maximum imperium est."
Susscrofa
30-11-2012, 15:26
"Imperare sibi maximum imperium est."
Хубава мисъл.:):on_da_beach:
dimitar_vd62
30-11-2012, 22:52
За какво са виновни?
http://btvnews.bg/bulgaria/brza-pomoshch-i-bolnitsa-v-spor-koi-e-vinoven-za-smrtta-na-zhena.html
http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/vzrasten-mzh-pochina-v-lineika.html
Какво по-точно да им уважаваме.Може би близките на починалите трябва да ги почерпят за бог да прости.Боят над лекар бил тежко престъпление,ами смърта по вина на лекар какво е - дребно хулиганство ли.
lordliness
30-11-2012, 23:08
Ами като чуете корупция кои две професии първо асоциирате?
http://btvnews.bg/bulgaria/brza-pomoshch-i-bolnitsa-v-spor-koi-e-vinoven-za-smrtta-na-zhena.html
http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/vzrasten-mzh-pochina-v-lineika.html
Какво по-точно да им уважаваме.Може би близките на починалите трябва да ги почерпят за бог да прости.Боят над лекар бил тежко престъпление,ами смърта по вина на лекар какво е - дребно хулиганство ли.
Е ти да беше прочел статиите дето ги даваш за пример, проблема не е в тия с белите престилки, а в администрацията която не позволява прием на терминални болни или на никакви изобщо поради указания на НЗОК.
Да правим разлика между злоупотреба със служебно положение и административна идиотия която обаче единици знаят, за това пенята е не срещу който трябва.
lordliness
01-12-2012, 02:01
И одеве чета за поредния човек умрял в линейката защото отказали да го приемат в болницата, някой с бяла униформа решава кой да живее и кой да умре. Всеки от нас може да е в линейката. Това е ненормална работа.
DiStefano
01-12-2012, 10:12
Хах ... снощи от Пловдив до Стамболийски карах зад една патрулка със 130 км/ч .. тя не беше в специален режим на движение ... Just cruisin' ...
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/408713_4150079503477_354220231_n.jpg
Малко @off от темата,но ми попадна тази снимка :)
Та,ако нашите полЮсайчета изглеждат като тези в Испания,по цял ден ще се чудя какво нарушение да направяhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/355437.gif и изобщо няма да се оплаквам от полицейски произволhttp://www.foxes2.be/k/flirt.gifhttp://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif
Ма що всеки мрази полицаите бре,писали ли са ви актчета...
ecotronic
02-12-2012, 22:02
Във всяко стадо има и мърша. Лошото е, когато мършата е в повече.
В нормалните държави полицаят освен пазител на реда е символ на държавата.
Поради тази причина има държави в които не можеш да станеш полицай, ако не отговаряш на определени критерии в това число и физически.
А докато у нас се шири приказката: "Когато от един човек нищо не може да стане, винаги може да стане полицай"................все ще гледаме с пренебрежение и неуважение на тези хора.
dimitar_vd62
02-12-2012, 23:08
Е ти да беше прочел статиите дето ги даваш за пример, проблема не е в тия с белите престилки, а в администрацията която не позволява прием на терминални болни или на никакви изобщо поради указания на НЗОК.
Да правим разлика между злоупотреба със служебно положение и административна идиотия която обаче единици знаят, за това пенята е не срещу който трябва.
Ми точно невролога е отказал да го приеме.Според мен всеки облякъл униформа, престилка или застанал зад бюро си мисли че има някакви специални правомощия които му дават изключителни права над другите.Всички сме част от едно общество и всеки трябва да си изпълнява задълженията в интерес на това общество, а не да изопачава служебните си задължения.От моите наблюдения следва че голяма част от служителите и работниците отчитат присъствие на работното място, примесено с претупана работа,голяма част от ръководителите разбират служебното си положение - аз коля аз беся, и много малка част са адекватни спрямо работата си и или напускат или ги отстраняват защото са неудобни.Да не говорим че във Варна е по вероятно да срещнеш зелени човечета отколкото полицаи.
Tsetso Milanov
03-12-2012, 01:38
Да не говорим че във Варна е по вероятно да срещнеш зелени човечета отколкото полицаи.
Това е напълно вярно, но при положение че гореописаните полицаи правят около 6 нарушения напълно свободно - за какво ти е да ги срещаш изобщо?
Току-що станах свидетел на поредната интересна случка с полицисти - два паяка подминаха неправилно паркирал цивилен автомобил управляван от полицай и возещ полицай :)
dimitar_vd62
03-12-2012, 15:58
Това е напълно вярно, но при положение че гореописаните полицаи правят около 6 нарушения напълно свободно - за какво ти е да ги срещаш изобщо?
Ми щото се нервя, когато видя някой да говори по телефона и в същото време да завие наляво от средна или дясна лента на светофара, да спра пред пешеходна пътека и отнякъде да ме изпревари някой като същевременно ме надюдюка, да се чудя как да мина по платното без да отнеса задницата на някой неправилно паркиран, щото всички трябва да му видят марковото возило и т.н.
За какво са виновни?
Не ти пожелавам да усетиш последствия от безхаберието и бездействието на тия две наистина дегенерирали съсловия у нас.
Как да го усети зад компютъра :?: :?
Като го оберат 2-3 пъти или почака с дъщеря си на ръце 1 час пред кабинета ще усети..... и ще покаже уважение :!:
Susscrofa
03-12-2012, 20:33
Как да го усети зад компютъра :?: :?
Като го оберат 2-3 пъти или почака с дъщеря си на ръце 1 час пред кабинета ще усети..... и ще покаже уважение :!:
Аз съм чакал с малката над 1 час с температура с дъщеря ми, чакал съм и линейка 20 минути.
Най-лесно е да посочим виновен, трудно е да разберем защо ни се случва това.
Лекарите в БГ са много добри, но тъпата ни система е бъгава.
Медицина подчинена на пазарни принципи не е медицина.:picnic:
Куку, нали знаеш, че си малко назад в живота:tooth:, бавно се развиваш малко.:tooth:
И крадец съм гонил от входната ни врата, но не го хванах:).
Как пък един път не пропусна да подчертаеш личното си отношение в разговора и да отправиш неуместна обида към някого?!
КОМЛЕКСАР!!!
Хайде обясни, защо ни се случват тези неща? Кое е бъгавото на системата? Защо е нужно да уважаваме тези хора, коите често се случва дори да издевателстват над нас? Ти харесваш и уважаваш нехайното и надменно отношение, чакането пред кабинета и злоупотребите със служебно положение в МВР?
Susscrofa
03-12-2012, 21:27
Как пък един път не пропусна да подчертаеш личното си отношение в разговора и да отправиш неуместна обида към някого?!
КОМЛЕКСАР!!!
Хайде обясни, защо ни се случват тези неща? Кое е бъгавото на системата? Защо е нужно да уважаваме тези хора, коите често се случва дори да издевателстват над нас? Ти харесваш и уважаваш нехайното и надменно отношение, чакането пред кабинета и злоупотребите със служебно положение в МВР?
Аз не съм те обиждал.
Познавам адски много добри лекари.
Лекарите са циници, не очаквайте от тях да Ви се лигавят и мазнят като продавачка на гащи в столичен мол.:tooth:
Това са хора работещи адски тежък труд.
Колко от вас биха си лягали спокойно с мисълта дали някоя от 70 те рецепти за деня не е объркана?
Колко от вас ще спят спокойно след смърт на операционната маса при условие, че на другия ден пак си там.
Не бройте грешките, а бройте спасените животи, така ще оцените труда на тези хора.
И никога не забравяйте, че тези хора "ремонтират машина", която не е създадена от човешки разум.:calc:
Lei-chery
03-12-2012, 21:35
Аз не съм те обиждал.
Лекарите са циници, не очаквайте от тях да Ви се лигавят и мазнят като продавачка на гащи в столичен мол.:tooth:
Колко от вас биха си лягали спокойно с мисълта дали някоя от 70 те рецепти за деня не е объркана?
Колко от вас ще спят спокойно след смърт на операционната маса при условие, че на другия ден пак си там.
Не бройте грешките, а бройте спасените животи, така ще оцените труда на тези хора.
И никога не забравяйте, че тези хора "ремонтират машина", която не е създадена от човешки разум.:calc:
Е колкото и безумно да спорите с Кuku.... тук определено съм съгласна с теб. В България има невероятни лекари. Казвам го от опит и защото съм го видяла лично с очите си. Да, някои са не особено любезни, но спасяват животи и мисля, че от това по-важно няма!!!
Пак ще попитам, дано този път е по-разбираемо....
Защо да уважавам човек, който не си върши работата?
Няма причина, погледнато в черно и бяло... но винаги има и сиво :calc:...
Susscrofa
03-12-2012, 21:53
Мислиш елементарно, това е твоят основен проблем.:):picnic:
Напротив - задавам елементарен въпрос!
Смееш ли да отговориш?
Жоре, сивото е всичко онова, което сме принудени да изтърпим, за да видим бялото, но защо е нужно?!
Аз не съм те обиждал.
Всички лекари са циници, заради което всички след година-две практика, въобще не мислят дали са сбъркали рецепта или нещо по време на операция, а почват да гледат на тебе като дойна крава. И се възползват възможно най-гадно от тебе, защото знаят, че ще дадеш всичко за болен близък. И го знам от първо лице ед. ч. Живял съм 19 години в Плевен, където има медицински институт, една от най-добрите ортопедични клиники и за съжаление съм имал доста "близки срещи от третия вид" с тях. Не казвам, че всички са така по дефолт, но от едно време насетне всички стават профи циници. А понякога трябва малко човешко отношение, за да се почувства човек добре.
Susscrofa
03-12-2012, 22:05
Напротив - задавам елементарен въпрос!
Смееш ли да отговориш?
Жоре, сивото е всичко онова, което сме принудени да изтърпим, за да видим бялото, но защо е нужно?!
Ако тръгнем в тази плоскост според теб и Моцарт сигурно не си е вършил работата или пък Жолио Кюри.
Нямаш нужната скала в главата си, за да оцениш работата на тези хора.
Важното е, че викаш евала на автотенекеджията ти.:tooth:
---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:03 ----------
Всички лекари са циници, заради което всички след година-две практика, въобще не мислят дали са сбъркали рецепта или нещо по време на операция, а почват да гледат на тебе като дойна крава. И се възползват възможно най-гадно от тебе, защото знаят, че ще дадеш всичко за болен близък. И го знам от първо лице ед. ч. Живял съм 19 години в Плевен, където има медицински институт, една от най-добрите ортопедични клиники и за съжаление съм имал доста "близки срещи от третия вид" с тях. Не казвам, че всички са така по дефолт, но от едно време насетне всички стават профи циници. А понякога трябва малко човешко отношение, за да се почувства човек добре.
Когато отгоре ти казват: ПАЗАРНИ ПРИНЦИПИ В МЕДИЦИНАТА - ти какво ще правиш бре, професор Наш:tooth:
Не виждаш ли, че този безумен свободен и конкурентен пазарен принцип ражда изроди всеки ден, във всички сфери.:tooth:
Когато отгоре ти казват: ПАЗАРНИ ПРИНЦИПИ В МЕДИЦИНАТА - ти какво ще правиш бре, професор Наш:tooth:
Не виждаш ли, че този безумен свободен и конкурентен пазарен принцип ражда изроди всеки ден, във всички сфери.:tooth:
А в Германия да не би да е комунизъм? Или викаш там не са на пазарен принцип... :tooth:
Ама никой не ти казва - "Абе, толкова струва, ама ще трябва да ми дадеш още Х по 100 лева за да направим нещата както трябва..."
И в този момент, ти не мислиш и казваш - естествено, че ще дам. А после след време си викаш, баси, тва не беше ли рекет?!?!? Каква е разликата от тоя с бялата пристилка и мутрата с бухалката?:calc:
Хайде пак с комплексите напред.... :)
Безнадежден си, Свиня!!!
Susscrofa
03-12-2012, 22:31
А в Германия да не би да е комунизъм? Или викаш там не са на пазарен принцип... :tooth:
Ама никой не ти казва - "Абе, толкова струва, ама ще трябва да ми дадеш още Х по 100 лева за да направим нещата както трябва..."
И в този момент, ти не мислиш и казваш - естествено, че ще дам. А после след време си викаш, баси, тва не беше ли рекет?!?!? Каква е разликата от тоя с бялата пристилка и мутрата с бухалката?:calc:
Когато някой започне да ми дава Германия за пример ми става забавно:tooth:
Ние никога няма да бъдем Германия по ред причина, основно социопсихологически.:mf_Flush:
В САЩ се полагат 8000 долара на човек за здравеопазване, в БГ те са 300. Ти нали не очакваш един лекар, който е по-добър от колегите си в САЩ да апва мекици с боза тук, докато един IT специалист взема 10 пъти повече от него:tooth: Жалко е!
Ако не вземат под масата трябва да бягат.
В БГ за здравеопазване се дават 4 %, толкова се дават и за образование.:tooth:
---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:21 ----------
Да ти го напиша така:
Германия : близо 12 % от бюджета отива за здравеопазване + 14 % осигуровка здравна.
БГ - 4% от бюджета и 8 % осигуровка.
/Не съм убеден за процента на Германия от бюджета, карам по памет/:picnic:
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
И още нещо адски важно, за което Матричаря често говори - в Германия има около 200 здравни каси:) Без коментар.
Когато някой започне да ми дава Германия за пример ми става забавно:tooth:
Ние никога няма да бъдем Германия по ред причина, основно социопсихологически.:mf_Flush:
В САЩ се полагат 8000 долара на човек за здравеопазване, в БГ те са 300. Ти нали не очакваш един лекар, който е по-добър от колегите си в САЩ да апва мекици с боза тук, докато един IT специалист взема 10 пъти повече от него:tooth: Жалко е!
Ако не вземат под масата трябва да бягат.
В БГ за здравеопазване се дават 4 %, толкова се дават и за образование.:tooth:
---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:21 ----------
Да ти го напиша така:
Германия : близо 12 % от бюджета отива за здравеопазване + 14 % осигуровка здравна.
БГ - 4% от бюджета и 8 % осигуровка.
/Не съм убеден за процента на Германия от бюджета, карам по памет/:picnic:
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
И още нещо адски важно, за което Матричаря често говори - в Германия има около 200 здравни каси:) Без коментар.
Примерът с Германия беше случаен, ако искаш вземи Австрия, Италия, Англия и който и да е друг извън бившите соц страни. Не е идеята в процентите, а в организацията на нещата. И в това, че дори и да получаваш малко, не трябва да се възползваш от чуждото нещастие за собствена облага. А като не ти харесва, решението е едно - пътя до терминал 2...
Susscrofa
03-12-2012, 22:53
Примерът с Германия беше случаен, ако искаш вземи Австрия, Италия, Англия и който и да е друг извън бившите соц страни. Не е идеята в процентите, а в организацията на нещата. И в това, че дори и да получаваш малко, не трябва да се възползваш от чуждото нещастие за собствена облага. А като не ти харесва, решението е едно - пътя до терминал 2...
Нали преди малко каза, че приемаме пазарните принципи.:tooth:
А сега процентите не били важни.
Нормално ли е една мед сестра да взема колкото за изчукването на два калника?
Кой ще ни лекува когато отидат на терминал 2?
Колкото и да са корумпиране, не мисля, че някой от тях иска да те убие или нарани.:calc:
Нали преди малко каза, че приемаме пазарните принципи.:tooth:
А сега процентите не били важни.
Нормално ли е една мед сестра да взема колкото за изчукването на два калника?
Кой ще ни лекува когато отидат на терминал 2?
Колкото и да са корумпиране, не мисля, че някой от тях иска да те убие или нарани.:calc:
разбира се, че не са. В Германия процентът е един, в Япония е друг, но и на двете места, няма да те доят, а ще искат точно колкото са ти казали в началото. А не измекярската. Това ми беше мисълта. Но докато се гледа на пациента като на брашнен чувал, нещата ще бъдат зле. Съгласен съм, че условията са трудни, но те са такива за всички. А между другото системата на Германия с 200-те и кусур здравни каси е много по-зле от Австрийската, където са в порядък по-малко ;)
Но както казах, не е това начинът за оправяне на нещата. А по повод дали някой иска да убие или не.... Ако те оставят, без да ти приложат подходящо лечение, това според теб какво е? Защото за мен си е чисто убийство, ако се стигне до там, недай си боже...
Е гати късоносата мисъл! Ама какво да се прави- Народът прост, животът - тежък, скучен.
old alfist
04-12-2012, 00:10
Суско, евала за всичко написано за медиците.
Аз нещо не разбирам - вие в някаква друга България ли живеете?! :hmm:
old alfist
04-12-2012, 00:45
Аз нещо не разбирам - вие в някаква друга България ли живеете?! :hmm:
Явно вие живеете в друга България, щом медиците се изнасят на тумби от тук.
Само лекарите се изнасят, нали?!
Свински яко си праФ! !!!!!!!!!!!:big_bow_down:
old alfist
04-12-2012, 01:07
Само лекарите се изнасят, нали?!
Не само лекарите, но както спомена преди време в една друга тема колегата доктор ренгенолог от Плевен - шаманите ще ни лекуват.
dimitar_vd62
04-12-2012, 01:26
Наскоро в мола срещнах бивша колежка.Отдавна не бях я веждал но така и не можах да завържа разговор.Просто искаше да си изплаче мъката по починалата си дъщера на 27 години след раждане.В 3 сутринта родила, в 4 я сложили на монитор и тя да вземе да умре.Ми той монитора не е ли за информация за състоянието на пациента, не знам монитор да може да предприеме действия за спасяване.Е там при нея не е ли трябвало освен монитор да има и сетра или доктор?Сигурно не са искали да я убият ,само че са постъпили безотговорно да я оставят без надзор.Преди два месеца се наложи една дребна хирургическа интервенция на бедрото на жена ми.Две седмици ходихме всеки ден на превръзка и всеки път и почистваше раната и слагаше марля за дрен.Накрая я заведох при друг хирург в частна болница, почисти я ,заши я и каза след десетина дена да отидем да махне конците и точка по въпроса.15 дни по 30 лева за манипулациите е ти 450 лв безмислено дадени пари за да изкара нещо човека.За сметка на жена ми.Еми всеки ден като бъркаш в една рана тя няма да заздравее докато не се напапка дофтора.Има и добри доктори, няма спор, но такива пиявици цапат името на гилдията и вместо да ги защитават от саморазправа, трябва да ги съдят и да им отнемат правата.Ама надали.
......добре,че съм здравно осигурен и в Гърция...от август съм тук ама вече го ядох и от ,,медиците''......право е Прасето,къф е народо такви са и полицаите, такви са и лекарите....кой как може да изкелази другиО, те тва сме.:Yeeeehaaa:
Кайо, кой иска да келаска лекарите? Ти как можеш да изкеласкаш лекар?
А той теб как може да те изклеца?
Да не започваме с примерите за лекари, че е малко на кантар, дали помагащите са повече или кожодерите :?
Susscrofa
04-12-2012, 11:39
Да не започваме с примерите за лекари, че е малко на кантар, дали помагащите са повече или кожодерите :?
Всеки съди сам и по себе си.:)
Не съм казал,че някой келази лекарите а,че те се опитват да бачкат останалите,чети малко по-внимателно Кики.;)
Много добре те разбрах.
Именно за това те попитах, ние как можем да прецакаме лекар?
Много добре те разбрах.
Именно за това те попитах, ние как можем да прецакаме лекар?
Извинявам се тогава Кики......
Можем как да не можем,кат спрем да им даваме.........
Извинявам се тогава Кики......
Можем как да не можем,кат спрем да им даваме.........
Ако спреш да им даваш, ще стане случая дето го разправя на Митака бившата колежка. Защото и аз съм бил свидетел на ситуацията "Даваш ми ххх лева иначе не почвам да оперирам..."
Susscrofa
05-12-2012, 13:34
Ако спреш да им даваш, ще стане случая дето го разправя на Митака бившата колежка. Защото и аз съм бил свидетел на ситуацията "Даваш ми ххх лева иначе не почвам да оперирам..."
Чакай малко.
Ако този лекар е дежурен, едва ли би отказал да оперира.
Но ако някой иска ТОЧНО този хирург да го реже, защо да не си поиска пари?:bath:
Stefan Caromov
05-12-2012, 16:16
Има лекари и лекари, полицаи и полицаи, пожарникари и пожарникари ( надявам се разбира се какво имам предвид)
Мога да изкажа мнение единствено за полицаите, защото съм имал 20 години всекидневен допир до тях . Има и хора, има и идиоти с главно "И".
Независимо от коя страна погледна нещата - престъпна, или правова, няма идеални полицаи, но има такива, които имат у себе си заложено чувството на чест, че трябва да е пример за обществото, че той е длъжен да е над нещата, заради униформата и статута си. Разбира се това са САМО И ЕДИНСТВЕНО стари полицаи, обикновено старшинки униформени ( сега сержанти им викат) ама те са служили във време, когато подкупа е бил по-лош от убииство. Сега... сега не ми се говори... пак има тук таме някой истински полицай, но това е ,защото е девето коляно наследник на професията и баща му, дядо му и прадядо му са му вменили чувство за чест, дълг, добро и зло. Останалите 90 процента са....Който няма какво да стане, завършва симеоново и става полицай. Там ни акъл се иска, ни образование. Да не говорим за интелект....примери един милион мога да дам, за това как проста кука проваля разследване, не защото някой му е платил, , защото е толкова прост, че не знае как да вземе годна следа например. НЕ знаят как да се държат на местопрестъпление, професионализъм = 0 ...стават да правят фиести със служебните си оръжия като разни бифши алкохолици от четвърто ....например Симов , да си спират с 155-цата по средата на Заимов и да ми стреля във въздуха, или да ме засече на чадъра в лозенец и смърдящ на алкохол да ме заплашва с пушка рязана... колко мога да говоря за полицаите....
И въпреки всичко, има истински полицаи, за които професията е в сърцето, не в бакшиша
Има лекари и лекари, полицаи и полицаи, пожарникари и пожарникари ( надявам се разбира се какво имам предвид)
Мога да изкажа мнение единствено за полицаите, защото съм имал 20 години всекидневен допир до тях . Има и хора, има и идиоти с главно "И".
Независимо от коя страна погледна нещата - престъпна, или правова, няма идеални полицаи, но има такива, които имат у себе си заложено чувството на чест, че трябва да е пример за обществото, че той е длъжен да е над нещата, заради униформата и статута си. Разбира се това са САМО И ЕДИНСТВЕНО стари полицаи, обикновено старшинки униформени ( сега сержанти им викат) ама те са служили във време, когато подкупа е бил по-лош от убииство. Сега... сега не ми се говори... пак има тук таме някой истински полицай, но това е ,защото е девето коляно наследник на професията и баща му, дядо му и прадядо му са му вменили чувство за чест, дълг, добро и зло. Останалите 90 процента са....Който няма какво да стане, завършва симеоново и става полицай. Там ни акъл се иска, ни образование. Да не говорим за интелект....примери един милион мога да дам, за това как проста кука проваля разследване, не защото някой му е платил, , защото е толкова прост, че не знае как да вземе годна следа например. НЕ знаят как да се държат на местопрестъпление, професионализъм = 0 ...стават да правят фиести със служебните си оръжия като разни бифши алкохолици от четвърто ....например Симов , да си спират с 155-цата по средата на Заимов и да ми стреля във въздуха, или да ме засече на чадъра в лозенец и смърдящ на алкохол да ме заплашва с пушка рязана... колко мога да говоря за полицаите....
И въпреки всичко, има истински полицаи, за които професията е в сърцето, не в бакшиша
True!
Susscrofa
05-12-2012, 19:06
True!
Искаш да напишеш истина ли, а БългаринО?:big_beer:
Чакай малко.
Ако този лекар е дежурен, едва ли би отказал да оперира.
Но ако някой иска ТОЧНО този хирург да го реже, защо да не си поиска пари?:bath:
Никой, никого не е желаел. Това се случи в т.нар. преход между социализЪма и демокрацията. Случаят беше спешен, но ставаше през деня. Ние влизаме ошашкани, преглед при първия специалист. Той поставят диагноза. Следва операция...или не следва ... Не знам как са ме спрели да не му сваля главата на оня псевдохуманист... Хипократова клетва ли?? "Нищо подобно, горски... "
Susscrofa
06-12-2012, 09:09
Никой, никого не е желаел. Това се случи в т.нар. преход между социализЪма и демокрацията. Случаят беше спешен, но ставаше през деня. Ние влизаме ошашкани, преглед при първия специалист. Той поставят диагноза. Следва операция...или не следва ... Не знам как са ме спрели да не му сваля главата на оня псевдохуманист... Хипократова клетва ли?? "Нищо подобно, горски... "
Ако застрахователят откаже да ти плати щетата ще му свалиш ли тиквата?
Обясних ти, че пазарните принципи са това.
И когато един доктор е гладен, той иска.
Да не говорим, че той няма как да откаже спешна операция, ако е дежурен.
Ние българите сме странни, даваме за изчукване на калник 200 кинта, а за операция не даваме 300.:tooth:
Знам, че не съм прав.:tooth:
Не съм горски, просто съм учил в Академията:)
Четох , мислих и ми светна:idea2:.
Ами то отговорите са на повърхността, ама никой не ги вижда, а те са очевидни.
Оставям настрана факта, че каквито пациентите-такъв и доктора и са задълбавам в двете, най-коментирани професии: полицаи и лекари.
Връщам се на др. Сталин и крилатата му фраза, че "Кадрите решават всичко"!
Ето къде е проблема.
Всеки си мисли, че полицаят трябва да е психолог, педагог, да има железни принципи, решителност и бърз ум, да умее да взима светкавични решения......
Истината е съвсем друга.
Имаш ли IQ над 80-100 и почват да те гледат под лупа. Сапиенс не им трябва, а тъп изпълнител.
Налага се определен типаж:
Ниско интелигентен, без чувство за дълг и достойнство, можещ да понаса всякакви унижения, да няма никакви познания за света, да е стриктен изпълнител и желателно да е от здрав селски произход. Да му личи от всякъде. От сурата до миризмата.
Да не се замисля изобщо, каква идиотска заповед ще изпълнява.
Ето такива им трябват!
Докторите...
Ами и у нас се започва с кандидат-студентския изпит.
В справочника пише, че кандидат-студента трябва изчерпателно, задълбочено и творчески да развие темата.
Истината е, че трябва наизуст, стриктно, без да пропусне запетайка или да добави такава, да препише това от учебника по биология. Не дай си боже да не уцели нюанса на флумастера, с койтн трябва да чертае тъпи картинки. Примерно туристи с раница в нещо като миньорска количка.
Ясно е, че при такова сито, първи ще са примитивите. Мислещият, духовен тип ще е на последно място и в неизгодна позиция.
После се сърдим , че имало лекари садисти, подкупни ченгета и прочие.
Ами ще има!
Лекарите са рядкост. Погледнете им кабинетите!
Облепени са с рекламни материали на медикаменти и препарати. Лекарства там няма. Следователно и те не лекуват, а само тушират болката.
Следователно са търговци на лекарствени препарати и медикаменти.
Погледнете сурата на шефа на Пирогов!
Ами той си е на чист мошеник.
Някога ни учеха да различаваме основната , от прикриващата професия на даден човек.
И ето го!
Основната му е на мошеник, а се прикрива като лекар.
Доказателството ли!?
Ами вижте му имотното състояние!
За капак и си строи палат за близо милион.
Това със заплата в България все още не може да стане.:calc:
Разбира се, тук - там се намира и по някоя мърша, дето ще те спре усмихнат на пътя и вместо: дай си документите!
Простичко ще каже:- спрях ви, защото единия фар не ви свети , а скоро ще се стъмни.
Когато касапите искаха да режат майка ми, срещу около 10 000 лева, шапка му свалям на доктора, който от вънка ми каза да си прибирам майка ми и да не я тормозят повече. Умря след една седмица!
Що за изроди са това.
За такива :guillotine:
Винаги съм се чудил защо ние обикновените българи сме склонни да се самоизядем по браншов признак. Които и бранш да надигне глава- лекари, полицаи, учители, земеделци, миньори.....все бива оплюти. Чета тази тема и се чудя пишещите в нея дават ли си сметка, че всяка една професионална група е копие на обществото като цяло. Онзи ден гледам пред вратите на СОБТ на МВР в Пловдив тълпа от млади момчета и тук там някое момиче , явно се провеждаше физическият изпит за прием в полицията, спрях се и ги позагледах. Най-нормални млади хора на външен вид- сигурен съм, че мнозинството от тях по форуми и в компании плюят и разказват мръсни случки с полицаи и същите тези момчета утре като сложат униформите ще станат като героите си от случките разказвани преди. Не всички, но повечето! Също така съм сигурен, че по-голямата част от участниците в този форум не са по-стойностни като хора от героите в тази тема.
Искаш да напишеш истина ли, а БългаринО?:big_beer:
Не съм виновен ,че не говориш други езици :hehehm:
Susscrofa
06-12-2012, 15:37
Не съм виновен ,че не говориш други езици :hehehm:
Не е там проблемът.
Не е там проблемът.
Радвам се ,че не е :th_up:
Susscrofa
06-12-2012, 16:29
Радвам се ,че не е :th_up:
Проблемът е в теб.
Защо предпочете чужд език?:picnic:
Най-вероятно, за да изглеждаш по-фешЪН.
Проблемът е в теб.
Защо предпочете чужд език?:picnic:
Най-вероятно, за да изглеждаш по-фешЪН.
Да , проблем ли е ?
Всеки ден ми се налагада ползвам 2 чужди езика, сега още по фешън ли съм ти?
Защо никога не пишеш нищо съществено а се заяждаш с хората ?
Така по фешън ли се чувстваш ? :tooth:
Susscrofa
06-12-2012, 17:23
Да , проблем ли е ?
Всеки ден ми се налагада ползвам 2 чужди езика, сега още по фешън ли съм ти?
Защо никога не пишеш нищо съществено а се заяждаш с хората ?
Така по фешън ли се чувстваш ? :tooth:
Шоуни ми някой път как да суичвам бързо между ту езика.
Не се заяждам, просто не е редно.
Шоуни ми някой път как да суичвам бързо между ту езика.
Не се заяждам, просто не е редно.
Защо си мислиш ,че определението ти за "редно" ме интересува?
Мога да ти шуона еверитхинг.Ама не работя гратис :flirt:
Susscrofa
06-12-2012, 20:16
Защо си мислиш ,че определението ти за "редно" ме интересува?
Мога да ти шуона еверитхинг.Ама не работя гратис :flirt:
Не е важно дали те интересува, а е важно дали е правилно.
И защо си мислиш, че това само за мен не е редно.
Правилата не ги измислям аз:tooth:
Фешъне, другия път поне напиши: "It's true" или "That's true" или "this is truth".
Нали го чаткаш Енглиша.:picnic:
Ама са ти дали правомощия да следиш за тях ? Или си форумното тролче?
Ако е забранено ,с горния пост си нарушил правилата 3 пъти повече от мен. Защо не се самосезираш ?:tooth:
rossenvn
07-12-2012, 19:18
Не е важно дали те интересува, а е важно дали е правилно.
И защо си мислиш, че това само за мен не е редно.
Фешъне, другия път поне напиши: "It's true" или "That's true" или "this is truth".
Нали го чаткаш Енглиша.:picnic:
Цорка, ама само тру си е по фешън, никой не употребява тия булшити дето си надраскал :roll2:
Susscrofa
07-12-2012, 20:58
Цорка, ама само тру си е по фешън, никой не употребява тия булшити дето си надраскал :roll2:
Колегата каза, че по цял ден спийка енглиш и аз за това:)
Кво е тва тру?
Разбра.
Ясно.
Позачудих се дали да пиша в темата или да си остана с четенето само, с главната идея, че може и да не ме разберат или още по-лошо да ме разберат погрешно.
Реших да оставя своя коментар не толкова за разбиране, а за това да погледнат, че монетата има две страни. В случая за хубаво или не аз съм от страната на тези, които са оплювани всекидневно във вестници, телевизии и т.н.
Засегнах се, признавам си и може би това ме подтикна да си дам мнението, с което никой не искам да задължавам. Засегна ме главно слагането на всички под един общ показател, бил той лекар, полицай или дори "голфаджия". Едни отсъдиха, че нямам грам акъл и за това съм станал униформен, други ме 'издигнаха', че носейки служебните си дрехи съм над всички. Предполагам, че не са визирали точно мен, но така излиза, обобщавайки с "всички полицай са еднакви". Дори и аз съм се усещал как виждайки някой младеж в скъпа кола да го категоризирам в "този е от мамините дечица в новата седмица". И това, че съм се научил да разговарям с нарушители с тон не показващ вътрешното ми мнение, много пъти ми дава възможност да разбера, че първоначалното ми впечатление е било погрешно. Не всеки с голф е селянин, не всеки със скъпа кола е измамник и не всеки с Алфа е запален фен като мен :)
Не разбирам защо тогава, като видите униформен позволяващ си своеволия не погледнете лицето му (т.е. самия човек), а гледате униформата. Признавам си, че се храня по време на работа и не защото няма какво да правя, ми смяната ми е 12 часа и хапвам баничка на крак, а отредената ми почивка е 30мин и не си спомням от кога не съм я ползвал. И цигара си паля, и то не защото съм страстен пушач ми след няколко посетени сигнала и изобилието от бумащина, която изписвам всеки ден ми идва да припаля някой и друг "фас". Така, че сами си преценете до колко човекът, който ви е подразнил с поведението си и непростимо е съгрешил, само защото е полицай или защото в нормалния си живот е същия 'боклук' какъвто се показва и с униформа.
Само не забравяйте, че не всичко е така както изглежда на пръв поглед ;)
Susscrofa
08-12-2012, 18:52
Позачудих се дали да пиша в темата или да си остана с четенето само, с главната идея, че може и да не ме разберат или още по-лошо да ме разберат погрешно.
Реших да оставя своя коментар не толкова за разбиране, а за това да погледнат, че монетата има две страни. В случая за хубаво или не аз съм от страната на тези, които са оплювани всекидневно във вестници, телевизии и т.н.
Засегнах се, признавам си и може би това ме подтикна да си дам мнението, с което никой не искам да задължавам. Засегна ме главно слагането на всички под един общ показател, бил той лекар, полицай или дори "голфаджия". Едни отсъдиха, че нямам грам акъл и за това съм станал униформен, други ме 'издигнаха', че носейки служебните си дрехи съм над всички. Предполагам, че не са визирали точно мен, но така излиза, обобщавайки с "всички полицай са еднакви". Дори и аз съм се усещал как виждайки някой младеж в скъпа кола да го категоризирам в "този е от мамините дечица в новата седмица". И това, че съм се научил да разговарям с нарушители с тон не показващ вътрешното ми мнение, много пъти ми дава възможност да разбера, че първоначалното ми впечатление е било погрешно. Не всеки с голф е селянин, не всеки със скъпа кола е измамник и не всеки с Алфа е запален фен като мен :)
Не разбирам защо тогава, като видите униформен позволяващ си своеволия не погледнете лицето му (т.е. самия човек), а гледате униформата. Признавам си, че се храня по време на работа и не защото няма какво да правя, ми смяната ми е 12 часа и хапвам баничка на крак, а отредената ми почивка е 30мин и не си спомням от кога не съм я ползвал. И цигара си паля, и то не защото съм страстен пушач ми след няколко посетени сигнала и изобилието от бумащина, която изписвам всеки ден ми идва да припаля някой и друг "фас". Така, че сами си преценете до колко човекът, който ви е подразнил с поведението си и непростимо е съгрешил, само защото е полицай или защото в нормалния си живот е същия 'боклук' какъвто се показва и с униформа.
Еееее, ти ги разби, тук едва ли има 20 човека, които могат така ясно и най-важното така грамотно да пишат.
Сега ще ме нападнат, че ти се мазня, ама не се удържах.
Радвам се, че си "загуби" времето да напишеш това.
И на мен ми писна от обобщаване, писна ми от генерализиране, писна ми от извеждане на заключения от инцидентни случаи.
Поздрави от мен.:go:
Всеки може да бъде идиот, с престилка, с униформа, с Алфа Рамео.... разликата е, че престилката и униформата дават власт на идиота, което рефлектира върху други хора, били те идиоти или не!
За това става въпрос тук и от това се дразня лично аз - идиоти с власт!
За съжаление те са навсякъде около нас и по-лошото е, че числеността им нараства със застрашителни темпове, а нормалните хора сме безсилни да се преборим с идиотизма в особено големи размери :)
Еееее, ти ги разби, тук едва ли има 20 човека, които могат така ясно и най-важното така грамотно да пишат.
Сега ще ме нападнат, че ти се мазня, ама не се удържах.
Радвам се, че си "загуби" времето да напишеш това.
И на мен ми писна от обобщаване, писна ми от генерализиране, писна ми от извеждане на заключения от инцидентни случаи.
Поздрави от мен.:go:
Мазниш се, мазниш се!:roll2:
Лянка, тука не става въпрос за такива като тебе и още няколко, дето сме виждали живи престъпници, а за ония келеши, заради които е темата.
Какво да кажа за докторите от "Бърза помощ", с които сме били по цяла нощ. Какво да кажа за доктора, дето смъкна чорапогащника на сестрата, за да закърпи спуканата тиква на пияния безумец, защото вече нямаше с какво. Беше осмият, който спасяваше от касапницата.
Какво да кажа за колегата, който в метър и половина сняг помогна на родилка да роди детето си.
В Управлението ни той се водеше за най-тъпият и некадърен милиционер.
Аз нищо не казвам против Шишко, който кърпеше с нишки от чорапогащник, нито против сестрата, дето го носеше.
Аз се гнуся от доктора, който искаше "само" за 10 000 лева да реже майка ми, седмица преди да почине.
Същият допълнително ми опротивя, когато излезе с масивна пура в уста от клиниката, с развяти ланци и гривни и се качи в поръчковият му , за няколко стотин хиляди евро Мерцедес.
Не ме е яд на полицая, дето се заяжда с мен, защото преди малко някой капут го е изкарал из релси и човека просто ще се пръсне. Като го погледна благо и му се усмихна и на него му минава.
Яд ме е на келеша с беличките пръстчета, обсипани с пръстени, на китките с гривни и тежки ланци на врата, който пренебрежително те гледа с очуканата 33-ка и ти казва:
-Няма ли да си вземеш някой автроматик , като моя например!
Ето за това говорим, а не за работягите!
Такива лайна има и в Пожарната, дето и огнище за компот не са изгасили, но дават "УказанияЮ навсякъде.
Срещу добро заплащане, разбира се!
Ето за това написах :
"Има една сентенция "За да бъде един мъж джентълмен, то жената до него трябва да бъде дама" .
В този дух униформените по улиците и всички споменати по горе трябва да се държат достойно ,за да бъдат уважавани.Ако не го правят никой не би се държал с тях както подобава, уважението се заслужава ,то не е даденост."
Колкото повече хора носят достойно униформата си,толкова повече ще се се уважава тази професия.
И повече полицай трябва да разберат ,че отношението на хората към тях е негативно заради колегите им, който не я уважават толкова,униформата която носят.
Полицая трябва да бъде човека при който отиваш когато имаш проблем, а не човека от който да се криеш защото или ще те оръси с от 20 до 50 , или ако е нещо по сериозно ще се завърти наобратно и ще се направи ,че не вижда.
Когато на хората им се покаже това лице на полицая ,те ще го гледат с други очи,до тогава обаче "трябва много вода да изтече" , и за съжаление хора като Вас г-н Полицай (ако си вършите съвестно работата както казвате) няма да получават полагащото им се отношение.
Аз мога само да ви поздравя и да се надявам повече хора като Вас да срещам по улиците, а не от тези който ме питат - Сега какво ще правим...?
А лицата са "скрити" заради институцията или организацията , тя е не по малко виновна да се постявят всички под един знаменател, както и не е вината в шофьорите ,че предницата им е разбита заради пътищата,например.
Надявам се ,че ме разбирате:gruebel:
lordliness
10-12-2012, 20:53
И за да не сме голословни колко от вас са получили помощ от полицай, ей така без да му влиза в задълженията. Всички с които съм контактувал са се държали високомерно.
И за да не сме голословни колко от вас са получили помощ от полицай, ей така без да му влиза в задълженията. Всички с които съм контактувал са се държали високомерно.
Аз съм получавал. Пътувах 2009-а лятото, с шефката в командировка, за Добрич. Трябваше да отидем и да се върнем за един ден. Имахме човек, който ни обясни къде трябва да излезем от варненската магистрала. Ама малко се омотах и спрях при едно село, точно да двама полицаи да ги питам. И единия от тях ми каза - "Оттук е пътя, ама ти мини от еди-къде-си, че е по-добър пътя, аз оттам минавам." И после гледа алфата и вика - "Върви ли?". Аз му викам - "О, да, върви, върви". Той се засмя и вика - "Айде, лек път".
Има случаи, в които помагат все пак.Но като цяло дебнат да те е...т, имаше един такъв лаф.
И аз съм получавал. Преди две години закъсах в Радомир и един офицер(не помня вече точно какъв чин) беше тръгнал за работа и като ме видя с отворения капак на колата, спря да ме попита дали може да помогне. Трябваше ми един силов предпазител и той след като разрови в колата си и не намери такъв, ме закара до близкия магазин да си купя. А можеше просто да ми обясни как да намеря сам магазина и пак щях да съм му благодарен. Магазина се оказа доста далече, наистина и добре че ме закара и ме върна. Бях със жената и малкия, който тогава беше на няколко месеца.
Човек си е човек, независимо в каква опаковка е :) .
И аз съм получавал , имах инцидент при който наличието на полицай наблизо ми оттърва кожата (не е чак да не му влиза в задълженията ,ама) , беше преди около 10-тина години. Единият от двамата ме оттърва, на другия му бутнаха 50 лв и беше готов да направи всичко.
Жив и здрав да е и да има повече като него.
На мен също са ми помагали.Никога не се е случвало да се държат лошо ,напротивhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/3933.gif
Човек си е човек, независимо в каква опаковка е :) .
Точно така :-)
Стига с това слагане на етикети, категоризиране и делене...
RUNNING WILD
14-12-2012, 13:38
какво ги захапахте полицайте за едно спиране,ми аз в месеца 9-10 пъти понеминавам на червено,ама ето на 6 ти октомври са ме снимали на Попа събота на обяд как минавам и ме заковаха земи талона и айде,в смисъл то е процент всеки прави умишлени грешки,а ако се загледате таксиметровите шофери какво правят нема да ти се верва,спират на пешеходна пътека като стой та гледай,а това с полицайте е просто неприятно за гледане бие на очи,ама я се сети да застъпиш дежурство в 7 да мине оперативката,да се скараш от сутринта с 10 човека,шефа да ти мрънка,да се чудиш как да изкараш с горивата на смяна,некви битовизми те натиксат даваш една дневна и една нощтна смяна дремеш в патрулката и ставаш на бухал,и накрая малко време набързо да спреш някъде щото не забравяйте че нямат обедна почивка където там!!! за ядене и тоалетна същтата работа,другото което е че тая кола патрулката винаги трябва да им е под ръка да е до тях ама не се сещате за това,ясно че има недоволни от това поведение ама бих го простил на полицай е таксиджийте и мутрите и самозабравилите се богаташи дразнят много повече,и според мене ако полицай те видят че спираш на пешеходна пътека и на момента те предупрдят и преместиш колата и се извиниш едва ли ще те треснат с акт,айде стига колко пъти са ни прощавали за какво ли не а ние към тях веднага олеле вижте ги колко са виновни и как си правят какво си искат,и ако си ги снимал и си пратил снимката на 6 ти септември бъди сигурен че ще има последици ама на 100 процента,ама какво ще спечелиш 2 работни места повече за 2 ма полицая ли?
Абе чисто и просто имаше едно време гатанка, що е то демек?Отговор - милиционер след баня.
В наши дни може да се перефразира - на мръсно и просто, що е то?Полицай.
Естествено е, че има свестни хора там, да.Има и дай боже да стават повече.Ама и много плява има.Не случайно много акции на полицията се провалят често пъти - поради инфо отвътре, престъпници си бъбрят с полицаи.
Та както цялото ни общество и там е мръсотия.Но тези имат досег и с престъпниците, та мръсотията там е още повече.
Лошото е и друго-че ако си свестен, средата там те смачква, за да не се отличаваш от сивото и безлично множество.Така е и в подобни структури като прокуратура, съдии и т.н.
Абе чисто и просто имаше едно време гатанка, що е то демек?Отговор - милиционер след баня.
В наши дни може да се перефразира - на мръсно и просто, що е то?Полицай.
Естествено е, че има свестни хора там, да.Има и дай боже да стават повече.Ама и много плява има.Не случайно много акции на полицията се провалят често пъти - поради инфо отвътре, престъпници си бъбрят с полицаи.
Та както цялото ни общество и там е мръсотия.Но тези имат досег и с престъпниците, та мръсотията там е още повече.
Лошото е и друго-че ако си свестен, средата там те смачква, за да не се отличаваш от сивото и безлично множество.Така е и в подобни структури като прокуратура, съдии и т.н.
Когато най-принципният и опитен катаджия на Благоевград го натопиха и уволниха, защото не е корумпиран, останалите, во главе с началниците си вдигнаха банкет!
Как си мислиш, Фреди? Дали съответните отдели не са били наясно какво става?!
Извода, подсилен от фактите е, че системата е корумпирана до ниво министър!
Когато най-принципният и опитен катаджия на Благоевград го натопиха и уволниха, защото не е корумпиран, останалите, во главе с началниците си вдигнаха банкет!
Как си мислиш, Фреди? Дали съответните отдели не са били наясно какво става?!
Извода, подсилен от фактите е, че системата е корумпирана до ниво министър!
Да, това имам и аз предвид-и това всъщност е повсеместно за съжаление.Във всички сфери на животът ни е така.А където има по-големи интереси съответно натискът е по-голям.
Въпросът, по скоро проблемът е, че трябва обществото ни да се справи с това.То е бавен процес за съжаление а и понеже сме си пасивни нещата се точат.
Ей сега в момента гледам за убийството на Луканов по ТВ 7, във връзка с процеса, оневиняването и прочее.
Ако бях расъл сред простаци и селяндури, сигурно щях да съм тъп и твърдя, без да познавам хората как реагират аз на пътя и как си го местят, например.
Отделно нямаше да мога да разбирам, какво са написали.А и акъл бих им давал, без да ме е срам, че няма какво всъщност да им кажа.
Но понеже не съм такъв, за щастие, ще си замълча, иначе щях да заприличам на теб, да ти падна на нивото, а това е доста гнусно..
Crusader
21-12-2012, 07:38
Явно сервилността и конформизма вземат превес в тоя форум, коя мишка ми изтри предния пост?
Преди имаше корави момчета тук, сега са останали само лигльовци!
Susscrofa
21-12-2012, 08:45
Явно сервилността и конформизма вземат превес в тоя форум, коя мишка ми изтри предния пост?
Убеден съм, че никой нищо не ти е трил.:)
:picnic:
Я земи се спри малко. Аз ти изтрих поста и кво?? А мишката помисли кой е след като освен да обиждаш, по друг начин не можеш да изразиш мнение. Пък и за лиглъовците важи същото, последните ти постове са само мрънкане, земи се стегни малко. Имах те за по сериозен човек.
Susscrofa
21-12-2012, 11:14
Вече не съм убеден, че никой, нищо не ти е изтрил.:picnic:
old alfist
21-12-2012, 11:32
Влади, наистина вземи си стегни малко - ако не ти бяха изтрили поста, аз щях да възроптая, че е останал.
Crusader
22-12-2012, 09:22
Влади, наистина вземи си стегни малко - ако не ти бяха изтрили поста, аз щях да възроптая, че е останал.
Опааа, собственото мнение е мрънкане, а наричането на нещата с истинските им имена - обида!
Я, обидения три крачки пред строя и да ми обясни защо колегите ми са мръсни полицаи, пък аз ще му обясня какво би станало ако ги нямаше!
Alfa User
22-12-2012, 10:02
Във всякак система има свестни хора и боклуци - това важи и за полиция, и за армия, и за пожарна, и за каквото още се сетите - не пропускам дори частния сектор :)
Тъпото е, че по ред причини от години насам съвсем съзнателно се набляга на черните "прояви" и негативите на всяка от тия институции, вероятно с цел разклащане на държавата - което си е факт вече. Всички си спомняме какво ни се говори от телевизия, радио и вестници - само издънки и никога хубави неща.
Всички ревем от полицаите, но като се държат коректно и помогнат, някак започваме да мислим по-иначе.
Всички плюят по нас в армията, но като стане някаква голяма беля - катастрофа, наводнение, пожари - всички питат "Къде са вертолетите?" нали ??? Друго е да видиш сълзите в очите на спасените и техните близки, но това няма какво да го обяснявам - само който го е видял, ще го разбере.
Едно време в Ямбол живеех срещу пожарната, и по цял ден ги гледах как играят мач или волейбол, и как буквално си чешат орехите... Няма да ви описвам какво ми беше мнението. Напоследък обаче се налага да работим много заедно с РСБП-Пловдив, а и няколко пъти видях как реагират хората на различни ситуации - и вече мисля за тях по друг начин.
Та това искам да кажа - плява и боклук ще има винаги, лошото е, че като са в чувала с брашното, целия чувал намирисва и изглежда зле. Както беше казано и по-горе, хората в тия системи са поставени до стената - лошо и некачествено материално осигуряване, липса на средства, проблеми от всякъде ... А за да си върши човек работата добре, не трябва да мисли за проблемите, които го убиват бавно.
Съвсем отделен е въпроса за произвола на униформените обаче... за това няма никакво извинение просто ! Онази вечер съм в едно такси, и на едно от най-задръстените кръстовища се случи нещо, което още не мога да си обясня. Не знам дали заради дупка на пътя, или заради друга кола, друго такси леко засече черен микробус. 20 м след кръстовището същия бус спря напречно пред таксито, от него изскочиха 7-8 полицая - с униформи - и обградиха таксито. Еми кво да ви кажа - таксиджията беше напляскан набързо, и полицаите също така набързо се натовариха обратно, и си тръгнаха.
Еми ... квото и да е станало, не мисля че това е начина ! Не бяха редови полицаите, тва е повече от ясно, но не виждам какво им дава право да се самозабравят така ?!? Съжалявам, че не можах да снимам всичката тая простотия, но пък какъв ли ще е и ефекта после ...
Весели празници на всички, и дано има повече хора, които успяват все пак да носят униформата с чест, без значение на упреци и обиди. Надявам се все някога нещата да се оправят ...
Във всякак система има свестни хора и боклуци - това важи и за полиция, и за армия, и за пожарна, и за каквото още се сетите - не пропускам дори частния сектор :)
Тъпото е, че по ред причини от години насам съвсем съзнателно се набляга на черните "прояви" и негативите на всяка от тия институции, вероятно с цел разклащане на държавата - което си е факт вече. Всички си спомняме какво ни се говори от телевизия, радио и вестници - само издънки и никога хубави неща.
Всички ревем от полицаите, но като се държат коректно и помогнат, някак започваме да мислим по-иначе.
Всички плюят по нас в армията, но като стане някаква голяма беля - катастрофа, наводнение, пожари - всички питат "Къде са вертолетите?" нали ??? Друго е да видиш сълзите в очите на спасените и техните близки, но това няма какво да го обяснявам - само който го е видял, ще го разбере.
Едно време в Ямбол живеех срещу пожарната, и по цял ден ги гледах как играят мач или волейбол, и как буквално си чешат орехите... Няма да ви описвам какво ми беше мнението. Напоследък обаче се налага да работим много заедно с РСБП-Пловдив, а и няколко пъти видях как реагират хората на различни ситуации - и вече мисля за тях по друг начин.
Та това искам да кажа - плява и боклук ще има винаги, лошото е, че като са в чувала с брашното, целия чувал намирисва и изглежда зле. Както беше казано и по-горе, хората в тия системи са поставени до стената - лошо и некачествено материално осигуряване, липса на средства, проблеми от всякъде ... А за да си върши човек работата добре, не трябва да мисли за проблемите, които го убиват бавно.
Съвсем отделен е въпроса за произвола на униформените обаче... за това няма никакво извинение просто ! Онази вечер съм в едно такси, и на едно от най-задръстените кръстовища се случи нещо, което още не мога да си обясня. Не знам дали заради дупка на пътя, или заради друга кола, друго такси леко засече черен микробус. 20 м след кръстовището същия бус спря напречно пред таксито, от него изскочиха 7-8 полицая - с униформи - и обградиха таксито. Еми кво да ви кажа - таксиджията беше напляскан набързо, и полицаите също така набързо се натовариха обратно, и си тръгнаха.
Еми ... квото и да е станало, не мисля че това е начина ! Не бяха редови полицаите, тва е повече от ясно, но не виждам какво им дава право да се самозабравят така ?!? Съжалявам, че не можах да снимам всичката тая простотия, но пък какъв ли ще е и ефекта после ...
Весели празници на всички, и дано има повече хора, които успяват все пак да носят униформата с чест, без значение на упреци и обиди. Надявам се все някога нещата да се оправят ...
Това мисля и аз.
Опааа, собственото мнение е мрънкане, а наричането на нещата с истинските им имена - обида!
Я, обидения три крачки пред строя и да ми обясни защо колегите ми са мръсни полицаи, пък аз ще му обясня какво би станало ако ги нямаше!
Някой, като те пита, какво мислиш за него, тогава си давай собственото мнение.
Никой не ти обяснява, какво мисли за теб и какъв си ТИ.
По темата - а какво би станало, ако нямаше акушерки?
Какво би станало, ако ги нямаше съдиите.Не всички са "лоши", ама не вървят там нещата.Това важи и за полицията.
Не може в магистрална полиция да хванеш 3/4 от състава в Пазарджик ли беше, да лапа като циганин подкупи и да ги жалиш.
Познавам свестни хора, които кандидатстваха за работа в МРВ и не ги приеха, ама приеха боклуци, само поради факта, че бащите им бяха милиционери.Познавам хора полицаи, които забогатяха, от факта че са корумпирани и работят в полицията.А и продължават.
Други пък всеки ги знае - не са полицаи вече, ама е ясно като са били там, какво са правили.
В едно общество има значение от всички, а не само от полицаи или боклучии.Никой не е казва, че трябва да се закрие полицията, нали?Но трябва да се рефомрира, както много неща у нас.
А ако ги нямаше хлебарите, продавачите, лекарите, зъболекарите, счетоводителите, боклучиите и тн, би станало това, че на полицаите нямаше кой да им плаща заплатите.Полицията си получава заплатите от обществото и то има мнение за нея.Пишеш в Гугъла мнения за полицията и опса ето първото:
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=23318
Тука пък има за един известен и естествено неясен случай:
http://offnews.bg/index.php/113694/ubietsat-na-miroslava-bil-v-otnosheniya-na-doverie-s-politsiyata
Та обидения - три крачки зад строя и да вземе да помисли...
Crusader
22-12-2012, 16:57
Аха, ясно сега пък имало и НЕ мръсни ченгета, ма като цяло нали викаш са мръсна пасмина....ти що работиш бе, сподели че да те светна колко мръсници има в твоя бранш?
......10 пъти ти казах че не ти си човека, който ще ми казва къде и какво да кажа /пиша/!
Ако си много голям мъже лично се опитай да ми затвориш устата, че такива драскачи форумни съм ги виждал на живо колко струват!
А нещата боксуват, щото глупаци /като теб/ избраха пожарникарчето да ни е премиер!
Путьо - евала, мъжко поведение, сдържаност, елегантност и т.н.Идеал за мъж-псува, ударя или праща да се чисти тоалетната (на двора с клекало или направо дупка у бетона, защото декора обикновено у село нЕкое)...ами да ти кажа че си селски тъпанар тогава, гУЕемия мъж.Постоянното обясняване, кой какъв е тлъст комплекс.
В поста ми пишеше същото, което съм писал в по стария-че има свестни там.Като не можеш да четеш - чети мненията няколко пъти, да ги схванеш, белким.Пак го прочети, то си седи.
Аз усти не затварям.Това е милиционерско-полицейски навик нещо, както боя (щом не си на един акъл).
Не съм се бил от 5-6 клас, ама ако ме удариш ще ти трясна и аз един-два и какво?
И на живо и на умряло съм възпитан, не ми е присъщ арогантния манталитет, който ти навираш.Ако те закарам някъде
с културни хора ще си мълчиш и дума няма да обелиш, наклепал уши.
Та и ти не ми нареждай какво АЗ да пиша.Всъщност избягвам и да комуникирам с теб, просто е безмислено.Да ни мислиш, че съм се оплакал , че да ти трият поста??
Пиши си глупостите - вижда се какъв си.Нещата боксуват точно, заради умствения багаж на такива като теб.
Аз за ББ (той и Цецо продукти на МВР да кажем, а и много други в това и миналото управление ).Сигурен, че ти си гласувал за много по - загубен и от него. ББ е цвете в сравнение с червената баба и производните и организации, които явно харесваш.
old alfist
22-12-2012, 22:19
За мен по принцип, полицаите, воените, лекарите, учителите и изобщо хората от бюжетната сфера на Държавата са добрестни хора, но сбърканата система за мотивация ги прави такива каквито не са.
ivan dimitrov
22-12-2012, 23:22
---
Crusader
23-12-2012, 07:32
Путьо - евала, мъжко поведение, сдържаност, елегантност и т.н.Идеал за мъж-псува, ударя или праща да се чисти тоалетната (на двора с клекало или направо дупка у бетона, защото декора обикновено у село нЕкое)...ами да ти кажа че си селски тъпанар тогава, гУЕемия мъж.Постоянното обясняване, кой какъв е тлъст комплекс.
В поста ми пишеше същото, което съм писал в по стария-че има свестни там.Като не можеш да четеш - чети мненията няколко пъти, да ги схванеш, белким.Пак го прочети, то си седи.
Аз усти не затварям.Това е милиционерско-полицейски навик нещо, както боя (щом не си на един акъл).
Не съм се бил от 5-6 клас, ама ако ме удариш ще ти трясна и аз един-два и какво?
И на живо и на умряло съм възпитан, не ми е присъщ арогантния манталитет, който ти навираш.Ако те закарам някъде
с културни хора ще си мълчиш и дума няма да обелиш, наклепал уши.
Та и ти не ми нареждай какво АЗ да пиша.Всъщност избягвам и да комуникирам с теб, просто е безмислено.Да ни мислиш, че съм се оплакал , че да ти трият поста??
Пиши си глупостите - вижда се какъв си.Нещата боксуват точно, заради умствения багаж на такива като теб.
Аз за ББ (той и Цецо продукти на МВР да кажем, а и много други в това и миналото управление ).Сигурен, че ти си гласувал за много по - загубен и от него. ББ е цвете в сравнение с червената баба и производните и организации, които явно харесваш.
Брей, голяма уста...тва колко време го мисли...къде викаш ти е тоалетната...?
Геца, тва горното не е ли за предупреждение, или за поотрязване...или лизача е превилигирован?
Хич не ме заплашвай с бан, че от такива заплахи сумати хора дето бяха върли фенове и добри познавачи на марката вече не пишат в този форум...не ме заплашавай, че да не взема да банн-а форума от листа си, тука като ви гледам сте останали десетина човека и си припявате и на несъгласните с вас - бан!
Мъжът трябва да си държи на думите.Виждам, че си редактирал мнението си, на което аз ти отговорих - махнато е ласкавото обръщение към мен - "Путьо" и други обиди са замазани.Не очаквах да си коригираш твоето... и после да викаш, какво съм писал!
Твоето поведение поражда такова държание.
Излишно е да се карате. Всеки си има собствено мнение, но никой не е длъжен да му се налага чуждото.
Като цяло много трудно ще се оправи всеобщото мнение за полицаите като цяло. Просто обществото е загубило по една или друга причина доверие.
Много е обсъждан проблема с корупцията, но само с приказки нищо не се прави и нищо няма да поправи. Основен проблем е заплатата на служителя, която е смешна на фона на изискванията за изпълнение на работа. Пример: Неквалифициран работник (сервитьор) взима по голяма заплата, като има възможност и за допълнителен доход (бакшиш), при нас не само, че е фиксирана ми и няма абсолютно никакво значение дали ще си седя цял ден в колата или ще излезна от нея да напиша някой друг фиш.
И да не сме толкова сериозни прясна случка:
Стоя си на установачен пункт и гледам трима младежи се опитват да запалят автомобил спрян неправилно пред магазин. Приближавам се към тях и тръгват да бутат "баничарка" и образуват задръстване. Преди да съм казал нещо започнаха с оправданията, а аз ги прекъснах, че няма да ги санкционирам ами да видим къде да избутаме колата така , че да не пречи. Управляващият автомобила каза, че акумулатора му бил слаб и това е основния проблем да не запали. Попитах ги дали имат кабели и да им "дам ток". Намериха момчета и при закачане на двата автомобила чухме реплики от преминаващите хора: "Гле'й к'ви са смешници, не могат да си запалят 'патрулката'! Безмислено бе да им обясняваме и просто се засмяхме се с момчетата :)
За това, че за едни сме смешници, прости и какви ли не още може би отдавна съм претръпнал, но поне за тези три момчета сме променили мнението за 'тъпите куки'.
Да пожелая повече такива хора, като теб, друго няма какво да кажа :)
Принципно визирам системата, която не е променена (както и цялата ни държава и много институции в нея). По този начин се подтиска инициативата, волята за промяна и се поддържа едно статукво, което не води до никъде -старата песен на нов глас.
Да внеса една позитивна нотка в тематаhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/11995.gif
Днес станах свидетел как полицай излезе от патрулката,за да преведе възрастна жена,която беше тръгнала да пресича между колите ,булевард с 4 платна в едната посока...Става дума за бул.Васил Левски,малко преди подлеза към Пикадили Парк (варненци знаят къде стоят обикновено полицаите)
Бих искала всички полицаи да са като него http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/768397.gif
Не знам кой е,просто искам да го поздравя,макара и виртуално!:-)
И да му благодаря,че с този си жест направи денят ми още по-хубав !:-)
ФЕРАРИСТ
24-01-2013, 20:15
възрастна жена,която беше тръгнала да пресича между колите ,булевард с 4 платна в едната посока...
Аз понеже съм малко песимиместичен по темата, да питам тия 4 платна в едната посока въпросната жена правилно, или неправилно пресичаше??????
Щото големи суперлативи за някой могат да се кажат само ако тя е пресичала на пеш пътека да речем, ако ли не, нещата са някак различни......
dimitar_vd62
24-01-2013, 21:23
Че то там пешеходни пътеки има колкото има и на магистралата.Що не я насочи да мине през подлеза - той е за коли и за пешеходци.:busted_cop:
http://img267.imageshack.us/img267/2100/20130125143353.jpg
http://img267.imageshack.us/img267/2100/20130125143353.jpg
Това сякаш е от Перник. Там има най-малко две кръстовища с подобен проблем.:big_beer:
Това сякаш е от Перник. Там има най-малко две кръстовища с подобен проблем.:big_beer:
Това ми прилича на кръстовището на "Константин Величков" и "Цар Симеон"
Това е, посока към Военна болница, най общо казано.
В тоя район сутрин в почивните дни най редовно полицаи (включително и в частни коли, с униформи) си минават на червено.
'Константин Величков' и 'Пиротска' ;)
ivan dimitrov
26-01-2013, 00:27
---
Стрелките видя ли?
Лентата за ляв завой е празна и полицаите неправилно се престрояват, за да се възползват и да не чакат в колоната, като застават най-отпред за направо и правят задръстване на зелен сигнал за ляв завой :?
ivan dimitrov
26-01-2013, 00:39
---
Никак даже не блеят - бяха в колоната, където съм и аз, но се престроиха в празната лента и чакат за направо, а в същото време се появи колата зад тях и тя да се предрежда, въпреки полицаите :)
Надушват се, че са от една порода :pig:
Добре де, последно тия сега могат ли да спират безпричинно или не, защото вчера пак ме спряха ей тъй??
Linkestis
26-01-2013, 10:49
Това е коронния номер на тъпанарите от трето.Както и спирането в алеите на градинката.Както и присвояването на улицата пред районното.
Добре де, последно тия сега могат ли да спират безпричинно или не, защото вчера пак ме спряха ей тъй??
По принцип не.Ако има явно нарушение от твоя страна или разпоредена проверка на автомобили със заповед.
В такива случай най-често извън София,пускам аварийните и продължавам бавно напред..ако има американско преследване набирам 112 и разговарям учтиво с момичето.
Принципа им на спиране е хаотичен,както и начина им на мислене.Тактиката им е триумяща се,всеки път когато решат да спрат даден автомобил.Коефициента им на Телегентност е на ром в 5 клас.За това и ще им дават табли.
Шефчето има дава определен брой актове,целта им е да наберат бройка.Когато спират автомобил се триумът:да изпълнят норматива на шефа,да изкарат левче ако си нарушител или чисто и просто да си изкарат комплексите щото жената ги е мачкала в целият им почивен ден.
Stefan Caromov
26-01-2013, 11:00
Това е коронния номер на тъпанарите от трето.Както и спирането в алеите на градинката.Както и присвояването на улицата пред районното.
По принцип не.Ако има явно нарушение от твоя страна или разпоредена проверка на автомобили със заповед.
В такива случай най-често извън София,пускам аварийните и продължавам бавно напред..ако има американско преследване набирам 112 и разговарям учтиво с момичето.
Принципа им на спиране е хаотичен,както и начина им на мислене.Тактиката им е триумяща се,всеки път когато решат да спрат даден автомобил.Коефициента им на Телегентност е на ром в 5 клас.За това и ще им дават табли.
Шефчето има дава определен брой актове,целта им е да наберат бройка.Когато спират автомобил се триумът:да изпълнят норматива на шефа,да изкарат левче ако си нарушител или чисто и просто да си изкарат комплексите щото жената ги е мачкала в целият им почивен ден.
Това много ми допадна . Абсолютно подкрепям мнението.
Това е ясно!
В Перник няма трамваи!:flirt:
Ама на кръстовището пред Кауланд редеовно се получава тоя номер.
Даже, за да объркат още повече нещата, взеха , че нанесоха маркировка, която указва лявата лента освен за на ляво и за направо.
Светофата обаче е строго само за наляво и гледай какво става.
За наляво завиват преимуществено мутреси с големи джипове и става весело!
Голям произвол, непоправимо нещо са направили тези 'милиционери'... Не правя опит да се заяждам, просто съм на мнение, че това е незначително. Всички знаем, че е неправилно, но и на всички ни се е случвало. Разликата идва след това, дали ще се поправиш и как. За периода, през който имам СУМПС, съм разбрал, че на пътя може да изпаднеш в всякакви ситуации. А визирам този период, защото съм и на ясно, че монетата има две страни.
Аз съм за заснемането на нарушенията, не зависимо кой ги прави, но неприятно ми става, когато се акцентира върху конкретно нещо, в този пример - ОП или КАТ.
lordliness
26-01-2013, 14:45
на мен ми се е случвало да ме спират и да ме записват в някаква тетрадка, че са ме проверили, няколко пъти.
Голям произвол, непоправимо нещо са направили тези 'милиционери'... Не правя опит да се заяждам, просто съм на мнение, че това е незначително. Всички знаем, че е неправилно, но и на всички ни се е случвало. Разликата идва след това, дали ще се поправиш и как. За периода, през който имам СУМПС, съм разбрал, че на пътя може да изпаднеш в всякакви ситуации. А визирам този период, защото съм и на ясно, че монетата има две страни.
Аз съм за заснемането на нарушенията, не зависимо кой ги прави, но неприятно ми става, когато се акцентира върху конкретно нещо, в този пример - ОП или КАТ.
Mилиционер е трудно това да го направи, защото веднага щеше да го отнесе.
Това ти го гарантирам лично!
на мен ми се е случвало да ме спират и да ме записват в някаква тетрадка, че са ме проверили, няколко пъти.
Споко!
Нали има норматив, колко акта или фиша да напишат, както и колко лица да проверят.
lordliness
26-01-2013, 17:01
Споко!
Нали има норматив, колко акта или фиша да напишат, както и колко лица да проверят.
да но ме проверяват и спират без нарушение
да но ме проверяват и спират без нарушение
В кръга на шегата... "Кой казва, че не си в нарушение :spiteful:"