PDA

View Full Version : Календар на КАРБ за 2013 год

fiore
07-12-2012, 13:14
Уважаеми колеги,
И тази година Клуб Алфа Ромео България е потготвил календар . Календарът е седем листов- челна страница и шест листа по два месеца. Размерът му е както на миналогодишният 33/47 см. Разположен хоризонтално.

105299

Потготвен е както всяка година и трисекционен работен календар. С размер 65/28 см.
Цената на календарите е както следва:
7 листов- 18 лв
Работен трисекционен- 5 лв

За членове на клуба:
7 листов календар- 12 лв.
Всеки член, поръчал си големи календари, ще получи подарък един трисекционен работен календар.
Заявки за календари- в темата, като допълнително е необходиво да изпратите мейл на info@clubalfaromeo.bg като пишете, име, адрес, телефон и желан начин на получаване.
Календарите ще се получават с куриер с наложен платеж или лично за колегите от София. За колегите от един и същ град или градовете с регионални представители, можем да пращаме и на куп с оглед по малко разходи.
Календарите ще се получите след 20 декември така че е желателно по рано да си заявите за да ги получите преди новогодишните празници.

Pepo
07-12-2012, 13:19
...

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=105026&d=1354207037
...

Линкът нещо...

http://prikachi.com/images/626/5578626o.jpg

morfius
07-12-2012, 14:13
Уважаеми колеги,
И тази година Клуб Алфа Ромео България е потготвил календар . Календарът е седем листов- челна страница и шест листа по два месеца. Размерът му е както на миналогодишният 33/47 см. Разположен хоризонтално.

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=105026&d=1354207037

Потготвен е както всяка година и трисекционен работен календар. С размер 65/28 см.
Цената на календарите е както следва:
7 листов- 18 лв
Работен трисекционен- 5 лв

За членове на клуба:
7 листов календар- 12 лв.
Всеки член, поръчал си големи календари, ще получи подарък един трисекционен работен календар.
Заявки за календари- в темата, като допълнително е необходиво да изпратите мейл на info@clubalfaromeo.bg като пишете, име, адрес, телефон и желан начин на получаване.
Календарите ще се получават с куриер с наложен платеж или лично за колегите от София. За колегите от един и същ град или градовете с регионални представители, можем да пращаме и на куп с оглед по малко разходи.
Календарите ще се получите след 20 декември така че е желателно по рано да си заявите за да ги получите преди новогодишните празници.

Линка праща към скрит раздел...
Работния календар се надявам тоя път да не е наопаки на приетия стандарт.
Та дайте да ги видим първо :)

Pepo
07-12-2012, 14:35
Линка праща към скрит раздел...
...

Искам да виждам скрития раздел :crazy:

fiore
07-12-2012, 14:40
Линкът нещо...
я сега!

Работния календар се надявам тоя път да не е наопаки на приетия стандарт.

Кое е наопаки и кое е стандарт

Искам да виждам скрития раздел
нищо интересно. петтима луди от УС си пишат глупости

soldier
07-12-2012, 14:48

Предполгам се има предвид дните да са от ляво -> надясно, а не отгоре -> надолу.

bager
07-12-2012, 15:40
Цецо, за мен по два броя от двата вида. Ако имаш път към мен да ги донесеш ще е супер.
Поздрави!

HACCP
07-12-2012, 16:00
За мен по една бройка от двата варианта!

Kuku
07-12-2012, 16:06
И за мен по един от двата варианта :)

morfius
07-12-2012, 16:14
я сега!

нищо интересно. петтима луди от УС си пишат глупости

Сега го видях, добра идея :)
Приетия стандарт при работните календари е дните в седмицата да вървят отляво надясно, а в този за 2012 вървят отгоре надолу (това идва от местещото се квадратче в/у прозрачна лента - много по-удобно е да го плъзгаш надясно седмично и надолу за следващата седмица лентата от колкото да местиш цялата лента надолу всеки ден, после да я връщаш горе за първи ден следваща седмица)
Надявам се да ме разбра.

fiore
07-12-2012, 17:52
Ще помоля всички да се записват в темата за записване. Не можем да следим няколко теми!
Благодаря!

VFTI
07-12-2012, 21:22
Не обичам да мрънкам. АМА НЯМА НИТО ЕДНА 155ца!! RZ по-голяма легенда ли е от 155?? За сметка на това 156 и 159 бол..

angelovi69
07-12-2012, 22:22
Аз разпознах на Дигиталния 147-та в м. август. Кой си познава друг колата? И 164 -та от август беше на феста...

fiore
08-12-2012, 00:45
Не обичам да мрънкам. АМА НЯМА НИТО ЕДНА 155ца!! RZ по-голяма легенда ли е от 155?? За сметка на това 156 и 159 бол..

И МиТо няма:heavy_cry:
Венци уверявам те че ако седнеш в тази RZ ка ще си промениш мнението за нея. Колата е направена за даване на газ.

Furious 155
08-12-2012, 01:19
Емблемата на последната страница в снега е на 155. Даже знам на коя 155. ;)

undy
08-12-2012, 15:04
Как изглежда работния.....не го видях никъде.

Alfa User
09-12-2012, 10:15

И в календара за 2012 един модел го видяхме три пъти, но ...
А за 155 - не се учудвам особено ... нищо, че правим най-сериозните сбирки наоколо ... :dunno:

Искам и аз да видя работния календар !

wrc
09-12-2012, 17:53
Един брой стенен за мен

stelt
09-12-2012, 17:55
Аз разпознах на Дигиталния 147-та в м. август. Кой си познава друг колата? И 164 -та от август беше на феста...

Аз пък се разпознах сниман в брерата. Снимката е правена по време на феста, точно докато съм се бил насадил в колата.

code
09-12-2012, 19:41

Аз съм на м. януари заедно с b_angelov :picnic:

VFTI
09-12-2012, 21:59
Аз аз пък не виждам нито себе си, нито каквато и да било 155, дали от феста...дали от пистите...

fiore
10-12-2012, 10:34
Колеги, Календара не е каталог все пак. Лично аз бих харесал хубав стилен календар без нито една кола. Имам пристрастия към много модели но не се сърдя ако ги няма.
Венци, 155 е много добър автомобил, който наистина мачкаше по пистите. Мога да твърдя че съм един от първите които са се качили в България на него още 1992 година и той ме накара да захвърля немските автомобили със самолетни перки отпред, но никога не бих се разсърдил ако този автомобил го няма на календар.
Това беше като отклонение. добрата новина е че календара ще е готов преди 20 ти вероятно:)

kolev
10-12-2012, 11:05
Няколко думи за календара.Тази година в него участват общо 27 снимки и то всичките форумни. Използването на такива снимки обаче води до няколко проблема:
1-ограничени сме от наличните снимки.
2-календара не трябва да прилича на рекламна брошура на автокъща.
3-да не е твърде шарен, да има някаква симетрия и да се получи комбинация в снимките.
4-използването на различни снимки правени от различни хора с различни апарати и различно осветление неминуемо води до проблем. Затова на някои листи ще забележите че има по две и дори 3 снимки от автор. Всъщност най-енергоемкото нещо беше именно събирането на снимките. Това отне месец и дори отгоре,а Fiore се занимаваше със събирането. Имаше хора които не си предоставиха снимките, което наложи корекции и отпаднаха снимки на други автори /тъй като се търси комбинация/ и на тях се извинявам. Трудът положен по събирането и обработването на снимките е сериозен.

Мисля, че всички са съгласни че това едва ли е най-хубавия календар. Вероятно е можел и по-добре да стане. Все пак е календар, така че следващия за 2014 /освен ако не познаят за края на света :D / може и да е по-хубав пък може и вашата кола да е на него.Разбирам че всеки би искал да види любимия си модел в него, но и вие трябва да разберете че това зависи главно от вас. Все пак трябва да го възприемате точно като това което е - календар с форумни снимки, а не енциклопедия на Алфа Ромео.

Както се вижда, в календара има и по-класически модели и от по-старите и от по-новите и се получи сравнително разнообразен.Сега по въпроса - "Защо няма снимки на 155" който може да е "Защо няма снимки на 75" или 166 или пък Мито и Жулиета. Отговора е много логичен - просто няма подходящи снимки.
Примерно на 155 във форума има 3-4 снимки от началото на 2012 до сега, които не са правени с телефон и не са в стил мобиле.бг. Всички мисля са на Фуриос155. Отделно от италфест има още 3-4. Те бяха взети под внимание, но не намериха място в календара защото както казах се търси комбинация от поне 2 снимки.
Със 75 положението е аналогично. Във форума няма нито една нормална снимка. От италфест има няколко добри, но на тях 75-ците са или с матирана боя или с калници и капаци с различен цвят или дори с различни джанти и малко тунинг "илиенци". Вие искате ли такава снимка в календара.
На 166 дори не съм сигурен видях ли снимки изобщо.
Червената жулиета от италфеста пък на всички снимки беше излязла на фона на детския кът.

Какво можете да направите вие по въпроса:
-просто забравете да правите снимки с ГСМ ако ще и 1000 мегапиксела да е. Имаше много хубави снимки, които след като видяхме в пълен размер лъсна истината. Не е нужно и да си купувате скъпарски апарати. и сапунерки вършат работа.
-имаше и снимки правени с много скъпи апарати които бяха мега зле. По-добре прочетете някоя статия за фотография как се прави композиция, как се избира позиция и как се борави със светлината. Ще правите безупречни снимки дори и със сапунерка и това няма да ви коства нищо.
-Не прекалявайте с филтрите във фотошоп или още повече с готовите ефекти или най-добре изобщо не ги използвайте. Това няма да направи снимката по-хубава или уникална.Напротив ще изкриви цветовете и тя ще изглежда като много други снимки ползвали същия ефект.
Та - водите колата на автомивка отвреме на време, взимате си апарата, щраквате по някоя снимка, качвате я във форума и може би ще сте много по-доволни от календара за 2014. Също не е зле да пушите по-малко. Голямо чистене падна на фасове от хасфалта :D
Все пак не е никак трудно да направиш снимка на Алфа Ромео и тя да излезе добре.Не е като нюейдж дизайна на бмв където трябва да гледаш колата под определен ъгъл за да има тя смисъл,а противен случай да прилича на бюрек :D :D :D

За календара за 2013.
Авторите на снимките са написани в долния десен ъгъл. Това са:

Корица: Walker,duronman
Януари-Февруари: b_angelov,ShoxXx
Март-Април: Walker,gopsyyy
Май-Юни: BlueStorm,Staikov,Speeder
Юли-Август: Walker,VAN
Септември-Октомври: digitalundgrd,Walker,Veronica
Ноември-Декември: Michael,ShoxXX,Furious 155,dilian alfa gtv

Също са отбелязани коректно почивните дни :D , а наблюдателните ще забележат скрития български флаг и една много малка разлика между превюто и самия календар :D По една бира за първите :D :D :D

ShoxXx
10-12-2012, 14:58
Ако мога да предложа за календара за 2014 година да се избере съвсем друг метод на подбор. Виждал съм го и в други форуми.

Всеки месец се пуска анкета с определен брой снимки (зависи колко са изпратени). Снимките са тематични т.е. за януари и февруари зимни, после пролетни, летни и пак зимни за края на месеца. Всеки месец се провежда гласуване и се избират по 3-4 снимки. Казвам три, защото сега в календара има горе долу толкова снимки. След това темата и гласуването се заключва и се пуска ново за следващия месец.

Една кола може да бъде избирана 2 пъти, защото може да има примерно много хубава зимна и лятна снимка, но не повече от 2 пъти, тъй като в крайна сметка има хора с 200 хубави снимки, има и такива с 2 и може да се случи така, че всеки месец едни и същи коли да се гледат.

Така ще има разнообразие на моделите, на снимките, ще са подбрани по сезони и най-важното феновете ще са ги избрали и няма как да има недоволни на края на годината.

badmadafaka
10-12-2012, 15:15
На мен пък ми харесва това, че календара популяризира нашите си скрапове, а не някакви лъскави алфи в интернет дето седиш и я гледаш, гледаш, и после като погледнеш твоята си и си викаш "..." :smartass:
По-цветно, по-бледо, по-тъмно, по-светло - майната му... От мен браво за календара!

fiore
10-12-2012, 16:30
Ако мога да предложа за календара за 2014 година да се избере съвсем друг метод на подбор. Виждал съм го и в други форуми.

Всеки месец се пуска анкета с определен брой снимки (зависи колко са изпратени). Снимките са тематични т.е. за януари и февруари зимни, после пролетни, летни и пак зимни за края на месеца. Всеки месец се провежда гласуване и се избират по 3-4 снимки. Казвам три, защото сега в календара има горе долу толкова снимки. След това темата и гласуването се заключва и се пуска ново за следващия месец.

Една кола може да бъде избирана 2 пъти, защото може да има примерно много хубава зимна и лятна снимка, но не повече от 2 пъти, тъй като в крайна сметка има хора с 200 хубави снимки, има и такива с 2 и може да се случи така, че всеки месец едни и същи коли да се гледат.

Така ще има разнообразие на моделите, на снимките, ще са подбрани по сезони и най-важното феновете ще са ги избрали и няма как да има недоволни на края на годината.
Шокси , точно това смятаме да направим. За да няма сърдити. Избираме снимка на месеца и после от двнанадесетте снимки се прави календар.
В офроуда отдавна така се прави.

ShoxXx
10-12-2012, 16:33
Ако е една снимка няма ли да са много малко снимките?

Поне ако е една да има и инфо отстрани за колата, защото ако е една снимка, то реално си е представяне на автомобил.

2-3 снимки и по-разчупен календар ще стане супер.

mordohy
10-12-2012, 16:45
Бомба е календара!
Един за мене!

fiore
14-12-2012, 11:25
Календара в понеделник вероятно ще е при нас!

Lucky
15-12-2012, 19:47
Тя беше и в Румъния
:punk:

Kuker
11-01-2013, 09:45
Потънала е темата...

viki
11-01-2013, 10:12
Добре:-)
Правете тема за конкурса :-)
Сигурна съм,че ще се получи!:-)
п.п
Хората от "фотографската" тема могат да бъдат чудесно жури:-)

Kris
04-02-2013, 23:55
Май месец има един варел. Благодаря на Bluestorm за силните снимки :)

kolev
05-02-2013, 10:40
ти не го ли направи на капачки вече :Tease:

badmadafaka
05-02-2013, 14:55
Май месец има един варел.
Тоя зеления долу вдясно ли бе..? :neko: