View Full Version : Въздухопорвод
leshoiad
08-12-2012, 12:25
Здравейте момчета, някои има ли представа на 2.0 TS на 166, гумения въздухопоровод (от въздушния филтър към дросела) дали е един и същ с други такива мотори на други Алфи? Моя отново се прецака и ми писна да го ремонтирам. Та преди да поръчам нов (знам, че е цена) искам да знам дали не мога да направя някоя подмяна. Бих взел от друга 166, но гледам че сега няма на части във раздел "Продава".
Ако другите Алфи са 166 тс, да. Питай по моргите. От друг модел на Алфа няма да стане.
Става от всички 145 146 156 166 2,0TS, оригиналния му номер е 60608084
leshoiad
08-12-2012, 13:24
още преди време, когато го реминтирах, търсих преди това и пробвах от 156....не става. Различен е!
още преди време, когато го реминтирах, търсих преди това и пробвах от 156....не става. Различен е!
Така го извадих по програма може и да не става, моя е от някакъв Опел обаче нямам спомен какъв
ей тоя го дават за всички дето ти ги изброих
Виж от някои познати с Опели под капака за какво става въпрос един от тия трябва да става http://emk-33.com/shop/index.php?cPath=60_3465_6843&sort=2a&page=10 моя малко го резнах, че беше по-дълъг иначе пасна перфектно и все пак си е от магазина нов.
До колкото разбрах, той иска да смени шланга от филтъра до дросела, не само гумената история. А той няма как да пасне от друг модел на Алфа.
leshoiad
09-12-2012, 13:03
Напротив, точно само гумената история искам да сменя.
---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 11:01 ----------
Виж от някои познати с Опели под капака за какво става въпрос един от тия трябва да става http://emk-33.com/shop/index.php?cPath=60_3465_6843&sort=2a&page=10 моя малко го резнах, че беше по-дълъг иначе пасна перфектно и все пак си е от магазина нов.
Ти от кой модел точно сложи, този за който казваш, че си го резнал?
Напротив, точно само гумената история искам да сменя.
---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 11:01 ----------
Ти от кой модел точно сложи, този за който казваш, че си го резнал?
Беше преди много години и нямам никакъв спомен, но съм почти сигурен, че беше от Опел :idea2: ще се разтърсиш малко иначе не е интересно :) Един шублер и тръгвай по Опелите поне ги има много :) а и после пиши от какъв е, че тая тема се разисква през 2 месеца
Аз за момента съм решил проблема с такъв от 155 като съм му затапил малкият отвор + парчето от 166 с отвора за картерната вентилация + една муфа от неръждавейка + 2 бр. скоби. За сега държи но колегата CODE дава добра идея и мисля да я реализирам.
Поздрави