Log in

View Full Version : Застраховка-къде!?

mordohy
26-12-2012, 20:25
Утре трябва да направя застраховка на новата краста.
Имола 1994 година. Ще ми трябва и зелена карта.
Въпроса е в коя компания.
В нета има само стара информация.
Помощ за избора няма да ми е излишна.
Всякакви мнения са добре дошли>

lordliness
26-12-2012, 20:49
лев инс- зелената карта беше когато поискаш около лев и нещо или 2 и нещо не помня

mordohy
26-12-2012, 20:55
А колко е застраховката общо?

Jivko7777
26-12-2012, 21:06
избирай си - https://www.sdi.bg/onlineInsurance/showQuestionnaire.php

RPWWD
26-12-2012, 21:13
Утре трябва да направя застраховка на новата краста.
Имола 1994 година. Ще ми трябва и зелена карта.
Въпроса е в коя компания.
В нета има само стара информация.
Помощ за избора няма да ми е излишна.
Всякакви мнения са добре дошли>

Най-евтини в момента са ХДИ и АрмеНец.

Shider
26-12-2012, 21:16
За постоянно ли трябва "зелената карта"?
Че някои компании вече предлагат по-ниски цени само за Бг, но с бонус - безплатно двукратно издаване на въпросната "зелена карта" за по 15 дни.
Аз лично по веднъж, два пъти годишно излизам до Турция (и Румъния и Гърция, но за ЕС принципно няма нужда) и тоя вариант ме устройва, ако се налага повече - има и други коли - така, или иначе плащам застраховка на три...
За актуални цени и подробности на линка по-горе (виж забележки).

mordohy
26-12-2012, 21:22
Линка не е актуален.
Прегледах го.
Никога не се знае, кога ще излизам. Та аз си шетам постоянно.

raiders
26-12-2012, 22:54
Да колегите правилно са те насочили към онлайн калкулаторите, иначе за да мога и аз да ти дам конкретна цена ми трябват повече данни. Най-важните са рег. на колата, години на собственика, стаж, кубатура.

mordohy
26-12-2012, 23:33
:cheers:
Да колегите правилно са те насочили към онлайн калкулаторите, иначе за да мога и аз да ти дам конкретна цена ми трябват повече данни. Най-важните са рег. на колата, години на собственика, стаж, кубатура.
В тебе бях готов да се закълна , ама на какви въпроси задаваш!:kissy:
В КН ще се регистрира. видно е от подписа.
Собственика, според форума е на 49.
Стажа му е 31 години.
Имолата е 1.4 или по-точно 1351 куб/см
Ти си на ход!:cheers:

thecleaner
27-12-2012, 02:33
Армейците са твоите хора ;) Цена в брой със зелена карта 185лв., на 4 вноски 223лв. ;) Без зелена карта БулИнс 159 лв. в брой, на вноски 164лв., те мисля даваха промоционална зелена карта за 15дни, ако си платиш цялата гражданска в момента на поискване на зелената карта. Демек ако са возиш по греческо цакаш 185лв., и те боли шпека.

kolev
27-12-2012, 08:03
и дженерали в момента са на оферта, горе долу колкото в армеец би трябвало да излезе. но пък всички чички са в армеец :Tease:

mordohy
27-12-2012, 12:04
Голям филм се получи. Армеец са с накакъв вечен проблем и не им работи програмата, та на Дженерали захапа. Разликата е само седем лева. Обаче в кат ударих на камък. Имаше опашка от 42 човека. Оставих регистрацията за след Нова година.

kolev
27-12-2012, 12:15
ами пробвай утре по-раничко към 8 примерно. забелязал съм че всички се изсипват към 9-10 и става лудница щото тия по гишетата хич не ги интересува колко работа ще отхвърлят.

DobriRq
27-12-2012, 15:29
Мисля, че в Армеец излиза най-добре.

soldier81
27-12-2012, 19:56
Ето го твоя човек :

http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=165

raiders
27-12-2012, 23:21
Голям филм се получи. Армеец са с накакъв вечен проблем и не им работи програмата, та на Дженерали захапа. Разликата е само седем лева. Обаче в кат ударих на камък. Имаше опашка от 42 човека. Оставих регистрацията за след Нова година.

Важното е да има застраховка, тя ГО не е фатално къде е, щом цената е добра, иначе щом ще я регистрираш след нова година ако не е нов внос, трябва ди си пуснеш и анекс за смяна собственост или каквото друго ще променяш.

gorbi
28-12-2012, 10:15
Само в Олимпик не си правете, че са малоумници пълни... Такива перипетии със зелената карта, накрая при действаща застраховка трябваше да си правя друга... Пълен шит...

koolio
28-12-2012, 20:18
Булстрад май че са най-плащачи.

Liminat
28-12-2012, 20:48
Булстрад май че са най-плащачи.
Откак ме прекара неква гъзла тука във Варна, май баш-началничката, ме загубиха като плащач тия. Работата беше за къде 200-300 лв щета, извършена в 15-тия ден в който можех да си подновя полицата за следващо тримесечие и ми отказаха, като разбраха, "че било голяма катастрофа с мнооо-го щети". Купих 2 фара, предна решетка и нов капак за опел астра на едно момче и това бяха преголемите щети... А и не ме уведомиха с СМС да си платя поредните пари срещу нищо, та оттогава Левинс, Армеец, или при такива, които ми звънят седмица по-рано.
Иначе за нова регистрация пред КАТ е лудница тук във Варна, кудуряса тоя народ да регистрира коли тия /2 работни/ дни.

pininfarina
28-12-2012, 20:53
Откак ме прекара неква гъзла тука във Варна, май баш-началничката, ме загубиха като плащач тия. Работата беше за къде 200-300 лв щета, извършена в 15-тия ден в който можех да си подновя полицата за следващо тримесечие и ми отказаха, като разбраха, "че било голяма катастрофа с мнооо-го щети". Купих 2 фара, предна решетка и нов капак за опел астра на едно момче и това бяха преголемите щети... А и не ме уведомиха с СМС да си платя поредните пари срещу нищо, та оттогава Левинс, Армеец, или при такива, които ми звънят седмица по-рано.
Иначе за нова регистрация пред КАТ е лудница тук във Варна, кудуряса тоя народ да регистрира коли тия /2 работни/ дни.

Аз се изумих каква колона с автомобили се е заформила, тъй като живея съвсем близо до КАТ. Днес по обяд имаше над 100 автомобила, които чакаха и бяха наредени и от двете страни на булеарда!

Liminat
28-12-2012, 21:05
Аз се изумих каква колона с автомобили се е заформила, тъй като живея съвсем близо до КАТ. Днес по обяд имаше над 100 автомобила, които чакаха и бяха наредени и от двете страни на булеарда!
То тръгна още от вчера, понеже минавам преглед в реното и видях какъв чеп се е заформил пред КАТ, обаче днес трябваше да мина преглед и с алфата, та отивам начи вчера да и платя данъка, пускам си номер... Пред мен имало 230 чакащи... Ай дявола, викам си, я да ходя да хапна, малко културни мероприятия тва-онова, че да ми наближи реда. Отивам пак след час и половина, нещата безнадеждни, както вървеше, да ми е дошъл реда някъде на 6.01.2013 г.
Та се позавъртях насам-натам, поразказах някоя история от казармата, малко вицове и един вика "аз си тръгвам, ей ти моя номер" та след половин час минах и платих, та днес рано минах и прегледа, тя колата стегната та стегната, минава без забележки :)
Че тия всичките дето бяха за данък вчера, се канеха днес да минават преглед...
А за тия пред КАТ направо си казах "един път и на други да го напраскат!".

pininfarina
28-12-2012, 21:09
То тръгна още от вчера, понеже минавам преглед в реното и видях какъв чеп се е заформил пред КАТ, обаче днес трябваше да мина преглед и с алфата, та отивам начи вчера да и платя данъка, пускам си номер... Пред мен имало 230 чакащи... Ай дявола, викам си, я да ходя да хапна, малко културни мероприятия тва-онова, че да ми наближи реда. Отивам пак след час и половина, нещата безнадеждни, както вървеше, да ми е дошъл реда някъде на 6.01.2013 г.
Та се позавъртях насам-натам, поразказах някоя история от казармата, малко вицове и един вика "аз си тръгвам, ей ти моя номер" та след половин час минах и платих, та днес рано минах и прегледа, тя колата стегната та стегната, минава без забележки :)
Че тия всичките дето бяха за данък вчера, се канеха днес да минават преглед...
А за тия пред КАТ направо си казах "един път и на други да го напраскат!".

Уф, аз днес си платих гражданската на Скудото - беше изтекла на 23-12. Платих 166 лева с полица към Бълстрад. Това за кола 98-ма 1,9см3. Та си викам чакай да погледна и прегледа - изтекъл е ма 01-11-2-12-та :-(
Но него го оставям за 02-01-2013 :-)

kolev
29-12-2012, 07:24
Само в Олимпик не си правете, че са малоумници пълни... Такива перипетии със зелената карта, накрая при действаща застраховка трябваше да си правя друга... Пълен шит...
тия са някакви прикрити измекяри и до колкото съм чувал имат нещо много общо с булинс. мутренски истории...

трябва да знаеш че когато плащаш разсрочено, полицата ти важи до отбелязаната дата. след това ти се дават 15 дена в които можеш да си платиш следващата вноска , НО ПРЕЗ ТИЯ 15 ДЕНА НЯМАШ ВАЛИДНА ГО. така че гледай да нямаш пропуски между вноските.

Liminat
29-12-2012, 09:15
...трябва да знаеш че когато плащаш разсрочено, полицата ти важи до отбелязаната дата. след това ти се дават 15 дена в които можеш да си платиш следващата вноска , НО ПРЕЗ ТИЯ 15 ДЕНА НЯМАШ ВАЛИДНА ГО. така че гледай да нямаш пропуски между вноските.
Не мога да твърдя обратното, но дали наистина е така, ГО е договор, който сключваме и макар да не сме платили в рамките на тия 15 дни, май все още е в сила, тогава доста се занимавах с тия глупости, понеже ми тегнеше и акт за 400 лв, който обаче падна в съда, понеже макар и с неплатена вноска, аз имах ГО към момента на издаване на акта, това в последните часове на тия 15 дни.

kolev
29-12-2012, 11:28
не знам защо ти е паднал акта, но в полицата на гражданската ясно е написана датата до която тя важи. после имаш тия 15 дни гратисни в които ти се пази полицата и можеш да я продължиш но през които нямаш застраховка. после трябва да пишеш нова и в първата вноска пак ще платиш ГФ. затова и първата е по-скъпа.
по твоята логика излиза че годишната ти ГО всъщност е 14м което не е така. цялата застраховка е 12м.

Liminat
29-12-2012, 13:18
по твоята логика излиза че годишната ти ГО всъщност е 14м което не е така. цялата застраховка е 12м.
Не ми се спори, но изобщо не излиза, че е 14 месеца по моята логика. То си пише на кои дати ти е следваща вноска, до 15 дни след тия дати все още е възможно да продължиш застраховката.

kolev
29-12-2012, 15:29
да бе, ама през тия 15 дни фактически нямаш застраховка и това го пише в общите условия. по-добре си ги плащайте в срок.
като не си платиш мобилния навреме ти ограничават повикванията ама все още си им абонат. нали така!