View Full Version : Ел. Фарове
Колеги имам следния въпрос не ми работят машинките на фаровете. С нови водачи съм, така че не е от тях.. като местя степените на 1,2 или 3 нищо не се случва. Машинките са здрави защото когато пусна фаровете се чува, че работят. Копчето мисля че и то е здраво понеже е замервано и работи. Има ли бушон или реле за тия машинки да не би проблема да е там??
Поздрави! :)
mimouzunov
29-12-2012, 13:23
Колеги имам следния въпрос не ми работят машинките на фаровете. С нови водачи съм, така че не е от тях.. като местя степените на 1,2 или 3 нищо не се случва. Машинките са здрави защото когато пусна фаровете се чува, че работят. Копчето мисля че и то е здраво понеже е замервано и работи. Има ли бушон или реле за тия машинки да не би проблема да е там??
Поздрави! :)
Нали все пак въртиш копчето като си с пуснати фарове!?
това риторичен въпрос ли е? разбира се но не се местят... :D :D
ivan dimitrov
30-12-2012, 00:43
---
Ами щом бръмчат и си сигурен, че тях чуваш, не е логично да търсиш проблема в бушон. Явни си отива захранване и си се движат. А вече защо моторчетата не предават движение на рефлекторите??? По-скоро бих погледнал механичната част - нещо да не е поставено/закрепено добре - ябълки/щипки/водачи...
явно не ме разбирате добре... значи не знам дали бях ясен но моторчетата въобще не бръмчат когато местя копчето
Например при изгасени фарове местя копчето да кажем на степен 2 след като пусна фаровете те се преместват, но с вкл. фарове като местя копчето нищо не става (моторчетата не бръмчат) ако например вкл. дълги пак се чува как машинките се местят даже ми се е случвало като пусна да речем десен мигач и се чува машинката че мести..
Има нещо в цялата работа ама не разбирам много от тоци...
:smartass:
вероятно имаш лоша маса. търси 2-те маси на машинките. те са отпред. едната е и масата за копчето. сигурно при включени фарове, машинките виждат 12 волта и винаги отиват в крайно положение.
pe6kata212
31-12-2012, 10:45
Ако предното стъкло ти пуска вода,значи проблема ти е от бушонното табло.При мен като пуснех ляв мигач и ми се пускаха пръскалките на фаровете.
не съм забелязал да пуска вода...