View Full Version : Jaguar X-type 2.5 V6 4x4
Колеги,попадна ми една обява за такъв автомобил и доста ме заинтригува.Въпроса ми е,ако някой от вас има някаква представа за какво иде реч да сподели мнение.
Четох,че колата е на базата на Мондео,но мненията за нея са силно противоречиви.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11352732823576270&f1=details&slink=1n0fe7
Колеги,попадна ми една обява за такъв автомобил и доста ме заинтригува.Въпроса ми е,ако някой от вас има някаква представа за какво иде реч да сподели мнение.
Четох,че колата е на базата на Мондео,но мненията за нея са силно противоречиви.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11352732823576270&f1=details&slink=1n0fe7
Ами правилно си прочел, че е Мондео. На 100% е Форд тая кола, със всичките му предимства и недостатъци. Просто е Форд, но в лъскава опаковка. Иначе аз съм чувал добри отзиви за Мондео.
Това, че е на базата на Мондео за Ягуар, който струва вече такива пари и е на такива години е само плюс ;) Освен ако не си някакъв ценител, но не мисля че твоя случай е такъв. За малко не си купих такава. Задължително АГУ. Марката плаши, но според мен като конструкция не е нищо особено, в Ягуар форума (много тъп форум) може да прочетеш повече мнения. Общо взето доста смислена покупка на сравнително рядък автомобил ;)
пп малко излъгах щях да купувам S-type, но ми се видя малко пенсионерски
Колеги, излагате се - няма ли кой да препоръча 166 :?:
определено предимство от към части и поддръжка е че е на една база с мондеото . Части има и ако купуваш такива с емблемата на Форд ще са ти и на добри цени.
Прост пример дюза за форд 200лв. за джаг 1000лв. разликата е опаковката ти си избирай .
Kuku (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=19) аз не знам да има 166 4х4
Колеги, излагате се - няма ли кой да препоръча 166 :?:
:)))...напълно си прав...това е скопена англиска котка:crazy:
:)))...напълно си прав...това е скопена англиска котка:crazy:
Коментара му целеше хейт към Алфа Ромео...
harpiata
02-01-2013, 21:58
Абе много си е добре колицата.На платформата на Мондео 3 е.Преди време имах удоволствието да покарам такава и останах много очарован.Дори съм намислил да скачам на 3.0 автомат,но като му дойде времето.Хич нема се пУашиш от цените на частите.Има си бритишпартс за това или колега живеещ на Острова,който може да снабдява с части.И ако някой(Мото Пфое например) иска да те одруса 6-700 кинта за кардан не му фащай вяра.За таз цел иска само наистина кадърен майстор и лагер за 30 пари.Ааа да,за газта са ти писали,че е задължителна;-),но не всеки майстор може да се справи с нрава на котката ако я гЪзифицира.Чети форума им и ще разбереш много неща clubjaguar-bg.org
Благодаря колеги!:big_bow_down:Напоследък гледам,че в нашия град се появиха няколко такива автомобила и това ме накара да ги огледам.Точно този който съм посочил доста ми допада,а и изглежда доста запазен и ще му хвърля едно око до няколко дена,защото така или иначе имам ходене до София.
Обмислях варианта и за 166,но мисля,че това не е моят автомобил.159 е уникална кола,но цената за хубава си е минимум по две,а и като цяло мисля,че една Алфа ми стига за момента.Също така обмислях и БМВ 330 XD или XI,но дори във БМВ форума разправят,че системата 4х4 от първите генерации не струва.Джага изглежда доста добре и за момента ми е фаворит.:neko:
harpiata
02-01-2013, 23:24
Котешкото 4х4 е фул тайм,да знайш,не кат 4моушън при ВАГините.Мноо арен с тоз червен цвят и се набива отдалеч в очото.Яката работа е:-)
Коментара му целеше хейт към Алфа Ромео...Защо реши, че мразя марката?
Още не съм виждал автомобил да пише глупости по форумите - все собствениците го правят, ако мЪ разбираш :roll2:
Защо реши, че мразя марката?
Още не съм виждал автомобил да пише глупости по форумите - все собствениците го правят, ако мЪ разбираш :roll2:
Значи мразиш "алфистите" :crazy:
Ягуара изглежда супер инъче !! Кефи
Мн красив цвят...изглежда доста добре автомобилчето...
digitalundgrd
03-01-2013, 00:08
Мн красив цвят...изглежда доста добре автомобилчето...
+1
А и най-малкото не е толкова често срещан като БМВ 320 да речем :roll2:
Значи мразиш "алфистите" :crazy:
Ягуара изглежда супер инъче !! Кефи Никого не мразя, просто зададох въпрос.
Вие сега искате да кажете, че маскирания Форд няма конкуренция тук :roll2:
Както и да е.... колата е супер.
Части бол по иБей, напук на лакомите търговци у нас.
Не всеки може да я ремонтира.
Повече внимание за дирекцията, да не е била десняк :)
Конкретния екземпляр ми се струва малко скъп, но ако реалното състояние отговаря на снимковия материал, сякаш си струва парите. По-добрър избор може би е 3.0 двигател с автоматик.
vladeto_
03-01-2013, 07:51
Голям Атомобил!!! :big_bow_down:
Mind_Control
03-01-2013, 10:05
Аз лично бих го взел ягуарчето. Само тоя червен цвят ми бърка в очите.
Stoyan Georgiev
03-01-2013, 10:35
Аз лично бих го взел ягуарчето. Само тоя червен цвят ми бърка в очите.
червеното е гадно наистина на ягуар
1000 кинта и решаваш проблема - бяло с черни джанти или чисто черен с нормални джанти много му ходи на този :)
british green бе, ама и червеното му ходи.
Ся метнах едно очо на мобиле-то - определено този червения е скъп :)
ТОЗИ (http://www.mobile.bg/11355041928259015) ми се струва по-разумен избор - по-мощен, регистриран, по-евтин.... но все пак зависи от състоянието :)
santo_traficante
03-01-2013, 14:57
Имам клиенти с такива "мачки" 3.0л не се оплакват да са чупливи:calc: Цената на 3.0л според мен нормално е 7000лв.
harpiata
03-01-2013, 17:27
Цървената котка е модификация СПОРТ-возията е малко по твърда сравнено с друг Х-тайп и липсват хромираните елементи.Те са си просто в цвета на каляската и има добавено едно декоративно спойлерче на задния капак.Може би затова цената му е малко по-височка,нямам представа.Всеки джамбазин си определя сам цената,но котката е много читава поне на снимки.Все пак всичко е до пазарлък,колегата може да успее да свали някой лев.Пожелавам му успех:th_up:
Ето и една малко по-новичка и малко по-евтинка със същия мАтор и с цвят британско спортно зелено http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11355572831621028&f1=details&slink=1nd8gy
Ето и тук има една http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11352296411320779&f1=details&slink=1ndyfd
Е те тва е баш мачка..... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11269419387709498&f1=details&slink=1njoyl
Котките не изглеждат зле (последната особено), само да предупредя, внимавайте с вноса от Италия... имаше наводнения там и вкарват давени коли (колеги налетяха на давени бройки вече... но за части).
dimitar_vd62
04-01-2013, 00:54
Лятос като търсех кола за дъщерята, в един автосалон пред очите ми измиха две коли отвън и отвътре с пароструйката.Свалили седалките и като ги метна една мургава мацка, вътре влезе със струйника и наред.Питам, няма ли нещо да му стане на таблото, на електрониката, оня вика - в тая жега ще изсъхне за нула време.
Е те тва е баш мачка..... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11269419387709498&f1=details&slink=1njoyl
Определено това е истински Ягуар.
Иначе и S-тайповете не са никак лоши.
Аз пък най-много харесвам 'XJR' и след това въпросния 'Х-тип' - другите нещо.... :?
Stoyan Georgiev
04-01-2013, 12:14
http://img.netcarshow.com/Jaguar-XJR_Portfolio_2007_1600x1200_wallpaper_02.jpg
Колеги, а какво ще кажете за S-type 2.7д Би турбо след 2005 със 6 скоростната кутия?
Точно преди 2 месеца си купих такава , същия мотор 4х4. Котката я супер, в завоите направо се впива с когтите и направо те предизвиква за по спортно шофиране. Не знам дали защото Jaaaaaag или защото ми е първа кола 4х4, но усещането е много приятно. Това че е 100% форд май не е много вярно, защото няколко неща съм търсил до сега и не съвпадат с фордовски (или поне така ми казаха в магазина). Иначе смених тампони на стабилизираща щанга с фордови за 36лв (тампони + труд. В мото пфое струва най малкото 4 пъти по толкова) и си поръчах двата задни носача от e-bay за 80лв. Друго за сега не се налага. А, и аз я взех направо с газ и естествено от перфектно работеща на газ и на бензин, по пътя от Гоце делчев до София се оказа че не е перфектно работеща, наще газаджии първо ми казаха че такива газови тука нямало, за това нямат кабели и софт , трябвало да сменят някъв малък кръг (инжектори , комп и разни там дреболийки не ги знам к'ви са) само 1400лв , после един друг ми каза че ще я оправи за 600лв, и накрая третия ми я оправи с контактен спрей за 30лв..... С 20-ина лв се минават около 10км , което според мен е доста добре за близо 200кс.
Абе както и да погледнеш си струва колата за тези пари . Ако тръгнеш да я подържаш в мотото ще е доста скъпа подръжката , но иначе ако си проверяваш по нета и търсиш , подръжката на тая кола не мисля че ще е по скъпа от подръжката на една 156-ца (въпреги че не ги знам сега частите как вървят на алфите )
Само, че аз говорих за дизела. До колкото разбрах бил на пежо.
digitalundgrd
10-11-2014, 20:47
С 20-ина лв се минават около 10км , което според мен е доста добре за близо 200кс. )
Това надявам се е на 100км разхода, иначе е смъртоносен :new_Eyecrazy:
И аз я гледах тая кола за жената по едно време, ма нещо чух, че това 2.5 било мъртвец и то лаком при това, та реално само това ме отказа. Ина че има някои много нагласени като са със спорт пакета и кожи и нави си галят окото.
Това надявам се е на 100км разхода, иначе е смъртоносен :new_Eyecrazy:
На 100 де :)
---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:22 ----------
И аз я гледах тая кола за жената по едно време, ма нещо чух, че това 2.5 било мъртвец и то лаком при това, та реално само това ме отказа. Ина че има някои много нагласени като са със спорт пакета и кожи и нави си галят окото.
Аз преди да си купя алфата също не бях чувал нищо добро за нея..... Най ме кефят "съветниците" дето не са подушвали една кола , но държат да си дадат компетентното мнение....
Mind_Control
14-11-2014, 10:39
Аз съм карал S-type 2.5 битурбо и мога да кажа, че е приятна за каране колата. Много ме дразни турбодупката, защото е около секунда, а като караш динамично от лента в лента, може да ти изиграе лоша шега това забавяне. Иначе 12 нафта си ги харчи в града.
Bobiuzunov
16-11-2014, 18:47
Би-турбото не беше ли 2.7 и е на Пежо?
Jivko7777
16-11-2014, 19:52
същото
Mind_Control
19-11-2014, 17:28
Грешка 2.7 е разбира се :) слагат го и на ситроен Ц6
Готово , първият проблем.....счупи се раздатката :)
Bobiuzunov
30-11-2014, 17:55
Лошо,дано да е поносима цифра.:wallbash: