PDA

View Full Version : Тампони и лагери на предни амортисьори ?

valjo
09-01-2007, 10:12
да питам от къде да си зема ?
и какви ....

мерси:)

gigi
09-01-2007, 20:06
Ако става въпрос за горните пласмасови лагери, на макферсона, аз взех за ланчата от ТиН не бяха скъпи. комплект са със графитна грес и Румен ги смениха за 1 час. Но от какъв зор на 80 000км ще ги сменяш :roll:

valjo
10-01-2007, 07:00
Ако става въпрос за горните пласмасови лагери, на макферсона, аз взех за ланчата от ТиН не бяха скъпи. комплект са със графитна грес и Румен ги смениха за 1 час. Но от какъв зор на 80 000км ще ги сменяш :roll:
е тя на километраж показва 96к .... :) ами маи от тиа високите пружини като се катеря каде ли не, та от това.....

ми са в завои с неравности ми тропа отдиасно и гледахме с Румен, не е носача, не е биалетката....

ALFA CORSE
10-01-2007, 15:20
За лагерите - аз си взех на Monroe от ТЕХ-КО (tech-co.net) - 50лв двата, но е много рано да казвам мнение за тях :)
Тампоните не помня каква марка бяха...

valjo
10-01-2007, 15:37
За лагерите - аз си взех на Monroe от ТЕХ-КО (tech-co.net) - 50лв двата, но е много рано да казвам мнение за тях :)
Тампоните не помня каква марка бяха...
батко тоя сайт направо КЪРТИ и извозва... ебах ти флашовете ебаси интрото ебаси сеирите.....

как ше да е

а симмптомите кви бяха? тропаше ли ти при минаване през неравност или ? че аз мойта не см я оставил още на Румен и се чудя какви да са чаркалаците....

ALFA CORSE
10-01-2007, 19:38
а симмптомите кви бяха? тропаше ли ти при минаване през неравност или ? че аз мойта не см я оставил още на Румен и се чудя какви да са чаркалаците....
В моя случай беше започнало да се чува нещо като глухо блъскане (не мога да го опиша точно) и се чуваше при преминаване през по-големи неравности ама и при мен се чуваше отдясно :roll: ... в последствие след известно време ми изпуснаха и двата предни амортисьора и реших да сменя целия комплект...

gigi
10-01-2007, 20:46
Да не е от самия амортисъор, иначе на ланчата при завиване задържаше леко, но не е тропал при дупки :roll:

TRENDi
10-01-2007, 23:20
Моята като я взех и от 2-те страни бяха мъртвирали. Смених лагери и тампони, макар че специално тампоните, ако са ви като на 155, не виждам какво може да им се скапе на това солидно количество гума. При мен тропане при преминаване през неравности нямаше, за сметка на това при въртене на волана (например в спряло положение - открай до край), не само, че тропаха, ами и чак хрупащ звук издаваха. Иначе лагери от ТиН 16 лв. броя, тампоните Бирт 35 лв. парчето.

reptli
13-01-2007, 12:12
незнам при старата ни АЛФА 33 пак го имаше този проблем (тропане от дясно) баща ми ми казваше че като е сменил амортисиора това тропане е стряло но испуснал :lol: и си върнал стария (колата я продадохме с оригинални амортисиори :shock: )

и сега го има това тропане при 146-та ама не сме предприели нищто

щте следя темата с интерес да сабирам инфо :)

Speeder
24-02-2007, 16:09
Valjo, смени ли си тампоните и лагерите на амортесьорите? Пиши ако има ефект, че и моята колица взе да прилопва в ляв завой с неравности :cry: Отивам в един сервиз, а майстора ми вика : Предницата ти е бетон. А тая пущина си тропа. Мерси предварително :!:

ALFA CORSE
24-02-2007, 16:15
Valjo, смени ли си тампоните и лагерите на амортесьорите? Пиши ако има ефект, че и моята колица взе да прилопва в ляв завой с неравности :cry: Отивам в един сервиз, а майстора ми вика : Предницата ти е бетон. А тая пущина си тропа. Мерси предварително :!:
И всичко да смениш пак тропат тея кочини :roll:

Speeder
24-02-2007, 16:23
Айде стига бе?! Все от някъде трябва да идва тоя скапан звук. Като си купих колата тропаше съвсем малко (даже рядко), а сега започна да се усилва. И естествено ме дразни щото ми напомня на разбитото Рено 21 Турбо на един приятел. :(

deks777
24-02-2007, 22:19
ми са в завои с неравности ми тропа отдиасно и гледахме с Румен, не е носача, не е биалетката....[/quote]

Точно по този въпрос мислех да се жалвам и аз. Като минавам през леки неравности отляво чувам тропане. Ама вече тропането започва да става сериозно.
Къде ходите на преглед за ходова част - иска ми се да видим какво и има, че май ..... :evil:

valjo
24-02-2007, 23:32
при мен се оказа че болта на шенкела дето влиза в шарнира се еизносил, цитирам румен, и са го сменили и спря да тропа;)

драго
25-02-2007, 09:43
какъв аналогичен случай, явно симптомите при всички са еднакви.и моята тропа на неравности отдясно. Особено в ляв завой. Не вярвам да е от амортисьора. Споделете лекарство. Вальо каза, че е шарнир. И аз така си мисля. Логично е.

Speeder
25-02-2007, 11:02
ОК Valjo мерси много за информацията.Ще я покарам още малко и после ще го мисля.

ALFA CORSE
25-02-2007, 12:51
Айде стига бе?! Все от някъде трябва да идва тоя скапан звук. Като си купих колата тропаше съвсем малко (даже рядко), а сега започна да се усилва. И естествено ме дразни щото ми напомня на разбитото Рено 21 Турбо на един приятел. :(
Аз имах предвид, че самото им возене е едно такова "по-шумно" съчетано с БГ пътищата, иначе естетсвено всичко, което смениш има разлика и то голяма.

драго
28-02-2007, 13:23
смених тампони на носачите + десен кормилен накрайник и всичко е наред сега. колата направо е нова!