PDA

View Full Version : Каква кола бихте си купили след 155-цата?

reloading
10-01-2013, 17:38
Вдъхновен от темата за 156 и малко със завист реших да пусна и за нашите баби ;) .

Та колеги Какво бихте си купили след 155?

Да ви кажа честно аз след минаването то 146 на 155.. видях колко по-кола е това. И много се кефя когато знам че колата ми струва толкова малко а в същото време е безценна :)

Лично аз мисля един ден ако дойде време да я сменям - варианта ми да е покупка на 2ра и тази да отлежава, но небих я продал.

и все пак бих си взел за 2ри автомобил 156FL или 159.

Alfa User
10-01-2013, 17:44
Пак 155 бих си взел, дай боже да е 2.0 8v или 2.5 V6 ...
Иначе другата ми мисъл е за 75 3.0 V6 ... може и с охлювче под капака :punk:

Tedo
10-01-2013, 17:48
Аз не можах да си харесам друга кола и затова си взех втора 155-ца, този път с новото купе
Има доста неща които не ме кефят спрямо старата но като цяло е по-добре

Dimicha
10-01-2013, 17:56
Ами то и да тръгнеш да я продаваш, кой ли ще я купи :P Шегувам се де, нещо взеха да се появяват повечко сякаш, явно има някакво търсене, но то зависи от компетентността на сервизите. Само за пример-единия от майсторите, дето ми ремонтираха генерацията, като вдигнах капака и се опули на многото кабели и свещи, ерго не беше виждал :D ;) Иначе със стремеж да избягам от сектантското коментиране и въпреки, че ми е първа кола, бих казал, че наистина изпъква, чисто на ниво удобство и качество, не слагаме това, че е кола със спортни качества.

The_Game
10-01-2013, 18:35
Impreza WRX (2003-2004г) Ако не е STi то задължително с големия спойлер :)

don_pepone
10-01-2013, 18:44
Амиии ,това е един от най-трудните въпроси,които съм си задавал :)
Определено ми е голяма дилема,каква да е колата която да ми замести 155-цата и хем да е по-нова,хем да нее трошляк,хем поддръжката и да нее като на S-класа и...то станаха много неща ,които малко коли ги покриват в действителност. Все пак искам кола ,която да ми е по джоба освен да я купя,а и да я поддържам. Като се замисля и,че моята е с макс ниво на оборудване,като ел. седалки с подгрев ,климатроник и тн,савсем ми се усложнява избора ( а и откъм вървеж съм претенциозен).

Иначе много се заглеждам към 156 фейслифт СЕДАН със всички шукарии :) ,също доста харесвам и новата селика (след 2000г) и митсубиши лансър ЕВО от 8 нагоре :) (ама савсем нее по джоба ми)

The_Game
10-01-2013, 19:02
Амиии ,това е един от най-трудните въпроси,които съм си задавал :)
Определено ми е голяма дилема,каква да е колата която да ми замести 155-цата и хем да е по-нова,хем да нее трошляк,хем поддръжката и да нее като на S-класа и...то станаха много неща ,които малко коли ги покриват в действителност. Все пак искам кола ,която да ми е по джоба освен да я купя,а и да я поддържам. Като се замисля и,че моята е с макс ниво на оборудване,като ел. седалки с подгрев ,климатроник и тн,савсем ми се усложнява избора ( а и откъм вървеж съм претенциозен).

Иначе много се заглеждам към 156 фейслифт СЕДАН със всички шукарии :) ,също доста харесвам и новата селика (след 2000г) и митсубиши лансър ЕВО от 8 нагоре :) (ама савсем нее по джоба ми)

Taка като гледам lexus Is 200 sport напълно попада в твоята категория. Много здрав спортното изпълнение е доста добро (заводски е с LSD) и от към вървеж за кола с задно е много добре. Покарай такъв и пробвай да направиш обратен завой, ще се изненадаш :).

don_pepone
10-01-2013, 20:13
Амии вътре ми хареса тоя лексус, за вървежа незнам,ама по-грозен не са могли да го направя отзад :) ( говоря за тези към 2000г дето са модел)

The_Game
10-01-2013, 20:49
Амии вътре ми хареса тоя лексус, за вървежа незнам,ама по-грозен не са могли да го направя отзад :) ( говоря за тези към 2000г дето са модел)

На мен пък само вътре таблото ми е леко не по вкуса, външно ми харесва от всякъде.

Все пак задължително го пробвай преди да си купил друго, няма да съжаляваш.

cobra_11
10-01-2013, 22:20
Като какви кърпели са по новите коли , мисля да си карам 155-те до като не се "сбрерат" ботушите отпред .Само жици и изгъзици . Няма вече коли с души , та за това сега се забавлявам с една дедра интеграле .:punk:

MUROMAN
11-01-2013, 11:22
Taка като гледам lexus Is 200 sport напълно попада в твоята категория. Много здрав спортното изпълнение е доста добро (заводски е с LSD) и от към вървеж за кола с задно е много добре. Покарай такъв и пробвай да направиш обратен завой, ще се изненадаш :).

От доста време вече и аз си задавам този въпрос.
За сега още не съм намерил верния отговор за себе си.
Ако имам възможност бих запазил 155-цата.
Гледах го и аз Лексуса , допада ми определено,но вече и той остаря като години.Но пак бих си го взел.

Ето нещокато за мен. :coolio:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11355826563482056&f1=details&slink=1q99tl

reloading
11-01-2013, 19:05
От доста време вече и аз си задавам този въпрос.
За сега още не съм намерил верния отговор за себе си.
Ако имам възможност бих запазил 155-цата.
Гледах го и аз Лексуса , допада ми определено,но вече и той остаря като години.Но пак бих си го взел.

Ето нещокато за мен. :coolio:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11355826563482056&f1=details&slink=1q99tl

Много копчета много нещо... то няма да ти остане време да караш ;)

Grim
11-01-2013, 19:29
...истината е в US младежи... :coolio:

Alfa User
11-01-2013, 19:48
...истината е в US младежи... :coolio:

A защо тогава в подписа ти я няма онази US-кола, а стои неква SWE ??? :cheers:

Grim
11-01-2013, 20:02
A защо тогава в подписа ти я няма онази US-кола, а стои неква SWE ??? :cheers:

защото я обърнаха през покрив.... :rip: след нея вземах Грифина....и тази "неква SWE" e мноого сериозна Aero играчка с 2,8 бензинов със сушоар мАтор ;-) но това е дълга история :) .... колите се сменят,чувствата и усещанията обаче не ;) :cheers:

thecleaner
11-01-2013, 23:54
След 55, през 56 та сега за боева кола 64ка. Нема такава баба, комфорта на 66 с евтинията на 55 съчетани в едно;)

П.С. От всичките ми Алфи, които съм имал и имам, най ме кефи като карам Пунтото.

Furious 155
12-01-2013, 00:28
П.С. От всичките ми Алфи, които съм имал и имам, най ме кефи като карам Пунтото.
Защото е на изкуствено дишане... :coolio:
Иди до морето с тая бръмчалка :crazy:

endeavour
12-01-2013, 07:08
След 155 ли...? Със сигурност пак ще е фиат... Най-вероятно 166 ФЛ ама с шестак :naughty: ... а може и кросвагон :gruebel:

pace
12-01-2013, 11:13
След 155 ли,значи 55-цата си остава а до нея най-вероятно некое quattro

Flame
14-01-2013, 20:55
Аз май сигурно пак ще се метна на 166-ца,нещо в последно време пак ми се кара:roll:,но не знам кога ще е.

dcntd
15-01-2013, 14:46
Преди две години, когато ми стоеше въпроса за смяна на 155-цата, няколко месеца мислих, обикалях, гледах, карах:
C-класа седан (W203) или купе (CL203)
Volvo S40 втора генерация или S60

После просто на магия скочих на 156ца FL и нито за момент не съжалявам за избора :)

... а няколко месеца по-късно взех още една 155ца за свободното време

nikkysix
16-01-2013, 11:13
Трудно мога да си представя, че има "СЛЕД" 155! Направо ми е и в червата тоя модел. Бих се насочил към 159 2,4 JTDm

ivopetrov_1982
16-01-2013, 20:36
следващата ще е 159 TI!

Alfeto
19-01-2013, 18:29
попринцип не бих я сменил. но ако някой ден това се случи се замислям за 159 1.8 седан. но се надявам този ден да е мнооооого далече.

VFTI
23-01-2013, 18:55
Емии когато нещата достигнаха своя връх със старата 155ца....трябваше да мина на следващата кола. Еми пак избрах 155. Аз се канех 1-2г. преди да сменя старата двойка и съм изгледал де що има автомобили. Или са прекалено скъпи, или поддръжка, или са скучни, или харчат, или са грозни....Та според мен до 7000лв. няма кола, която да е по-добра от 155цата ПОНЕ ЗА МЕН. За това и си взе новото купе, като единственото което ми липсва е 2.0 8в :(:(:(:(:( Ама многооо ми липсва :(:(

Та може би след 2-3години употреба живот и здраве ще си прибера 155чката в гаража и ще си купя нещо според джоба ми тогава, като най-вероятно ще е джипче или оутбека на звездите :):) Докато не се подобрят значително пътищата в Бг няма да имам желание да карам нещо с под 20см. клиренс...

kris11
28-02-2018, 16:52
Sharan:evil: ot 2010

Furious 155
28-02-2018, 16:57
GIULIA only!!! :)

gelle
28-02-2018, 17:20
От скоро съм със 166 ,но 155та не си я давам.

mimouzunov
28-02-2018, 19:09
Каква кола бихте си купили след 155-цата?
Голф 2 :roll2:

pace
28-02-2018, 20:47
Аз купих това

BillyBoy`
01-03-2018, 12:59
Аз купих товаДобра покупка.Аз съм се насочил към Хонда или Тойота.

italfen
01-03-2018, 15:18
Аз купих това

Супер, какъв мотор е?

pace
01-03-2018, 17:58
Добра покупка.Аз съм се насочил към Хонда или Тойота.
Мерси...дано си купиш Хонда :)

Супер, какъв мотор е?

2.0 16v

Furious 155
01-03-2018, 23:09
Разводнявате темата - тя е какво БИХТЕ купили, а не какво се е наложило да си купите! ;)

pace
01-03-2018, 23:24
Е, какво бихме си купили......купили сме го,показали сме го,са па не било така...или е забранено да се споменава нещо по различно от Алфа...

nedko87
01-03-2018, 23:25
Аз пък си взех 156ца с истински алфа мотор

thecleaner
01-03-2018, 23:56
Разводнявате темата - тя е какво БИХТЕ купили, а не какво се е наложило да си купите! ;)

А и повечето хора се стремят да са първи или втори собственици на дадени автомобили, а тук прави впечатление, че стремежа е да са последни собственици :guillotine:

Dimicha
02-03-2018, 00:17
Аз се точа на БМВ, честно казано. Един приятел, БМВ-ист много се учуди като му казах - вика от Алфа на БМВ, много различни коли са. За мен изобщо не е така, има много общо във философията на двете, най-вече между старите "истински" Алфи и тогавашните бумери. И ми се струва, че БМВ не са се съвсем поддали на извращенията на съвременното автомобилостроене, но тук може и да греша.

VFTI
02-03-2018, 02:01
И аз наблюдавам пазара вече 3 месеца, и май единственото което бих си купил(освен 159 с 3.2 арезе, която не съществува и щеше да ми е избор №1) е БМВ с голям шестак. БМВ винаги е имала общо с Алфа Ромео(или поне да кажем до 90г.).. Така мисля, че е разбираемо...

Dimicha
02-03-2018, 07:04
И аз наблюдавам пазара вече 3 месеца, и май единственото което бих си купил(освен 159 с 3.2 арезе, която не съществува и щеше да ми е избор №1) е БМВ с голям шестак. БМВ винаги е имала общо с Алфа Ромео(или поне да кажем до 90г.).. Така мисля, че е разбираемо...

Дам, а големите им бензинови шестаци държат цена, дори повече от дизелите, което мисля е показателно. И точно като при Алфа, големите мотори горят почти колкото малките, но вървят по-яко.

mirecyt
02-03-2018, 09:42
Аз като се замисля, окото ми привличат 159-ките, 156 фейслифт. И 147ФЛ, Легаси и Аутбек.. Мерцедес,ауди,бмв(по-нови модели) се разглеждат за сравнение. Добре изглежда Лексуса, който е предложен в един от предишните коментари.. Замислям се за някоя джипка от време на време с тези преспи по София, че с алфата се борим много да паркираме като натрупа повече от 50см сняг и го заледи на коловози. Абе, категоричен не мога да съм, понеже само съм разглеждал някакви обяви колкото да се впусна в някое далечно бъдеще, иначе 155-цата не я давам..

ПС. Интересно ми е някой ако има наблюдения да сподели мнение за 159-ките. Като например, кой двигател е най-читав(здрав,икономичен, не е муден), как им е поддръжката и правят ли много проблеми, като това е един от основните конкуренти в избора ми за следващ автомобил изцяло базиран на екстри, възраст, външен вид(няма 2ра такава за годините си) и марка. :)

Alfa User
02-03-2018, 16:58
...
ПС. Интересно ми е някой ако има наблюдения да сподели мнение за 159-ките. Като например, кой двигател е най-читав(здрав,икономичен, не е муден), как им е поддръжката и правят ли много проблеми, като това е един от основните конкуренти в избора ми за следващ автомобил изцяло базиран на екстри, възраст, външен вид(няма 2ра такава за годините си) и марка. :)

Това можеш да прочетеш в раздела за 159 ...

mordohy
02-03-2018, 23:08
До преди малко зяпах по Ютюб откачените руснаци. Те по принцип са си фенове на германските коли. Та точно те дават колко БМВ и Фолксваген са се изложили с новите мотори. Не са пощадили и японските, като злорадстват, че корейските са много по-добри.
Интересното е, че за Алфа и Фиат нищо не казват
След 155 трудно ще ти се угоди на кола, освен ако не те интересува на какво точно седиш.

Бобби
03-03-2018, 00:44
Първата любов ръжда на хваща.....та и с 155 е така...тия мечтатели с баварците не са малко наясно с нещата...ммм.. да клюпам ги и аз, ама са на второ място след алфата.....евала им правя, че останаха класики със задно предаване...е то и алфата се завърна на задно, ама новите коли са пунта-пластика...:))

---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Аз като се замисля, окото ми привличат 159-ките, 156 фейслифт. И 147ФЛ, Легаси и Аутбек.. Мерцедес,ауди,бмв(по-нови модели) се разглеждат за сравнение. Добре изглежда Лексуса, който е предложен в един от предишните коментари.. Замислям се за някоя джипка от време на време с тези преспи по София, че с алфата се борим много да паркираме като натрупа повече от 50см сняг и го заледи на коловози. Абе, категоричен не мога да съм, понеже само съм разглеждал някакви обяви колкото да се впусна в някое далечно бъдеще, иначе 155-цата не я давам..

1,9 150 к.с..след 2008г. производство, отговаря на твоите изисквания...и 120 к.с става, ама е слабичък за тежкото купе

---------- Post added at 22:40 ---------- Previous post was at 22:39 ----------

На къде си въртиш задника....можеш ли да дрифтиш бе моето момче..?:)))

---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:40 ----------

До преди малко зяпах по Ютюб откачените руснаци. Те по принцип са си фенове на германските коли. Та точно те дават колко БМВ и Фолксваген са се изложили с новите мотори. Не са пощадили и японските, като злорадстват, че корейските са много по-добри.
Интересното е, че за Алфа и Фиат нищо не казват
След 155 трудно ще ти се угоди на кола, освен ако не те интересува на какво точно седиш.
Иво, дъртаци като мен и теб....трябва да гледат новините и да си лягат.....:)))...други гледки са противопоказни...:))

---------- Post added at 22:44 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

А и повечето хора се стремят да са първи или втори собственици на дадени автомобили, а тук прави впечатление, че стремежа е да са последни собственици :guillotine:
А...аз само при жените се стремя да е така...:))

VFTI
03-03-2018, 00:53
Бобби, аз ще го взема 4х4 и ще редуцирам зимните драми...

А 159 само ако на някой му се кара дизел... Тия тъпи жабари ако бяха продавали 1.75 тби 2-3години още сега за всички щеше да има алфа...Ама не глупаците му с глупаци... Пфффф че се ядосвам:brickwall:

koolio
03-03-2018, 01:07
Или ако бяха сложили още една турбина на дизела.
Щото 2.0 Битурбо е много подходящ за една Алфа.
Затова настоящата ми кола е Алфа, ама под прикритие на Опел. ;)

Бобби
03-03-2018, 11:52
Бобби, аз ще го взема 4х4 и ще редуцирам зимните драми...

А 159 само ако на някой му се кара дизел... Тия тъпи жабари ако бяха продавали 1.75 тби 2-3години още сега за всички щеше да има алфа...Ама не глупаците му с глупаци... Пфффф че се ядосвам:brickwall:
Венци...иде реч за усещането за кола, това 4х4 го има почти при всички модели автомобили....мисълта ми е друга....та и при баварците последните култови модели са Е-30 и Е- 34...ама да си намериш или възстановиш такъв модел си трябват средства...много пъти съм казвал, че ако 155-та беше със задно предаване щеше да е уникалната кола за времето си, ама нейси...остава си 75-цата.....след 90-те години автомобилостроенето става шменди капели...взаимстват се разработките, съвместното сътрудничество м/у отделните марки автомобили, кражбата на идеи и т.н....води до производството на коли травестити....и 159 е такава, само визиата е различава.....
п.п....може би се изказвам ретро, но новите модели ти дават само екстри за определен период, който се бъгват с времето, ако ме разбра...:))

ivopifeca
03-03-2018, 22:51
Трудно ще ви е да намерите заместник на 155-отностно усещане-тва за тези от вас,които ценят поне останалия истински мотор във Фиат-а 155.Аз след трансаксиалите,дори някога ги ненавиждащ,имам 2 146 тд,едната е на сестра ми-подарък,другата на баща ми,му я подарих отскоро,...В момента карам 145 боксер,и 166...Прпсто искам да имам жабчета,макар и не истински АЛФА РОМЕО!

Dimicha
03-03-2018, 23:19
Венци...иде реч за усещането за кола, това 4х4 го има почти при всички модели автомобили....мисълта ми е друга....та и при баварците последните култови модели са Е-30 и Е- 34...ама да си намериш или възстановиш такъв модел си трябват средства...много пъти съм казвал, че ако 155-та беше със задно предаване щеше да е уникалната кола за времето си, ама нейси...остава си 75-цата.....след 90-те години автомобилостроенето става шменди капели...взаимстват се разработките, съвместното сътрудничество м/у отделните марки автомобили, кражбата на идеи и т.н....води до производството на коли травестити....и 159 е такава, само визиата е различава.....
п.п....може би се изказвам ретро, но новите модели ти дават само екстри за определен период, който се бъгват с времето, ако ме разбра...:))

Съвременните коли са продукт на заговор срещу потребителя. Преди 30-на години масово производителите се започват да се отказват от задното предаване, щото било скъпо за производство и ужким оскъпявало колите (да, оскъпява себесетойността, откъдето печалбата е по-ниска). Същевременно правят всички агрегати далеч по-скъпи за обслужване и в крайна сметка колите пак са скъпи. Правят масово двигателите с инжекциони, че уж да са по-икономични, правят ламарините все по-тънки, че колите да са все по-леки, а същевременно ги тъпчат с всевъзможни екстри, от които те стават все по-тежки и, разбира се, все по-СКЪПИ. Смеем се на руснаците и американците, че колите им били технологично изостанали и не знам си какво, но на ладата частите са стотинки, а при американците осмака е масов евтин двигател. А какво да кажем за невероятното достижение - съвременния дизелов двигател, който е три пъти по-сложен и по-скъп от бензиновия, само за да реализира някаква съмнителна икономия, която обаче изчезна с качването на цената на дизела над тази на бензина. А всички бяха полудяли по дизела и обясняваха колко е гениален. Докато не гръмна скандалът с фолксваген (без да изключваме политическия елемент там) и сега целият "рационален" свят се юрна в другата посока - норми, чудеса, електромобили. Това според господстващите разбирания, се наричало прогрес.

VFTI
04-03-2018, 15:45

Ретро се изказваш...Колкото и всички да тачим и да се радваме на старите коли от преди 20-30г., то толкова всички имаме и нужда да караме нови коли, които макар и скъпи, без душа и НЕистински, ще те закарат на пазар, децата на градина и ще отидеш на море на 2500км в сигурен автомобил, който няма да се сгъне на 8след сблъсък с 40км в крава...Ретрото може да си стои в гаража и чака уикенда, но няма нищо практично в него вече.
Е, точно това е масовия избор на автомобил, който тормози всички и за който аз лично съжалявам, че няма такава алфа...

pace
04-03-2018, 20:49
нови коли, които макар и скъпи, без душа и НЕистински

Какъв е критерия за истинска и НЕистинска кола...за един приятел питам.

thecleaner
04-03-2018, 21:36
Моя критерии е следния, една кола да си имаш де да си е само за тебе, мен ми харесва естествено нещо италианско, дърто 96та година, но много си ми харесва и повтарям си е само за мене си. Втората кола да е между 5 и 10 години да на е на 3-4 милиона километра и дет казва Венци да тръгна и да знам, че ще стигна за тем дет съм тръгнал. Тая втората да е с некви елементарни екстри, да подържа неква нормална скорост и пак повтарям да ня е бутамммм :) Замяната на 25 годишен курник с друг 25 годишен курник, за мен е абсолютно безмислена постъпка.

Бобби
07-03-2018, 00:39
Моя критерии е следния, една кола да си имаш де да си е само за тебе, мен ми харесва естествено нещо италианско, дърто 96та година, но много си ми харесва и повтарям си е само за мене си. Втората кола да е между 5 и 10 години да на е на 3-4 милиона километра и дет казва Венци да тръгна и да знам, че ще стигна за тем дет съм тръгнал. Тая втората да е с некви елементарни екстри, да подържа неква нормална скорост и пак повтарям да ня е бутамммм :) Замяната на 25 годишен курник с друг 25 годишен курник, за мен е абсолютно безмислена постъпка.
Първа кола, втора кола....ти още малко и шофьор ще поискаш...:))...а това за сигурността да стигнеш там за където си тръгнал, лично аз ще съм по спокоен с един ретро изправен автомобил, защото с едни запасни части в багажника, ако се бъгне нещо бих си го оправил и на пътя или в най близкото село....а новият, съвременият автомобил, ако се бъгне, ще дигна капака и ще чешам главата.....
Всичко опира до средства...мъни,мъни.....всичко е толкова просто....кон се язди не по прилика, а който може да си го позволи...та така и със смяната на колата...

---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Ретро се изказваш...Колкото и всички да тачим и да се радваме на старите коли от преди 20-30г., то толкова всички имаме и нужда да караме нови коли, които макар и скъпи, без душа и НЕистински, ще те закарат на пазар, децата на градина и ще отидеш на море на 2500км в сигурен автомобил, който няма да се сгъне на 8след сблъсък с 40км в крава...Ретрото може да си стои в гаража и чака уикенда, но няма нищо практично в него вече.
Е, точно това е масовия избор на автомобил, който тормози всички и за който аз лично съжалявам, че няма такава алфа...
Това за къде си тръгнал и дали ще стигнеш до там, е малко божа работа....и не всичко зависи от автомобила....толкова други фактори има, че ум ще ти зайде, ако тръгнеш да разсъждаваш.....спорим безсмислено....мисля, че темата е съвсем с друга насока, а тя е каква кола бихте си харесали и взели след 155....другото е бля...бля...