PDA

View Full Version : Монтиране на парктроник на 145-ца...

ODPleven
11-01-2013, 14:45
След като го получих за подарък реших да разровя за полезни съвети относно монтирането му и останах изненадан от липсата на такива...
Реших да снимам и да разясня това-онова , пък дано да е полезно за някой...

Първо да започна с подготовката...Много е важно да се измери фрезата за пробиване на бронята преди да се започне каквото и да било... При измерване на тази в моя комплект установих че е със цели 2мм по-голяма, което автоматично значеше, че мога да затрия някой датчик по пътищата...

След като се сдобих с правилната фреза си избрах един топъл ден и преди да започна пробиване оставих колата да се напече на слънце за около 3 часа...

Според книжката на устройството измерих точното местоположение на всеки датчик и височината му от земята.След това за по-лесно свалих задната броня и пробих дупките...
106593106594

Тъй като отворът за входящи кабели се намира от дясната страна, с помощта на опашки прекарах кабелите от всички датчици отдясно.На снимките се вижда къде влизат и че има доста място за другите "джунджурии"...
106585106595

Също от дясно реших да сложа и самото устройство...Като "+" за него взех от фара за задна скорост (вижда се как на снимката) а "-" взех от по-близката маса...
106596106597106598106599

Дисплейчето реших да сложа над огледалото за задно виждане и взе че пасна много добре...Въпреки, че не очаквах, прекарването на кабела от дисплея до устройството в багажника се оказа най-трудната част.
106600106601

Първо кабела влиза в плафона...От там стига до пасажерската врата по следния път:
106602106603

От там кабела минава по уплътнението и стига до релсата на пасажерския колан.После вече съвсем спокойно минава под седалката и влиза в багажника(на тази операция нямам снимки...Съжалявам :)
106604106605

Въпреки, че не съм усещал нужда от тази глезотия се оказа доста удобна и използваема екстра...
106606
Обща равносметка - 0 лв. :cheers:

B&V
11-01-2013, 16:52
Благодарим колега! Със здраве да си ползваш новата придобивка, информацията е много полезна! На снимките забелязах че имаш лепенка на страничното стъкло. Във Варна глобяват за такива лепенки, мисля че скоро приеха правилник че трябва да се премахнат! Поздрави!

slaf4u
11-01-2013, 16:55
Супер е станало - чистичко и подредено. А не ти ли пищи много силно зумера на дисплея, не ти ли се набива в мозъка? Обмислям за моята такава процедура но ще стане малко по-нататък. 156-цата е отврат за паркиране назад...пък може и аз да не съм и свикнал...

Zafo_84
11-01-2013, 16:59
екстра със здраве да си я ползваш,аз май на комбито ще трябва да слагам ама мисля да е с камера,но това на по късен етап :cheers:

ODPleven
11-01-2013, 17:08
Благодарим колега! Със здраве да си ползваш новата придобивка, информацията е много полезна! На снимките забелязах че имаш лепенка на страничното стъкло. Във Варна глобяват за такива лепенки, мисля че скоро приеха правилник че трябва да се премахнат! Поздрави!

Относно лепенката мисля че се шумеше само покрай лепенките за авто-каско...Ще прочета тук-там и ще я разкарам ако трябва...

Супер е станало - чистичко и подредено. А не ти ли пищи много силно зумера на дисплея, не ти ли се набива в мозъка? Обмислям за моята такава процедура но ще стане малко по-нататък. 156-цата е отврат за паркиране назад...пък може и аз да не съм и свикнал...

Моето зумерче не пищи много силно и не ми пречи..Общо взето са го направили да се чува нормално и едновременно с това да няма как да го пропуснеш дори при пусната музика...

Kircho
11-01-2013, 17:16
Благодаря за ценната тема, колега! :clap2:
Може ли да споделиш марката на парктроника?

П.П. Аз на шофьорското стъкло имах лепенка полиция, останала от предишния собственик и преди две седмици ме накараха да я отлепя пред тях, щяха да ме санкционират иначе. Така че моят съвет, колега, е да ремуувниш лепенката в най-скоро време. :cheers:

ODPleven
11-01-2013, 17:42
Според кутията е произведен в P.R.C. за фирма "Паоло"ЕООД
Въпросната фирма има телефони за връзка в Димитровград, София, Асеновград и Варна...
На кутията пише на български, указанието е на английски а за производството е 100% китайско...

П.П. Баща ми даде 60лв. за парктроник с по готина кутия и се оказа произведен на същото място :lol:

Относно лепенката още утре ще я махна....

killuminati
11-01-2013, 19:00
Според мен на тази малка количка парктроник е напълно излишен, но щом Ви харесва да го ползвате със здраве.

Majed_146
11-01-2013, 19:22
Колега здравей, първо честито за парктроника! доста е удобно, поздравление за труда относно темата, но имам забележка.. не необходимо свалянето на бронята, категорично! а за фрезара... в повечето парктроник комплекти има подходящият фрезер, 4 комплекта съм вземал до сега! от ебау по 23 -24 лв даже с опция за цвят... два броя за моята бордо цвят, Тонов сложи два комплекта, Рижко и той един без да се свалят броните, иначе за мястото на датчика много добре си се сетил там да го поставиш!

поздрави

ODPleven
11-01-2013, 19:38
Колега здравей, първо честито за парктроника! доста е удобно, поздравление за труда относно темата, но имам забележка.. не необходимо свалянето на бронята, категорично! а за фрезара... в повечето парктроник комплекти има подходящият фрезер, 4 комплекта съм вземал до сега! от ебау по 23 -24 лв даже с опция за цвят... два броя за моята бордо цвят, Тонов сложи два комплекта, Рижко и той един без да се свалят броните, иначе за мястото на датчика много добре си се сетил там да го поставиш!

поздрави

И при моят имаше избор на цвят... Не знам как бих изкарал всички кабели от където трябва без да сваля бронята...Пък и тя се държи на четири болта и две видии..
Не знам може и да греша...

Majed_146
11-01-2013, 20:09
Ами пробиваш външната част на бронята с фрезера след това -с бургия 10 примирно- пробиваш твърдата част, която е вътре и така прекарваш кабелте зад цялата броня, след това прекарваш всички кабели до желаната тапа. При препоядисана броня има голяма вероятност да се напука боята :(след сваляне и връщане, това все пак зависи от боята дали е добра. Свалянето е лесно, но ако го спестиш ще е още по добре.

Поздрави!

kistbam
29-05-2013, 12:40
Според книжката на устройството измерих точното местоположение на всеки датчик и височината му от земята.След това за по-лесно свалих задната броня и пробих дупките...

Здрасти колега, видях че си пробил отворите, като има по-голямо разстояние между средните 2. Така ли е по книжката? Ако може да ми снимаш твоята книжка ще съм много благодарен.
Предстои ми и на мен следната операция и се чудя как точно да разположа датчиците, и на каква височина.
Също така след като си намерил правилната фреза и си пробил с нея дупките, лесно ли навря датчиците, че моите малко се опъват и не могат да влязат до край (пробвах на едно парче ПДЧ), пък ме е страх да напъна.
Благодаря предварително.