Log in

View Full Version : Съдействие за демонтаж

papajoro46
11-01-2013, 16:23
Здравейте приятели!..Запален млад Алфист съм(макар,че на години не съм никак млад:crazy:)..Собственик съм на Алфа Ромео 166-ца,2.4,JTD,136cv./1999г.от м.Юни 2012г.Автомобила е перфектен за годините си,със всички екстри - без ксенон! Но...има един недостатък: Арматурното табло е пръснато с някакъв спрей,който разлага боята на всички боядисани компоненти-жабка,кората за бушоните под волана,кутията под подлакътника през която минава лоста на ръчната спирачка,и една черна лайсна на арматурното табло,под която при контакт светват всички сигнални контролни лампи..Боята е размекната и се вдига при допир,което е много неприятно.Смъкнах двете кори - на жабката и тази под волана и ги измих със сода каустик.Станаха като нови с цвета на таблото-черни.Опитах се да смъкна въпросната черна лайсна на таблото...и успях да я спукам:crazy:Личи си че на 2 места в долния край нещо я задържа(може би щипки)но не посмях да продължа с пробата,за да не я досчупя.Затрудних се и със демонтажа на въпросната кутия...Моля Ви,който има опит в демонтажа им да ме светне...Благодаря Ви праедварително!!!..За услугата -ще почерпя!:cheers:

ecotronic
11-01-2013, 17:10
Ако съм те разбрал правилно, искаш да демонтираш долната част на таблото с уредите за да го почистиш.
Ако е такъв случая, ще трябва да демонтираш първо таблото.
Държи се горе на 2 винтчета (вътрешен шестостен).
Развиваш винтчетата, сваляш волана максимално надолу и издърпан максимално назад.
Таблото излиза от гнездото си с дърпане назад. Отзад има 3 букси, които трябва да се извадят.
Веднъж демонтирано таблото, за разглобяването му, ползвай този пост (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=971754&postcount=77).

lordliness
11-01-2013, 17:11
Тя се сваля май с цялото табло, има два винта отгоре , лесно е

simvola
14-01-2013, 20:48
http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon1.gif Лепкаво табло?! тук колега има полезна информация аз съм свалял черната конзола за да сложа кожа сваля се и хромираната лайсна на скоростния лост със кожата и другата лайсна която е по широчина от единия до другия край от долу трябва да се покажат 2 винта по нататък са ми малко смътни нещата съм го правил преди година и половина ако можеш качи снимки да видим до къде си стигнал и да помагаме с каквото можем .