View Full Version : Превод на пари от щатите ?
Здравейте !
Имам нужда от информация относно най-евтиният начин за получателя на паричен превод от САЩ ?
В Райфайзенбанк примерно таксата е 10евро което е супер , но понеже при презокеански трансфери се използват услугите на трансферираща банка или как го обясниха там т.е. 3-та банка освен американската и българската и точно тази 3-та банка взима големи такси и няма никъде регламентирани такива тъй като не се знае трансфера как ще се осъществи и какъв ще е пътя на парите до бг банка.
Та въпроса ми е до запознатите по какъв начин получават пари от САЩ до БГ така че разноските по банкови такси да са минимални ?
Не е ли най-добре през МъниГрам или УестърнЮниън? :)
:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley :
Тия са кожодери ......
Иначе колежката пуска само финансово изгодни теми за нея......смятам да ида на обучение при нея,че много харча.
На мен за 500 Евро ми взеха 26 Евро такса, НО до Италия.
Няма чакане, няма банки, няма чудо - веднага човека си получава парите във всеки клон работещ с тях :)
Банките определено са по-скъпи!
santo_traficante
11-01-2013, 19:02
Иначе колежката пуска само финансово изгодни теми за нея......смятам да ида на обучение при нея,че много харча.
Купи си куче ше ти го даде на далавера:crazy: и ше станете приятели:crazy:
radi_alfa156-2.4jtd
11-01-2013, 19:03
Мисля че с мъниграм няма има само такса за изпращача но утре карто ида на работа ще проверя
Бачкам като охрана към банка така че утре ще мога да ти дам инфо
На мен за 500 Евро ми взеха 26 Евро такса, НО до Италия.
Няма чакане, няма банки, няма чудо - веднага човека си получава парите във всеки клон работещ с тях :)
Банките определено са по-скъпи!
Стига бре на мен ми взеха толкоз за 200 евро от Гърция до България......
А онлайн преводач не е ли най-добре......пак от гръцка банка към български банки ми взимат 0,50-1,50 евро за превод на сумирам до 600-700 евро.
---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:04 ----------
Купи си куче ше ти го даде на далавера:crazy: и ше станете приятели:crazy:
....приятели....с нея или с кучето?:crazy:
Скъпо е, за сумата която трябва да се преведе с Уестърн взимат 550 долара,а с Мъни Грам дори повече .
Идеята е такава,че с тези хора работим от известно време и имаме планове да работим дългосрочно и не ми се иска да им изтънява джоба покрай парични трансфери,аз също не бих желала да плащам високи трансферни такси за нещо което реално не струва повече от 30-35 долара.
Имам познати които ще се прибират през февруари от Америка и биха могли да вземат парите,но февруари ми е късно :(
santo_traficante
11-01-2013, 19:15
....приятели....с нея или с кучето?:crazy:
Е що питаш? С песа мноуу яснУ:crazy:
Сега проверих в банкирането и там пише, че са ми взели такса за международен превод от еврова сметка в еврова сметка, през интернет банкиране, за сумата от 9000 Евро - 20 Евро (10 суифт и 10 превод) :)
Обаче това е между еврови фирмени сметки и си е в Европа.
Между физически лица таксите са други и от САЩ....
Защо просто не провериш и в други банки?
radi_alfa156-2.4jtd
11-01-2013, 19:23
Тъкмо питах колежката която се занимава с преводи най -евтино е с westurnunion там няма допълнителни текси
Експрес банк бачкат с тях може там да провериш с точност каква е таксата, но всичко зависи от сумата
http://www.bgmoneytransfer.com/bg/poluchavane-na-pari-1
През Western Union за 500$ от БГ до USA таксата е 38$, банков превод по-сметка излиза по изгодно с 10-на $. Предполагам, че за по-големи суми съотношението се запазва.
Преводи през Western Union и Moneygram не са изгодни от България към USA, българските банки слагат големи такси, за сметка на това от USA към БГ е ниска таксата.
Ако ти пращат от USA, по Western Union или Moneygram, ти ако превеждаш към USA, по-добре по сметка. ;-)
По Уестърн таксата за сумата за която търся вариант таксата е 550 долара,през Мъни Грам още повече.
Проблема е че никой в Бг не дава информация какви са таксите които прибират кореспондентните банки :(
Правил съм многократно траснфери...за голяма сума над 200-300$ само по банков път, или с paypal...той е най-бърз и евтин.
Moneygram, western union, вземат скъпо...но услугатаим е за 15мин...
По банков път за сума 8000$ от сметка в US до сметка в BG в долари платих 80$. Мн е важно какви такси ще начисли твоята банка в Бг. Те имат тарифните чиста...няма как да ти откажат информацията. При този начин ти трябва Bic code, Iban...
Пробвай първо с paypal...до 10000$ няма проблеми да се прави транзнакция...от опит знам.
От ПейПал към ПейПал е едно, но има такса, когато парите отиват от ПейПал към банката!
Хубавото в ПейПал е, че когато правиш прехвърляне към картовата сметка, ПРЕДИ да бъде направено прехвърлянето самата система ти изписва таксите и можеш да се откажеш, ако не ти изнасят ;)
Белла, аз пак ще повторя - защо не отидеш в други банки?
......епа оти нема още банки дет не взимат ич кУмисион .....:BIGsmile:
От ПейПал към ПейПал е едно, но има такса, когато парите отиват от ПейПал към банката!
Хубавото в ПейПал е, че когато правиш прехвърляне към картовата сметка, ПРЕДИ да бъде направено прехвърлянето самата система ти изписва таксите и можеш да се откажеш, ако не ти изнасят ;)
Ходих и таксите са по-високи + това,че за да получа парите в дадена банка трябва да имам сметка на мое име там,а от известно време дори най-обикновените разплащателни сметки са с месечни такси,а не си струва да имам сметки в 10000 ... банки поради невъзможността да ги използвам всички.
Ясно е,че във всяка банка има такса , но проблема в това, че никой не дава информация за таксата на кореспондентната банка :(
Както и да е ... дадоха ми някакви идеи директно от сащ и сега се проверява дали действително може да функционира .
old alfist
11-01-2013, 22:46
УниКредит Булбанк е правоприемник на бившата Външнотърговска Банка и е с най-голяма мрежа от кореспонденти - най-добре провери там.
reloading
11-01-2013, 23:13
с мъниграм от Англия до България за Сума от 2000лв. като в нея включиха таксата в България получиха нещо от сорта на 1960лв. - тоест 40-50 лв някъде беше...
p.s. в сайта https://www.moneygram.com/wps/portal/moneygramonline/home/sendmoney?CC=US&LC=en-US
Има тест за 899.99$ , US-> BG ти е 55$ веднага до 10 мин , или 25$ за 3 работни дни.
old alfist - Благодаря ти !
Какво те бърка как ще ти пратят парите? Искаш да поемеш всички такси ли? Нормално изходаящите такси са за сметка на наредителя и тези такси се определят от самата банка. Така, че на теб ще ти излезе 0.1% от сумата, но минимум 10 евра. това е таксата за входящ превод на 90% от банките в България.
провери и как стоят нещата с чековете
тук ще те забавят малко, докато проверят чека, но мисля, че не бяха високи таксите за осребряване
Някой да има идея как и къде се прави PayPal акаунт ?
digitalundgrd
14-01-2013, 01:56
https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=ORRJzWx2qjRTewdwS9bRO8oIahBz156jS7vNJs4GSG lyDsYo-o2igiL6T_C&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d0b7e678a2 5d883d0fa72c947f193f8fd
Jivko7777
14-01-2013, 02:07
Някой да има идея как и къде се прави PayPal акаунт ?
http://pazaruvane-online.com/20/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D 1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-paypal-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B0/
таксата там ти е скромните 3,4 % като получаваш пари когато пращаш не плащаш нищо
AttilaSL
14-01-2013, 09:01
PayPal е най-добре от всичко изброено до сега.5-10 минути регистриране и готово,много лесен и удобен начин за пращане(превеждане) на пари.
Mind_Control
14-01-2013, 11:02
Аз имам много доставчици от Европа и САЩ и никога не плащам повече от 20 Евро такса за превод независимо от сумата. А превеждаме не малки суми доста над 10 000 $.
Може би има значение дали е фирма или физическо лице и дали получаваш или пращаш пари. Ние предимно изпращаме. Банката ни е Булбанк.
The_Game
16-01-2013, 18:39
Най-евтиния начин е:
Човека утива и си прави сметка в Bank of America.
Тук в България ти трябва сметка в $
Та човека уива в Bank of America и точно срещу 40$ има право да преведе сума до 10 000$
Някой по-малки банки предлагат услугата и за малко по-малка сума но не бих ти препоръчал.
Това е.
PayPal е най-добре от всичко изброено до сега.5-10 минути регистриране и готово,много лесен и удобен начин за пращане(превеждане) на пари.
PayPal е скъп лятото исках да прехвърля 8000$ от едната ми карта в Българската , и двете са регистрирани в PayPal И сумата не ми хареса, не помня колко беше, но беше доста по-вече от колкото въпросните 40$
Карта към Western НИКОГА не си прави страшно много такси дори за теглене на пари от нея одържат солидно. Което в USA е уникално рядко
silvia_sl
01-02-2013, 10:00
Интернет банкиране? Цялото семейство пък и приятели пращаме пари по този начин.
Бързо,лесно и удобно. Уестърн юнион са крадливи гадини,прекалено високи такси имат.